.. и затова сме на тоя хал
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Re: .. и затова сме на тоя хал
"Извода баце е че требе да се влезе в брадъра за да я видим Памелата..."
Извадка от мисленето на голяма част на стоящите пред телевизора... в тоя ред на мисли е имало едно поне 140% от мъжете тея дето са си казали леле тая ако ми падна... мани че е стара... аз еи така за слава.... (40% идват и от тея дето "не го гледат" )
Аз се чудя защо мине не мине месец два и се появява някаква тема в която някой обясняват как сме били такива и онакива... ГОСПОДА проблема на българина винаги е бил САМО един - НЕ знаем как да използваме ЕДИНСТВЕНОТО число. Ако позволите ще обясня:
1. Пишещите тук а и по-принцип хората определят българина като такъв и такъв.... ама моля ви, говорете в единствено число.... аз съм уникален със свойте грешки и свойте малки победи, затова и моя опит, мислене и действия са уникални.
2. Винаги съм се радвал на призивите НИЕ това, НИЕ онова... да де ама в момента, когато кажеш НИЕ, лишаваш човека от индивидуалност, а в голямо част от случайте и от отговорност - добре познатият термин - солидарна отговорност
3. От опит ви казвам, че когато едно нещо (една дейност, а не комплекс от дейности) трябва да се свърши от 10 човека, тя не се свършва.
4. Нашата работа, е като това да скочиш в морето и да се опитваш да направиш водата да не е в течно състояние, защото видиш ли, не можеш да плуваш и ще се удавиш.... много по лесно е обаче просто да се научиш да плуваш... с две думи променете себеси.
Именно защото Обичаме да търсим вината в НИЕ а не в АЗ, няма да намерим решение на ... Защо сме на тоя хал?
Поздрави
Извадка от мисленето на голяма част на стоящите пред телевизора... в тоя ред на мисли е имало едно поне 140% от мъжете тея дето са си казали леле тая ако ми падна... мани че е стара... аз еи така за слава.... (40% идват и от тея дето "не го гледат" )
Аз се чудя защо мине не мине месец два и се появява някаква тема в която някой обясняват как сме били такива и онакива... ГОСПОДА проблема на българина винаги е бил САМО един - НЕ знаем как да използваме ЕДИНСТВЕНОТО число. Ако позволите ще обясня:
1. Пишещите тук а и по-принцип хората определят българина като такъв и такъв.... ама моля ви, говорете в единствено число.... аз съм уникален със свойте грешки и свойте малки победи, затова и моя опит, мислене и действия са уникални.
2. Винаги съм се радвал на призивите НИЕ това, НИЕ онова... да де ама в момента, когато кажеш НИЕ, лишаваш човека от индивидуалност, а в голямо част от случайте и от отговорност - добре познатият термин - солидарна отговорност
3. От опит ви казвам, че когато едно нещо (една дейност, а не комплекс от дейности) трябва да се свърши от 10 човека, тя не се свършва.
4. Нашата работа, е като това да скочиш в морето и да се опитваш да направиш водата да не е в течно състояние, защото видиш ли, не можеш да плуваш и ще се удавиш.... много по лесно е обаче просто да се научиш да плуваш... с две думи променете себеси.
Именно защото Обичаме да търсим вината в НИЕ а не в АЗ, няма да намерим решение на ... Защо сме на тоя хал?
Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Плюенето по ВИП брадъра е като плюенето в темите за чалгата.Българинът е селянин по природа и воайор.По тези си причини и чалгата и предавания от рода на брадърите винаги ще имат гледаемост.Българина обича да гледа сеира на другите и да се подиграва или завижда отстрани.НО,с условието той самия да не попада в светлината на прожекторите.То за тва и поговорката ''В чужд г§з и сто ху@ са малко'' ааа или май беше нещо за гръб и тояги.
Аз пък евала правя на Радо Тушев,Тупарев и Кънчев че купиха лиценза за формата на тези предавания за България.Това се харчи,от това се правят големи пари.Докато има милиони балъци в тая държава дето може да нямат пари за хляб 'дет се вика,но ще намерят за гъзария или зрелища--еми и аз искам да им взема парите беееее.Не случайно и старта на шоуто е с началото на учебната година.Не е тайна че тийновете са едни от най-активните изпращачи на смс-и и зрители на тези шитни и са основен финансов двигател.Милиони ще направят тези тримата ,каквото и да ги коментират или осмиват.Абе Никито още 2005 година си беше направил едната баня с плочки на Версаче,пък вие му се смейте че се изложил пред Памела-боли го шпека.
И запомнете,че каквото и да ви приказват в този живот,в крайна сметка винаги става въпрос за пари.
Аз пък евала правя на Радо Тушев,Тупарев и Кънчев че купиха лиценза за формата на тези предавания за България.Това се харчи,от това се правят големи пари.Докато има милиони балъци в тая държава дето може да нямат пари за хляб 'дет се вика,но ще намерят за гъзария или зрелища--еми и аз искам да им взема парите беееее.Не случайно и старта на шоуто е с началото на учебната година.Не е тайна че тийновете са едни от най-активните изпращачи на смс-и и зрители на тези шитни и са основен финансов двигател.Милиони ще направят тези тримата ,каквото и да ги коментират или осмиват.Абе Никито още 2005 година си беше направил едната баня с плочки на Версаче,пък вие му се смейте че се изложил пред Памела-боли го шпека.
И запомнете,че каквото и да ви приказват в този живот,в крайна сметка винаги става въпрос за пари.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега, има истина в думите ти, ама Радо и Ники са на заплата при Нико, та милионите няма да потекат при тях, нещо бъркаш
Че Нико знае как да прави пари е вярно. Това се търси, това се продава, естествено, че ще има някой, който да го продаде. На мен синдрома Биг Брадър ми е болезнен, не кой го прави и какви пари изкарва. Хората се интересуват много повече от това и турски сериали, отколкото от някакви стойностни неща. И като спомена тийнейджъри, тия дето джойнват и хейтват дали знаят и малка част от българската история. А и не само от българската. Човек трябва да се развива всестранно докато си уцели неговата посока. Базата, на която стъпваме в живота трябва да е възможно най-широка, за да сме пълноценни хора, а и народ като цяло. Няма лошо да се забавляваш с чалга или Биг Брадър от време на време, всеки има право на избор. Страшното е когато това е култура, начин на живот или по-лошо, ценностна система.

Never mistake motion for action...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
radio_manbg написа:"Извода баце е че требе да се влезе в брадъра за да я видим Памелата..."
Поздрави
Намери се някой да синтезира синдрома на определния като - БЪЛГАРИНА . Само като чуя някой да започва изречение с тази генерализация , ми става ясно че ще слушам псевдоинтелектуална реч на някой, който си е повярвал че е интелигентен и си мисли че казва нещо революционно , преоткрива света , изважда на показ нещо което е било немислимо да се каже ... а в същото време се получава че тегли една тъпа, банална и отегчителна реч

Не визирам никой конкретно , дори аз все някъде съм използвам това определение . Но някак си "БЪЛГАРИНА" подсказва нещо . Като когато в свободен лаф между познати , жена използва "приятелЯТ МИ" - ам почти винаги става дума или за ялова връзка или полу-истерична личност ...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Не е тайна че тийновете са едни от най-активните изпращачи на смс-и и зрители на тези шитни и са основен финансов двигател.Милиони ще направят тези тримата ,каквото и да ги коментират или осмиват.
РАзбира се че ученичките са споснсора . Не случайно във почти всяко малоумо риалити печели мъж . А другата причина да стартират есента е че хората вече започват да прекарват повече време пред телевизора .
jordanpar написа:Аз пък евала правя на Радо Тушев,Тупарев и Кънчев че купиха лиценза за формата на тези предавания за България.Това се харчи,от това се правят големи пари.
Тези от момчетата били на Запад знаят, че пари всъщност в нормалните държави се вадят от доста неща, потенциала на някой от които по характер и мащаб допринасят за развитието на дадена страна, в много отношения (вкл. финансови). Но кой да се занимава със сериозни неща... в БГ ''големи пари'' се правят от тъпи скандални предавания в които шайка продухани флигорни омазани с грим да баламосват че са ''елит'' при това забавен, докато не по-малко искащите да бъдат като тях ги зяпат пред телевизора, че даже не мигват...
Утре и шоу със замервне с лайна да се окаже печатница за милиони, много известни (че и уважавани) хора от екрана сигурно ще се избиват кой да я продуцира и води лайняната фиеста...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Май се забравя че всички риалитита идват в БГ , след като са пожънали успех в чужбина и съвсем не са българска идея 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
acho.rs написа:Май се забравя че всички риалитита идват в БГ , след като са пожънали успех в чужбина и съвсем не са българска идея
Нямаш си на идея колко си прав

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не сте прави в ЮЕсЕй например всички са интелектуалци и такива работи изобщо няма
циркове за уроди не е имало и изобщо хората не са сейрджии като у нас ...
то някой или по-скоро някои трябва да са на тоя хал за да може други да са на оня
циркове за уроди не е имало и изобщо хората не са сейрджии като у нас ...
то някой или по-скоро някои трябва да са на тоя хал за да може други да са на оня

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Бедни ми alx, защо се абиш? Ти спориш с тези от втората снимка ...

Какво очакваш?

Какво очакваш?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Бедни ми alx ...
а бе вие некви хъшове ще се изкарате накрая

И тези квалификаций не ти правят чест, най-малкото щото не знаеш кой какъв е та да го определяш по картинки ...
За съжаление картинката е вярна обаче. За съжаление има БигБрадър, Златки, Баги и тн. Ама не е това проблема на тая държава дето толкова милеете за нея отдалече. Това просто са последствията на всички Оправници (щото всички само себе си оправят) на БГ от много време насам, включително преди демокрацията.
Който иска гледа, който иска не гледа. Който има акъл учи и бачка, който не става маргинал/златка/мутра и тн.
Оттатък голямата вода не е ли така?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ще ползвам темата на сашо /щото отделна явно не заслужава/, само за да споделя, че на днешния ден на официалното честване на може би най-големия празник, в софия, на площад княз александър I, фотографите и операторите бяха повече от присъстващите граждани
... добре, че от време на време минаваха и групи от френски туристи, та се заформяше лек калабалък...
та честити ви празник, уважаеми другарки и другари

та честити ви празник, уважаеми другарки и другари

Аз не съм хъш. Нямам намерение да свалям властта и да вдигам революции. Не се въргалям по кръчмите увит в национално знаме и не пея патриотчни песни. Жал ми е за това, което се и ще се случва в България. Отвън нещата изглеждат страшно. А ето как ги вижда Евгени Дайнов:
http://offnews.bg/index.php/104324/evge ... v-zlatkite
Избягвам да гледам телевизия и затова имам доста приблизителна представа, що е то „ВИП бръдър”. Доколкото разбрах, идеята е някакви идиоти да бъдат събрани заедно, за да си покажат цялата простащина пред камера. А други идиоти да ги гледат и да им се радват на сеира.
Не гледам такива неща, но се впечатлих от изтеклата новина, че някаква си Златка, станала известна с това, че се показала пред камера гола далеч преди „ВИП бръдъра”, не знаела столиците на Великобритания, Австрия, Сърбия и Румъния. Мислила си, че Белгия е столица на Сърбия, а Англия – на Великобритания.
Ако беше само тази простотия, щях да спра да следя случая. Голяма работа, че някаква провинциална фльорца излезнала тъпа като галош. Но простотиите продължиха и това вече ме вкара в една по-цялостна рамка на размисъл.
Сума народ се впрегна в медиите да обяснява, че няма нищо лошо Златка да не се ориентира в столиците. Намирам това за напълно безобразно. Защото хората, склонни да пишат такива неща, ще са склонни да обясняват и на децата си, че няма нужда от учене. Че по-важно е да имаш цици или мускули.
Типично в това отношение бе огромно писание в часовия вестник, в което една леля питаше, за какво й е на Златка да знае столиците? Часовата леля се обоснова с това, че самата тя, знаейки името на австрийската столица, никога не е била там. А пък Златка, не знаейки, най-вероятно е била, „заведена от някой приятел”; и е хапвала тортички на пъпа на Виена.
Във вестника пише, че няма нищо лошо в невежеството. Премиерът се гордее, че е прост. Неговият културен министър натяква на децата, че е бил двойкаджия. По телевизора дават Златки. Средният данъкоплатец гледа, върти глава и лека-полека започва да вярва, че да си прост и невеж е най-добрата програма за успех в живота. Утре някой „ВИП” ще обясни, че да си прост е хубаво, а да си напълно неграмотен – още по-хубаво.
В своето академично слово пред Нов български университет професор Георги Фотев неотдавна наблегна на отговорността на духовния елит за привеждането на България в европейски вид. Елитът обаче отдавна проповядва невежество и простотия и резултатите са налице.
Лежейки си това лято на плажа покрай устието на река Велека се наслушах на мъдрости, ръсени от продуктите на официализираната простотия. Един младеж се оплакваше на приятелката си, че реката била пълна с… медузи. Млад баща бе изумен от откритието на петгодишния си син, че водата в реката не е солена. А група нормални на вид младежи усърдно търсеше изворите на реката там, където тя се влива в морето.
Това е не само невежество. Това е липса на онова, което е в основата на европейската цивилизация – любопитството към окръжаващия свят и съсредоточаването на мисълта върху изследването му. С цел, разбира се, човек да разбере, къде се намира и да постига успех в така разбраната среда.
Ако, например, страхуващият се от медузи младеж не знае, че те няма как да виреят в реки – няма го планктона, с който се хранят – той може да се ориентира в обстановката просто, ако наблюдава реката. Рано или късно ще забележи, че в нея медузи няма. Ако младият баща, убеден, че реката е солена, си бе направил труда да я опита на вкус, щеше да разбере, че реките са сладководни. Ако младежите, търсещи изворите в устието не знаят, че водата тече надолу, а не – нагоре, можеха да установят този факт, като клекнат на брега и гледат, накъде тече реката.
Това е то, ужасът на невежеството. Проблемът не е толкова в това, че невежеството те прави прост, неприятен и миризлив; а че те лишава от нагласата да научаваш каквото и да е. Невежият човек гледа единствено вътрешната си празнота и няма никакви нагласи – да не говорим за умения – да се ориентира в света около себе си. От автор на живота си човекът се превръща в инструмент, подчинен на чужда воля. А това, според Аристотел, е дефиницията на роб: „говорещо сечиво”.
Превръщането на човешкото същество, посредством невежеството, в безпомощна жертва е, между другото, идеологията на защитниците на Златката. Часовата леля, за която стана дума, точно така отстояваше правото на невежество: че ако си прост и имаш приятел, да те заведе до Виена, няма нужда да знаеш името на града, в който набиваш тортички. А ако си начетен и нямаш приятел да те заведе – няма да стигнеш до Виена.
На това, между другото, му се казва „заучена безпомощност”. Часовата леля, никога не ходила до Виена, може да направи това във всеки даден момент. С една-десета от заплатата си може да се метне на нискотарифен превозвач, да дръпне една-две тортички в австрийската столица – вече не трябва нито виза, нито доказване на доходи или адрес на местопребиваване – и да се върне за нощното дежурство във вестника.
Може, но не го прави. Защо? Защото друго си е някой да те уреди. Важното е ти да не правиш нищо, а после да завиждаш на простаците, правещи пари с цици или мускули. И да виеш пред публиката: „Ето, аз съм начетена и клета, а простаците са щастливи и богати…”
Кой е виновен? Елитът, разбира се, е виновен – онази група хора, от които, както казва проф. Фотев, зависи бъдещето ни. Точно елитът в последните 20 години отказваше да оправи образованието, да изгради правов ред, нормална политика, работещи институции и цивилизована медийна среда.
Ако елитът си вършеше работата, Златка нямаше да има „вишу” – просто защото никой университет не би поел риска да го разнасят, че дава дипломи на такива екземпляри. Щеше да знае столиците, защото майка й е преподавател по география – т.е. член на „духовния елит” по Фотев. Медийните лели нямаше да застават в защита на Златкината простотия.
И телевизиите нямаше да лансират Златките като „ВИП”, защото това съкращение означава „вери импортант пърсън” – „много важна персона”. Като някой известен писател, например, изобретател или поне поп звезда.
Но точно елитът, в лицето на сегашните управляващи, проповядва простотия, невежество и безпомощност. Чакаме момента, в който от най-високо място ще защитят Златка с аргумента – абе за к’во му е на някой да знае столиците, важното е да си има могъщи приятели (в наше лице, разбира се, за да ви оправим – затова гласувайте за нас).
А може би сериозно надценявам капацитета на Златка – и драматично подценявам настъпилата в България катастрофа? Може би не е въпросът в това, че ВИП-ката не знае столиците на някакви държави. Може би тя просто не знае, що е то „столица”?
http://offnews.bg/index.php/104324/evge ... v-zlatkite
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Лелеееееее един роман опити за оригиналност и проява на интелект а тъп да беше, щеше да се сети , че Златка си играе роля , както всеки във биг брадър . Има си стереотипи - един играе гневна торба с лайна (фънки) , друг играе интелектуалец (за сега на никой не му се е отдавало) , един играе гей и тн . Всичко е сценарии и явно работи .
Всички се смазват да разправят колко била тъпа златка и се чувстват много интелигентни като споделят тва ... а всъщност Златка си направи ебати реклама , защото освен масторбаторите и таблоид маниците , други не я познаваха . Е сега вече я знаят 23 пъти повече хора , па вие и се смейте колко е тъпа . Само с 5 изречения си вдигана цената за следващата сесия с поне 500% . Приятни размишления върху това, "интелектуалци"
Всички се смазват да разправят колко била тъпа златка и се чувстват много интелигентни като споделят тва ... а всъщност Златка си направи ебати реклама , защото освен масторбаторите и таблоид маниците , други не я познаваха . Е сега вече я знаят 23 пъти повече хора , па вие и се смейте колко е тъпа . Само с 5 изречения си вдигана цената за следващата сесия с поне 500% . Приятни размишления върху това, "интелектуалци"

Памела Андерсън е била в България??? Във Вип брадъра??? Ай, стига бе 

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
74 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5