.. и затова сме на тоя хал
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
.. и затова сме на тоя хал
"за храброст" - пусната на 6ти септември - до момента 20хх разглеждания
"започна вип брадър!" - пусната вчера - до момента 18хх разглеждания
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Re: .. и затова сме на тоя хал
"ефектът на циците" 

и понеже знам че хората ще погледнат тази тема просто за сеира ако не за друго- използвам мястото да пост-на това:
На 20 декември 1943 г. армада американски бомбардировачи ‘летящи крепости’ Б-24 Либърейтър /"Освободител"/, охранявани от 50 изтребители се насочва да бомбардира за пореден път София. Димитър Списаревски е един от изтребителите на бойно дежурство на летище Божурище с Месершмит Ме-109G-2, които трябва да пресрещнат „освободителите“ преди да достигнат града. Това е първият му боен полет, за който той се готви отдавна.
Според бойния дневник на 3/6 изтребителен орляк, в който лети Списаревски, битката протича по следния начин: Либърейтърите летят към София в клинов строй по тройки, ешелонирани в тилна колона, краят на която се губи до хоризонта. Българите формират насрещен боен ред, ешелонирани поятно, по четворки в тилна колона. Летят срещу противниковите самолети на 6000 метра височина. Българският орляк 3/6 има задачата да завърже бой с противниковите изтребители, двутелите П-38 Лайтнинг, а в това време другият орляк — 2/6, да удари бомбардировачите и да ги принуди да хвърлят бомбите си извън София.
Самолетът на Списаревски не успява да стартира, затова той излита с резервна машина, със закъснение след другите. Когато достига до бомбардировачите, въздушният бой вече е започнал. С безумно смела маневра, той сваля един бомбардировач. Списаревски се измъква от два американски изтребителя, насочва се към група от 16 Либърейтъра, но в борбата си с охраняващите го британски изтребители свършва патроните на бордовата картечница. Тогава, без колебание, той се блъска във водаческата машина. Бомбардировачът е разцепен във въздуха, спасява се само опашният стрелец, който е изхвърлен заедно с картечниците от ударната вълна. Самолетът на Списаревски пада на височините над село Пасарел, Софийско. Тялото му е открито сред отломките. От другата страна на селото пада поразеният бомбардировач. Врагът е принуден да се оттегли и да хвърли бомбите си в полето. Има различни свидетелства за тарана, но единствен реален очевидец е пилотът на американски изтребител, който малко след това също е свален и пленен. Лейтенант Едуард Тинкър, участник във въздушния бой на 20 декември 1943 година, заявява: ‘Българските летци се бият с ожесточение, като че ли защитават най-скъпата светиня на света. За мен те изчерпват понятието ненадмината ярост в авиацията”.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:"за храброст" - пусната на 6ти септември - до момента 20хх разглеждания
+++
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
За пореден път ще се опитам да се спася от това "изчадие". Ако имам възмосност и се говори за ББ просто напускам разговора.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
bioz написа:далеч не е за това ама айде, да не изпадаме в излишни спорове
+1

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Храбростта в наше време не се котира. Пошлостта обаче - високо. Уроците на историята нямат стойност. Популизма ги обезцени. Хляба поскъпна, поне зрелищата са без пари все още. Ако приемем форума за една извадка от населението, това е нормално съотношение. Историята, за съжаление, си остана в книгите, не можа да се пренесе в електронния спектър. Иначе имаме материал за доста по-вълнуващи истории от Смело сърце и Пърл Харбър, какво остава за "брадъра"...
Never mistake motion for action...
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Leon написа:Храбростта в наше време не се котира. Пошлостта обаче - високо...
Е тука уцели в 10-ката

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Leon написа:Храбростта в наше време не се котира. Пошлостта обаче - високо. Уроците на историята нямат стойност. Популизма ги обезцени. Хляба поскъпна, поне зрелищата са без пари все още. Ако приемем форума за една извадка от населението, това е нормално съотношение. Историята, за съжаление, си остана в книгите, не можа да се пренесе в електронния спектър. Иначе имаме материал за доста по-вълнуващи истории от Смело сърце и Пърл Харбър, какво остава за "брадъра"...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Водеща новина :
Нова ТВ - Памела влиза в биг брадър
боза тиви - вследствие на бурен вятър , дърво пада и убива млад мъж
Аз пък бях останал с впечатлението , че днес е първия учебен ден
Нова ТВ - Памела влиза в биг брадър
боза тиви - вследствие на бурен вятър , дърво пада и убива млад мъж
Аз пък бях останал с впечатлението , че днес е първия учебен ден

- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
Прост народ лесно се управлява все пак ,дай им сеир. Даже и не знам по коя програма го дават тва вип брадър .
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Хо-хо-хо, Алекс се е наместил на креслото с пуканки в ръка... Ах, този дърт комбинатор!

Без страх, без спирачка!
74 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5