Синя зона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Синя зона

Напълно съм съгласен
46
41%
Изобщо не съм съгласен
47
42%
Не ме интерисува, в нашия град/село няма `синя зона`
5
4%
Не ми се плаща , но щом в Европа е така ..
14
13%

Общо гласове : 112
младши ентусиаст
Аватар

Re: синя ,зелена и жълта зони

Мнение от Doberman_vas » 29 Авг 2012, 15:13

гумата написа: Справедливи ли са протестите?

Да.
Но да не спират движението :bang:
Аз съм ЗА синята зона, но и привърженик на демокрацията, така че да си протестират хората!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 29 Авг 2012, 15:59

Би ли споделил линк към информацията за жълтата зона?
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 29 Авг 2012, 19:25

Това ако стане с жълтата зона, тогава ще запалят общината вече.......... Не ми се вярва да си вкарат такъв автогол- чак тогава народа ще избеснее и ще ги овършее здраво. Това са някакви пушилки според мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Синя зона

Мнение от steeN » 29 Авг 2012, 19:39

на кой гений му хрумна, че общинската собственост може да се ползва от всички безплатно :) що за глупости пак... може да се намали таксата, но такса трябва да има. това е едиствения начин да се реши проблема с паркирането. най-просто тези, които нямат истинска причина да са там с кола, няма да са там... за мен единствените истински "потърпевши" са тези, които имат адресна регистрация в центъра. но и това се базира на същия принцип. освен това, не само ще ограничи паркирането, но и ще стимулира да се изнесат бизнесите от там и да се оправят други райони.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 03 Сеп 2012, 22:38

Гласувах че съм против, но с такъв умисъл, че Българина е такъв чешит че и 5лв. да направят синята зона пак няма да спре да ходи на центъра с колата... Децентрализацията е не от вчера извън България... Именно затова селцата около градовете са китни и като в приказка... Най-дразнещо е че масовите доходи не отговарят на цялостния стандарт, който се налага... Гоним Европа ама само по харчове, не по доходи... Много прав беше един политик незнам кой беше, но каза че в България трябва да се произвежда продукция с добавена стойност... И човека имаше впредвид не както сега си изнасяме чистата дървесина за Гърция на жълти стотинки да им спасим на Гърците кризата, а да им продаваме примерно пелети, така и български работници ще имат работа и всичко си идва на мястото... Някой да е чувал Франция да продава сурово прясно мляко.... Не естествено, те продават мухлясали сирена дето са по 60лв/кг.... И техния работник получава по 2000 евра заплата и го боли дали си паркира колата за 1 евро по центъра...

И не на последно място ми е интересно, къде отиват тези пари от паркинги и гаражи... Аз честно казано днес видях няколко надписа с боя по асфалта и знаци тук и там... А дневно дори теоретично да са заети 10 000места по центъра прави по левче на място заето средно 5 часа на ден 50 000лв, без да броим вдигнатите автомобили...или 26дни в месеца 1 300 000лв от които 300 000лв заплати и режийни, остават им едни 1 000 000лв грубо, просто казано едни 12 милиона на година... Това говорим ако са 10 000 места, а те предполагам, че са доста повече... Един паркинг е не повече от една четвърт от тези пари да се построи ( многоетажен ).... Един паркинг не видях освен тия които са свързани с проекти на метрото и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 04 Сеп 2012, 2:09

Колегата отгоре, сметките ти са малко криви според мен :) Общо паркоместата в "синя зона" са около 11 000. Като сметнеш, че 20 - 30% от тях са "служебен абонамент", за който се плаща годишно, сумата която си споменал драстично намалява. Още повече тази сума намалява, като се има предвид, че досега и в момента, хората живеещи в центъра не плащат за паркиране и престой там :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D 2004г.
Мечтае да кара: M5

Мнение от ivokomandos » 04 Сеп 2012, 10:44

Nasko_ написа:Колегата отгоре, сметките ти са малко криви според мен :) Общо паркоместата в "синя зона" са около 11 000. Като сметнеш, че 20 - 30% от тях са "служебен абонамент", за който се плаща годишно, сумата която си споменал драстично намалява. Още повече тази сума намалява, като се има предвид, че досега и в момента, хората живеещи в центъра не плащат за паркиране и престой там :)

Колега не си прав, служеббия абонамент е 450 лв на месец което е повече пари отколкото да си плащаш на час, защото ти осигуряват място.Ототделно взимат пари от скоби, отделно от паяци и платения наказателен паркинг и имат няколко общесрвени паркинки.
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 04 Сеп 2012, 10:59

От синята зона в софия,паркинги и гаражи печелеха по около 25000-28000 лева на ДЕН,незнам с нещо да се е подобрила услугата че да поскъпне,можеха да се построят наземни или подземни паркинги,ама само на прибиране са се отдали ,хубаво е да се спретне един протест,ама такъв,никой да не паркира на синя зона,поне за ден два,малко да им се разтури рахата ...Ама като знам какво предателско племе сме,всеки е сам за себе си,пак ще си спират разни оръфляци...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 04 Сеп 2012, 11:25

Е.Димитров написа:От синята зона в софия,паркинги и гаражи печелеха по около 25000-28000 лева на ДЕН,незнам с нещо да се е подобрила услугата че да поскъпне,можеха да се построят наземни или подземни паркинги,ама само на прибиране са се отдали ,хубаво е да се спретне един протест,ама такъв,никой да не паркира на синя зона,поне за ден два,малко да им се разтури рахата ...Ама като знам какво предателско племе сме,всеки е сам за себе си,пак ще си спират разни оръфляци...

Мен ако ме питаш, протест със коктейли молотов и обръщане на паяците по таван им трябва на тия. Няма по нагъл рекет от тоя със синята зона. Да се ограничало движението в центъра, екология - ха ха ха, пълни тъпотии. Някой прибира кинтите в същото време слагат маркировка в дупка. Още ми е трудно да повярвам колко лесно преглътват това хората, аз очаквах на Будапеща да стане като в парламента 97ма...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 04 Сеп 2012, 12:38

Бе нека си е платено за тези,които не живеят в центъра,но има хора които поколения наред живеят в централните райони-и просто щото на някой провинциалист-достигнал високо ниво в Общината е решил да си отмъщава на Софиянци-да плащат и живущите - не е редно :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Сеп 2012, 12:57

По лошо е, че има хора с мислене като твоето!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 04 Сеп 2012, 13:53

exotique написа:Бе нека си е платено за тези,които не живеят в центъра,но има хора които поколения наред живеят в централните райони-и просто щото на някой провинциалист-достигнал високо ниво в Общината е решил да си отмъщава на Софиянци-да плащат и живущите - не е редно :bang:

Баце не знаеш колко си прав! Мен лично обаче ми писна от селяци, които са вече навсякъде за съжаление и взех та си купих гараж! Да го духа Фандъкова и Тиквоча, аз пари за зелена зона не давам! Догодина обаче лично ще даря едни 1000лв. на разни мангали да гласуват ПРОТИВ тия мизерници, поне съвестта ще ми е чиста! Спирам, за да не почна яко да псувам.... Яд ме е само, че народа се оселени и то зловещо....ма кво да праиш :dunno:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 04 Сеп 2012, 14:07

E34 написа:
exotique написа:Бе нека си е платено за тези,които не живеят в центъра,но има хора които поколения наред живеят в централните райони-и просто щото на някой провинциалист-достигнал високо ниво в Общината е решил да си отмъщава на Софиянци-да плащат и живущите - не е редно :bang:

Баце не знаеш колко си прав! Мен лично обаче ми писна от селяци, които са вече навсякъде за съжаление и взех та си купих гараж! Да го духа Фандъкова и Тиквоча, аз пари за зелена зона не давам! Догодина обаче лично ще даря едни 1000лв. на разни мангали да гласуват ПРОТИВ тия мизерници, поне съвестта ще ми е чиста! Спирам, за да не почна яко да псувам.... Яд ме е само, че народа се оселени и то зловещо....ма кво да праиш :dunno:

то серго ще ти махне синята зона пред вас :banghead: :banghead: :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 04 Сеп 2012, 15:29

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юли 2022, 10:47, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Сеп 2012, 16:12

Petrolhead написа:Страшно щастлив съм, софиянци може ни най-после ще научат че чуждото не е общо.

синята зона трябва да стане поне 5 лева за половин час, бензина и той поне 5 лева за литър, и да се надяваме че народа ще се кротне и ще се качи на велосипед и метро както е навсякъде по света. колата е лукс, свиквайте.

играч,
а метрото и условията за каране на велосипед същите ли като по цял свят

он-топик

аз подкрепям въпреки че ме бърка лично защото центъра започва да прилича на нещо друго освен паркинг
но
пак е отзад напред - няма транспорт, няма подземни паркинги

от моя квартал въпреки, че е близо има само 1 автобус със супер нередовно разписание ...
е тва ако е градски транспорт заеби ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата