Колеги някой разбира ли от пистови мотори!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Колеги някой разбира ли от пистови мотори!!!

Мнение от v_p_m » 03 Сеп 2012, 0:06

Колега имаи предвид че ти поникакъв начин нема да можеш да усетиш този мотор понеже нямаш опит ,вариянтите са 2 :
1. Да караш лекичко ,лекичко -/-/-/-/--/ и така 1 сезон докато усетиш върху какъв звяр си .
2. И по вероятен(много по вероятен)ще покараш 2-3 седмици примерно 1к километра и ще почнеш постепенно да навиваш масура все повече и повече, и така докато не те напусне ангела-пазител :nono:
А относно раликите между р6 и р1 са много но стила си е на ямаха , а между другото виждал ли си на живо тези мотори или само на снимка ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

Мнение от ivailo » 03 Сеп 2012, 0:11

Смисъл жълтия ли или някаква Р1

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 03 Сеп 2012, 0:17

ivailo написа:Виждал съм го на живо защо?

Понеже на живо нещата изглеждат доста по различно, още по важно е като седнеш на него как се чустваш на него дали ти е удобен , имаи предвид че ямахите са доста агресивни "кончетата им ритат яко" друго са което се сещам слюдата е малка, кормилото стои някак си по-ниско и требва да се лепнеш стабилно на резорвоара.
п.п И изобщо не си мисли кои колко е мощен и подобни неща, при сегашното положение и наи-издуханата 600-ка около 100 коня ще ти се струва "самолет" наи- добре намери некои познат да ти даде некое кръгче с некоя 600-ка да иамш някаква представа .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Сеп 2012, 0:43

Всеки съвременен мотор от 600 кубика нагоре е силен и можеш да се самовкараш в беля лесно.

600, 750, 900, 1000... Разлика под 200км/ч няма. Дори теглото им е много сходно.

Взимай каквото ти харесва- така или иначе не знаеш какво всъщност ти харесва, затова взимай какото си мислиш че ти харесва и внимавай.

Между другото казах ли ти да внимаваш?

Не?

Вимавай....
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

Мнение от ivailo » 03 Сеп 2012, 0:46

Ще внимавам !!!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Сеп 2012, 0:51

Не си взимай 600, малък си!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 03 Сеп 2012, 0:56

Е-е-е, вие момчето направо в болница го вкарахте...

Не бива така! Той ако е перко и с ЧеЗе ще се хвърли! Друго на ръка си е, че Ямахите не прощават грешки, колкото Хондите за първи мотор, но всеки си има глава на раменете.

Харесал си е човека Р1, някой да ходи с него да я погледне, дали не си е затръгвала, че имат склонност (нямам познат с Р1, който да не е с ремонт на двигателя, независимо от годината и модела).

Аз лично твърдо си седя за 600-ки, достатъчни са ми, въпреки, че съм дебел :D След 2 години може да се замисля за 1000-дарка, но ще е Хонда на първо време, не харесвам Ямахите, отново лично мнение.
Без страх, без спирачка!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 03 Сеп 2012, 9:44

Колега и аз мисля че хилядарката ти е доста голям и не бих ти го препоръчал като за първи мотор. Имай в предвид, че р1 не прощава грешки. Трябва ти нещо по-бавно оборотно около 4-500 кубика за да може да натрупаш опит, да изградиш определени тип реакции и тн.........Пак си помисли
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 03 Сеп 2012, 10:38

Даи още малко пари и се качи на К3 750. Това вече е мотор... Suzuki е машината другото компромис.. ;)
По въпроса с пребиването ако си некадърен и 50сс стигат да се убиеш..... ;) Лично мисля че не ти трябва тва R1.... ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 03 Сеп 2012, 11:01

Пичове,какви са тия обяви дето ги гледате бе ? 3600 кош '99 ? 4000лв за F4i ? За 3400 преди 6 месеца взехме абсолютно перфектна F4i Sport... 929 ? По-куц и стар кош нямаше ли ? За по 4к лв се намират К3ки вече.636 също може да се вземе за около тия пари.
А колкото до това,че Хондите прощават - НИКОЙ мотор не прощава.Съжалявам,но 954 с тая къса база е може би един от най-опасните мотори...Нищо не зависи от марката,а от ездача отгоре.Така че,дали 1000цц или 250 все тая ако човека е идиот.
Успех с намирането на мотор - търси нещо ново,защото това не е кола,особено Хондите не си знаят гумите,дето са гръмнали. :mhihi:
И един съвет от мен - като свикнеш с мотора,не си вярвай,щото тогава става най-лошото падане.Покарай 1-2 сезона поне преди да започнеш да си вярваш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 03 Сеп 2012, 13:31

DanielzZz написа:Пичове,какви са тия обяви дето ги гледате бе ? 3600 кош '99 ? 4000лв за F4i ? За 3400 преди 6 месеца взехме абсолютно перфектна F4i Sport... 929 ? По-куц и стар кош нямаше ли ? За по 4к лв се намират К3ки вече.636 също може да се вземе за около тия пари.
А колкото до това,че Хондите прощават - НИКОЙ мотор не прощава.Съжалявам,но 954 с тая къса база е може би един от най-опасните мотори...Нищо не зависи от марката,а от ездача отгоре.Така че,дали 1000цц или 250 все тая ако човека е идиот.
Успех с намирането на мотор - търси нещо ново,защото това не е кола,особено Хондите не си знаят гумите,дето са гръмнали. :mhihi:
И един съвет от мен - като свикнеш с мотора,не си вярвай,щото тогава става най-лошото падане.Покарай 1-2 сезона поне преди да започнеш да си вярваш.

Колега дадох линковете само за да види модела а не конкретния мотор , ако прочетеш ще видиш че съм написал че за 3.500 може да се намери доста добър,а иначе за всичко друго си прав :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 03 Сеп 2012, 14:10

Абе, аз малко оф-топик, ама да го питам колегата, защо се е насочил към пистов мотор? :) Аз лично бих ти препоръчал градско супер-мото :) Тоест супермото, с регистрация (фарове, мигачи, стартер), изключително удобен мотор, за задръствания, за фън, може да си го качиш у вас (в момента даже до мен в хола има един подобен), харчи по-малко, чупи се по-малко (не се плаши от падания). Можеш с него да си се катериш по тротоари ( :mhihi: ), да си даваш ограничена газ оф-роуд...

Сега колегите ще кажат, че е неудобен за извънградско, но личното ми мнение е, че на пътувания до 100 км не се усеща умора, а пък и пистовите не са чак толквоа удобни... :)

ПП. 450 кубика, ускорението е убийствено, топ спийда не е висок! :D
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Сеп 2012, 14:17

MatriX_Fucked написа:Абе, аз малко оф-топик, ама да го питам колегата, защо се е насочил към пистов мотор? :) Аз лично бих ти препоръчал градско супер-мото :) Тоест супермото, с регистрация (фарове, мигачи, стартер), изключително удобен мотор, за задръствания, за фън, може да си го качиш у вас (в момента даже до мен в хола има един подобен), харчи по-малко, чупи се по-малко (не се плаши от падания). Можеш с него да си се катериш по тротоари ( :mhihi: ), да си даваш ограничена газ оф-роуд...

Сега колегите ще кажат, че е неудобен за извънградско, но личното ми мнение е, че на пътувания до 100 км не се усеща умора, а пък и пистовите не са чак толквоа удобни... :)

ПП. 450 кубика, ускорението е убийствено, топ спийда не е висок! :D

ей един път да съм на едно мнение с тая матрица
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 03 Сеп 2012, 14:36

Ммм Бета 525 Супермото.Машина за кантари... :twisted: Ама човека си го каза - харесва му на дизайн.
Пък за удобното - що пък да не е удобен ? След 250км с R1 оставаш без ръце,съмнява ме супермотото да те изморява толкова,пък и е доста лек. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 03 Сеп 2012, 17:07

съгласен съм за супермотото,доста по удобен и практичен,карал съм доста мотори и пистовите специално мен ме напрягат физически и умарят.на пистов няма да се кача,не съм падал с такъв ама не са за нашите пътища и манталитет.на път за морето до сливен минах през тухла четворка цяло чудо е че не паднах.

а за това че от 600 до 1000 кубика няма разлика не е вярно,като покараш малко на р6 си му даваш спокоино газ до дупка на 1,2,3 скорост ама на к3 1000 кубика няма такъв филм,страшно е и то доста,разликата в ускорението е огромна.и 1000 става за първи мотор ама трябва да не губиш грам концентрация и да преценяваш всичко предварително.все пак моя съвет е да не взимаш 1000! аз след 2 сезона на пистов няма да се кача отново.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата