Swap на мотор и процедура в Кат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Swap на мотор и процедура в Кат

Мнение от ogata » 12 Сеп 2012, 19:51

Чисто хипотетично питам ако искам да сменя мотора, какво трябва да направя после ?
Взимам документите му и отивам в КАТ, където ми правят нов талон ? Знам че трябва да се минава технотест ако новият агрегат е над 200 куб. см повече от регистрирания. Тоест ако карам в момента 1.8 съм ок ако сложа 2.0, но ако сложа 2.5 трябва технотест ?
Какво се случва с данъка и гражданската отговорност в последствие ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Re: Swap на мотор и процедура в Кат

Мнение от minimalcoholic » 12 Сеп 2012, 19:53

за какво ти е да сменяш талони...един приятел го смени и мина само преглед...всичко си е наред
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 12 Сеп 2012, 19:53

minimalcoholic написа:за какво ти е да сменяш талони...един приятел го смени и мина само преглед...всичко си е наред

Е, какъв беше стария и колко кубика е новият ? :roll:
Имам някви мераци, но не искам ако ме спрат да се стига до спиране от движение и т.н.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 12 Сеп 2012, 20:00

стрария бепе 2000кубика,новия е 3000кубика..от една година си кара колата без проблеми
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 12 Сеп 2012, 20:20

ogata написа:Какво се случва с данъка и гражданската отговорност в последствие ?

Не мога да ти опиша просто, а и ти не можеш да си представиш :mhihi:
Да, по принцип така както си го описал така се прави и съм съгласен, че е редно, но не съм съгласен с това, че като чуят застрахователи и данъчни и незнам си какви още други там лайнари, крави и вълци за голям мотор и "Eла че ми требваш"
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 12 Сеп 2012, 20:59

DLVasilev написа:
ogata написа:Какво се случва с данъка и гражданската отговорност в последствие ?

Да, по принцип така както си го описал така се прави и съм съгласен, че е редно, но не съм съгласен с това, че като чуят застрахователи и данъчни и незнам си какви още други там лайнари, крави и вълци за голям мотор и "Eла че ми требваш"

Значи общо взето да разбирам, че се слага новия мотор, ходи се в КАТ и там вече квото кажат - ако се загледат се минава технотест, ако не - новият талон за 2 часа работа и тва е. Данъчното след това се пропуска ? На практика това ме устройва идиално щото си карам по-голямата кубатура и си плащам по-малкия данък.

Единственото което ме притеснява е какво се случва ако стане застрахователно събитие ? Тоест ... катастрофа недай си боже ?
Важи ли ГО при положение, че открият някво несъотвествие в моторите или номерата им изобщо не ги гледат ?
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: E30 Turbo & E36 Turbo
Мечтае да кара: на 3bar-a
Детайли за колата: E30 IS Coupe... & ...Е36 Cabrio

Мнение от valio_style » 12 Сеп 2012, 21:26

DLVasilev написа:

Подкрепям те напълно, особено за данъците. Преди време си бях взел една Е30-а просто защото беше регистрирана 99 коня и без номер на мотор а мен това ме устройваше напълно :lalala: (е тая сребристата от аватара ми). Та лично аз не бих ходил до кат да се занимавам с "глупости". Според теб какво ще те спре някой да те пита що не ти е такъв мотора? Едва ли. Мен са ме спирали и къв мотор е "мии 1.6" а то М50 :mhihi:
Изображение It's Always more fun.. ..sideways
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 12 Сеп 2012, 21:30

ogata написа:
DLVasilev написа:

Значи общо взето да разбирам, че се слага новия мотор, ходи се в КАТ и там вече квото кажат - ако се загледат се минава технотест, ако не - новият талон за 2 часа работа и тва е. Данъчното след това се пропуска ? На практика това ме устройва идиално щото си карам по-голямата кубатура и си плащам по-малкия данък.

Единственото което ме притеснява е какво се случва ако стане застрахователно събитие ? Тоест ... катастрофа недай си боже ?
Важи ли ГО при положение, че открият някво несъотвествие в моторите или номерата им изобщо не ги гледат ?

Аз доколкото помня първо се минава технотес, за да се види, че всико е изправно по колата и след това с резултатите отиваш в кат да ти издадат документи на вече получения автомобил като краен резултат. Това ако слагаш по-голям мотор.
Може и да греша
Изображение
ATR-42/72

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 13 Сеп 2012, 1:39

Баси, сигурно БМВ е марката с най-много трансплантации към по-голям мотор в БГ, пък никой не е писал каква е процедурата.
Което ме навежда на мисълта, че никой не ги е правил теа гимнастики, дето ги говори автора :mhihi:
И май всички си карат айляшката...

