Магистрала Хемус
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Магистрала Хемус
И аз наскоро гледах като луд там
Баси магистралата, 60% е в знаци за всякакви животни, щото няма кой да им оправи оградата или пък не е магистрала заради неравностите.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Я тръгнете от Варна към София да видите и магистрала и чудо. Няма знаци за животни, ама и магистрала твърде няма.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
pimpo написа:The7omahawk написа:Да, 20 км, почващи от 8-10 км до след тунелите не са магистрала. Реално погледнато - наисти.а кофти участъкът, с който при 130 не ми е комфортно с моята кола и подкрепям. Колегите, които ще пътуват да го имат в предвид !
![]()
Когато минавах за сефте и не знаех за ограниченията, минах навсякъде със 140. И не само аз - всички. Само на едно две места се усетих некомфортно. Мисля че за всички е ясно каква е целта на ограниченията...
Виж, не ми се спори, просто ще ти изнеса следните факти :
Колата ми е стара, без покрив и каквито и да било помощници освен абс. Знам й поведението при всякакви скорости и това, че Е46 е такъв невероятен автомобил не го прави с имунитет от законите на физиката. Подскоци, бабуни, неравности, коловози - тази магистрала е потенциално опасна и не е за скорости над 130, поне не и в новият участък. Разбира се, всеки може да си троши както пожелае главата, но в този случай мисля, че ограниченията имат смисъл, поне не и докато не се проведат някакви ремонтни дейности по този "първокласен път".
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Ами тук всъщност разговора се изнася на една по друга основа, която няма нищо общо с темата. Само ще кажа, че до преди 5 месеца не карах БМВ и магистралата не беше по-хубава. Но тогава ограничения нямаше и не се налагаше да обяснявам защо не ги спазвам. И пак казвам - не само аз, а никой не ги спазваше. Просто 80% от ограниченията са малоумни. За останалите си прав, че са смислени.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
mi6u написа:Забелязахте ли какво са направили на магистрала Хемус![]()
На 6-7км от София бам един малък знак "Край на магистралата". Клечат патрулки и снимат. Чак 20-30км по-натам има отново знак обозначаващ магистрала.
То си е правилно да се кара по-бавно там, но да вземат да сложат нещо да е ясно, че не е магистрала. Заседнали през няколко километра патрулки с камери

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
pimpo написа:Просто 80% от ограниченията са малоумни. За останалите си прав, че са смислени.
... ти нали знаеш че 3/4 от "малоумните" ограничения са сложени след като някой се е размазал на това място?
аз лично ако трябва честно да си кажа колкото съм карал из родината - малоумни ограничения съм видял много малко. такива дето ме дразнят- много (като например ограниченията на извънградско на всяко кръстовище на главен път), но такива дето да не разбирам какво потенциално се опитват да ми "кажат"- почти няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:pimpo написа:Просто 80% от ограниченията са малоумни. За останалите си прав, че са смислени.
... ти нали знаеш че 3/4 от "малоумните" ограничения са сложени след като някой се е размазал на това място?
аз лично ако трябва честно да си кажа колкото съм карал из родината - малоумни ограничения съм видял много малко. такива дето ме дразнят- много (като например ограниченията на извънградско на всяко кръстовище на главен път), но такива дето да не разбирам какво потенциално се опитват да ми "кажат"- почти няма.
Прав си, всички ограничения се опитват да "кажат" нещо важно. Обаче преди, когато ограниченията не се спазваха, защото нямаше нито контрол нито глоби, за да намали някой и да "му кажат", че е опасно се слага 40 преди завоя, което означава: този завой е опасен и трябва да минеш максимум с 60. Добре, обаче сега нещата се промениха, ти минаваш там с 49км/ч изскача полицая и те глобява с 50лв. Дори в приятелски разговор полицаите признават, че ограничението не е подходящо, но това не било тяхна работа и продължават да си снимат с камерата.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Ох пак ойде коня у ряката. Аз искам да видя как минавате при спускането от Витиня към София със 70!
Проблема е, че каквото и ограничение да се сложи, то няма да се спазва. Затова слагат 90, та дай боже да не карат с повече от 110. Затова е пълно с такива, които (за трети път казвам) НИКОЙ не спазва, дори и шапкарите.
Проблема е, че каквото и ограничение да се сложи, то няма да се спазва. Затова слагат 90, та дай боже да не карат с повече от 110. Затова е пълно с такива, които (за трети път казвам) НИКОЙ не спазва, дори и шапкарите.
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
прав си колега, обаче като чуеш за не знам си колко стотин нови камери и като те снимат два -три пъти на едно и също място, някак инстинктивно започваш да ги спазваш
Не е както беше преди - 10- 20 лв и си готов
Аз имам две снимки 63км/ч и 67км/ч при ограничение 50 на едно и също място. Познай как минавам сега от там, пък уж имам и радар детектор

Аз имам две снимки 63км/ч и 67км/ч при ограничение 50 на едно и също място. Познай как минавам сега от там, пък уж имам и радар детектор
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Добре , последно къде точно са камерите , засадите и ограниченията , ако може кратко и ясно формулирано 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Каква изненада, всеки ден едно и също...
Не може ли просто темата да приключи със - колеги внимавайте, там и там има засада и всичко да приключи с усмивка, заради добрия жест.
Със здраве и се усмихвайте повече

Не може ли просто темата да приключи със - колеги внимавайте, там и там има засада и всичко да приключи с усмивка, заради добрия жест.
Със здраве и се усмихвайте повече

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2