Opel Ampera - Мнения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Opel Ampera - Мнения

Мнение от Club BMW » 10 Сеп 2012, 1:00

Да бях останал с впечатление, че колата е само електрическа, но тя била хибрид. Имала батерия, генератор, бензинов мотор, само педали са пропуснали да и сложат... пфф баси ...

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 10 Сеп 2012, 1:04

Ти мани ами зимата как ще я зареждаш - колата де :lol: Под 0 нула градуса и над 32 не може да се зарежда :lol: :lol: :lol:
Значи зимата задължително в гараж и калорифера до нея :lol: :lol: :lol:
Лятото пък на сянка или в гараж с климатик :lol: :lol: :lol: :lol:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Сеп 2012, 8:33

Пробега на всички тия хибриди само на батерия без ДВГто е около 35км .Удължения пробег е с работещ и ДВГ.
Относно зяреждането има 4 начина ако не и повече.От 2013г влиза нов стандарт за тия автомобили и начина за присъединяване към ел.мрежа.Ще има единен универсален куплунг за всички производители. Ускореното зареждане не става от контакта в гаража.Трябва му специална станция с прав ток с висок ампераж който в домашни условия не можеу да се получи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Сеп 2012, 10:35

бяхме си писали за него. карах го на някакъв тест драйв преди време. много шриятна градска кола... усеща се като кола с голям мотор с много въртящ момент. хареса ми и колко е тиха и интериора е барнат. не е отвратителен като пркус и другите "зелени" коли. стана ми смешно, че не можаха да ми кажат как смятат емпг еквивалента... и после искат да продват колата. явно и те ме си вярват, че някой ще я купи. единствения недостатък му е цената. трябваше да е дизел, ма тогава щеше да е още по-скъп, но и много по-икономичен. на мен много ми хареса... при условие, че тойота приус е най-омразната ми кола... тва значи, че ме е впечатлил доста.

п.с. колата определено не е за хора, които искат да спестяват пари.

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 10 Сеп 2012, 11:26

От мненията тук и взимайки предвид нашите климатични особености искам да попитам дали не е малко рано за купуване на хибриден автомобил? На мен ми се струва ниско КПД с много условности?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 10 Сеп 2012, 11:41

В Английското топгиър списание започнаха един такъв за лонг търм тест. Засега първото ревю е доста добре - човека си ходи до работа (не много далеч май) там си включва да се зарежда и после си тръгва. Не е дал един лев за бензин досега, но това че е рендж екстендър определено е по добре отколкото примерно нисан лийф
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Сеп 2012, 13:56

В темата на стиин , писахме доста за Амперата .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 10 Сеп 2012, 20:44

Интересува ме живо щом е електрически задвижван автомобил и има бензинов агрегат дали има заводски инвертор за трифазен ток за оригиналното телоподаващо?
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 10 Сеп 2012, 20:55

по добре дай пари за последно поколение дизел. На този етап покупката на хибридни технологии ми се струва прекалено скъпо за да е рентабилно. Аз лично очаквам скоро (до 2-3 години) Ауди да направят голям пробив...все пак доста ноу хау натрупаха от Льо Ман,а в същото време почти нищо не са вкарали като технологии в серийните си коли...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 10 Сеп 2012, 21:18

DLVasilev написа:Интересува ме живо щом е електрически задвижван автомобил и има бензинов агрегат дали има заводски инвертор за трифазен ток за оригиналното телоподаващо?

:1: Това да не ти е Запорожец, да има контакт и дупка на пода, та да можеш риба да ловиш :mhihi:
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Сеп 2012, 22:19

[FF]GODFLESH написа:по добре дай пари за последно поколение дизел. На този етап покупката на хибридни технологии ми се струва прекалено скъпо за да е рентабилно. Аз лично очаквам скоро (до 2-3 години) Ауди да направят голям пробив...все пак доста ноу хау натрупаха от Льо Ман,а в същото време почти нищо не са вкарали като технологии в серийните си коли...

