Как се подготвяте за дълъг път ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Как се подготвяте за дълъг път ?

Мнение от Kambe » 03 Сеп 2012, 23:57

Колеги знам ,че много от вас са изминавали с колите си дълги преходи.Дойде и моето време, след някой седмица ще се прибирам към България, очакват ме около 3000 км път. Ще сме двама шофьори , колата е с десен волан. Кажете ми вие вашите съвети за най-безопасно прибиране в дома :) Не гоним никакво време, искаме просто да сме живи и здрави.
Изображение
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Как се подготвяте за дълъг път ?

Мнение от randity » 04 Сеп 2012, 0:20

Не, че съм шофиор нали, но най-безопасно е с повече почивки. Щом не гоните време, не се насилвайте, спете повече и те така. Леко и безаварийно прибиране от мен :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 04 Сеп 2012, 1:36

Kambe написа:Колеги знам ,че много от вас са изминавали с колите си дълги преходи.Дойде и моето време, след някой седмица ще се прибирам към България, очакват ме около 3000 км път. Ще сме двама шофьори , колата е с десен волан. Кажете ми вие вашите съвети за най-безопасно прибиране в дома :) Не гоним никакво време, искаме просто да сме живи и здрави.

Ако си някъде в южна Англия, ако искаш мини през Портсмут да пием по гадна бира с чикън нъгетс и чипс :mhihi: Пък от там ферибота за Франция и дим да те няма :wave: Тамън ще ти кажа аз как се подготвям за дълъг път :mrgreen: :bchug:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 04 Сеп 2012, 8:24

Най-дългият преход за мен е 3700км, тогава се наспах добре, закусих лека храна и газ....
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 04 Сеп 2012, 8:36

Наспете се хубаво и си вземете храна и вода ,водата е за предпочитане ,защото от газираното и от енергиините напитки ще спирате за малка нужда на 30км. Задължително си вземете инструменти като да разглобите колата за основен ремонт на пътя. Казвам ви това за инструментите ,защото ми се наложи преди няколко месеца да спасявам едни колеги от пловдив ,които в словения закъсват сериозно ,а имаха само отверка и ключе 10 ,а аз носех два куфара с инструменти и естествено се прибраха и те. Не знам от къде точно ще минавате ,но през Хърватия и Сърбия задължително с дебитна карта иначе много жестоко цакат в курса на Еврото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 04 Сеп 2012, 9:35

За 3000 км. пробег е препоръчително да си запазите един хотел някъде по средата на пътя (някъде в Германия или Австрия). На мен 2500 км. ми е най големият пробег (беше до Швейцария). На отиване го взехме на един път и въпреки, че бяхме двама шофьори, накрая едвам стигнахме. Даже накрая се получи една ситуация, в която за малко да заспя на волана. Докато пътува в кола човек не може да се наспи. А при 3000 км. рискът си е голям. На връщане си запазихме един хотел във Италия (във Верона, горе долу по средата на пътя). Пътуването беше много по-приятно, а и малко се поразходихме из града. През booking.com може да се намери нещо прилично за около 50 евро. Успешно прибиране!

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 04 Сеп 2012, 9:41

randity написа:Не, че съм шофиор,нали

Ми то си личи, те шофЬОрите знаят как се пише (в повечето случаи..).

А иначе онтопик, имам приятел, който си идва от Англия поне три пъти в годината и си кара сам през повечето случаи..но със спътник е много по-добре, особено пък ако е и шофьор..гадното накрая е Румъния, ако ще минавате от там де. Но умната, карайте спокойно, задължително по-дълга почивка преди Румъния и така..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 04 Сеп 2012, 10:07

emo_ch написа:За 3000 км. пробег е препоръчително да си запазите един хотел някъде по средата на пътя (някъде в Германия или Австрия). На мен 2500 км. ми е най големият пробег (беше до Швейцария). На отиване го взехме на един път и въпреки, че бяхме двама шофьори, накрая едвам стигнахме. Даже накрая се получи една ситуация, в която за малко да заспя на волана. Докато пътува в кола човек не може да се наспи. А при 3000 км. рискът си е голям. На връщане си запазихме един хотел във Италия (във Верона, горе долу по средата на пътя). Пътуването беше много по-приятно, а и малко се поразходихме из града. През booking.com може да се намери нещо прилично за около 50 евро. Успешно прибиране!

Подкрепям. Най-далеч наведнъж съм карал от Анкона (Италия) до Козлодуй, като се правих на хитър и минах за по-пряко през Връшка чука - как само си го начуках.. това са около 1500 км. Може и да не се бях наспал добре предната вечер си мисля. На отиване обаче си тръгнахме от София, карахме почти до Италия, но спахме в Словения - 20 евро на човек в една къща, където посрещането и закуската бяха като в 5* хотел. На другия ден си продължихме и пътя беше песен. Въобще ако сте тръгнали спокойно не бива да прекалявате с пътя и да си давате зор, а да му се насладите :) Успех и лек път.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 04 Сеп 2012, 10:51

DriftoMania написа:
randity написа:Не, че съм шофиор,нали

Ми то си личи, те шофЬОрите знаят как се пише (в повечето случаи..).

Хах, грешката е моя, извинявам се :lol:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 04 Сеп 2012, 11:05

незнам в коя част на Англия си но ако си на север, по добре си хвани ферибот от Хъл. Тои е до Холандия и от там имаш 24 часа път. Иначе да знаеш че в Сърбия ми искаха зелена карта на излизане от страната :shock: Аз почнах да им обяснявам че знам че вече не трябват ама митничаря небеше много хепи. В краина сметка ме пусна ама ми вика че сам се отървал тоя пат. :) И внимаваи в Сърбия че има цивилни патрулки, карат със 100 и дебнат за реисъри.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is Motorsport International LE
Мечтае да кара: m50b32 :)
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

Мнение от Ю.Г. » 04 Сеп 2012, 11:22

Камбе , лек и безавариен път :driving:
От преходите ми до Германия и обратно мога да те посъветвам , почивки задължително , а и при най-малък сигнал затваряне на очите , спира се и дремвате поне. При 3000км преход - по средата някъде резервирайте 1 хотел и да поспите 1 нощ нормално. Няма смисъл 3000км нон-стоп да карате. Аз лично като почитател на кафето и енергийните напитки се бях запасил и определено ми помагаха , вода също задължително и някаква суха храна да имате и както каза един колега нагоре - задължително инструменти по-богат набор и задължително резервна гума.
Това е от мен и успех :yes:
That Which Does Not Kill Me , Makes Me Stronger!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Сеп 2012, 11:46

Kambe написа:Колеги знам ,че много от вас са изминавали с колите си дълги преходи.Дойде и моето време, след някой седмица ще се прибирам към България, очакват ме около 3000 км път. Ще сме двама шофьори , колата е с десен волан. Кажете ми вие вашите съвети за най-безопасно прибиране в дома :) Не гоним никакво време, искаме просто да сме живи и здрави.

Добре ще е да си кажеш маршрута, че да ти се дадат по-точни напътствия ;)

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 04 Сеп 2012, 11:51

Този път съм го минавал много пъти от Англия до БГ.Не знам точно от къде тръгваш но по принцип ако е по отгоре(на север) има много изгоден вариянт за ферибот до Холандия и много ти се скъсява пътя.Ако минаваш отдолу(Дувър и т.н.) от там аз почивам в Германия и в Австрия,гледам Румъния по светло че си е супер кофти пъти въпреки че сега е доста по-добре от преди но все пак.Сърбия искат зелена карта а щом си от Англия няма е тази опция и ако нямаш въобще не пробвай.
Ако с нещо мога да ти бъда полезен драсни едно ЛС!
Лек път.
П.П.Не видях че Радо ти е дал почти същите напътствия

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Сеп 2012, 15:01

Румънците сега са доста по-добре с пътищата, но маршрут Мако-Арад-Тимишоара-ТурнуСеверин-Калафат си е кофти тръпка... а и на границата от към Унгария румъницте са се "специализирали" да те питат за "лепенката върху фаровете на RHD" и почват да ти обясняват за глоби и кво ли не... та човек е добре да е подготвен...

Иначе ферибота от Довър до Кале е по-скъп от Довър-Дънкирк, а и спестяваш 25-30км пътуване с колата от Кале до Дънкирк. А тия "северните" фериботи като съм гледал за цени са някакви умопомрачаващи... аз минах Довър-Дънкирк за 18 лири...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 04 Сеп 2012, 15:57

Единствения по-дълъг преход, който ми се е налагал, е от Мюнхен до София - равносметката за пътуването: 12 часа на 1 дъх, спирки само за гориво и сладко, 4 Кока-Коли, кутия цигари.
Понеже карам бързичко (под 160км/ч почти не съм падал), все някой се закачаше с мен и карахме заедно, държи те буден. Вече като настъпваше вечерта отварях леко моя прозорец и пушех на фона на студения ветрец отвън, накрая се закачих за едно БМВ и сме карали в продължение на 4 часа заедно, аз на темпомат :roll: В Сърбия раздавах газ на макс в тъмното, единствено на осветените участъци намалявах до ограниченията.
Иначе е полезно от време на време да спирате на паркинг и да си дремвате за по 20-30 минутки :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата