Лепене на карбоново фолио
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Лепене на карбоново фолио
Колеги дайте ми съвет как мога да го залепя кадърно това отвратително фолио.Купих си едно сиво фолио в цвета на колата и стои уникално,но самото фолио е като ПВЦ,много трудно се разтяга дори и чрез пистолет за горещ въздух и лесно се къса.Лепих го от средата на капака към двата края(страничните,не предни и задни,ако има значение) като обилно бях напръскал с препарат за прозорци и капака и фолиото.От едната страна стана добре,от другата и отпред на емблемата се набръчка много,успях с много труд да го поизпъна,но се надраска и гледам тази сутрин че се е понацепило на 2-3 места...
Кажете ако има някакъв метод на лепене,сигурно си има и чалъми,лепя го в цвета на колата,не искам цигански изпълнение,стана красиво,но от близо немога да го гледам и искам да го оправя.
П.С Преди около година си бях купил едно фолио с ширина 1.20м и 30лв линейния метър,беше меко и не беше ПВЦ,ами от конци,много еластично и не се къса,разпъва се и се връща после в стандартната форма,просто уникалко,но вече няма от него и с това ми е много трудно.Ако има желаещи мога да кача утре и снимки как стана и кое точно не ми харесва
Кажете ако има някакъв метод на лепене,сигурно си има и чалъми,лепя го в цвета на колата,не искам цигански изпълнение,стана красиво,но от близо немога да го гледам и искам да го оправя.
П.С Преди около година си бях купил едно фолио с ширина 1.20м и 30лв линейния метър,беше меко и не беше ПВЦ,ами от конци,много еластично и не се къса,разпъва се и се връща после в стандартната форма,просто уникалко,но вече няма от него и с това ми е много трудно.Ако има желаещи мога да кача утре и снимки как стана и кое точно не ми харесва

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Лепене на карбоново фолио
Какво е фолиото ? марка ?
за лепенето че има чалъм има, вече няма как да го оправиш, само с ново фолио
ако беше викнал някой да ти го залепи щеше сега да е Ок а сега ще купуваш на ново фолио, нагряването с пистолет се прави според фолиото и колко трябва да се разтегли, и не се пръска препарат за прозорци щото ебава мамата на лепилния слой на фолиото, евтините карбонови фолия не се разпъват щото си променят структурата много лесно, поради тази причина се лепи голямо парче, най много с вода да го намокриш, принципно се лепи на сухо.
Успех
за лепенето че има чалъм има, вече няма как да го оправиш, само с ново фолио

Успех
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
За оправянето ще го оправя с ново,ще го разлепя и ще го правя на ново,но дайте съвети как точно.Правилно ли съм започнал,от къде на къде трябва да го изпъвам,фолиото си е чисто ПВЦ фолио,направо като лепенка,но има релеф,който е доста добре направен.Както споменах преди работих с едно адски еластично и то си беше като плат с лепило на гърба,като се реже и се виждат конците.
Чудя се дали няма да е по-добре да започна от предния край на капака или пак да почвам от средата..отпред се събира много и трудно се оправя,но го оправих и ми се насъбра много в левия край,там го оправих много кофти и стана грозно,утре на светло ще я снимам,за да видите какво съм направил.
Относно това да викна някой е добра идея,обаче нямам познат който да се занимава с това,питах един който ми искаше 30-40лв за монтажа само и не давал гаранция че ще стане перфектно,можело да има забележки...
П.С За марка ще погледна утре какво пишеше на гърба му
Чудя се дали няма да е по-добре да започна от предния край на капака или пак да почвам от средата..отпред се събира много и трудно се оправя,но го оправих и ми се насъбра много в левия край,там го оправих много кофти и стана грозно,утре на светло ще я снимам,за да видите какво съм направил.
Относно това да викна някой е добра идея,обаче нямам познат който да се занимава с това,питах един който ми искаше 30-40лв за монтажа само и не давал гаранция че ще стане перфектно,можело да има забележки...

П.С За марка ще погледна утре какво пишеше на гърба му

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Казах ти на лс, че направих един лаптоп вчера.
Площа на дисплея не е колкото преден капак, но все пак е мащабно и технологията може да ти свърши работа.
Забърсваш хубаво капака, да няма мръсотия.
Пръскаш го с пулверизатор хубаво с вода и веро. Слагаш фолиото в центъра и почваш с шпакличка за фолио да избутваш балончетата към краищата. Ако остане нещо отлепяш лекичко, избутваш и така.
Преди да изрежеш по ръбовете, нагряваш целия капак със пистолет за топъл въздух/сешоар да видиш дали няма да останат някъде балони и си готов.
Площа на дисплея не е колкото преден капак, но все пак е мащабно и технологията може да ти свърши работа.
Забърсваш хубаво капака, да няма мръсотия.
Пръскаш го с пулверизатор хубаво с вода и веро. Слагаш фолиото в центъра и почваш с шпакличка за фолио да избутваш балончетата към краищата. Ако остане нещо отлепяш лекичко, избутваш и така.
Преди да изрежеш по ръбовете, нагряваш целия капак със пистолет за топъл въздух/сешоар да видиш дали няма да останат някъде балони и си готов.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това което си ползвал преди най вероятно е било 3М .Техните са с такива с дупчици водят се че "диша" и не прави балони .Разликата в качеството е асна.Освен това има фолио което се води интериорно и такова "външно" което предполагам и по трудно се лепи.Нацепването при нискокачествените фолия е неспасяемо за 5-6 месеца само резултата е плачевен дори и добре да бъде залепено.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Колега нз от каде да започна аиде от фолиото
-Има 3м сиво и графитено сиво(което е по тъмно) на цена около 20 лв като е 1.52м широко, познавам човека (от София).Мога да ти дам кординати на човека които продава фолиото.
-Не се пръска с абсолутно никаква течност
-Аз си лепих на капака и на споилера не от гъзария ми понеже не се получи качествено боята,и стане ми.. перфектно
може да ти го снимам ако искаш
-Мога да ти дам кординати на човека които продава фолиото
-Мога да ти дам съвет как наи-лесно да го направиш мога дори да ти го залепя напълно безплатно но ще съм в София чак след 5-6 дена
А относно това за което говориш ти че си лепим ми се струва че си си купил от интериорното което е 1 идея по дебело и не се влияе от топлина толкова , казвам го от личен опит понеже преди броени дни лепих на 1 приятелче от същото по интериора .
п.п сега видях че си от Велико Търново
-Има 3м сиво и графитено сиво(което е по тъмно) на цена около 20 лв като е 1.52м широко, познавам човека (от София).Мога да ти дам кординати на човека които продава фолиото.
-Аз си лепих на капака и на споилера не от гъзария ми понеже не се получи качествено боята,и стане ми.. перфектно

-Мога да ти дам съвет как наи-лесно да го направиш мога дори да ти го залепя напълно безплатно но ще съм в София чак след 5-6 дена
А относно това за което говориш ти че си лепим ми се струва че си си купил от интериорното което е 1 идея по дебело и не се влияе от топлина толкова , казвам го от личен опит понеже преди броени дни лепих на 1 приятелче от същото по интериора .
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Незнам,но това което лепих е пълен боклук и става адски трудно с него.
Дай снимки да видя как е станало и такова меко и на конци ли стои?
Аз също не я лепя от гъзария,а просто защото капака си е със забележки пък,за да го боядисам ми трябва време и повечко пари.
Неуспях да снимам моята,за да покажа какво съм направил,защото днес нямах време,но утре като я изкарам ще снимам да видите...
П.С Ако си е истинско 3М и се лепи лесно предпочитам да си го поръчам от София и да знам че ще е качествено и няма да се занимавам с боклуци...
Дай снимки да видя как е станало и такова меко и на конци ли стои?
Аз също не я лепя от гъзария,а просто защото капака си е със забележки пък,за да го боядисам ми трябва време и повечко пари.
Неуспях да снимам моята,за да покажа какво съм направил,защото днес нямах време,но утре като я изкарам ще снимам да видите...

П.С Ако си е истинско 3М и се лепи лесно предпочитам да си го поръчам от София и да знам че ще е качествено и няма да се занимавам с боклуци...
v_p_m написа:Колега нз от каде да започна аиде от фолиото
-Аз си лепих на капака и на споилера не от гъзария ми понеже не се получи качествено боята,и стане ми.. перфектноможе да ти го снимам ако искаш
Колега, ще ме прощаваш, но интериорното фолио е 2 пъти по тънко отколкото екстериорното(логично е), второ... 3М фолио на 20лв метъра с каквато и широчина да е... ако ми намериш истинско 3М такова, искам да купя един бус.
Сега към колегата с автомобила, колега, препоръчвам ти около емблемата и в двата края на капака, да използваш повече ръцете си, отколкото шпаклите.Когато фолиото е нагрято, шпаклата разваля структурата му, съответно шарката и затова ти се получава това събиране на много фолио в някой от ъглите.Никога не пръскай с препарат за стъкла,използвай или само вода, или вода с малко течен сапун.Голямо значение имат и шпаклите - сам си се убедил колко много се е надраскало.Аз лично бих ти препоръчал ето тази шпакла - http://www.microasu.com/commerce/images/RakelKE.jpg с нея няма как да надраскаш фолиото каквото и да правиш.Ще ти пожелая и успех с лепенето.В случай, че решиш да купуваш ново фолио, пиши ми едно лично, мога да ти препоръчам човек от София, продава всякакви карбонови фолиа, които са с далеч по-различни характеризтики от това което си описал по-горе
Ако съберете всички използвани презервативи през годината и те ви стигнат за направата на една автомобилна гума, спокойно може да я кръстите GoodYear!
vank0 написа:v_p_m написа:Колега нз от каде да започна аиде от фолиото
-Аз си лепих на капака и на споилера не от гъзария ми понеже не се получи качествено боята,и стане ми.. перфектноможе да ти го снимам ако искаш
Колега, ще ме прощаваш, но интериорното фолио е 2 пъти по тънко отколкото екстериорното(логично е), второ... 3М фолио на 20лв метъра с каквато и широчина да е... ако ми намериш истинско 3М такова, искам да купя един бус.
Сега към колегата с автомобила, колега, препоръчвам ти около емблемата и в двата края на капака, да използваш повече ръцете си, отколкото шпаклите.Когато фолиото е нагрято, шпаклата разваля структурата му, съответно шарката и затова ти се получава това събиране на много фолио в някой от ъглите.Никога не пръскай с препарат за стъкла,използвай или само вода, или вода с малко течен сапун.Голямо значение имат и шпаклите - сам си се убедил колко много се е надраскало.Аз лично бих ти препоръчал ето тази шпакла - http://www.microasu.com/commerce/images/RakelKE.jpg с нея няма как да надраскаш фолиото каквото и да правиш.Ще ти пожелая и успех с лепенето.В случай, че решиш да купуваш ново фолио, пиши ми едно лично, мога да ти препоръчам човек от София, продава всякакви карбонови фолиа, които са с далеч по-различни характеризтики от това което си описал по-горе
Колега ти ще ме прощаваш ма нещо логиката ти куца,точно интериорното трябва и е по дебело, представи си че си залепил корите на вратите по които нон стоп се облягаш слагаш ръка има търкане постоянно е кое е по добре ли ще е да е по тънко,а може би имаш предвид Сашо от София които се подвизава и в редица мото форуми та при него е 22 лева линеиния метър .Също така нз какво имаш предвид под истинско тва че ти може би си си купувал некакво за по 50-60 лева преди 1 -2 години (и реално си се набутал ) не значи че за 22лв в сегашно време не може да си вземеш качествено,
а ако си толкова сигурен може да изгуба малко време да ти направя 1 клипче как реагира интериорното и как външното при нагряване за х време също така как се разтяга и тн. понеже и от 2 те имам в двора

v_p_m написа:vank0 написа:v_p_m написа:Колега нз от каде да започна аиде от фолиото
Колега ти ще ме прощаваш ма нещо логиката ти куца,точно интериорното трябва и е по дебело, представи си че си залепил корите на вратите по които нон стоп се облягаш слагаш ръка има търкане постоянно е кое е по добре ли ще е да е по тънко,а може би имаш предвид Сашо от София които се подвизава и в редица мото форуми та при него е 22 лева линеиния метър .Също така нз какво имаш предвид под истинско тва че ти може би си си купувал некакво за по 50-60 лева преди 1 -2 години (и реално си се набутал ) не значи че за 22лв в сегашно време не може да си вземеш качествено,
а ако си толкова сигурен може да изгуба малко време да ти направя 1 клипче как реагира интериорното и как външното при нагряване за х време също така как се разтяга и тн. понеже и от 2 те имам в двора
мм колега аз лепя фолиа от около 3 години, знам как реагира едното, знам как реагира и другото

и да, като казах качествено и на сравнително добра цена, имах точно сашо предвид, аз от скоро работя с него и съм изключително доволен
Ако съберете всички използвани презервативи през годината и те ви стигнат за направата на една автомобилна гума, спокойно може да я кръстите GoodYear!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Карбона на 3М е 80 лв м2 и тва е, за 20 лева зимаш некакъв страшен боклук, обикновено цветно фолио за криви повърхности въври по 20 лв м2, сега помислите колко трябва да е карбона за криви повърхности 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Знае ли някой,къде в Пловдив могат да ми направят предния капак и колко излиза горе-доло с качествено,цветно фолио (не карбонова имитация)? Има ли разнообразие от цветове или са само по-основните?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
ildivvy написа:Знае ли някой,къде в Пловдив могат да ми направят предния капак и колко излиза горе-доло с качествено,цветно фолио (не карбонова имитация)? Има ли разнообразие от цветове или са само по-основните?
Цветове има много, цената се определя от това дали от цяло парче ще се лепи или не, а хора пиши на Бозуков Г той е мастър

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
Колеги, имам един въпрос, а не ми се иска да отварям нова тема, затова ще ползвам тази. Става въпрос за фолио за стъкла, а не карбоново, но..
Вчера закарах Е39-ката да и затъмнят стъклата и всичко ОК - няма въздух, няма набръчквания. Вечерта я вкарах в гаража и сутринта гледам долната част на задното стъкло и около третия стоп фолиото стои сякаш разлепено, а не е. Направи ми впечатление, че на доста Е39-ки е по същия начин. От какво се получава това нещо и оправя ли се, че много ме дразни.
Ето за такова нещо става въпрос
Вчера закарах Е39-ката да и затъмнят стъклата и всичко ОК - няма въздух, няма набръчквания. Вечерта я вкарах в гаража и сутринта гледам долната част на задното стъкло и около третия стоп фолиото стои сякаш разлепено, а не е. Направи ми впечатление, че на доста Е39-ки е по същия начин. От какво се получава това нещо и оправя ли се, че много ме дразни.
Ето за такова нещо става въпрос
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Винаги там където са "точките" става така. Можеш да пробваш да го натискаш всеки ден за малко , но няма да има кой знае какъв ефект.
Споко при всички е така
Споко при всички е така

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2