помощ съвет конфликт в дарукар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

помощ съвет конфликт в дарукар

Мнение от yasin4o » 29 Авг 2012, 12:20

е36 320и по вин номер в дарукар ми казаха че имам 4 ламбда сонди и поръчах една за начало оставих 200 лв капаро.
майстора при който си права колата се осъмни в това че имам 4 и при преглед остановихме че нямам нито една
върнах в дарукар те извадиха някакъв друг списък пак по вин в който пише с какви опции е излязла колата от завода и действително няма никакви сонди защото е пригодена за оловен бензин и е без катализатор.
това става преди те да са получили самата сонда но са я поръчали явно.
грешката според мен е взаимна аз не знам какво имам по колата а те не са проверили както трябва и предложих да си купа друго нещто за тези пари да откажем поръчката те не отстъпват и искат да доплата още 200 лв и да си я взема сондата.
сега се чуда да изгора ли с капарото или има друг вариант ??? ако я купа ще изгора с 400 за сега изгарям с 200 няма ли компромисен варянт според вас :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: помощ съвет конфликт в дарукар

Мнение от Leon » 29 Авг 2012, 13:06

Ако колата ти е излязла от завода с ламбда сонди, те няма как да знаят какво е преправено после. В този случай си доплати, вземи си сондата и я продай впоследствие за колкото можеш, поне няма да си на пълна загуба.

Ако обаче е излязла от завода без сонди, а ти си им дал ВИН при поръчката, мисля, че трябва да си отстояваш позицията и да ти откажат поръчката или заменят с нещо друго, за да не връщат капаро. Ако колата е за страна извън Европа, е възможно да стане объркване, но по принцип не би трябвало да е проблем. Какъв е този "друг" списък? По принцип липссата на катализатор не е задължително отсъствие и на сондите. Дай малко повече инфо, защото май тук е разковничето.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 29 Авг 2012, 13:08

yasin4o написа:е36 320и по вин номер в дарукар ми казаха че имам 4 ламбда сонди и поръчах една за начало оставих 200 лв капаро.

Щом те са ти казали, че имаш цели 4 единствения вариант е да ти върнат парите и да ти се извинят. Според мен не би трябвало да търсиш други варианти ами направо да търсиш някои управител там.

Потребител
Аватар
Кара: ги да говорят
Мечтае да кара: X5M

Мнение от Gecata » 29 Авг 2012, 13:10

Какво значи,първо има,после няма.Грешката си е тяхна не твоя,те са те подвели първоначално и ти си им се доверил,което е естествено,нали са ОФИЦИАЛЕН сервиз.Според мен колега отстоявай си правата и си искай парите обратно,защото грешката не е твоя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 29 Авг 2012, 13:20

В срок 7 работни дни, считано от датата на получаване на стоката от Вас можете да се откажете от закупените стоки. Съгласно разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП:

(1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на:

1. получаване на стоката от потребителя, когато са изпълнени изискванията на чл. 54 - за стоки;

2. сключване на договора, а когато задълженията по чл. 54 са изпълнени след сключването на договора - от деня на тяхното изпълнение, но не по-късно от срока по ал. 3 - за услуги.

Искай си парите до край вдигни скандал и извикай управителя :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 29 Авг 2012, 13:38

Колега,
обърни се към директора на ДК и уточни, че си въведен в заблуждение именно от служител на ДК и го назови по име. Това заблуждение е опит за измама,който накърнява доброто име на Дару Кар. Уточни, че колата ти не е прегледана от тях и те наизуст са ти казали 4 ламда сонди!! По този начин са те въвели в заблуждение или направо са те измамили.
На следващо място след като са установили грешката, вместо да ти се извинят искат наслиа да сключиш правна сделка при условията на измама. в закона за задълженията и договорите чл.27 се посочва, че в срок от една година имаш право да поискаш съдът да развали договора и съдът ще ги осъди да ти върнат парите, да ти възстановят направените съдебни разноски и тези за адвокатско възнаграждение, а после да понесат и разноските за принудително изпълнение,които ще възлязат над 1000 лева за загубилия делото.
Поговори с добро и помоли да ти заменят дадените пари с друга стока и се разделете с добро, а ако продължат да упорстват може да им платиш за стока,която не е била необходима, може да подадеш дори и жалба в полицията за опит за измама, като престъплението е останало недовършено поради причини,които не зависят от дееца.
Може да заведеш гражданско дело и да осъдиш ДК като поискаш Софийски районен съд да развали договора ,сключен при условията на измама и да ти върнат парите и разноските.
Може да се обърнеш към комисията за защита на потребителите, съгласно Закона за защита на потребителите и да поискаш защита като потребител, на който правата са засегнати като опишеш подробно случая.
Ако Дару кар наистина проявят упорство не ги жали,защото те много добре си знаят работата и няма как да не знаят колко ламбда сонди има колата ти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 29 Авг 2012, 15:15

Позицията на ДК в случая ми се струва некоректна ,но не разбрах , кой те е изпратил поначало, да си поръчваш ланбда-сонди ?
...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Авг 2012, 15:20

В дарукар и на всякъде в който и да е официален сервиз на БМВ не може да поръчаш нищо,без рама на купето,така че ,влизайки в техен магазин те питат за рама,от там на татък гледат по диаграмата и поръчват по номенклатура номер,което означава че дару са в грешка,не са разчели правилно вин номера и ако колегата автор на темата не е сменявал мотора а си е фабричен,магазинерите са си виновни,все едно да поръчаш предно каре за някоя с ексдрайв а твоята да не е 4х4 и да ти кажат-плащай...

Потребител
Аватар

Мнение от yasin4o » 29 Авг 2012, 16:30

там като искам да говора с шеф ми се усмихват и ме питат какъв е проблема и ми отговарят от негово име не знам какво триабва да направя за да намера управител.
стоката е при тях запечатана много ли е трудно да я върнат или просто се заяждат с мен както обикновенно

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Авг 2012, 16:42

Щом като са ги поръчвали са имали достъп и до "другия" списък, но не са го проверили- проблема е техен.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от yasin4o » 29 Авг 2012, 16:46

първоначално са гледали по дефолт какво има на този модел на тази година нещо като реал оем , след това чак когат аз разбрах че няма сонди са погледнали по подробно с какви екстри е поръчана и там са видяли че ги няма.
казва човека който продава частите че е моя грещката и трябва да я зема, сондата е в ДК за сега им казах да задържат полпжението.
дори и моя да е грешката стоката не е пипната защо да не може да се смени за друго нещо да направат жест след като това не е за мойта кола

някой да има контакт там с отговорник да ме свърже защото работниците не дават а не ми се прават скандали циркове

Потребител
Аватар

Мнение от yasin4o » 29 Авг 2012, 17:37

другят списзк е

Oeder options
No. Description
199 EQUIPMENT FOR LEADED FUEL
410 WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT
..... .....................................

.....продължава с други екстри заводски
имам го списъка принтнат от тях

номер 199 е екипировка за оловен бензин прочетох за оловня бензин и е така както казва човека на частите от ДК че се маха катализатора и ламбда сондите понеже оловня бензин ги поврежда.

а първя списак при поръчката е ниакакав по дефолт ли не знам

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Авг 2012, 17:46

Явно ще ти се наложи да правиш скандали и "циркове", щото иначе "служителите" ще те подхвърлят докато не ти писне...

Аватар

Мнение от Хаос » 29 Авг 2012, 17:54

значи и тея в Дару не са съвсем стока...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Авг 2012, 17:57

Ае за 200лв от заплатата от 800лв ще се правят на ударени и още как... ония на частите сигурно се е издънил и сега не ще да се набутва... и го "търкалят"...

Следваща

Назад към Извън Темата