Синя зона
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Синя зона
Petrolhead написа:защо играч.
>
Petrolhead написа:синята зона трябва да стане поне 5 лева за половин час, бензина и той поне 5 лева за литър.
явно 5 кинта бензина ти се вижда ОК
Petrolhead написа:когато живях в софия не можех да си позволя да ходя на работа с личния си автомобил, съоветно от Оборище до румънското ходих пеш. колата в гаража за който плащах 80 лева на месец.
ми сигурно не всеки има щастието да живее на 20-30 мин пеша от работа
на такова разстояние и аз бих ходил пеша до работа с кеф дори и да мога да паркирам без пари
Petrolhead написа:сега стимулът да оставиш колата ще е още по-голям. да не говорим че по-този начин ще стимулирате градския транспорд да става по-удобен и по-редовен.
това не е стимул, а принуда
ще стимулираме нищо - то ако беше така до сега да има читав градски транспорт

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Petrolhead написа:до момента нямаше принуда, всички виждат до къде сме го докарали.
в природата на човек е да се стреми към най-лесното, трябва си пръчка
за пръчката съм съгласен ама трябва и морков

иначе се оказва, че държавните институций правят само сечено на хората
като правиш еко-санкция за центъра какво предлагаш в замяна като възможност за движение и паркиране?
метро обслужващо сравнително малка част от града, на чиийто външни спирки не можеш да спреш с кола и куц градски транспорт
за колела е излишно да се говори щото нито има условия нито релефа на града ни предполага масова употреба

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е.Димитров написа:От синята зона в софия,паркинги и гаражи печелеха по около 25000-28000 лева на ДЕН,незнам с нещо да се е подобрила услугата че да поскъпне,можеха да се построят наземни или подземни паркинги,ама само на прибиране са се отдали ,хубаво е да се спретне един протест,ама такъв,никой да не паркира на синя зона,поне за ден два,малко да им се разтури рахата ...Ама като знам какво предателско племе сме,всеки е сам за себе си,пак ще си спират разни оръфляци...
Аа, няма такова нещо, тая фирма не свързва двата края, общината я дотира, едва плаща заплати и не я закриват само, за да предотвратява хаоса в центъра. Един вид плащането на синя зона го гледайте като спонсорство за социална услуга, нещо като Лукойл

Never mistake motion for action...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Petrolhead написа:Страшно щастлив съм, софиянци може ни най-после ще научат че чуждото не е общо.
синята зона трябва да стане поне 5 лева за половин час, бензина и той поне 5 лева за литър, и да се надяваме че народа ще се кротне и ще се качи на велосипед и метро както е навсякъде по света. колата е лукс, свиквайте.
Да бе верно, аз викам и в апартамента, осбено пред компютъра да ти го направят синя зона, така поне ше се кротнеш и няма да пишеш такива глупости....
И айде лятото хубаво, зимата да те питам кво ше го правиш тоя тъп велосипед ше му туриш ски отпред ли? А метрото и градския като стане целия в киша и локви и се ръгаш като добитък вътре с некви мангали?
Ама да зарежем наще удобства....поредния удър под кръста срещу бизнеса, сега за да ходиш да си вършиш работа трябва да плащаш 2 лв на час... за кво? А чакай д асе стимулира градския и екологията. Да бе стимулира се кръга от фирми концесионери да изпукват пари по яхти...е тва се стимулира.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
exotique написа:Бе нека си е платено за тези,които не живеят в центъра,но има хора които поколения наред живеят в централните райони-и просто щото на някой провинциалист-достигнал високо ниво в Общината е решил да си отмъщава на Софиянци-да плащат и живущите - не е редно

не знам дали имаш идея колко е аграрно изказването ти...
що като си от поколения живеещ в центъра "софиянец" не си се издигнал ТИ до високо ниво в общината, та ТИ да командваш парада???
или просто смяташ, че някой е длъжен да те направи общински съветник единствено поради причината, че си "потомствен софиянец от центърО"? въпреки евентуалната ти некадърност за заемането на подобен пост?
не се ли усещаш как с подобно мислене прозира селския ти манталитет зад фасадата на "кореняк-софиянеца" ?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zazomazo написа:exotique написа:Бе нека си е платено за тези,които не живеят в центъра,но има хора които поколения наред живеят в централните райони-и просто щото на някой провинциалист-достигнал високо ниво в Общината е решил да си отмъщава на Софиянци-да плащат и живущите - не е редно
![]()
що като си от поколения живеещ в центъра "софиянец" не си се издигнал ТИ до високо ниво в общината, та ТИ да командваш парада???
или просто смяташ, че някой е длъжен да те направи общински съветник единствено поради причината, че си "потомствен софиянец от центърО"? въпреки евентуалната ти некадърност за заемането на подобен пост?
не се ли усещаш как с подобно мислене прозира селския ти манталитет зад фасадата на "кореняк-софиянеца" ?
аз мислех, че отдавна му мина модата на тва да се хвали човек колко голям софианец е, ама явно не.
Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
exotique написа:Бе нека си е платено за тези,които не живеят в центъра,но има хора които поколения наред живеят в централните райони-и просто щото на някой провинциалист-достигнал високо ниво в Общината е решил да си отмъщава на Софиянци-да плащат и живущите - не е редно

Без коментар!!!!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
zazomazo написа:exotique написа:Бе нека си е платено за тези,които не живеят в центъра,но има хора които поколения наред живеят в централните райони-и просто щото на някой провинциалист-достигнал високо ниво в Общината е решил да си отмъщава на Софиянци-да плащат и живущите - не е редно
![]()

Да, Софиянец съм - и нямам нищо против хората от провинцията ...Не живея в центъра-така де,нямам синя или зелена зона-друг е въпросът,че някои студенти му викат пак център

Целта на поста ми беше да провокирам малко мисленето ви. Идеята е,че част от управляващите Община София служители са крайно некадърни и със специфичен просташки манталитет...За тях цяаал живот са им опявали,колко било хубаво ,видиш ли, да се живее на Жълтите павета...
Да не се отклоняваме, цялата ми провокация беше с цел, че от известно време насам се прави децентрализация на Министерства, Държавни Агенции и прочее Държавни Служби...Тоест някой изперкал УСПЯЛ и въздигнал се до Властта 3 то поколение "Софиянец" си мисли, че по този начин ще освободи София от нейните нови заселници, идващи от безлюдените и обезкръвени на тема работа и предпиремачество населени места на родината ни.
Тоест - цялата схема на управляващите България и София нещо са сгрешили тотално, но за това - гражданите ще понесат тежкият удар - пък докато се осветка народа-ще са преминали още 2-3 правителства.
(стига офтопик

Не може да се заплаща паркирането в центъра на София с цел финансиране на ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ (билетът за автобуса какво финансира?!?) !!!
Не може един платен ЧАСТЕН паркинг на месец където и да е в София ,да струва м/у 50 и 200 лв. с ОСИГУРЕНО място, а на хората-живеещи в ценъра да искат м/у 150 и 450 лв за втора кола без да е сигурно,че тази кола ще има къде да паркира 24 часа 365 дни в годината !!!
Не може да принуждаваш някой да плаща нещо за заварено положение(няма как да си построиш паркинг или гараж в ценъра,просто защото всичко е презастроено).
Не може всички тези години на Синя Зона да не са излезли на печалба, с част от която да построят така необходимите и анонсирани по време на кметските избори ПАРКИНГИ!!!
Да, нека има платено паркиране в центъра-както е в Европа, но то да е съобразено с правата за паркиране на ВСИЧКИ граждани на столицата- а не някои от тях да бъдат дискриминирани !!!

ПП:
Може да ми е аграрно мнението, но с каквито се бориш-такива похвати използваш.
А ако се бях издигнал на високо ниво в Общината или общинският съвет- нито щях да имам полза да изразявам мнението си, нито щях да пиша тук, във форума и да изразявам общественото МИ мнение.
Силно се съмнявам и някой висш чиновник да го прави

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
exotique написа:Не може да се заплаща нещо-за което не получаваш НИЩО!
хора, нищо не сте разбрали от цялата разяснителна кампания и явно не сте видели нищо от света въпреки че сте го обиколили целия

Това не е услуга, че да получаваш нещо в замяна на парите си. Това е рестрикция, ограничение. Услуга е паркинга. Там плащаш, спираш и можеш да седиш колкото искаш. Синята/зелената зона не е паркинг!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ineedmoney написа:exotique написа:Не може да се заплаща нещо-за което не получаваш НИЩО!
хора, нищо не сте разбрали от цялата разяснителна кампания и явно не сте видели нищо от света въпреки че сте го обиколили целия![]()
Това не е услуга, че да получаваш нещо в замяна на парите си. Това е рестрикция, ограничение. Услуга е паркинга. Там плащаш, спираш и можеш да седиш колкото искаш. Синята/зелената зона не е паркинг!

аз лично съм за и изобщо по улиците в центъра да не се паркира и да има повече пешеходни зони
виждам само един проблем обаче
има само рестрикция няма услуга
няма паркинги
няма транспорт

...