Смисъл има ако живееш в мегаполис и използваш амперата САМО за градско придвижване - ходене до работа , пазаруване , возене на детето до училище . Тогава наистина може да свалиш разхода на гориво под 2/100 , като разбира се не се включва сметката за ток , която нараства доволно . И пак излиза много по-евтино , защото не плащаш такса за влизане в центъра на града , тук-там паркираш безплатно и най-вече - в задръстванията икономисваш много гориво .
За България няма абсолютно никакъв смисъл.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 10 Сеп 2012, 22:29

Flash написа:
DLVasilev написа:Интересува ме живо щом е електрически задвижван автомобил и има бензинов агрегат дали има заводски инвертор за трифазен ток за оригиналното телоподаващо?

:1: Това да не ти е Запорожец, да има контакт и дупка на пода, та да можеш риба да ловиш :mhihi:

E защо трябва да е запорожец? Тя 34-ката дупки по пода и не само има колкото щеш :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 10 Сеп 2012, 23:47

към автора на темата:

огледай амперата, ако те кефи, сметни си точната крайна сума, която ще ти излезе нейната покупка. после си направи избор на нормална кола в тоя клас, която ти е алтернатива, вземи нейната цена, и после сметни за 1г. колко от нейните данъци, такси, къмбъшчън чардж за ситито ежедневно, застраховки и прочее би спестила амперата спрямо нормалната кола, както и разликата в разхода.
ако за 3-4 години разликата от по-скъпата ампера се е стопила от спестени разходи, прибави другите неудобства на електричката - засега малкото станции, ограничения пробег и другите.

според мен ще се откажеш още на първото сравнение. по-добре сега си купи най-новия възможен съвременен дизел в сегмента, който вероятно ще е поне 35-40% по-евтин, и след няколко години го продай заради някаква електричка - след 3-4-5 години нещата ще са дръпнали здраво в тая посока, мисля
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Сеп 2012, 14:41

Покупката на чисто електрическа кола е напълно безсмислена към днешния ден, но все отнякъде се започва. А хибридите се купуват повече с идея да се демонстрира загриженост за природата, не толкова да се направи реална икономия. Въпреки, че преди време в един вестник бяха изчислили въглеродните емисии да се произведе и достави един приус до Европа/САЩ и се оказаха почти колкото емисиите, които колата спестява сравнена с аналогичен дизелов автомобил.

Като гледам производителите са се фокусирали в подобряване симбиозата двигател-батерии и от там има още ресурси за икономия. Обаче докато смислените технологии влязат в серийните коли... има да почакаме.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 11 Сеп 2012, 15:15

acho.rs написа:
[FF]GODFLESH написа:по добре дай пари за последно поколение дизел. На този етап покупката на хибридни технологии ми се струва прекалено скъпо за да е рентабилно. Аз лично очаквам скоро (до 2-3 години) Ауди да направят голям пробив...все пак доста ноу хау натрупаха от Льо Ман,а в същото време почти нищо не са вкарали като технологии в серийните си коли...

Смисъл има ако живееш в мегаполис и използваш амперата САМО за градско придвижване - ходене до работа , пазаруване , возене на детето до училище . Тогава наистина може да свалиш разхода на гориво под 2/100 , като разбира се не се включва сметката за ток , която нараства доволно . И пак излиза много по-евтино , защото не плащаш такса за влизане в центъра на града , тук-там паркираш безплатно и най-вече - в задръстванията икономисваш много гориво .
За България няма абсолютно никакъв смисъл.

така де вече идва и момента от къде ще се произвежда този ток. Както всеки мрънка против атомната енергия...,а "зеленото" лоби залага на ТЕЦ-ве...нали се сещаш за какви въглеродни емисии става на въпрос и какви милиарди ще се плащат за тях...Та това едва ли ще доведе до намаление цената на електроенергията. Но това може би повече важи ако масово се мине на електрика...За мен лично още не е дошъл момента на хибридите...още повече,че в САЩ се експериментира с възобновяемо гориво....да точно така с възобновяемо...
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата