320d разходомер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Re: 320d разходомер
Миналата година Sliter ми я гледа на диагностика и нямаше проблеми. Не трябва ли ако пренадува да изпадне в сервизен режим и да не вдига повече от 3000 оборота?
Гледах също с торк на телефона ми какви грешки дава и имаше само една P0402: Exhaust Gas Recirculation Flow Excessive Detected.
Гледах също с торк на телефона ми какви грешки дава и имаше само една P0402: Exhaust Gas Recirculation Flow Excessive Detected.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Гледай сега чайлд кво ше ти редим
.. не се филмирай нищо и няма.. аз го преживях същия филм и кво ли не измислих... Ванката, нищо не можа да и открие а и то нищо и няма. Значи работата е следната. Това нещо при мен се случва чат пат, когато съм карал на темпомат известно време. След това изклчючил съм темпомата с гаста или спирачката, но не съм го спрял от копчето... и ако в този момент решиш рязко да подадеш(примерно кикдаун), газ колата се успива...разходомера не минава повече от 10...оборотите се мъчат да се вдигнат ама не съвсем... сега решението е много просто - изключваш на цяло темпомата и колата пак откъртва... не знам на какво точно се дължи това ама със сигурност не е турбина, дюзи или автомат... по скоро някакъв бъг в софтуеъра или господ знае какво.

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
Благодаря за добрите думи MonsterR!
Темпомата много не го ползвам и в този момент не беше включен, но се радвам че не е нещо по-важно за поправяне.
PS Моят темпомат се изключва при натискане на спирачка, но с газ плавно се връща на зададената скорост.
Темпомата много не го ползвам и в този момент не беше включен, но се радвам че не е нещо по-важно за поправяне.
PS Моят темпомат се изключва при натискане на спирачка, но с газ плавно се връща на зададената скорост.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
да да изключва се но не съвсем... как да кажа само го дезактивираш, но не го изключваш напълно. А ти сигурен ли си че не беше включен...? Направи си опит, ако ти го направи пак, не спирай, а включи и изключи темпомата.... примерно

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
Явно проблема се корени в темпомата..
При мен ако заключа темпомата на 130 и ми се появи някой отпред, който се движи с 125км/ч настъпвам газта и ускорявам до 150 и след това пускам газта и колата сами си намалява точно на 130 и си ги поддържа. В този смисъл темпомата ми е активен. Може вече да не работи така, но така съм свикнал да го ползвам...
При мен ако заключа темпомата на 130 и ми се появи някой отпред, който се движи с 125км/ч настъпвам газта и ускорявам до 150 и след това пускам газта и колата сами си намалява точно на 130 и си ги поддържа. В този смисъл темпомата ми е активен. Може вече да не работи така, но така съм свикнал да го ползвам...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
virtualchild написа:Явно проблема се корени в темпомата..
Toй така си и работи

Условия за деактивиране на cruise control
Обратимо деактивиране (последната запаметена стойност може да се възстанови от бутоните на МФВ):
• Намаляване на реалната скорост от зададената с повече от 16 км/ч в продължение най-малко на 30 секунди .
• Скоростта на автомобила спадне под 23 км/ч.
• Натиснат съединител.
• Натисната спирачка.
• Оборотите на двигателя паднат под 1000 rpm.
• Намеса на DSC/ASC.
• Не е избрана правилна предавка.
• Установен е „аквапланинг” (разликата м/у скоростта на предните и задните колела превиши 10 км/ч за повече от 0,5 секунди)
• Повреда в сигнала от МФВ.
Необратимо деактивиране (последната запаметена стойност не може да се възстанови от бутона на МФВ):
• При повреда на микропревключвателя на педала на съединителя.
• Продължителна повреда в сигнала от МФВ .
• При повреден датчик за скорост.
• При повреда на микропревключвателя на педала на спирачката.
• Установен е сблъсък (катастрофа).
• Рязко спиране с ускорение -8 m/s2 .
• Рязко ускорение с повече от 8 m/s2 .
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3