Споделете опита си с летните гуми! :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Re: Споделете опита си с летните гуми! :)

Мнение от Cinder » 02 Сеп 2012, 12:05

Ми да слагаме Кормораните освен? Викаш няма голямо значение :mhihi:

Както казах по-нагоре в темата, аз съм си супер доволен от гумите. Имат много добро сцепление, тихи са, вече съм скачал доста мъжката в няколко дупки и нямам балони по гумите. И джантите излезнаха доста по-корави от колкото очаквах, така че да.. много съм доволен :winky:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Сеп 2012, 14:30

@ndro написа:не ми става много ясно от какво точно са доволни "доволните" колеги, които карат по нашите пътища? :confused:
какви характеристики, какви класации, какво сцепление? това все едно да си доволен от асфалтова гума, карайки по черен път и каквото и да сложите, вероятността да "балоняса" е много голяма.
гледайте да имат по-дълбоки водоотводни канали и по-здрави бордове.
говоря за летните гуми. за зимните е съвсем друго - там марката, моделът и шарката са от първостепенно значение.

Ако караш по малките улички основно, може и да си прав. Тогава избора за мен е ясен - Барум. И не го казвам на майтап. Гумите са на изключително добра цена и все пак са добри гуми. На тестовете също не се представят зле.
Обаче има хора, които си карат основно по хубави пътища, предимно извън града и така. За тях има значение каква е гумата. Има гуми, които държат по-добре на сухо, по-добре на мокро и всеки знае сам за себе си кое е по-важно за него, а от това пък когато вали дъжд и когато е сухо, знае за какво време е пригодена колата.
Не знам къде са тези черни пътища, които имаш ти предвид, но специално извънградската пътна мрежа на страната вече се доближава до Европейската, относно липса на дупки. Изключваме магистрала Тракия от София до Пловдив. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 02 Сеп 2012, 19:05

Emooo написа:
sawion написа:зимния Нокиан WRG2 е уникален...

Emooo написа:Нокиан WRG2 не са зимни гуми а все-сезони

:OT:

виж сега братчед :mhihi: не разбирам от гуми затова гледам какво пишат хората на запад... отворих сайта на нокиан преди да ги купя и бяха в раздел Winter, другото което е видях, че аутобилд ги сравняват в раздел зимни наред с Алпин+ и 3D Дънлоп-а даже списанието е пред мен в момента, мани това ами видях, че и АДАК ги бяха сложили в раздел зимни при тестовете си за 2010г. На всичкото отгоре пазя един .pdf свален от сайта им в който пише "New tyre for demanding winter driving".... яд ме е само, че са ги махнали от сайта и са сложили новата шарка А3 иначе щях да постна линк, но пък са оставили линка към WRG2 suv които са същите и виждам следното "When designing this high-performance winter tyre, Nokian Tyres’ winter experts focused on consumer wishes." ... тия няколко факта ме накараха да вляза в сайта от които ги купих в раздел "зимни" и да си ги поръчам... та мисълта ми е, че незнам колко са всесезонни, особено с тая дълбочина на шарката от 10мм на която и погледнах така :shock:... истина е, че имат и супер екстремни зимни гуми предназначени за северните страни с тежки зими, но в БГ не ги намерих да се предлагат мисля че бяха Хакапелита :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
Мечтае да кара: M5

Мнение от tachbg » 03 Сеп 2012, 1:12

Sawion , прав си за ! Hakkapeliitta 7 е гумата за който гожори6 . С нея е постигната най-висока скорост 320км/ч на замръзнал терен. Някой да е правил такава скорост наскоро?
36043
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 03 Сеп 2012, 13:02

sawion написа:виж сега братчед :mhihi: не разбирам от гуми затова гледам какво пишат хората на запад... отворих сайта на нокиан преди да ги купя и бяха в раздел Winter, другото което е видях, че аутобилд ги сравняват в раздел зимни наред с Алпин+ и 3D Дънлоп-а даже списанието е пред мен в момента, мани това ами видях, че и АДАК ги бяха сложили в раздел зимни при тестовете си за 2010г. На всичкото отгоре пазя един .pdf свален от сайта им в който пише "New tyre for demanding winter driving".... яд ме е само, че са ги махнали от сайта и са сложили новата шарка А3 иначе щях да постна линк, но пък са оставили линка към WRG2 suv които са същите и виждам следното "When designing this high-performance winter tyre, Nokian Tyres’ winter experts focused on consumer wishes." ... тия няколко факта ме накараха да вляза в сайта от които ги купих в раздел "зимни" и да си ги поръчам... та мисълта ми е, че незнам колко са всесезонни, особено с тая дълбочина на шарката от 10мм на която и погледнах така :shock:... истина е, че имат и супер екстремни зимни гуми предназначени за северните страни с тежки зими, но в БГ не ги намерих да се предлагат мисля че бяха Хакапелита :yes:

sawion, отвори този адрес http://www.nokiantires.com/tyre?id=11899& - там пише за WRG2 -
“All-Weather Plus” tires, offers the best performance in every season

WRG2 Suv e зимна гума но ти не караш с такива. Ти караш с WRG2 и ако натиснеш на линка на за всесезони гуми http://www.nokiantyres.com/tyre?id=2163 ... eather+%2B ще видиш че ще излезе твоята гума (вероятно това е преименуваната WRG2 за да не се бъркат такива като тебе). Всесезоните гуми се карат и през зимата и през лятото затова са включени в тестовете за зимни гуми. Но това са гуми за страни като Ирландия където няма тежки зими няма и горещи лета с асфалт 60 градуса. Единствената причина да го пиша това е за да не заблудиш някой с твоето мнение иначе не бих се занимавал да ти обяснявам като ми отговаряш в този професорски тон.
Tool - Fear Inoculum

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 03 Сеп 2012, 19:31

тя темата за летните гуми вие се "изядохте" за зимни :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 03 Сеп 2012, 20:57

martin_g60 написа:тя темата за летните гуми вие се "изядохте" за зимни :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ами те всесезоните са наполовина летни :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Сеп 2012, 7:45

Всесезонните са за летни, ама за някакви до 20-25 градуса на температури. :mhihi:
Като ги опънеш юли и август на асфалта и вдигнеш малко по-висока скорост, ще има да гледаш как се разпадат. :mhihi: В този миг ще решиш, че са зимата, но като паднат истински температурите и ще станат корави като дърво. :mhihi: Чак тогава ще стигнеш до истината, че както казват хората, тези гуми не са нито летни, нито зимни - не стават нито за лято, нито за зима! :mhihi: То няма и как един каучук да държи на над 30-38 градуса и -10. :mhihi: Стават за пролет и есен, но кой ще ги ползва тогава? Къде, къде е по-добре да имаш 2 комплекта джанти и да си ги сменяш когато трябва. Тези ГЛУПОСТИ за всесезонните гуми ги разправят гумаджиите за да ги пробутват, но ако за някоя супер-обикновена кола ще вършат работа поне лятото.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 04 Сеп 2012, 11:36

BMWPOWERRR_ACM написа:Не знам къде са тези черни пътища, които имаш ти предвид, но специално извънградската пътна мрежа на страната вече се доближава до Европейската, относно липса на дупки.

ти май не си пътувал много по извънградската пътна мрежа нито в Европа, нито в Бг...
от София до Пловдив магистралата е направо перфектна, ако я сравним с други отсечки - например Витиня...
а ако сравним положението с Европа, са си направо черни пътища :mhihi:
с изключение на новонаправените отсечки, които са много малка част спрямо всички пътища в Бг.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 04 Сеп 2012, 12:08

@ndro написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:Не знам къде са тези черни пътища, които имаш ти предвид, но специално извънградската пътна мрежа на страната вече се доближава до Европейската, относно липса на дупки.

ти май не си пътувал много по извънградската пътна мрежа нито в Европа, нито в Бг...
от София до Пловдив магистралата е направо перфектна, ако я сравним с други отсечки - например Витиня...
а ако сравним положението с Европа, са си направо черни пътища :mhihi:
с изключение на новонаправените отсечки, които са много малка част спрямо всички пътища в Бг.

:yes: чисто нова Мишелин Пилот Спорт Къп и на 2-рият ден вече беше пробита от вида :mhihi: баси европейските пътища :!:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Сеп 2012, 12:53

Не знам кой колко е пътувал, лично аз не малко, но пътищата ни извън града сега, спрямо тези от преди 7-8 години са страхотни.
И къде са толкова тези Европейски пътища, които са като стъкло едва ли не? Само да не ми давате за пример Германия, защото Европа не е една Германия, макар и там извън магистралите да има кръпки, пълнежи и т.н.
Страни като Унгария, Словения и тем подобни са почти като нас извън магистралите, на места са и по-зле.
Хубаво е когато плюете по нещо да огледате РЕАЛНО и другите места, не само магистралите и първокласните пътища в Германия, Австрия, Белгия и т.н.
И аз мечтая да сме подобно на Германия в някои отношения, но с нашата икономика няма как да стане.

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 04 Сеп 2012, 16:48

BMWPOWERRR_ACM написа:...но пътищата ни извън града сега, спрямо тези от преди 7-8 години са страхотни...

не страхотни, а направо страшни :mhihi:
преди 7-8 години беше доста по-добре - изключвам новонаправените, които са много малка част.
явно не си обикалял из страната, за да придобиеш реална представа.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Сеп 2012, 18:39

Не ми се водят тъпи спорове, честно. Явно обикаляме из различни места. Понеже не те знам от къде си, ще ти дам един прост пример с пътя до място, което 100% посещаваш поне веднъж годишно - пътя до Калояново. По-точно главния път до разклона с прелеза. Без значение от коя посока идваш - от Пловдив или от север. По време на първия събор там беше ужасен, а сега е перфектен почти. Мога да ти дам десетки примери за НЕ новопрокарани пътища, които сега са страхотни. Гадно е да отричате очевидното така. Преди години с нископрофилни гуми беше ужас да се кара. Редовно правех по някоя жабка или направо се пукваше джантата като и гумата се хвърляше. Сега това по първокласните пътища е почти невъзможно да се случи ако си малко от малко шофьор. Пак си повтарям първия пост - изключвам някои места от магистралата София-Пловдив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 01 Ное 2012, 15:10

Колеги някой кара ли с 255/40/18 или 255/35/19 отпред?

Искам да видя как стоят тези размери на живо :)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 02 Ное 2012, 15:47

WR G2 са зимни гуми колеги.В сайта на Nokian са в раздел зимни!Пък и аз миналата година карах с такива и са си перфектни.Доста коли спираха да слагат вериги около мен.Никога не са ме предавали въпреки,че ходя на ски и се навирам на невероатни места!Никой дори не ми се е подпирал на капака за помощ така,че такова животно всесезонни гуми няма.На сайта който иска да влезе и да види има раздел само зимни и летни това е....
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61