:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от bmw_324d » 23 Юли 2012, 22:11

LiTtLeRoCk написа:И двамата спазвайте добрия тон, да не си починете.
Дизел, въпросната помпа е от М52, но по-ранните, затова колегата ти е пратил и снимки, а ти търсиш от другия модел.В случая вината е твоя, защото са ти пратени и снимки, и е трябвало да видиш сравниш помпите.Сами ти е трябвало да уточни кой МОДЕЛ помпа, а не з кой двигател.

Нали за това съм написал М52/54 , за да се изясни модела , до момента в който не я свалих , не знаех , че е различна , разчитах на компетенцията на продавача/разбирача , за което поемам отговорност!Щом трябва наказание добре , извинявам се и на момчето , но некомпетентността е двустранна , за което се набутахме по един Еконт , но не мисля че казуса е за "Случаи на некоректност"(това според мен,Вие както прецените).
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 23 Юли 2012, 23:12

bmw_324d написа:
LiTtLeRoCk написа:И двамата спазвайте добрия тон, да не си починете.
Дизел, въпросната помпа е от М52, но по-ранните, затова колегата ти е пратил и снимки, а ти търсиш от другия модел.В случая вината е твоя, защото са ти пратени и снимки, и е трябвало да видиш сравниш помпите.Сами ти е трябвало да уточни кой МОДЕЛ помпа, а не з кой двигател.

Нали за това съм написал М52/54 , за да се изясни модела , до момента в който не я свалих , не знаех , че е различна , разчитах на компетенцията на продавача/разбирача , за което поемам отговорност!Щом трябва наказание добре , извинявам се и на момчето , но некомпетентността е двустранна , за което се набутахме по един Еконт , но не мисля че казуса е за "Случаи на некоректност"(това според мен,Вие както прецените).

Наказания няма да има, защото случая не е за такова.
Но по-голяма вина носиш ти.Защото ти искаш помпа за М52, и ти пращат такава.Не си уточнил за кой модел иде реч.Затова и приключваме този случай.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nik » 10 Авг 2012, 23:09

здравейте колеги на вашето внимание ето този хубавец дето си поръчва части и после не отива да си ги вземе понеже имал много да жъне някъде си по силистренско и после не си вдига тел. нито на мен нито на еконт минаха повече от две седмици така че преценявайте дали да му изпращате каквото и да било :banghead:

shankylov написа:здравей колега!
ще взема частите,изпрати ми ги по еконт ако можеш днес на адрес:
добрич
офис еконт:добричка епопея,ул хан тервел 65
мирослав марчев
0895772683

Re: за е34 тдс
Изпратено на: 20 Юли 2012, 10:00
От: shankylov
До: Nik

здравей колега!
ще взема частите,изпрати ми ги по еконт ако можеш днес на адрес:
добрич
офис еконт:добричка епопея,ул хан тервел 65
мирослав марчев
0895772683

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Авг 2012, 12:19

Писах му, но от 21 юли не е посещавал форума.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 25 Авг 2012, 22:42

Все си мислех,че няма да ми се налага да пиша тук никога,и все се чудех как се намират толкова колеги тук които да попадат на некоректни хора,но ето че и аз получих некоректно отношение,и то от човек с платена обява тук във форума,от който съм взел досега гуми на стойност над 1000 лева,и добре,че съм си такъв да преглеждам пратките даже и от "сигурни хора".Става въпрос за @bmwfena. Търсех си 18ки гуми,255/35/18.От около 2-3 седмици неможех да намеря това което искам,и периодично преглеждах неговата платена тема във форума,както и cars.bg (+ неговите оферти там).И влизам в петък сутринта и виждам обява за гуми bridgestone 255/35/18,и веднага се обадих на колегата да го питам накратко за какво става въпрос,и ми каза че гумите под 100 лева на брой нямало как да ми ги даде,защото видиш ли "няма такива гумета никъде бате".Каза,че нямали балони фитили лепенки и т.н.Дот 08-09 година,грайфера се виждаше и в самата обява че е 7мм,което ме устройваше. :dunno: И аз радостен се обадих на колегата и след като ме увери,че всичко е ок,му казах да ми ги прати.И тук започна цирка..на следващия ден очаквах гумите да са при мен,към 9-10-11 часа..от никъде обаждане нито нищо.Бях ги поръчал да дойдат при мен на адрес,а не от офис.И към 2-3 часа вече ми звъни куриера и ми казва,че в 10:20 са били при мен,но не са могли да се свържат защото колегата от Хасково като е говорил с мен вместо да си запише кои гуми за къде са и за кой са и на кой телефонен номер отговарят,той не им е дал моя номер" и се разминахме с куриера,след като се чух с куриера се разбрахме днес между 10 и 12 куриера да мине през нас да ми достави гумите,НИКОЙ не дойде.И звъня аз към 12:40 вече да питам какво се случва при което получавам отговор от момичето по телефона "ами аз такава пратка не виждам в момента немога да ви помогна,може ли да се чуем по късно".При което аз доста се ядосах защото си имах работа,и затова се бяхме разбрали да ми бъдат доставени гумите между 10 и 12,а не да седя цял ден в нас да чакам куриера да дойде,и аз съм човек който си има работа и ми замина целия ден,наложи ми се да отменя всички срещи,и всичко което имах да върша за да се занимавам със несериозната куриерска фирма D&D,както и да е отплеснах се.И дойдаха вече гумите към 2 часа,и реших все пак да ги погледна преди да ги платя..е няма такъв бълвоч колеги ! Първо колегата "забрави" да ми спомене,че тия "няма такива гумета никъде бате" са рънфлат,та и на всичкото отгоре бяха понацепени малко,което не ме притесни особено до момента в който не видях всичките ей тия красиви неща :

Изображение

Изображение

Това парче не съм го опънал докрай,имаше мегдан за още бая просто ме беше страх да не го откъсна,с тая гума после при монтаж и демонтаж един бог знае дали няма да спадне,божа работа !

Изображение

И разбира се фитил,върху който ПО СЛУЧАЙНОСТ е залепена лепенката от куриерската фирма :yes:

При което аз отказах пратката,набутах се с приятна сума пари за доставка,и останах адски вбесен от това,че съм си изгубил целия ден в разправии,и нито гумите бяха хубави,та и се набутах с пари.Тръгнах си,и по пътя към вкъщи се замислих..ЗАЩО ТЕЗИ ГУМИ ГИ НЯМА ВЪВ ФОРУМА,а са качени само във cars.bg? Демек колегата тука си има платена обява,и тук е коректeн,за да няма проблеми,обаче някой балък от cars.bg ако клъвне клъвне,кво ме боли,нали не е от форума,и няма да ми направят нищо.Просто няма логика от всички гуми които ги има в cars.bg този колега САМО тези ги няма във форума...от не един или двама гумаджии знам,че когато идва стока,от гуми втора употреба най-добре се преглеждат размерите 18-19-20 защото са най-скъпи и съм 200% СИГУРЕН,че колегата знаеше какви гуми ми праща,просто явно не се е сетил кой съм,от него съм пазарувал неведнъж,но това мина всякакви граници,дота и той първите седмици на 07,нататък не съм и гледал по другата гума какво има,това ми беше достатъчно. :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 26 Авг 2012, 10:27

Аз преди време бях писал за същия тоя тарикат че беше пращал едни гуми дето и за каруца няма да ги искат,ама тогава ме изкараха мен грешника,бил коректен във форума и т.н. :no:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Авг 2012, 12:03

bmw-maximilian написа:Все си мислех,че няма да ми се налага да пиша тук никога,и все се чудех как се намират толкова колеги тук които да попадат на некоректни хора,но ето че и аз получих некоректно отношение,и то от човек с платена обява тук във форума,от който съм взел досега гуми на стойност над 1000 лева,и добре,че съм си такъв да преглеждам пратките даже и от "сигурни хора".Става въпрос за @bmwfena.

Чакаме неговия отговор.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 27 Авг 2012, 13:17

bat_gosho написа:Аз преди време бях писал за същия тоя тарикат че беше пращал едни гуми дето и за каруца няма да ги искат,ама тогава ме изкараха мен грешника,бил коректен във форума и т.н. :no:

