За колите на "пътя"
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За колите на "пътя"
Здравейте колеги.
Интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса с оставянето на скъпа* кола пред блока си в София?
Може ли човек да е спокоен или трябва да очаква мизерии нон-стоп?
В момента обмислям покупка на по-нова кола от Е36 (която се размина само със странични огледала за сега)
и се чудя дали ще си заслужава ако почне да се краде/чупи/драска и тн.
Само охраняем паркинг/гараж ли са опциите и заслужават ли си хилядата лева на година?
Има ли по "предразполагащи" райони към това или не (младост, люлин, център), както и има ли разлика между това да е със СА регистрация или друга?
Естествено колата ще е с пълно автокаско, но....
Ще са ми интересни вашите мнения и "начини" да опазите вашите коли
особено за района на младост.
Темата ми е породена и от наскорошен разговор с колеги, за кражби не в много далечното минало на катализатори, гуми с джанти, та дори и чистачки...
* в диапазона 15-25к и кола Е90 или Е60.
Интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса с оставянето на скъпа* кола пред блока си в София?
Може ли човек да е спокоен или трябва да очаква мизерии нон-стоп?
В момента обмислям покупка на по-нова кола от Е36 (която се размина само със странични огледала за сега)

Само охраняем паркинг/гараж ли са опциите и заслужават ли си хилядата лева на година?
Има ли по "предразполагащи" райони към това или не (младост, люлин, център), както и има ли разлика между това да е със СА регистрация или друга?
Естествено колата ще е с пълно автокаско, но....
Ще са ми интересни вашите мнения и "начини" да опазите вашите коли

Темата ми е породена и от наскорошен разговор с колеги, за кражби не в много далечното минало на катализатори, гуми с джанти, та дори и чистачки...
* в диапазона 15-25к и кола Е90 или Е60.

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Re: За колите на "пътя"
Леко си се разминал. Аз имам няколко лайсни, два комплекта огледала(не само стъкла), капачки на фаровете за мъгла, един тас
и две гуми. Лошото е, че не всички мизерии стават само пред вас. Та с по-хубава кола само гараж. ако не искаш да се нервираш през седмица. Аз именно за това се отказах за момента от друга кола.
За сега в манастирски ливади не са ми вземали нищо от около година. Може би защото почти нищо не остана

За сега в манастирски ливади не са ми вземали нищо от около година. Може би защото почти нищо не остана

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Аз не държа скъпа кола пред блока, и затова карам кола до 6-7000лв. Нямам гараж, не ми е удобно да я държа на паркинг и затова съм преценил че кола за тия пари си я държа пред блока.
Ако имам кола за над 10 бона със сигурност ще я държа в гараж.
Ако имам кола за над 10 бона със сигурност ще я държа в гараж.

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Това ми е болна тема от миналата седмица.
След 6 дни стоене пред блока в Дървеница, през които бях извън София намерих колата, която нямаше и драскотина по цялата лява страна с 10-12 белега от врати на коли спирали до мен и блъскали във вратата, като 2 са такива, че има и огънато, а не само драскотини. Кви са тия хора дето паркират и отварят вратите с крак не знам
Заподозрени са децата и колегите шофьори от нежния пол (сега да не се обиди някоя колежка, ама повечето дами нямат усет за тези неща и дори не им минава през ума да пазят собствената врата, камо ли тази на чуждата кола).
А понеже има и детска площадка наблизо децата няма да ти казвам какво правят на колата отстрани... То са гоненици, хвърляне на камъни, топки, велосипеди, подпират се с разни катарами и т.н., абе ужас.
За кражбите не знам, ама на колите за които си споменал доста често се посяга, та охраняем паркинг или гараж да ти е мирна главата.
След 6 дни стоене пред блока в Дървеница, през които бях извън София намерих колата, която нямаше и драскотина по цялата лява страна с 10-12 белега от врати на коли спирали до мен и блъскали във вратата, като 2 са такива, че има и огънато, а не само драскотини. Кви са тия хора дето паркират и отварят вратите с крак не знам

А понеже има и детска площадка наблизо децата няма да ти казвам какво правят на колата отстрани... То са гоненици, хвърляне на камъни, топки, велосипеди, подпират се с разни катарами и т.н., абе ужас.
За кражбите не знам, ама на колите за които си споменал доста често се посяга, та охраняем паркинг или гараж да ти е мирна главата.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Rainbow написа:* в диапазона 15-25к и кола Е90 или Е60.
нема кво толко да ти гепат освен целата кола

И аз си мисля, че кола до 7-8к е най-удачният вариант, ако ще я държиш пред блока..Да не бие много на очи..Макар че има изключения, седят си пред блоковете и коли за по над 20к...Но със сигурност се пази най-вече от "доброжелателни" съседи, аз от такива съм видял най-много мизерии - яйца по покрива на колата, тук-там одрано, а един път ми бяха издрали абсолютно цялата кола, от-до, без изключение..
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Всичко е до късмет,но с 2 думи,ако си цениш вещите и значат много за теб пази ги.Не е проблем да е пред блока,но лично на мен,ще ми е неспокойно.По-евтино ми излиза да е на паркинг/гараж от колкото всеки път да тръпна в очакване какво ше вида и дали изобщо е останало нещо.При положение,че не купуваш кола за 5к не мисля,че 70лв ще са ти проблем за паркинг,но всеки сам преценява.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Има значение в кой квартал си колега. Мой приятел си купи скъпа кола и я паркира пред блока си в Дървеница. 2 години нямаше абсолютно никакви проблеми с кражби. Преди месец ми каза, че са му научили колата наркоманчетата и беше осъмнал без огледало (огледало е било на няколко винчета и са го взели цялото, не само стъклото). Вземи си гараж задължително и ще имаш спокоен сън, всичко останало е късмет, докато не я научат.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Абе те крадат части от 20 годишни коли, ти си тръгнал да се чудиш дали ще ти посегнат на скъпа* кола 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
За хубава кола си трябва гараж и платения паркинг не е оферта. Там спират всякакви и все едно е пред блока...
- P.Markovski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 02'
- Мечтае да кара: e90 m3
- Детайли за колата: Сива и лоша
А аларма, колеги не ги ли спира
или докато не излезеш със бухалката не се спират 

100imenov написа:Всичко е до късмет,но с 2 думи,ако си цениш вещите и значат много за теб пази ги.Не е проблем да е пред блока,но лично на мен,ще ми е неспокойно.По-евтино ми излиза да е на паркинг/гараж от колкото всеки път да тръпна в очакване какво ше вида и дали изобщо е останало нещо.При положение,че не купуваш кола за 5к не мисля,че 70лв ще са ти проблем за паркинг,но всеки сам преценява.
70 лв ако плаюаш за паркинг-бива.
В моят квартал мес. абонамент е 220 лв и имам 15-20 минути до него пеша

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Преди 3 години до Военна болница беше толко,братовчед ми в Надежда цака по 50 за гараж.
А ти с тия 200+ за паркинг нещо... 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
mangini написа:И аз си мисля, че кола до 7-8к е най-удачният вариант, ако ще я държиш пред блока..Да не бие много на очи..Макар че има изключения, седят си пред блоковете и коли за по над 20к...Но със сигурност се пази най-вече от "доброжелателни" съседи, аз от такива съм видял най-много мизерии - яйца по покрива на колата, тук-там одрано, а един път ми бяха издрали абсолютно цялата кола, от-до, без изключение..
Е на мене тва ми се случи с кола за 2к и тая въпросната у гараж я държа, ти за 7-8к викаш пред блока да я държа

Тия пари не текат по чешмите в нас.

ATR-42/72
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Аз да ти кажа и Е30 наточено не е много добра идея да го държиш отвън пред блока,а за хубава Е36-тица цялата в М пакети разните му там лайстни м-кови и т.н..то и най обикновенна корса да имаш пак може някой да ти направи мизерия като я одере с ключ..така че паркинг колега е най-добрия вариант.
Квартала няма абсолютно никакво значение за крадците,все тая е дали Люлин дали Надежда дали Младост...все тая e.
Брат ..кво говориш.Изобщо не ги спират никакви аларми,камери даже да има,крадът без изобщо да ги интересува кое къде какво..на колегата @Dimitroff,му откраднаха капачетата на пръскалките,на кола която беше паркирана със лице към входа,който е на..да кажем 3 може би 4 крачки от самия вход??Нищо не ги спира.Даже в темата където се описва на кой какво са му откраднали колегата @err0r,беше пуснал клип към vbox7,където някъв мърляч краде лип спойлер от Е36-тица през деня по светло...Навигации крадът от паркирани коли в Молловете,на нива -2 -3 където няма камери..те си знаят работата...

P.Markovski написа:А аларма, колеги не ги ли спираили докато не излезеш със бухалката не се спират
Брат ..кво говориш.Изобщо не ги спират никакви аларми,камери даже да има,крадът без изобщо да ги интересува кое къде какво..на колегата @Dimitroff,му откраднаха капачетата на пръскалките,на кола която беше паркирана със лице към входа,който е на..да кажем 3 може би 4 крачки от самия вход??Нищо не ги спира.Даже в темата където се описва на кой какво са му откраднали колегата @err0r,беше пуснал клип към vbox7,където някъв мърляч краде лип спойлер от Е36-тица през деня по светло...Навигации крадът от паркирани коли в Молловете,на нива -2 -3 където няма камери..те си знаят работата...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2