Скоростта в населени места пада от 50 на 30 км/ч

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Скоростта в населени места пада от 50 на 30 км/ч

Мнение от DLVasilev » 30 Авг 2012, 23:08

Някой представя ли си по цариградско с 30 как се случват нещата :shock: :mhihi:
Емал съм им байката не разбраха, че вместо да запушват движението трябва да го отпушат някак си...
Инциденти винаги ще има докато има и идиоти. Без значение дали ходипешец(дивеч) или шофьор идиота си е идиот.
Ма май и тия дето ги мислят тия работи са такива. Нищо ще имам повече време да си стягам колата и ще карам само по магистралата и само за кеф после :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Авг 2012, 23:21

Досега трудно включвах 5-та в града, сега 3-та ще е някаква химера :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2012, 23:27

Земи си 318тдс. Идеално се кара със 70 на пета и разхода отива 5.5-6/100 в София :mhihi:

То реално и сега в малките улици с повече не се кара. Ако го приемат ще е за там, а по булевардите пак ще си е 50 или 70,80 както е сега.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Авг 2012, 23:42

bum_bum написа:Земи си 318тдс. Идеално се кара със 70 на пета и разхода отива 5.5-6/100 в София :mhihi:

То реално и сега в малките улици с повече не се кара. Ако го приемат ще е за там, а по булевардите пак ще си е 50 или 70,80 както е сега.

Еее ясно, с Паджо е същото - 70 на пета с 2500об, но разхода е по 2 в София :mhihi:

Съгласен съм за малките улици. Особено пред някой блок да речем с градинка отпред, постоянно изкачат деца, кучета и т.н.
Но ще ми е супер забавно как куките ще седнат по кварталните улички скрити за някой трафопост с радар да дебнат кой кара с над 40 :mhihi: А и ми се струва, че радарите ще имат 10-процентна грешка при такива субсветлинни скорости :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 30 Авг 2012, 23:56

Бе то, ако трябва да сме честни в немалко ситуации и 2км/ч са смъртоносни. Не е цаката до легнали/умрели полицаи, намаляне на скорости и т.н. Всичко е до възпитание. Направи глобата за неспиране на пешеходна пътека 500лв., направи една глоба на пешеходците за неправилно пресичане да е 1000лв. и куките да обикалят нон стоп вместо да си чешат топките по цял ден на бензиностанцията/кафето да видим няма ли да се оправи положението.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 30 Авг 2012, 23:58

и сега като стане 30км/ч за какво беше този закон за фаровете,те сега и тези с колелетата ще ни изпреварват,а повечето от тях нямат фарове
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Авг 2012, 0:01

ако е вътре в кварталите аз съм за.
за външните улици със светофари... НЕ.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 31 Авг 2012, 0:32

В Германия на всякъде вътре по кварталите е 30.. малоумно :kuku: то по добре пеша.. друг е въпроса че тук по повечето квартални и да искаш с повече не може че не знаеш коя нинджа от къде ше изскочи...
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 31 Авг 2012, 0:34

Аз си реших проблема за градско като си зех големи джанти и 20км да е се тая.... :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2012, 0:36

xpl0d написа:Направи глобата за неспиране на пешеходна пътека 500лв., направи една глоба на пешеходците за неправилно пресичане да е 1000лв.

Да де ама преди това "направи и заплатата 2000лв" :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Авг 2012, 1:07

bum_bum написа:Земи си 318тдс. Идеално се кара със 70 на пета и разхода отива 5.5-6/100 в София :mhihi:

Стига бе разваляш кефа на хората - тук вече се прие това ограничение 30 в града и сега трябва да се псува 20-30 страници :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 31 Авг 2012, 1:20

bum_bum написа:
xpl0d написа:Направи глобата за неспиране на пешеходна пътека 500лв., направи една глоба на пешеходците за неправилно пресичане да е 1000лв.

Да де ама преди това "направи и заплатата 2000лв" :mhihi:

То това е номера, една глоба да е почти колкото една заплата, то ако може човек да си позволява по 5 глоби в месеца, все тая :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 31 Авг 2012, 1:24

Ми въобще не е популизъм или врели некипел...а си е баш реалност и леко по-леко става...не навсялъде ще е 30 километра,а само на някои места...примерно Тодор Александров си остава както си е но стигнете ли Билата в Люлин и продължите направо ви очаква асвалтова гърбица със точните височина 7.5 см и широчина 4 м премерено и 100 % сигурно същото го има и на улицата на кооперативния пазар,също така на пешеходните пътеки има и лампа която осветява цялата пешеходна пътека големите булеварди,по-широки улици и кръстовища ще си бъдат същите...и аз съм абсолютно за достатъчно деца размазаха на тия места...предполагам по другите квартали положението ще е същото...интересното е ,че по цял ден върта в цяла София и все още на друго място не съм видял да ги слагат гърбиците започнали са от люлин сигурно... :dunno:
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 31 Авг 2012, 2:07

acho.rs написа:Бах как се ловите като шарани

Стой, та гледай :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 31 Авг 2012, 2:38

Spiro написа:Ми въобще не е популизъм или врели некипел...а си е баш реалност и леко по-леко става...не навсялъде ще е 30 километра,а само на някои места...примерно Тодор Александров си остава както си е но стигнете ли Билата в Люлин и продължите направо ви очаква асвалтова гърбица със точните височина 7.5 см и широчина 4 м премерено и 100 % сигурно същото го има и на улицата на кооперативния пазар,също така на пешеходните пътеки има и лампа която осветява цялата пешеходна пътека големите булеварди,по-широки улици и кръстовища ще си бъдат същите...и аз съм абсолютно за достатъчно деца размазаха на тия места...предполагам по другите квартали положението ще е същото...интересното е ,че по цял ден върта в цяла София и все още на друго място не съм видял да ги слагат гърбиците започнали са от люлин сигурно... :dunno:

Да, колега, четох някъде, че до 2015 г. всички пешеходни пътеки трябва да бъдат направени по този стандарт.
Специално за тези в Люлин, не знам дали аз си внушавам, но преди минавах там на нокти и с 10, защото въпреки осветлението, шансът да видиш човек да пресича е минимален. Сега с повдигнатата пътека, хората се виждат перфектно и от далеч.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата