Скачане с парашут

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Скачане с парашут

Мнение от Николай Занчев » 13 Сеп 2012, 23:31

Здравейте колеги интересува ме някой скачал ли е със парашут?Не говориме в казармата и т.н а просто аматъорски за тръпката за адреналина и също така ако някой е скачал дали може да препоръча клуб от които е доволен.Има ли някакви изисквания физически и т.н.Ще бъда благодарен :yes:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

master of the force
Аватар

Re: Скачане с парашут

Мнение от alx » 13 Сеп 2012, 23:52

що- скачането в казармата не се ли брои?
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 13 Сеп 2012, 23:56

Брои се,но явно не зададох въпроса правилно ако някой е скачал за тръпката и си е платил ако може да каже къде,как и какво. :yes:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 14 Сеп 2012, 8:36

Аз съм скачал, но в щатите. Там беше 195$ скока с видео и фотозаснемане.
Тук доколкото знам е около 500 лв. за същата процедура, а само скока е около 350.
Изискванията май бяха да не си над 100 кг., но не съм сигурен...
Като цяло си заслужава :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Сеп 2012, 10:13

Пали колата и към Бойчиновци ;)
http://www.dropzone.bg/bg/content/1/1
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 14 Сеп 2012, 10:18

http://www.clubadrenalin.com/viewpage.php?page_id=3
http://www.vta-extreme.com/bg/parashutni_skokove.html

Лично аз съм скачал преди много години :) калиманци варненско от ан-2 с пд. Адреналина :) както казваше инструктора адреналин има докато скочиш после е кеф, визирайки старият самолет, старият парашут и ниската височина а и изтеглящото въже при първият скок, наистина адреналина удря в момента в който се откъснеш от степенката после идва само кефа и облекчението че въжетата са те дръпнали.
Един съвет, ако е просто за кефа дай си парите за тандем и да се свършва, но ако искаш да видиш дали имаш воля и да направиш leap of faith изкарай курс сертифицирай и скачай сам. Там горе оставаш за малко но мислиш за доста неща :) определено след скока си друг човек
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 14 Сеп 2012, 10:27

Имам един скок като ученик. Навремето имаше "ОСО" - организация за съдействие на отбраната. Съжелявам, че не успях за повече, защото всичко бе безплатно. Тръпката бе невероятна, още се гордея с нея.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Сеп 2012, 17:17

всеки уважаващ себе си мъж трябва да рипне от напълно изправен самолет поне веднъж в живота си :)

успех и няма да съжаляваш.
алекс
трабант 601с
разни други возила

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 16 Сеп 2012, 1:10

alx написа:всеки уважаващ себе си мъж трябва да рипне от напълно изправен самолет поне веднъж в живота си :)

успех и няма да съжаляваш.

аз на младини направих обратното - рипнах с 2 ненаситни моми едновременно и ме изстреляха в космоса ... та от исзвестно време се чудя как пак да ида натам ... ама ... май пак така ще трЕбва да е ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Сеп 2012, 1:15

Леле... ан-2, тези чудеса още ли летят :).
То още навремето си беше голяма емоция катеренето с тях... то е едно скърцане. тропане, рев, все едно е пред разпад, а и се качва едва-едва. Направо скачаш с облекчение :)
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 16 Сеп 2012, 8:09

в интерес на истината да летят, има машини в доста добро техническо състояние, а и пилотите им доста ги хвалят въпреки годините и слабият двигател имали отлични летателни качеста, прощавали всякакви грешки и най-вече ако нещо се оплескало винаги можели да кацнат на планиране :) :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 17 Сеп 2012, 9:30

Дааа, руснаците научили мечки в Сибир да летят на АН-2. Наистина, не скочиш ли с парашут, не летиш ли със самолет или друго въздухоплавателно средство и не си имал БМВ, тогава защо си живял?

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 17 Сеп 2012, 16:30

Аз имам един скок като ученик в плевенския аероклуб 1995г., тъкмо преди да го закрият. Не свърши много добре, счупих големия пищял на десния крак при приземяването или по-скоро при падането, защото при ПД-47 си в живо падане. Не съм скачал друг път, но пък намерих много по-истинска тръпка във въздуха - парапланера. Имам такъв от миналата година и летя от време на време. В работата съм летял в какви ли не екстремни ситуации с какви ли не самолети и хеликоптери, но по-истинска форма на летене от парапланера няма. Пълна свобода, максимално приближаваща човека до свободния полет на птиците.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Сеп 2012, 16:37

rve написа:защото при ПД-47 си в живо падане.

.. това е защото не си падал със упд-2 ... пд-47 си е жив планер... :mhihi:

аз като скачах в един от местните клубове със най-бързия им парашут и после инструктора ме гледа и ми вика- "ти ясно че много си скачал преди, ама въпроса ми е с парашут или без? щото като те гледам как се приземяваш си някъв много наплашен " :lol:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 17 Сеп 2012, 16:53

.. това е защото не си падал със упд-2 ...

А, да не би да имаш впредвид УП-9?

Следваща

Назад към Извън Темата