Младото поколение на България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Re: Младото поколение на България

Мнение от vladye » 27 Авг 2012, 0:29

не знам за младото поколение, но ми е странно как някой може да парадира, че бачка (точно бачка) по ~60 часа и повече на седмица и работи на две места? това ли е модела за успял, питам като по-малък? да бачкотиш, значи ли, че работиш здраво или правиш нещо съществено? щом часовете са ти главния критерии за резултат...говори много за самото ти естеството на труд.

не искам да засегна никой, но щом ти се налага да работиш на две места, значи или си закъсал моментно и трябва да излезеш възможно най-бързо от ситуацията или нещо ти куца, защото си просто гастербайтер, който е половин човек, но подтиска назрелия си комплекс за малоценност умирайки да разказва на изостаналите в България, колко много го уважава работодателя в новата му родина, колко разбираш ли го ценят и е част от обществото. да парадира с къртовския си труд. колко е субективно е ясно, можеш да чистиш кенефите и да плащаш по-голям данък отколкото експерт с ръководна позиция в България, но стъпалото в обществото... не можеш да го преглътнеш и избива на някъде, кеф ти снимки с модерни чайници пред х6-цата на работодателя ти, кеф ти страхотни истории, та да ти се завърти главата и да се инспирираш чак.

или за данъците - 8к на година ... при максималния осигурителен таван в БГ, годишно данъка ти е 6к лева, ебати и успеха с извинение.

мрънкане и мрънкане 20 страници, предайте някакъв опит, кажете нещо съществено на тия млади хора, има кой да ви чуе.
virtue and tranquillity

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 27 Авг 2012, 0:42

randity написа:Не съм тръгнал да разправям как Люлин е квартала, за който всеки трябва да мечтае

Аз с такова впечатление останах, затова и се включих да те оборя. Пак казвам, моето мнение е, че Люлин си е квартал като квартал :)

randity написа:П.П. Говорим си без лоши чувства, нали ? :bchug:

Винаги :)

Онтопик:
Според мен половината потребители в тази тема преигравате. Всичко си е същото, само времената и играчките са се променили.
Все още има позитивни и мислещи хора и то много. Хора, които мислят за утре, за след 5 години, планират, учат и/или работят, МЕЧТАЯТ и гонят целите си.
И повярвайте ми не са двама или трима. Аз в такива хора вярвам. Те са важни, обсъждайте тях. Болшинството, което се дискутра в тази тема, така или иначе са свободни електрони. Тях на ляво ги блъска модата, на дясно средата и приятелите, назад училището, а напред многото свободно време и паричките на Тати. А те са посредата някъде със своята сбъркана индивидуалност. Така или иначе винаги има нужда от нискоквалифициран персонал, така че нишата е запълнена.
Постарайте се да сте от "успяващата" половина и вместо да се дразните на съседката, че се е качила на 12 см токчета, с цикламена рокля, очила колкото главата й, тетрадка на Ивана и т.н.(няма да правя профил), и да цъкате с език, седнете и прочетете някоя книга. Помислете как да подобрите себе си, да повишите общата си култура, морал и всичкото това го предайте на вашите отрочета за да може утре да не обсъждат тях, както вие сега обсъждате чуждите ;)
Последна промяна devent на 27 Авг 2012, 8:46, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 27 Авг 2012, 1:03

vladye написа:............................................мрънкане и мрънкане 20 страници, предайте някакъв опит, кажете нещо съществено на тия млади хора, има кой да ви чуе.

Ами живейте си живота и не слушайте разни дърти мъдри учители. Единствено времето не може да се върне назад. Ще мине време, ще остареете малко, ще ви дойде друг акъл, ще се ожените, ще направите първата си ипотека, после ще се хванете на две работи за да я изплащате и така до пенсия или до гроб. Някой ще преценят, че ако се изучат, ще имат повече шансове за успех, други ще преценят, че са си глупави и не им се занимава и ще си остант без висшо и така. Някой ще станат богати, други няма, но пък първите ще разберат, че щастието не се измерва с пари а останлите никога няма да го разберат. Някой ще имат късмет, да умре дядо им и да им остави апартамент в хубав квартал на София и с продажбата му да си оправят живота. Други няма да имат този късмет и цял живот ще изплащат някоя панелка в краен квартал. Ще ви се раждат деца, ще губите приятели, родители, роднини...Като станете на 40 ще разберете, че имате и други органи а не само тоя в гащите и така. Някой ще се разведат, някой ще станат алкохолици, други ще станат шефове на големи фирми, трети ще станат известни музиканти или автомобилни състезатели, четвърти ще си остант средностатистиески граждани. Просто се забавлявайте и не ги мислете тия работи, те сами ще си дойдат с времето.
:OT:
Когато ученикът е готов, учителят сам ще се появи -древна китайска мъдрост :yes:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Авг 2012, 2:06

devent написа: Булшинството
извинявай ,колега ,но....
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 27 Авг 2012, 8:47

Bogat-Beden написа:
devent написа: Булшинството
извинявай ,колега ,но....

Хах :mhihi: мерси за корекцията ;)

Аватар

Мнение от vladye » 27 Авг 2012, 9:11

ukelichko написа:Ами живейте си живота и не слушайте разни дърти мъдри учители.

ukelichko - не съм сиугрен дали не ме разбра погрешно, напротив - сигурен съм, че има много млади момчета от форума, които следят и твоите мнения, и мненията на автора на темата с интерес... четат, мислят и си вадят изводите за себе си. мисълта ми беше, че отрицанието и негативизма в един момент идват в повече, въпреки че не могат да се отрекат очевидни неща.

няма как на младите морето да не им е до коленете.
virtue and tranquillity

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 27 Авг 2012, 18:22

randity написа: Не съм тръгнал да разправям как Люлин е квартала, за който всеки трябва да мечтае, просто Люлин има повече неща от колкото други квартали.

много ясно, че ще има всичко, за което можеш да се сетиш, те повечето му обитатели, след влака от село повече не са излизали от там, даже сигурно не могат да стигнат до центъра
аре край, че ми писна от всички да слушам как там си е екстра - люлин е по-скоро квартал на перник, отколкото на софия :mhihi: :shock:
never drive faster, than your guardian angel can !

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Авг 2012, 18:55

Radinka написа:...

струва ми се че темата не е за люлин :idea:
който си е квартал като квартал, не по-лош от обеля, надежда, Овча К и тн панелни спални
ма от дубай може и друго яче да изглеждат нещата ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Авг 2012, 4:05

vladye написа:мрънкане и мрънкане 20 страници, предайте някакъв опит, кажете нещо съществено на тия млади хора, има кой да ви чуе.

Ех, колега. В каламбура от измешани и криво разбрани мнения, едвам открих, че визираш и мен. Ще те разочаровам, но имаш много, ама много изкривена представа за света. Ще се опитам леко да те разочаровам с някои неща:
- Тук уважават всеки който работи. Разбирай го както искаш, но това не е срамно.
- Дали съм изпаднал? Хм, по-скоро съм закъснял. Ако си бях бил шута преди 24 години, сега да съм си изплатил ипотеката и да си свиркам. За съжаление го направих на 40+ и нямам време да се офлянквам. За 20 години трябва да извървя пътя, който вие ще изминете (повечето де) за 40-45 години. Не е лесно. Сега не, но ще го разбереш след 10-15 години.
- Комплекси, извинявай, но живея в собствено (на банката де) жилище, имам две коли, прекрасно семейство, не се лишавам от нищо нормално. Никой нищо не ми е дал или не ми дава. Ако това са комплекси за теб, здраве да е.
- Казах, че изпращам в БГ около 8000$ годишно (това не са данъци), отделно плащам данъци в БГ. На тези 8000$ съм платил данък тук.
- Не си и мечтай за миене на кенефи. Ще ти кажа, че това е печеливш и отдавна разпределен пазар. За пример, чистач тип леко почистане (прах, изхвърляне на кошчета, прахосмукачка) тук печели 14.75$ на час. Този, дето чисти нашите кенефи, столова, съблекални има гараж за над 100 000$ (сто хиляди). Вярно е, че чисти и други места, но не си мисли, че това е евтино.
- Съвети на младите. То никога младите не са слушали тези съвети ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Авг 2012, 5:08

Всъщност ако целта на темата е "младите" нещо да прихванат като съвет или тем подобни ...хмм малко безсмислена става.От стотина души на по 18-20 години я 1-2 да си напрегнат мозъците да осмислят нещо.Всичко друго я кара ден за ден да барнат лева забавления ..въобще живота не е за бачкане а за "жувеене" бързат няма време хората.Даже наблюдавам такава тенденция у такива индивиди -бачка за някви пари колкото да си плаща консуматива и даже да му предлагаш нещо да изкара допълнително с повече работа да покаже че има желание че иска да върви нагоре не ги кефи .17.00 чепика сочи към вратата и бръмбари в главата."живота ги притиска трябва да се забавляват" :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 28 Авг 2012, 12:27

Jordana написа:Всъщност ако целта на темата е "младите" нещо да прихванат като съвет или тем подобни ...хмм малко безсмислена става.От стотина души на по 18-20 години я 1-2 да си напрегнат мозъците да осмислят нещо.Всичко друго я кара ден за ден да барнат лева забавления ..въобще живота не е за бачкане а за "жувеене" бързат няма време хората.Даже наблюдавам такава тенденция у такива индивиди -бачка за някви пари колкото да си плаща консуматива и даже да му предлагаш нещо да изкара допълнително с повече работа да покаже че има желание че иска да върви нагоре не ги кефи .17.00 чепика сочи към вратата и бръмбари в главата."живота ги притиска трябва да се забавляват" :mhihi:

ако изходим от индивидуалния подход на автора т.е. съдбата на всеки зависи от него си
това всъщност е доста добра възможност за хората с амбиции дори и от среден ранг
и някакви по-читави разбирания за морал и отговорности

така, че който има желание може да направи много със сравнително малко усилия
в за съжаление зле подредената ни и крадлива държавица ...

според мен място за драма няма - просто, човек трябва да има читава ценностна система, да работи съвестно и да не се пуска по течението на щракането с пръсти до зори
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от vladye » 28 Авг 2012, 13:16

BMW_POWER - не визирах теб, не го приемай така. говорех за една група хора, които са със същия нрав и манталитет, като тези които подбиват уж цената на труда на софиянци. аналога е почти същия, но в друг мащаб.

хубаво, че на +40 си предприел такова нещо, не всеки има кураж да го направи и сигурно много си видял.
всеки, който има цели и ги преследва заслужава уважение.
като това, което виждам около мен е, че има страшно много млади хора, които имат потецниал и амибиции да направят нещо и го правят, което е най-важното.
virtue and tranquillity

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Авг 2012, 15:21

Обобщение:
Младите лекета са тревомани и буклучета
старите бастуни са скапаняци :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Авг 2012, 16:49

K_Ilkov написа:

така, че който има желание може да направи много със сравнително малко усилия
в за съжаление зле подредената ни и крадлива държавица ...

Колега, я кажи къде и е офиса на тая държавица, аз мамицата и да ... , как така ще краде и ще се подрежда по този начин? :banghead:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Авг 2012, 17:11

баси темата...

ма кво- младото поколение е... точно каквото си мислеха за нас нашите родители. и кво- повечето от нас (младите едно време) станахме нормални хора. някои направиха пари. други направиха кариера. трети направиха и двете. повечето не направиха нищо- живуркат лекичко от ден за ден докато не ги тръшне някоя болест и после- "за умрелите или добро или нищо". нищо ит из ден.

това е нормалното разпределение не нещата. не може всички да пропаднете и не може всички да успеете. повечето няма да успеете. никой няма да си изпълни мечтите (те затова са мечти), но някои ще си изпълните желанията.

въпроса със "как да успееме" е седял, седи и ще седи винаги.... защото ясен начин няма. има хора дето са мързеливи и изглежда успяват, други бъхтят цял живот и нищо. няма универсална формула. не е свързано директно с това колко си умен, проницателен, късметлия, с добра външност и тн. нещата са много по-сложни.. и... по-прости.

начини много. но един начин винаги ми се е набивал в очите като безотказен... та това което аз съм отчел в живота и мога да го препоръчам на младежта е да си намери нещо от което многото "бедни" и/или малкото "богати" имат нужда от него и... да станете много добри в него. простата истина е, че когато си много много добър в нещо (независимо какво е то) и от него има нужда- ще успееш. рано или късно. а ако се случи и да ти харесва тази сфера - още по-добре. ако продаваш лайна, но си най-добрия продавач на лайна - в един момент ще ги продаваш на най-голямия концерн за тор във света.. ако правиш свирки, но си много добър - ще ги правиш на силните на деня.. и .. така... надявам се разбирате за какво говоря.

иначе да си говориме кой какъв е в началото на живота си- няма смисъл. само ще се обиждаме а файда- няма.

това отгоре го написах максимално сбито и опростено. мога да пиша цяла седмица по темата- ама ще се размие идеята.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата