1743 лв ГО за шофьори под 25г. над 2500сс мотор
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: 1743 лв ГО за шофьори под 25г. над 2500сс мотор
Забравяте и нещо друго. Като дигнат застраховките, какво права аз дето карам лада 1.3, имам един фиш и ми праснат 500-600лв застраховка
Или бабата на село, дето е с 1.0 панда...

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Kroki написа:Забравяте и нещо друго. Като дигнат застрховките, какво права аз дето карам лада 1.3, имам един фиш и ми праснат 500лв застраховка
Като видях последно мнение Кроки и бях сигурен, че това си писал

Но пък погледни го от друга страна. Ако те нацели някой в ладичката, който е платил 1700 лева ГО направо ще ти платят за две ладички + комплект нови 13" зимни гуми.

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Kroki написа:Забравяте и нещо друго. Като дигнат застраховките, какво права аз дето карам лада 1.3, имам един фиш и ми праснат 500-600лв застраховкаИли бабата на село, дето е с 1.0 панда...
Същото като пича с 325цата, който е бил хващан с превишена и на червено, та плаща 2 бона ГО. Защо си мислите, че трябва да има някакви привилегии щом си беден ? Колите са адски скъпо удоволствие ако трябва да ги поддържаме перфектни, особено нашите баби дето ги караме. И на мен не ми харесва, но нито майстора ми прави отстъпка щото не взимам 1000лв, нито магазините за авточасти, за бензиностанциите да не говорим. Защо очакваме и от застрахователите това? Трябва обаче много сериозно да се залегне върху контрола какво получаваме, щом сключим ГО.
Според мен една работеща за България система би следвало да бъде сумата да се определя от точкова система между автомобила, опита на водача и досието му. Например за взима се застрахователна стойност 200лв, и се смятат коефициенти. Застраховката на едно Z4 трябва да е по-скъпа от Е46. Едното, например е с коефциент 0.3 , а другото 0.15 . Така за Z4 получаваме 260лв, а за Е46 - 230. После мощността - до 100 коня нищо не се умножава, до 150 - 0.15, до 200 - 0.3, до 300 - 0.5 и над 300 - 1. Така Z4 със 190 коня имаме 338лв, а за Е46 320d - 274.5 . За шофьор с до 1 година стаж - коефициент 0.7, до 3 - 0.5, до 5 - 0.3, до 10 - 0.15 и над 10 - 0 . И аз нямам още 3 години, и съответно новата ми Z-ка ще има 507лв, а баща ми, който има над 10 години остава на 274лв. Аз обаче нямам ПТП-та, за това толкова остава ГО-то, а баща ми има 2 минавания на червено последно време, всяко по 0.3 - и ето на Е46цата 439лв ГО.
Числата, разбира се, са примерно - но и ориентировъчни. Това е моето мнение

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
sapio написа:Kroki написа:Забравяте и нещо друго. Като дигнат застрховките, какво права аз дето карам лада 1.3, имам един фиш и ми праснат 500лв застраховка
Но пък погледни го от друга страна. Ако те нацели някой в ладичката, който е платил 1700 лева ГО направо ще ти платят за две ладички + комплект нови 13" зимни гуми.
Колега ти сигурен ли си в това което пишеш или така ти се иска да е.По скъпа полица =плащат Х2 ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Jordana написа:sapio написа:Kroki написа:Забравяте и нещо друго. Като дигнат застрховките, какво права аз дето карам лада 1.3, имам един фиш и ми праснат 500лв застраховка
Колега ти сигурен ли си в това което пишеш или така ти се иска да е.По скъпа полица =плащат Х2 ?
много ясно че пише наизуст, те лимитите са едни и същи навсякъде, до 1 млн. лв. покрива ГО... друг е въпроса че в България повече от 50 хил. лв. при смъртен случай си е направо нещо нечувано, пълен смях...
и друго, какво ще рече МЛАД ВОДАЧ? Ами има хора по на 30-40год., които тепърва взимат книжки, те не са ли също толкова негодни колкото и някой на 18, с тази разлика че би следвало да е УЖ малко по-разумен...
- sapio
- младши ентусиаст
-
Jordana написа: Колега ти сигурен ли си в това което пишеш или така ти се иска да е.По скъпа полица =плащат Х2 ?
Не е така, много ясно. Шега е с колегата.
Projektzwo написа: много ясно че пише наизуст...

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
sapio написа:Kroki написа:Забравяте и нещо друго. Като дигнат застрховките, какво права аз дето карам лада 1.3, имам един фиш и ми праснат 500лв застраховка
Е тя е със чисто нови летни и зимни всяка година

Нищо, няма да платят...

Които иска да кара мощна кола да се изчислява по някакво уравнение- години,актове и тва е.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Kroki написа:Нищо, няма да платят...Добре, състоянието в БГ не е цветущо, не мога да разбера, защо се опитват да го направат още по-гадно..
Еми обслужват се частни интересии и частни сметки в случая на застрахователите.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
sapio написа:Projektzwo написа: много ясно че пише наизуст...
недей да блъскаш главата че съвсем нищо няма да остане, иначе можеш винаги да ми разясниш как по-скъпата ГО гарантира по-интересно обезщетение...

@BMW_RIDER - не че нещо, ама повечето застрахователи са на загуба от ГО, те и за това някои (ДЖЕНЕРАЛИ) следващите години обявяват тези налудничави премии, но лошо няма да се плюе наред

- sapio
- младши ентусиаст
-
Kroki написа: Които иска да кара мощна кола да се изчислява по някакво уравнение- години,актове и тва е.
От доста време се говори за такъв начин на изчисляване на застраховката. Колкото повече нарушения и застрахователни събития по твоя вина имаш, толкова повече да плащаш. Отделно от това да се завишават и застрахователните премии на рисковите категории водачи. За това колегите дадоха примери напред - току що взел книжка водач, мощна кола, водач с много застрахователни събития и т.н.
Този принцип, обаче, лишава застрахователите от сигурни печалби, каквито са задължителните вноски за всички под общ знаменател.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_RIDER написа:Оф боже.... какви коне какви 5 лв... Пак питам колко познавате дето са на 18 и карат кола 300кс +. Конете нямат нищо общо. ПТП със мощни коли са минимален процент. Просто щото мощните коли са минимален процент. Супер популистки ход.
въпроса не е в конкретните числа. неопитни шофьори до 25 трябва да имат по-големи застраховки като цяло. аз лично достатъчно съм карал в българия за да преценя. може и да е повече от доста, които пишат тук

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Чак дискриминация го изкарахте! Ама и 200лв като е гражданската и като дадат 100лв, при 1000лв ремонт също не ви харесва. Остава каскота, но и те не плаща винаги на 100%. В целия свят е така, ама на в Бг е дискриминация и т.н. Няма угодия 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега тука говорим за задължителна застраховка за всеки автомобил наложена с нормативен акт.
Не за каско или застраховател по избор над базовото ниво.Откъде накъде застрахователя ще злоупотребява с монополното си положение и ще налага ограничения та ще иска и да държавата да му съдейства да рекетира хората.
За това кой е нарушител и кой какво щял да направи си има кат даи глоби наказателни точки и вземане на книжки камери и един куп начини за налагане на рестриктивни мерки.Като не му отърва на застрахователя пътя и идва друг който може да работи на 200лв ГО.
То всеки който в тая държава хване някакъв бизнес все държавата трябва да му гарантира печалбите.Айде стига с тия селски номера .1700лв ГО
Не за каско или застраховател по избор над базовото ниво.Откъде накъде застрахователя ще злоупотребява с монополното си положение и ще налага ограничения та ще иска и да държавата да му съдейства да рекетира хората.
За това кой е нарушител и кой какво щял да направи си има кат даи глоби наказателни точки и вземане на книжки камери и един куп начини за налагане на рестриктивни мерки.Като не му отърва на застрахователя пътя и идва друг който може да работи на 200лв ГО.
То всеки който в тая държава хване някакъв бизнес все държавата трябва да му гарантира печалбите.Айде стига с тия селски номера .1700лв ГО

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Да точно за задължителната гражданска говорим. Тя се различава в пъти за една и съща кола, в зависимост, кой ще е кара. Така е във всички по-развити държави. Доста колеги, дадоха точни реални примери в цифри, но май няма смисъл, вие си знаете своето. Никой не е казал, колко точно да е, но трябва да има голяма разлика между нови-възрастни и нови-млади шофьори, от останалите.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ей го на, колата ми 5 години я опазих и ме удари една 18 годишна на задна, не с 2.5 ами с Тойота Аурис 1.4 дизел. Застраховката и колата е на името на майка и къде е на 30 и кусур години. Щетите ремонт на преден калник и боя по експрертна оценка, отивам днес да изплащат и гледам на касата 40.17лв от Армеец, където тя имаше каско и го. Много се зарадвах, че въпросните ще ми стигнат за 1/3 от ремонта.