По тоя повод един приятел имаше е36 1.6 м40 иии с времето си сложи м50б25, спират го полицаи в друг град, гледат, че по талон е 1.6 ама единия явно бил в час с нещата и му казал - Отвори капака, нашия отваря капака, полицая му вика - Кво е това 6 цилиндровото 1.6 с дебелите всмукателни колектори, без ванос, а?! :mhihi: И искаха да го спират от движение... ама се разбрали там нещо :) Ама при него си стояха номера на мотора и т.н. което си е кофти. А ако нямаш номер на мотора, всмисъл така ти е регистрирана колата, без номер, доколкото знам е по-добре, защото просто казваш, че так си я купил и нямаш идея и ако новия мотор също не му се чете номера (което се прави лесно :mhihi: ) няма реално как да докажат какъв е агрегата ако решат да се заяждат и задълбочават : )
Изображение
E34, E38

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Сеп 2012, 9:04

Те затва, шото нищо не правят в Плевен, 2-ма го отнесоха със сменени двигатели. Конфискуват ти колата и чакаш 2-3 дена да дойде инспектор и да каже официално, че ти е сменен двигателя. ТИ можеш да им казваш, ма те да са сигурни.. И после глоба и т.н. Той човека го написа, гледате поне броя на цилиндрите да съответства и инсталацията да не си личи, че е преправяна... За повече подробности питайте Ogi :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Сеп 2012, 9:12

Kroki написа:Те затва, шото нищо не правят в Плевен, 2-ма го отнесоха със сменени двигатели. Конфискуват ти колата и чакаш 2-3 дена да дойде инспектор и да каже официално, че ти е сменен двигателя. ТИ можеш да им казваш, ма те да са сигурни.. И после глоба и т.н. Той човека го написа, гледате поне броя на цилиндрите да съответства и инсталацията да не си личи, че е преправяна... За повече подробности питайте Ogi :)

Кво искаш да кажеш ,да не си личи ,че е преправяна инсталацията ?! Да не би някой да ти направи проблем за къстъм инсталация или неугледен вид на гореописаната? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
От ден на ден се пишат всевъзможни небивалици у тоя форум :winky:
Последна промяна plradev на 13 Сеп 2012, 11:05, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 13 Сеп 2012, 9:22

До колкото знам се случва да сравняват и номера,ако има несъответсвие Не важи ГО.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Сеп 2012, 10:21

Тук гледам, че се пише каквото и да било, но не и каквото се пита по темата... :!: Сменил мотор 2000cc с 3000cc и си кара "без проблеми"...

Регистрацията в КАТ с новия мотор ще стане... ама друг път.... ако не си минал Технотест нищо няма да ти регистрират... а Технотест-а няма да мине ако окачване и спирачки не са ти 1:1 с тези при по-големия мотор... ако сложиш М52В25 няма да има нужда да сменяш задни дискове, но ако е М50В25 ще трябва да сменяш... че ония гледат в "дебелата книга" и сравняват... за предните амортесьори важи същото... тук някъде има тема на raduslaf, който е писал доста подробно... и то от първа ръка, а не "чух някъде, че на един приятел на гаджето му брат й май има познат, който го е правил...".

За ГО и данъци не мога да говоря със сигурност, щото не съм наясно на 100%, но е доста НЕлогично да те оставят на стария данък и старата ГО... най-малкото, че така ще плащаш по-малко, а не виждам институция в BG с подобна дейност, която да те остави ей така да плащаш по-малко.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Сеп 2012, 0:49

На мен само не ми е ясно онея карикатури с дебелите книги.... Ако си сложил примерно спирачки от 330 на 328 проблем ли ще направят?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vank0 » 15 Сеп 2012, 18:06

plradev написа:
Kroki написа:Те затва, шото нищо не правят в Плевен, 2-ма го отнесоха със сменени двигатели. Конфискуват ти колата и чакаш 2-3 дена да дойде инспектор и да каже официално, че ти е сменен двигателя. ТИ можеш да им казваш, ма те да са сигурни.. И после глоба и т.н. Той човека го написа, гледате поне броя на цилиндрите да съответства и инсталацията да не си личи, че е преправяна... За повече подробности питайте Ogi :)

Кво искаш да кажеш ,да не си личи ,че е преправяна инсталацията ?! Да не би някой да ти направи проблем за къстъм инсталация или неугледен вид на гореописаната? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
От ден на ден се пишат всевъзможни небивалици у тоя форум :winky:

Обърни се към Оги от Плевен и ще разбереш.... не случайно неговата кола стоя в РПУ....
Ако съберете всички използвани презервативи през годината и те ви стигнат за направата на една автомобилна гума, спокойно може да я кръстите GoodYear!

Следваща

Назад към Извън Темата