Как се подготвяте за дълъг път ?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Re: Как се подготвяте за дълъг път ?
Прочетох почти цялата тема на alx, и наистина има доста полезни неща... Аз бих казал задължително пълен преглед на колата, да си сигурен, че е в изправност, и нещо, което беше споменато там, но доста накратко - ако започне да ти се доспива, наистина работи да се събуеш и да караш бос... С малко ръчкане по педалите ти се масажират разни точки по краката и от това се държиш буден...даже някакви си бяха играли да го доказват наскоро...
Но иначе - естествено - кафета, редбули, но при първото клюмане на клепачите - веднага малко в бокса
Но иначе - естествено - кафета, редбули, но при първото клюмане на клепачите - веднага малко в бокса

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз направих прехода от западен Уелс до Виена без да спя и със специалното съдействие на три 420мл РедБул-а... та вършат работа...
Както и малко песни (лично изпълнени), отворен прозорец и самата идея, че карам десен волан и съм от "странната страна на колата с волан пред мен" 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
и аз давам глас за енергийните напитки и с риск да ме нападнат..-каране в ограниченията..
мен лично 110 км/ч ме изморяват в пъти по-бавно от 150+ (ест. зависи и каква е колата,но..)
мен лично 110 км/ч ме изморяват в пъти по-бавно от 150+ (ест. зависи и каква е колата,но..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Аз и баща ми сме ходили до Чехия за ден и половина ( и стояхме после 2 дни в Чехия да чакаме уж ''спешната'' пратка
) ... аз не съм шофъор ! Колата беше Вектра Б 1.6 16v . (ако това е от значение ) Тръгнахме в 5 вечерта. ( Карайте вечер- по-спокойно е ) Маршрут (това са градовете в който сме спирали или за кафе и цигари или за тоалетна НЕ сме спали защото бързахме ) : Пловдив- Ниш- Београд-Нови Сад (
) - Szeged-Будапеща- Братислава-Brno-Прага.(На границата - никви проблеми - само личните карти и вика - Go,go !
) Татко трябваше да бърза та на места и с 200 сме минавали но не препоръчвам да натискате много. Изкарахме го на 4 сандвича от бензиностанцийте,мноого течности (енергийни напитки,вода,кока-кола,кафе) ( ако имате хладилна чанта - вземете си, удобно е и не заема място много ) и шоколад, наблягайте на сладкото и не яжте по много защото ще ви се доспи !! Не се напъвайте много по магистралите щомто не бързате ! Анти-радара е предимство ! GPS-a също. И също така и инструментите. И музиката на макс ама не някви балади ! Рок, денс но не и хаус ( щото мене примерно ме унася
) ретро, абе нещо по-живо ! Това е най-важното според мен. Лек и безавариен път пожелавам !

- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:и аз давам глас за енергийните напитки и с риск да ме нападнат..-каране в ограниченията..
и при мен е така, като карам по-бавно е по-скучно и ми се доспива. даже съм достигнал до извода, че до 150-160км/ч е идеална скорост, защото нагоре пък ми действа малко изморително.
иначе аз преди няколко дена се върнах в Дания(2500км) и не съм си взимал нито енергиини, нито кафета, принципно вече не пия такива неща. А иначе обичам солети в колата, особедно ако почне да ти се приспива - така се занимаваш с нещо.
естествено не забравяй да подготвиш колата за дългия път - технически да е изрядна. а и не забравяй задължителните тригълници, пожарогасители и т.н.
зелената карта също за да ти е мирно. аз сега пътувах от България и изобщо бях забравил за зелената карта, ама за щастие не ми искаха

ако не си сигурен в колата е добре по време на път като спрете някъде да провериш разните течности и т.н. и да прегледаш за течове.
подходящата музика също е от значение.
щом сте 2ма не би трябвало да имате проблеми - може да си вземете от тия възглавничките, които се слагат на врата за да може единия да спи докато другия кара.
успех, и лек път!
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
От високата скорост ти падат батериите доста по-бързо , изразходваш допълнително енергия за концентрация , ама пусто като влезна в тая Германия и съм като куче не разхождано от седмица
Аз лично енергийните ги избягвам , гадно ми е после и не съм на себе си...предпочитам едно кафе преди пътя и после второ като влезна в Сърбия...почивка правя по време на зареждането с гориво и пак газ...2400км за около 24 часа с чакането по границите

Аз лично енергийните ги избягвам , гадно ми е после и не съм на себе си...предпочитам едно кафе преди пътя и после второ като влезна в Сърбия...почивка правя по време на зареждането с гориво и пак газ...2400км за около 24 часа с чакането по границите
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
май не се изразих добре, аз съм за по-ниската скорост ,аз също Бг-Дк съм минавал 5 пъти (2300)при мен и се прибирах единия път успоредно с турските емигранти,които карат 160+ ,много от тях засякох и в Унгария и после на Калотина..seven-eight написа:Bogat-Beden написа:и аз давам глас за енергийните напитки и с риск да ме нападнат..-каране в ограниченията..
и при мен е така, като карам по-бавно е по-скучно и ми се доспива. даже съм достигнал до извода, че до 150-160км/ч е идеална скорост, защото нагоре пък ми действа малко изморително.
иначе аз преди няколко дена се върнах в Дания(2500км)
Тоест- бързай бавно

П.С Работя в логистична фирма и макар да се смеем на тоя израз,шофьорите са прави :
"Път време няма!"
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
интересно. аз колкото по-дълго карам, толкова по-бавно карам с умората.
след 7-8 часа почвам да се мъкна едвам с 90км/ч и пак ми се струва бързо.
след 7-8 часа почвам да се мъкна едвам с 90км/ч и пак ми се струва бързо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Mollov написа:Kambe написа:Колеги знам ,че много от вас са изминавали с колите си дълги преходи.Дойде и моето време, след някой седмица ще се прибирам към България, очакват ме около 3000 км път. Ще сме двама шофьори , колата е с десен волан. Кажете ми вие вашите съвети за най-безопасно прибиране в домаНе гоним никакво време, искаме просто да сме живи и здрави.
Добре ще е да си кажеш маршрута, че да ти се дадат по-точни напътствия
Извинявам се , че не съм написал маршрута, значи тръгваме от Лондон... по кое време ще тръгнем един господ знае

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Значи за Румъния си вземи от тия "RHD лепенките" за фаровете, че ония пиираси на границата се правят на пиираси и може и да те глобят... в Австрия още на границата си вземи винетка, че има цивилни коли, които следят и ако случайно забравиш/пропуснеш винетката ще ти излезне "през носа"... Румънците и унгарците също имат винетка (електронна), не ги забравяй.
От Довър както казах гледай офертите на DFDS Seaways (Norfolkline)... дават по-тънки оферти, а и спестяваш 25км магистрала от Кале до Дънкирк...
За да ти е мирно и спокойно "хванете" ферибота късно вечерта (22ч UK time), хем ще е по-евтин, хем цяла нощ ще пътувате европата... магистралите са спокойни и с много малко трафик. Имай предвид, че ако ще карате двамата ще трябва застрахователната полица да ви отразява и двамата... по европата са се отворили на тая "условност" и гледат... на границата с Румъния като нищо ще ти го искат това... а, и румънците почти със сигурност ще искат да видят МОТ-а...
От Довър както казах гледай офертите на DFDS Seaways (Norfolkline)... дават по-тънки оферти, а и спестяваш 25км магистрала от Кале до Дънкирк...
За да ти е мирно и спокойно "хванете" ферибота късно вечерта (22ч UK time), хем ще е по-евтин, хем цяла нощ ще пътувате европата... магистралите са спокойни и с много малко трафик. Имай предвид, че ако ще карате двамата ще трябва застрахователната полица да ви отразява и двамата... по европата са се отворили на тая "условност" и гледат... на границата с Румъния като нищо ще ти го искат това... а, и румънците почти със сигурност ще искат да видят МОТ-а...
Kambe написа:Колеги знам ,че много от вас са изминавали с колите си дълги преходи.Дойде и моето време, след някой седмица ще се прибирам към България, очакват ме около 3000 км път. Ще сме двама шофьори , колата е с десен волан. Кажете ми вие вашите съвети за най-безопасно прибиране в домаНе гоним никакво време, искаме просто да сме живи и здрави.
Ами наред с всички съвети, които до момента ти дадоха хората, аз в допълнение бих те посъветвал да не правиш компромиси, като избираш място за спане (предполагам, че за 3000км поне една нощувка някъде ще има). Имам предвид да не си на принципа "няма да давам много пари за хотел, понеже съм само за една вечер". Пролетта пътувах от от Франция и нощувах някъде около Венеция, в точно така подбрах хотел - да не е много скъп, просто да има къде да легна. Та стаята ми беше точно към улицата, дограмата беше гадна и все едно си бях буквално на улицата - шум, коли, абсолютно всичко се чува. Та след като бях минал 1000+ км, през нощта се будих 100 пъти и съответно на другата сутрин бях яко изнервен, недоспал и с кървясали очи, а ме чакаха още 1000+км....
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Kambe написа:Mollov написа:Kambe написа:Колеги знам ,че много от вас са изминавали с колите си дълги преходи.Дойде и моето време, след някой седмица ще се прибирам към България, очакват ме около 3000 км път. Ще сме двама шофьори , колата е с десен волан. Кажете ми вие вашите съвети за най-безопасно прибиране в домаНе гоним никакво време, искаме просто да сме живи и здрави.
Извинявам се , че не съм написал маршрута, значи тръгваме от Лондон... по кое време ще тръгнем един господ знае. Следва ферибота , после Белгия, Германия, Австрия, Унгария през Румъния и сме в Свищов
Какво стана колега, прибра ли се? Как мина пътуването?
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Сега времето е топло и щом не бързате, единственото нещо, което е най-важно е да не карате ако ви се спи, щом някой усети че му се спи и не може да кара безопастно, на първата отбивка спирате и спите колкото е нужно. Всичко останало са малки подробности.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
R_Lakov написа:Kambe написа:Mollov написа:Kambe написа:Колеги знам ,че много от вас са изминавали с колите си дълги преходи.Дойде и моето време, след някой седмица ще се прибирам към България, очакват ме около 3000 км път. Ще сме двама шофьори , колата е с десен волан. Кажете ми вие вашите съвети за най-безопасно прибиране в домаНе гоним никакво време, искаме просто да сме живи и здрави.
Извинявам се , че не съм написал маршрута, значи тръгваме от Лондон... по кое време ще тръгнем един господ знае. Следва ферибота , после Белгия, Германия, Австрия, Унгария през Румъния и сме в Свищов
Какво стана колега, прибра ли се? Как мина пътуването?
Не колега ,на 18-ти Октомври през нощта потегляме

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4