Същия тоа ТАРИКАТ СИ ИСКАШЕ ГУМИТЕ ОБРАТНО -ТИ ТАКА И ТАКА НЕ СЕ СВЪРЗА С МЕН ДА ТИ СЕ РАЗБЕРЕМ ДАЖЕ МЕ ПИСА В НЕКОРЕКТНИТЕ-КАКТО И ДА Е-минали работи.
ЗА Колегата от София-лепенките на куриерската фирма не ги лепя аз а куриерите.За да ви е изгодно ги пращам с ДнД-всички ревете как с Еконт ви е скъпо..както и да е.
Както ти плащаш за връщането на пратката така плащам и аз но си мълча-затова е пусната опциа за преглед.И запомнете че аз продавам ГУМИ-ВТОРА УПОТРЕБА.зА ТОВА ЧЕ СА рънфлат-не си ми казвал че не искаш.Чисто и просто звънкайте ми преди да ме изтипосате тук.
Съжелявам за провалената сделка-и на мен също ми е неприятно да ми връщат гуми и да плащам-но така е с интернет продажбите и с стоката втора употреба.Колега-един съвет-купи си нови гуми -те немат лепенки не са напукани.Остави будалите да си купуват от мен.
Немам време-ставам че имам работа
Звънкайте ми моля ви преди да ме напишете тук.Вече за 2ри път ми се случва-и повярвайте ми-неприятна изненада е :roll:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Авг 2012, 13:53

Без да защитавам bmwfena:

bmw-maximilian, защо не си се свързал с bmwfena да му кажеш какво си получил и да измислите нещо и двамата да сте доволни? Това дори в Ebay (търговски сайт, който е с много по-голям капацитет на покупко-продажби и го управляват хора, които много добре знаят какво правят) го има и съветват своите клиенти - преди да дадете негативен "коментар" за продавача/купувача, опитайте да се свържете първо с него и да оправите нещата. Ако и тогава не се получат нещата - процедурата е ясна.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 27 Авг 2012, 14:08

Колега Mollov,звънях на човека 2 ПЪТИ ! Както съм написал и в историята,куриера с него се разбрахме да е при мен на следващия ден между 10 и 12 и както написах НИКОЙ НЕ ДОЙДЕ.И аз звъннах на bmwfena,но отговор нямаше.После когато дадох парите за доставката и отказах пратката пак звънях на bmwfena отговор нямаше,не съм от вчера във форума и разбира се че ще звънна на човека преди да го изтипосам тука,звънял съм му 2 пъти,куриера и той е свидетел,мога и да си снимам телефонния указател да ви покажа,че съм му звънял 2 пъти.

@Bmwfena,не е върпоса в новите гуми и дали са нацепени и имат лепенки или нямат,въпроса е че ти в случая ми казваш едно състояние на гумите,а в крайна сметка идват съвсем различни гуми.Според тебе ако ми беше казал реалното състояние на гумите,бих ли ти казал да ми ги пращаш?Мисля че и двамата знаем отговора на този въпрос,нямам никакви лоши чувства,просто си ме прееба и това е.И да прав си че и двамата в случая плащаме за куриер,но това е по твоя вина.Ако сценария беше друг и гумите бяха хубави,и ти сега щеше да си с пари в джоба и аз сега нямаше да съм със зимни гуми и нямаше сега да си пишем глупости тука,просто явно направих грешка че ти казах,че съм ги видял от cars.bg,трябваше май да ти кажа че съм ги видял от форума,ама тия гуми тука не си ги пуснал И ВСИЧКИ знаем защо,просто си ме сметнал за някой балък ама номера не е минал ! И колега още нещо,никъде не съм казал че хората които купуват от теб са будали,излизат чат пат добри оферти,просто в случая ти си знаеш вината ама просто не ти изнася да си виновен това е.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 27 Авг 2012, 17:18

bmw-maximilian написа:Колега Mollov,звънях на човека 2 ПЪТИ ! Както съм написал и в историята,куриера с него се разбрахме да е при мен на следващия ден между 10 и 12 и както написах НИКОЙ НЕ ДОЙДЕ.И аз звъннах на bmwfena,но отговор нямаше.После когато дадох парите за доставката и отказах пратката пак звънях на bmwfena отговор нямаше,не съм от вчера във форума и разбира се че ще звънна на човека преди да го изтипосам тука,звънял съм му 2 пъти,куриера и той е свидетел,мога и да си снимам телефонния указател да ви покажа,че съм му звънял 2 пъти.

@Bmwfena,не е върпоса в новите гуми и дали са нацепени и имат лепенки или нямат,въпроса е че ти в случая ми казваш едно състояние на гумите,а в крайна сметка идват съвсем различни гуми.Според тебе ако ми беше казал реалното състояние на гумите,бих ли ти казал да ми ги пращаш?Мисля че и двамата знаем отговора на този въпрос,нямам никакви лоши чувства,просто си ме прееба и това е.И да прав си че и двамата в случая плащаме за куриер,но това е по твоя вина.Ако сценария беше друг и гумите бяха хубави,и ти сега щеше да си с пари в джоба и аз сега нямаше да съм със зимни гуми и нямаше сега да си пишем глупости тука,просто явно направих грешка че ти казах,че съм ги видял от cars.bg,трябваше май да ти кажа че съм ги видял от форума,ама тия гуми тука не си ги пуснал И ВСИЧКИ знаем защо,просто си ме сметнал за някой балък ама номера не е минал ! И колега още нещо,никъде не съм казал че хората които купуват от теб са будали,излизат чат пат добри оферти,просто в случая ти си знаеш вината ама просто не ти изнася да си виновен това е.

Гумите беха от 2 дни при мен-кога да ги пусна.Аз немам 20 гуми а над 3000бр.Имам много ангажименти на главата и не мога да бъда навсякъде все пак.
АКО ЗНАЕХ ЧЕ ГУМИТЕ СА КАЛПАВИ ЩЯХ ЛИ ДА ТИ ПУСНА ОПЦИЯ ЗА ПРЕГЛЕД -за да се набутам с пари.Нима съм толкова тъп да пратя гуми за които да знам че ще ми бъдат върнати.
НИКОЙ НЕ ПРАВЯ В ТОЗИ ФОРУМ НА БАЛЪК-ЗАПОМНИ ГО все пак от 2008година продавам яко гуми тук.
На път съм да спра обаче-чисто и просто взе да ми писва.
Стига толкова-отивам да си оправям стоката-който иска и ме мисли за измамник-чисто и просто ДА НЕ КУПУВА ОТ МЕН.ПЪЛНО Е С ГУМИ В НЕТА.
Лек ден на всички.Живота продължава.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 27 Авг 2012, 20:08

Няма какво повече да си говорим колега,винаги се намират оправдания.Аз също имам доста ангажименти,и това че имаш над 3000 гуми също го разбирам,ама сам си противоречиш.Тоест казваш че ако си знаел,че гумите са били калпави не би ги пратил защото ще ти ги върнат и ще се набуташ с пари,окей.Защо тогава по тела ми викаш "няма такива гумета никъде бе бате".И като ми каза,че под 100 лева броя няма как да ми ги дадеш си помислих,че става въпрос за читави гуми и си държиш на цена,пък и не за първи път взимам от тебе,ти просто не ме помниш кой съм,взимал съм гуми от тебе за над 1000 лева,един път 4 джипови 18-ки и 2 пъти 4-ки 16-ки летни,както и да е.Как може по телефона да ми кажеш че гумите са перфектни като по твойте думи от горния пост ти изобщо не си ги поглеждал,а пък после "ако знаех че са такива гумите щях ли да ти ги пращам",пък преди това перфектни...та от къде знаеш че са перфектни като горе пишеш,че ако са били калпави не би ми ги пратил,ти за да ми кажеш "нема такива гумета никъде бате",значи си ги погледнал?
A.J DARKHOLME

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 27 Авг 2012, 21:02

bmw-maximilian написа:Няма какво повече да си говорим колега,винаги се намират оправдания.Аз също имам доста ангажименти,и това че имаш над 3000 гуми също го разбирам,ама сам си противоречиш.Тоест казваш че ако си знаел,че гумите са били калпави не би ги пратил защото ще ти ги върнат и ще се набуташ с пари,окей.Защо тогава по тела ми викаш "няма такива гумета никъде бе бате".И като ми каза,че под 100 лева броя няма как да ми ги дадеш си помислих,че става въпрос за читави гуми и си държиш на цена,пък и не за първи път взимам от тебе,ти просто не ме помниш кой съм,взимал съм гуми от тебе за над 1000 лева,един път 4 джипови 18-ки и 2 пъти 4-ки 16-ки летни,както и да е.Как може по телефона да ми кажеш че гумите са перфектни като по твойте думи от горния пост ти изобщо не си ги поглеждал,а пък после "ако знаех че са такива гумите щях ли да ти ги пращам",пък преди това перфектни...та от къде знаеш че са перфектни като горе пишеш,че ако са били калпави не би ми ги пратил,ти за да ми кажеш "нема такива гумета никъде бате",значи си ги погледнал?

Понеже не съм квартален гумажия а сервиз специализиран за гуми-всичко продадено се води на отчет-влезох в компа-такова име като твоето не съществува като клиент-чисто и просто в момента се явяваш като антиреклама на сервиза ми-едно знай с тоа форум или без него аз пак си продавам гуми-винаги най шибаните размери се стремя да ги имам-Затова сме си сложили главата в творбата.
Не ме карай заради твоите ревове и колегата от Пловдив да спра да продавам тук-не само аз ще губя ами и хората от БМВ общноста -повярвай ми-спри да пишеш-прати ми данните на ЛС да ти върна парите .Брат-направо прекали с тия гуми-измамник съм бил такъв съм бил пък 2-3 пъти купувал гуми от мен
Извиних се за неудобството-пак се продължава.
Гумите са си супер-до дни ще са си продадени-всички знаем колко пари струва 255 35 18-Бриджестон нова.
Старата имала лепенка-ти като пукнеш гума хвърляш ли я.
Престани вече-дай ми данните на ЛС да ти върна парите и да приключваме.
И
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Авг 2012, 21:03

bmw-maximilian написа:Няма какво повече да си говорим колега,винаги се намират оправдания.Аз също имам доста ангажименти,и това че имаш над 3000 гуми също го разбирам,ама сам си противоречиш.Тоест казваш че ако си знаел,че гумите са били калпави не би ги пратил защото ще ти ги върнат и ще се набуташ с пари,окей.Защо тогава по тела ми викаш "няма такива гумета никъде бе бате".И като ми каза,че под 100 лева броя няма как да ми ги дадеш си помислих,че става въпрос за читави гуми и си държиш на цена,пък и не за първи път взимам от тебе,ти просто не ме помниш кой съм,взимал съм гуми от тебе за над 1000 лева,един път 4 джипови 18-ки и 2 пъти 4-ки 16-ки летни,както и да е.Как може по телефона да ми кажеш че гумите са перфектни като по твойте думи от горния пост ти изобщо не си ги поглеждал,а пък после "ако знаех че са такива гумите щях ли да ти ги пращам",пък преди това перфектни...та от къде знаеш че са перфектни като горе пишеш,че ако са били калпави не би ми ги пратил,ти за да ми кажеш "нема такива гумета никъде бате",значи си ги погледнал?

Аре стига си ревал и ти. Опищя орталъка ... някъв та бил залял с кафе, пръснал си му камбаната, ся тука някой та бил "измамил" с гуми... и на него ли ше ходиш да му осираш е39тката?

Имаш пари за 18 цолови железа, па нямаш пари за чисто нови гуми ?!?

Мога да кажа че на Фена сме корпоративни клиенти от бая време насам и няма някой дето да е бил излъган. Напротив - обаждаме се преди да тръгнем (да, точно така - минаваме по 100 км само и само за да пазаруваме от този човек) , той ни чака . Като отидем - ние сме наред квато и работа да има . Гумите се избират, той ни ги дава внимателно да ги огледаме ... шарката харесвали ни ... не ни ли харесва и когато всичко е ток - монтажа и баланса са без пари и всички си тръгваме щастливи.

Сори за офтопика ама не мога да се сдържа,като се петни име на честен и доказал се търговец :OT:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 27 Авг 2012, 22:35

@ogata,ти защо изобщо ми пишеш бе пич,кво отношение имаш ти по случая?Къде изобщо се обаждаш? И какво ми говориш за тоя случай с кафето той си го изпроси и си го получи,какво са да обсъждаме тука в тая тема ? Да съм заплашвал колегата или да съм имал някакви парични претенции към него? Карай си Е36-тицата на гас и не пиши :mhihi: А относно това,дали имам или нямам пари за 18 цолови железа,и дали имам или нямам пари за нови гуми тебе пич изобщо не те касае.
@bwmfena,защо си мислиш,че гумите които съм взимал от тебе са били специално за мен,а не съм пратил някой към тебе?И не искам да ми връщаш никакви пари,изобщо не става въпрос за 20-те лева,да си жив и здрав.Както казах,нямам нищо против теб,нека бъде по твоему,станало е недоразумение,въпроса е приключен. :yes:
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари