Неплатен фиш - въпрос към юристите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Неплатен фиш - въпрос към юристите

Мнение от asdfdwadwa » 31 Авг 2012, 9:59

Здравейте колеги ! Преди около 2-3 месеца ми писаха фиш за неправилно паркиране на стойност 30лв. (естествено не съм го плащал).Преди няколко дена получавам писмо от НАП за същия този фиш и е образувано изпълнително дело и разходите по него + глобата за фиша са общо 130лв.Въпроса ми е с това писмо подновява ли се давността,какво ще стане ако не го платя и каква е давността на тия проклети фишове? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :lol:

Слави
Аватар

Re: Неплатен фиш - въпрос към юристите

Мнение от © » 31 Авг 2012, 12:10

Каква давност за 2-3 месеца? Учудвам се, че толкова бързо са образували чак пък дело... ?!

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 31 Авг 2012, 12:46

щом има изпълнително дело забрави за давността ами си плати глобата защото така или иначе ще ти вземат парите :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 31 Авг 2012, 13:07

Аз имам един такъв фиш от преди 3-4 години,но до този момент нищо.Явно си зависи от общината.Иначе има ли реално давностен срок и колко е той? :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от Nafarforii_89 » 31 Авг 2012, 13:15

Вече трудно става не плащането на глоби,а и за 20-30лв. не си струва.На мен ми писаха фиш преди месец и си го платих още на другият ден,макар че първоначално мислех да не го плащам.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 31 Авг 2012, 15:07

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юли 2022, 10:48, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 31 Авг 2012, 19:31

Да не те отчаявам ама и аз имах подобна случка.Ако не го платиш в 7 дневен срок,след като си взел писмото от НАП пращат на работодателя ти (ако работиш,ако не вече незнам какво става) писмо в което пиши че ще ти направят запор на заплатата и си даден на адвокат :kuku: неизбежно е да минеш метър,щом си взел писмото

Потребител
Аватар

Мнение от asdfdwadwa » 31 Авг 2012, 19:53

Безработен съм...могат да ми вземат двата средни пръста ....

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 31 Авг 2012, 20:53

darko1 написа: от НАП пращат на работодателя ти (ако работиш,ако не вече незнам какво става) писмо в което пиши че ще ти направят запор на заплатата и си даден на адвокат :kuku:

Ако нямаш работодател директно запорират имущество за сумата на глобата+лихвите и пращат съдия - изпълнител с полицай да си прибере от вас каквото лукс вещ си хареса и веща не е от първа небходимост. Лошото е че оценката на веща е на половина от реалната. За един акт за 200 лв. може да ти прибере съдия изпълнителя лаптопа - таблета или хоум синемата с мотива че е стара и вече струва 300 лв. - а акта ти с лихвите и съдебните разноски е 350 лв. :evil:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 31 Авг 2012, 21:05

:mhihi: ще те дадат на адвокат, внимавай! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 31 Авг 2012, 22:50

asdfdwadwa написа:Безработен съм...могат да ми вземат двата средни пръста ....

Подобни разсъждения не са особено в твоя полза :)
Няма винаги да си безработен :) Бъди сигурен, че ще си вземат парите, ако се запъваш ще са и повече :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 01 Сеп 2012, 0:40

Брой 2 г. от датата на писмото от НАП /дано не получиш ново / и печелиш по давност. Проверено лично.
И един съвет - дойде ли ти куриер с препоръчано писмо да си получиш нещо си от общината или от НАП - Бегаййййй!

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 01 Сеп 2012, 1:08

Колегата горе - поне не пиши глупости и си замълчи, за да не объркваш колегата потърпевш!

По ДОПК с образуване на изп.производство, давността се прекъсва, както казва и чл.116, буква в от ЗЗД.

При производство по ГПК и ЧСИ със завеждане на изпълнителното дело давността спира да тече.
В самото изпълнително дело, ако 2 г. не бъдат извършени никакви изпълнителни действия, изпълнителното дело се перемира на основание чл.433, ал.1, т.8 и ако съдебният изпълнител след този срок извършва действия по събиране на задълженията, те са незаконосъобразни и ще бъдат отменени от съда. В този смисъл сроковете са преклузивни, а не давностни.

;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 01 Сеп 2012, 1:12

mishoval написа:Брой 2 г. от датата на писмото от НАП /дано не получиш ново / и печелиш по давност. Проверено лично.
И един съвет - дойде ли ти куриер с препоръчано писмо да си получиш нещо си от общината или от НАП - Бегаййййй!

Добре сега, няма ли да се научим най-накрая, че мишкуването не е в наша полза. Подобни съвети определено не са приятелски.
Все пак става въпрос за 130 лв. да му се не види, не за десетки хиляди. И това е последствие от неплащането на 20.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 01 Сеп 2012, 2:21

Nasko_ написа:Добре сега, няма ли да се научим най-накрая, че мишкуването не е в наша полза. Подобни съвети определено не са приятелски.
Все пак става въпрос за 130 лв. да му се не види, не за десетки хиляди. И това е последствие от неплащането на 20.

И аз съм на твоето мнение. Направил си нарушение, плати си, все пак наистина са 20-30лв. Да, като си безработен /а и да не си/ това са си пари, но все пак си виновен. :dunno:
Преди 1 седмица лепнаха такова фишче на братовчед ми на джама за паркиране на тротоар, отиде, плати си го /20лв/, а господина от общината му казал - "Това листче си го сложи отзад на кората на колата и ние като минаваме ще видим, че си платил глоба и ще сложим такава на някой друг" :conf:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата