Синя зона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Синя зона

Напълно съм съгласен
46
41%
Изобщо не съм съгласен
47
42%
Не ме интерисува, в нашия град/село няма `синя зона`
5
4%
Не ми се плаща , но щом в Европа е така ..
14
13%

Общо гласове : 112
ентусиаст
Аватар

Re: Синя зона

Мнение от vlad0 » 23 Авг 2012, 14:12

bum_bum написа:Тва за кучетата не е много на място. Ако общината се погрижи за бездомните кучета ще има смисъл да се чисти и след домашните. А докато има хиляди кучета навън, които серат къде ли не какво значение има дали е вдигнато лайното на няколко домашни. Иначе погледнато аз нямам нищо против кучешките фъшкии, щото все пак е биологичен матрЯл :mhihi: Ако трябва да избирам далеч предпочитам фъшкии пред найлони и други битови отпадъци.

За паркирането слабо не бърка, преди живеех в центъра и беше проблем, щото направиха около нас синя зона и хората за да не плащат си паркираха в малките улички и така оставиха живущите без място за паркиране. Другия проблем, които виждам е че уж се опитват да стимулират хората да ходят с метрото ама паркингите там или ги няма или платени :dunno: Еми да речем живея както сега на 15км от центъра. Искам да ползвам метрото ама за да стигна до него трябва да ида с кола. Ми бензина е 3лв, паркинга платен, метрото като си платя.. къде отиваме? С градски транспорт или маршрутка да не говорим. Един път се качих, че нямах кола и бях на зор в маршрутката.. ми сори. Аз в тва и картофи няма да возя, камо ли хора. Ако оставим на страни хигиената тя тая маршрутка се разпадаше. Не знам кой и с каква съвест се подписва, че това возило е годно да излезе на пътя.

Понастоящем имам паркинг в двора за 2 коли, закрит за още 2 и място пред къщата за още 2. Тъй, че слабо ме боли за проблемите в центъра. Ама не е нормално за толкова години да не се направи един свестен паркинг, а постоянно да се разширява синята зона и накрая да излезе Мухобойко и да каже- тая година открихме 20 000 нови паркинг места :shock: Не е нормално и общината да разрешава да се правят гаражите на магазини, фризьорски салони и какво ли не, щото взима някой лев за разрешителни и проекти и после да се чудят що собствениците нямат къде да спрат. Не е нормално да има десетки нови блокове и на 20 апартамента да са направили 10 гаража и 5 паркоместа.

Защо задължително искаме да е трудно и да е скъпо? Щото така било някъде си? Виена е бил град с улици, площади, красиви сгради, паметници и т.н. още по времето когато най-гъзарския аутфит в София са били шаечните потури, а най-бързото превозно средство впряга с два коня. От какъв зор се сравняваме с тях? Тук всичко трябва да е на сила. Нека осигурят на хората нормален, бърз, чист климатизиран градски транспорт. Нека осигурят достатъчно развита мрежа на метрото и достатъчно паркинги в покрайнините на центъра и кварталите. И те сами ще спрат да ходят в центъра с коли.

Ама нали е по-лесно дай да им ебем мамата със сини зони и цени и да ги откажем насила. Те хората няма да са против, щото една част живее в центъра и ще им е гадно ама по-голямата част са в кварталите и понеже българина е такова човече, че като види че на някой друг му е гадно му е кеф тия всичките ще ни подкрепят и така..

Бедни сме и сме насрани и винаги ще останем такива щото сме тъпа и завистлива нация (оставям на страна другите неща като мързелива, алчна и т.н.) и за това ще сме винаги в тинята.

Сори, ама аз така виждам нещата. Не искам да обидя и нямам в предвид никой от писалите по-горе. ;)

бум_бум и си прав и не си прав...

По центъра няма толкова бездомни кучета, но яко се дразня домавни кучета да цапат на горе надолу. Този човек после пак се разхожда по тези улици, но явно, защото си е негово не го притеснява. Т.е. човешкия фактор е важен.

Транспорта е гаден и изпочупен, защото една голяма част от пияници и келемета, които се мислят за безнаказани и драскат късат и т.нат. в него. Да стари са, но и хората не пазят

Обвиняваш общината, че НЕ предпазва хората от тяхното недомислие при договаряне на бизнес взаимоотношения? Защото всеки иска да има БАР в тази кръчмарска държава. Имам гараж дай да изкарам пари от него... Супер дано изкарваш повече пари.

Аз съм от активно плащащите синя зона, но просто разбирам налагането на тази мярка.

Пак да кажа нещо, когато някой от центъра идва в квартала, където живея НЕ плаща, че спира пред блока ми - т.е. равнопоставени сме.
Когато аз спирам пред неговия блок в центъра плащам като поп и то доста по-скъпо от тях., т.е. няма равнопоставеност. и аз приемам този факт и не споря с никой. На мен за един ден таксата ми ще бъде 16лв., докато на тях това им е за 1 месец и нещо.

Искам да кажа, че има много по-важни неща за митинги в тази държава. София е като изнасилена в сравнение с другите големи градове в България. Цялата е закърпена, мръсна, защото хората всеки ден я ИЗНАСИЛВАТ и ИЗПОЛЗВАТ, докато другите големи градове си пазят тяхното и си е чистичко справка - Бургас, Варна, Пловдив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2012, 14:25

vlad0 написа:
бум_бум и си прав и не си прав...

По центъра няма толкова бездомни кучета, но яко се дразня домавни кучета да цапат на горе надолу. Този човек после пак се разхожда по тези улици, но явно, защото си е негово не го притеснява. Т.е. човешкия фактор е важен.

Транспорта е гаден и изпочупен, защото една голяма част от пияници и келемета, които се мислят за безнаказани и драскат късат и т.нат. в него. Да стари са, но и хората не пазят

Обвиняваш общината, че НЕ предпазва хората от тяхното недомислие при договаряне на бизнес взаимоотношения? Защото всеки иска да има БАР в тази кръчмарска държава. Имам гараж дай да изкарам пари от него... Супер дано изкарваш повече пари.

Аз съм от активно плащащите синя зона, но просто разбирам налагането на тази мярка.

Пак да кажа нещо, когато някой от центъра идва в квартала, където живея НЕ плаща, че спира пред блока ми - т.е. равнопоставени сме.
Когато аз спирам пред неговия блок в центъра плащам като поп и то доста по-скъпо от тях., т.е. няма равнопоставеност. и аз приемам този факт и не споря с никой. На мен за един ден таксата ми ще бъде 16лв., докато на тях това им е за 1 месец и нещо.

Искам да кажа, че има много по-важни неща за митинги в тази държава. София е като изнасилена в сравнение с другите големи градове в България. Цялата е закърпена, мръсна, защото хората всеки ден я ИЗНАСИЛВАТ и ИЗПОЛЗВАТ, докато другите големи градове си пазят тяхното и си е чистичко справка - Бургас, Варна, Пловдив.

Не знам, аз 10 години живях в "топ" центъра и кучета имаше колкото искаш. Освен това имаше и ПЛЪХОВЕ :shock: :mhihi: Огромни, като котки. Явно от мизериите в Перловската река идваха или и аз не знам от къде. Ама не е нормално един апартамент по тва време беше над 3к евра на квадрат и по улицата вечер се разхождат баси плъшоците.

За тва, че много хора не пазят и трошат си прав ама и в чужбина са свине. Всичките европейци са свине и цапат и трошат и правят леш ама там се чисти и поправя, а тук не. Конкретно за маршрутката, дето писах по-горе тя не беше счупена от пътниците. Беше НЕВЕРОЯТНО мръсна. Ама няма такъв киреч! Бяха и се разчекнали тръбите, дето хората да се държат за тях и ги бяха заварявали и така оставили заварките без да ги изпилят, без да ги боядисат.. вътре по земята се търкалят туби от масло, парцали и кво ли не.. Отделно вътре като седиш на завоя усещаш как гумите завиват, а купето още е по предишната си траектория. Долу тропаше все едно всичко е заварено и няма и един тампон. Ама нали фирмата цака на общинарчетата и няма проблем. До поредния случай в който ще утрепе няколко човека...

И за гаражите е така ама е защото им се позволява. Общината взима лев за проекти за преустройство, разрешителни и т.н. и за това даваше да се правят гаражите на нещо друго. Не са виновни хората, щото горивата, храните и дрехите са ни на цени като в нормална европейска държава, а доходите като за третия свят. И за това всеки гледа от някъде нещо да изкара. Тъй, че не е виновен тоя, дето бъхти по 8 часа за 150 евро, че си е дал гаражчето да изкара още 40-50, щото на зима тока и парното му са 80% от заплатата за да може Вальо Топлото да се плацика в служебно джакузи и разните др олигарски да живеят като претролни шейхове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 23 Авг 2012, 15:04

vlad0 написа:Искам да кажа, че има много по-важни неща за митинги в тази държава. София е като изнасилена в сравнение с другите големи градове в България. Цялата е закърпена, мръсна, защото хората всеки ден я ИЗНАСИЛВАТ и ИЗПОЛЗВАТ, докато другите големи градове си пазят тяхното и си е чистичко справка - Бургас, Варна, Пловдив.

Колега като започна с "ИЗНАСИЛВАТ и ИЗПОЛЗВАТ" "хубавата" ни столица да те светна че при 1 280 000 адресни регистрации бюджета на София е над 1 млрд. лв. вторият по големина град и най гъсто населеният в България с 380 000 адресни регистрации Пловдив има бюджет от 180 млн.лв. :shock: кои изнасилват е ясно при население 3-4 пъти по голямо София получава 5-6 пъти по голям бюджет и сега се пита как Пловдив е видимо по чист от София с по малко пари ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 23 Авг 2012, 20:54

ilia1984 написа:
vlad0 написа:Искам да кажа, че има много по-важни неща за митинги в тази държава. София е като изнасилена в сравнение с другите големи градове в България. Цялата е закърпена, мръсна, защото хората всеки ден я ИЗНАСИЛВАТ и ИЗПОЛЗВАТ, докато другите големи градове си пазят тяхното и си е чистичко справка - Бургас, Варна, Пловдив.

Колега като започна с "ИЗНАСИЛВАТ и ИЗПОЛЗВАТ" "хубавата" ни столица да те светна че при 1 280 000 адресни регистрации бюджета на София е над 1 млрд. лв. вторият по големина град и най гъсто населеният в България с 380 000 адресни регистрации Пловдив има бюджет от 180 млн.лв. :shock: кои изнасилват е ясно при население 3-4 пъти по голямо София получава 5-6 пъти по голям бюджет и сега се пита как Пловдив е видимо по чист от София с по малко пари ?

Колега, според мен сравнението ти е неуместно. Говориш за град с населението на Люлин, като и площта му не е доста по-голяма, нека сложим и Обеля :) Все пак по площ София е 4 пъти по-голяма от Пловдив, като трябва да се има предвид, че 1 250 000 души не цапат колкото 350 000. Няма как да стане хубава и чиста, защото всеки има София за чужда, по простата причина, че не е от тук:)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 24 Авг 2012, 0:04

Nasko_ написа:Колега, според мен сравнението ти е неуместно. Говориш за град с населението на Люлин, като и площта му не е доста по-голяма, нека сложим и Обеля :) Все пак по площ София е 4 пъти по-голяма от Пловдив, като трябва да се има предвид, че 1 250 000 души не цапат колкото 350 000. Няма как да стане хубава и чиста, защото всеки има София за чужда, по простата причина, че не е от тук:)

Като събереш Люлин от 1 до 120 пак не можеш да ги изкараш 350 000 ;) "София е 4 пъти по-голяма от Пловдив.." Пловдив се състои само от едно населено място докато милата ни "столица" се състои от кв.Мировяне :shock: кв.Требич ,кв.Мрамор и т.н всяка кащурка в радиус 20-40км от София вече е квартал :shock: и въпреки всички напъни 2-3-5 милиона по адресна регистрация със въпросните "села" е само 1 250 000 :idea: ако се сложи същият радиус за Пловдив се получава 500 000 човека :idea: които се оправят с 180 милиона но на столица е необходим над 1 милиард и пак положението е трагично....между другото София е единствената столица в Европа съставена от села :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 24 Авг 2012, 1:44

адресните регистрации нямат релевантност, защото има много цигани без лична карта и пришълци от цяла България, които не са си сменили адресната регистрация. В работен ден населението е огромно и то само от хора, които я използват за инкубатор. Нито пазят, нито нищо просто идват да си изкарат прехраната. Това е горчива истина.

Всичките коли с чужди регистрации, които са в София къде плащат данък?

Тъй като гледам се опитваш да изместиш темата в една друга насока ще спра до тук, защото нямам нищо против хората от провинцията. Имам против простотията независимо кой от къде е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 24 Авг 2012, 2:48

ilia1984 написа:Като събереш Люлин от 1 до 120 пак не можеш да ги изкараш 350 000 ;) "София е 4 пъти по-голяма от Пловдив.." Пловдив се състои само от едно населено място докато милата ни "столица" се състои от кв.Мировяне :shock: кв.Требич ,кв.Мрамор и т.н всяка кащурка в радиус 20-40км от София вече е квартал :shock: и въпреки всички напъни 2-3-5 милиона по адресна регистрация със въпросните "села" е само 1 250 000 :idea: ако се сложи същият радиус за Пловдив се получава 500 000 човека :idea: които се оправят с 180 милиона но на столица е необходим над 1 милиард и пак положението е трагично....между другото София е единствената столица в Европа съставена от села :mhihi:

Колега, ти километрите ги нямаш за нищо :D Пропускаш малката подробност, че всички села, които са наистина на 40км от Пловдив се водят Пловдив град, докато тук, населени места на разстояние дори 6км от най-близкия столичен квартал се водят София област, ако прибавим и това Област София-столична става 12-пъти по-голяма от Пловдив. От друга страна, не се сещам за населено място на 20км от София, което да спада към статистиката, която съм ти цитирал в предния пост :)

Много се отклонихме, аз спирам!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 24 Авг 2012, 8:53

Nasko_ написа:
ilia1984 написа:Като събереш Люлин от 1 до 120 пак не можеш да ги изкараш 350 000 ;) "София е 4 пъти по-голяма от Пловдив.." Пловдив се състои само от едно населено място докато милата ни "столица" се състои от кв.Мировяне :shock: кв.Требич ,кв.Мрамор и т.н всяка кащурка в радиус 20-40км от София вече е квартал :shock: и въпреки всички напъни 2-3-5 милиона по адресна регистрация със въпросните "села" е само 1 250 000 :idea: ако се сложи същият радиус за Пловдив се получава 500 000 човека :idea: които се оправят с 180 милиона но на столица е необходим над 1 милиард и пак положението е трагично....между другото София е единствената столица в Европа съставена от села :mhihi:

Колега, ти километрите ги нямаш за нищо :D Пропускаш малката подробност, че всички села, които са наистина на 40км от Пловдив се водят Пловдив град, докато тук, населени места на разстояние дори 6км от най-близкия столичен квартал се водят София област, ако прибавим и това Област София-столична става 12-пъти по-голяма от Пловдив. От друга страна, не се сещам за населено място на 20км от София, което да спада към статистиката, която съм ти цитирал в предния пост :)

Много се отклонихме, аз спирам!!!

Бистрица, Волуяк,Банкя-все са квартали на повечвот 20 км от центъра ;-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 24 Авг 2012, 9:08

exotique написа:Бистрица, Волуяк,Банкя-все са квартали на повечвот 20 км от центъра ;-)

Да се готвят Своге и Елин Пелин :D Няма да коментирам по горе писалите има си НСИ да проверят какви глупости пишат факт е че през 1987г. ЦК на БКП вижда на къде отиват нещата и Пловдив дърпа много решат да "създат" две общини около Плодив със централи във града двете общини са Марица и Родопи със население 70 000 човека !!! Така се указ на ЦК на БКП Пловдив е намален със 70 000 човека докато София продъжава да "расте" с държавни укази ! Миналата година при преброяването броиха цигани,наематели и въпреки всички напъни пак не минаха много пад 1 250 000 души ! Това че София е 2-3 милиона са откровени лъжи с цел по голяма баници в случая софийската баница е над 1,2 милрд лв. от данъците на цяла България! Резултата е дупки, тротоари като в Белград след бомбадировките на НАТО, цигания,мръстия и т.н нормален човек не би търпял подобно нещо но за "столичаните" от Красно село,Обеля,Волуяк и т.н не е проблем ! :yes:
Последна промяна ilia1984 на 24 Авг 2012, 15:13, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 24 Авг 2012, 13:43

:kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 24 Авг 2012, 21:08

Malik написа::kuku:

Да, колегата е доста комплексиран :D

exotique написа:Бистрица, Волуяк,Банкя-все са квартали на повечвот 20 км от центъра ;-)

И ти не знам как смяташ километрите, ама определено не са :) И да видя някъде да съм написал, че ги смятам от центъра?...напротив, изрично съм написал от краен квартал!
Хайде стига на тази тема, защото колегата сега ще започне да обяснява пак колко е напред Пловдив :) Нищо лично!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 24 Авг 2012, 21:33

Нещо си плямпаме без много да се мисли - от доста време НЕ може да се прустрои законно гараж в търговско помещение -тези които са преустроени са в заварено положение. Отделно според новите разпоредби в центъра скоро няма да може примерно паркоместата в новите сгради да са продаваеми отделно от жилищата, за да може да се накарат собствениците да си купят и гараж или строителя иска или не да ги даде на символична цена към апартаментите ...
Проблема е друг - всеки си купува жилище и не си купува гараж щото не му се дават пари а с тия кинти си купува гъзарска кола и после се чуди къде да е паркира :banghead:
Нон стоп съм свидетел на заети нови сгради в които всичко е разпродадено , гаражите не са купени и отпред ебати джипките и Ес-класите...еми да са си купили гараж.
Аз примерно съм в центъра и където живея и където са новите ми магазини съм изпокупил по 2 гаража - е карам баниче и строшена Е36-ца , ма има къде да паркирам :driving:
Малко си е до манталитет тая работа ...
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 24 Авг 2012, 21:34

Според мен трябва да променят градоустройственият план ,да направят достъпни паркинги с преференциални цени на хората живеещи на близо и който иска да си плаща синя ценрална зона,който иска да си плаща паркинг...който иска да си направи частен в частна собственост!!!!.в едно истинско демократично общество е задължително да се предостави алтернативен избор на хората,а не да им се извиват ръцете с монополи и глупави обяснения!!!!
Но докато се изваждат''монтирани'' разговори с мишо бирата ,до като правителственият самолет обслужва чартерни полети... до като позволяваме напрежението да се насочва между хората на ''центъра'' или тия в ''края на света-града''...не сте ли на един хуи всички?,та се успокоявате с проблемите на другите,с генериране на злоба,завист,навист...демек комшията ви пречи,а управлявашите ви помагат -ми идете им палете свещи в храма им,па се молете да ви помогнат.:(
замислете се какви сме ние ,а на дали децата ни-ВИ ще прогледнат :(.до като търпим цялата тая пумия,и голяма част от нас и се възхищават ,до тогава ще живеем така!!!
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 24 Авг 2012, 22:37

Nasko_ написа:

И ти не знам как смяташ километрите, ама определено не са :) И да видя някъде да съм написал, че ги смятам от центъра?...напротив, изрично съм написал от краен квартал!
Хайде стига на тази тема, защото колегата сега ще започне да обяснява пак колко е напред Пловдив :) Нищо лично!

:mhihi: От Бистрица до Волуяк са точно 30,4 км :mhihi: :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 24 Авг 2012, 23:33

exotique написа:
Nasko_ написа:

:mhihi: От Бистрица до Волуяк са точно 30,4 км :mhihi: :winky:

Да, а ако тръгнеш от София за Варна, ама на Запад са около 39 500км ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата