Питане за датчик
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Питане за датчик
Та датчика е.....нали на управлението на климатроника има бутон за автоматично управление на клапите за въздух отвън. В смисъл, когато пред тебе кара някой дето много пуши, ти затваря притока на въздух отвън и върти само този вътре, да не дишаш смрад отвън. В този смисъл, сигурно някъде, нещо управлява тези клапи кога да се затварят и отварят. И какво аджеба е това нещо и къде се намира, което е конкретното питане. Сигурно е някакъв датчик(както е заглавието на темата) в предната част на колата, но нито го знам как се казва, нито къде да го търся. Питам, щото като дам на такова автоматично управление и не усещам нещо като да не влиза смрад отвън, напротив, влиза си доволно, та се замислих като как ли е реализирано това, да не влизат въре гадни миризми. Благодарско.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Re: Питане за датчик
При бензинките е закачен на дифузьора около виското , предполагам , че и при теб е там някъде 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Нек'ва картинка или поне описание как изглежда?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
И на дизелите е там. Ето как изглежда:

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Ок, благодаря колеги, довечера ще се чепка. А това дали подлежи на ремонт нещо, че цената му хич не ми хареса?
Elesar74 написа:Та датчика е.....нали на управлението на климатроника има бутон за автоматично управление на клапите за въздух отвън. В смисъл, когато пред тебе кара някой дето много пуши, ти затваря притока на въздух отвън и върти само този вътре, да не дишаш смрад отвън. В този смисъл, сигурно някъде, нещо управлява тези клапи кога да се затварят и отварят. И какво аджеба е това нещо и къде се намира, което е конкретното питане. Сигурно е някакъв датчик(както е заглавието на темата) в предната част на колата, но нито го знам как се казва, нито къде да го търся. Питам, щото като дам на такова автоматично управление и не усещам нещо като да не влиза смрад отвън, напротив, влиза си доволно, та се замислих като как ли е реализирано това, да не влизат въре гадни миризми. Благодарско.
Въпросния датчик се казва AUC sensor.Не всички бмв-та имат,зависи от оборудването.Намира се на дифузиора на радиатора ,но дори и да имаш AUC sensor едва ли работи.Направи една диагностика и ще разбереш.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Ами и аз имам такива съмнения, че не работи, ако изобщо го има.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Elesar74 написа:Ок, благодаря колеги, довечера ще се чепка. А това дали подлежи на ремонт нещо, че цената му хич не ми хареса?
и каква му е цената все пак ?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
84 кинта.
Ок, благодаря колеги, довечера ще се чепка. А това дали подлежи на ремонт нещо, че цената му хич не ми хареса?
Чакам развитие по темата колега. Аз моя го смених с втора ръка, вече не дава грешки.
Но смятам че не работи коректно защото при пускане въздухът се спарва както при затворена циркулация.
Другите да кажат как е при тях, някой ако е сложил нов датчик дали "екстрата" е както трябва.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Грешки не знам дали дава, не съм го диагностицирал още. Ама носа ми определено дава и за там диагностика не ми треба. Та по това съдя, че и онова на дифузьора не работи явно.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Ако е повреден въпросния датчик на диагностика излиза грешка AUC сензор.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Значи правил съм диагностика обща на колата, няколко пъти, никога не е излизала такава грешка, доколкото помня. Правил съм и експерименти зад димилка, да видя дали бачка, не бачка според това, че влиза миризма в купето.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Той датчика може и да ти работи добре, въпросната миризма е много остра и дори малко да влезе от нея в началото оставаш с убеждението че има проблеми с датчика.
В повечето случаи работи добре датчика, но понякога не засича дадена миризма за "лоша" и сработва по-късно.
В повечето случаи работи добре датчика, но понякога не засича дадена миризма за "лоша" и сработва по-късно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Elesar74 написа:Значи правил съм диагностика обща на колата, няколко пъти, никога не е излизала такава грешка, доколкото помня. Правил съм и експерименти зад димилка, да видя дали бачка, не бачка според това, че влиза миризма в купето.
Ако си в колата на тихо отвори и затвори клапата ръчно. Ще чуеш тих звук как клапата се отваря/затваря.
Експериментирай като караш на спряно радио. Остави клапата в автоматичен режим и евентуално ще чуеш клапата периодично да отваря/затваря.
Аз я чувам постоянно. Винаги когато спра на светофар до 5 секунди е затворила. В дъжд се познава по-лесно, ако внезапно ти се запоти джама, значи тъкмо е затворила клапата

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2