320d разходомер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Re: 320d разходомер

Мнение от virtualchild » 15 Сеп 2012, 21:05

Миналата година Sliter ми я гледа на диагностика и нямаше проблеми. Не трябва ли ако пренадува да изпадне в сервизен режим и да не вдига повече от 3000 оборота?
Гледах също с торк на телефона ми какви грешки дава и имаше само една P0402: Exhaust Gas Recirculation Flow Excessive Detected.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 18 Сеп 2012, 10:00

Гледай сега чайлд кво ше ти редим :).. не се филмирай нищо и няма.. аз го преживях същия филм и кво ли не измислих... Ванката, нищо не можа да и открие а и то нищо и няма. Значи работата е следната. Това нещо при мен се случва чат пат, когато съм карал на темпомат известно време. След това изклчючил съм темпомата с гаста или спирачката, но не съм го спрял от копчето... и ако в този момент решиш рязко да подадеш(примерно кикдаун), газ колата се успива...разходомера не минава повече от 10...оборотите се мъчат да се вдигнат ама не съвсем... сега решението е много просто - изключваш на цяло темпомата и колата пак откъртва... не знам на какво точно се дължи това ама със сигурност не е турбина, дюзи или автомат... по скоро някакъв бъг в софтуеъра или господ знае какво.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от virtualchild » 18 Сеп 2012, 10:52

Благодаря за добрите думи MonsterR!
Темпомата много не го ползвам и в този момент не беше включен, но се радвам че не е нещо по-важно за поправяне.

PS Моят темпомат се изключва при натискане на спирачка, но с газ плавно се връща на зададената скорост.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 18 Сеп 2012, 14:59

да да изключва се но не съвсем... как да кажа само го дезактивираш, но не го изключваш напълно. А ти сигурен ли си че не беше включен...? Направи си опит, ако ти го направи пак, не спирай, а включи и изключи темпомата.... примерно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от virtualchild » 18 Сеп 2012, 16:02

Явно проблема се корени в темпомата..
При мен ако заключа темпомата на 130 и ми се появи някой отпред, който се движи с 125км/ч настъпвам газта и ускорявам до 150 и след това пускам газта и колата сами си намалява точно на 130 и си ги поддържа. В този смисъл темпомата ми е активен. Може вече да не работи така, но така съм свикнал да го ползвам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Сеп 2012, 16:17

virtualchild написа:Явно проблема се корени в темпомата..
При мен ако заключа темпомата на 130 и ми се появи някой отпред, който се движи с 125км/ч настъпвам газта и ускорявам до 150 и след това пускам газта и колата сами си намалява точно на 130 и си ги поддържа. В този смисъл темпомата ми е активен. Може вече да не работи така, но така съм свикнал да го ползвам...

Toй така си и работи :) че го и пише във важните теми :idea: ако ускоряваш без да изключваш темпомата без да предизвикваш деактивирането му по един от долните начини,след отпускане педала на газта продължава да поддържа зададената скорост

Условия за деактивиране на cruise control
Обратимо деактивиране (последната запаметена стойност може да се възстанови от бутоните на МФВ):
• Намаляване на реалната скорост от зададената с повече от 16 км/ч в продължение най-малко на 30 секунди .
• Скоростта на автомобила спадне под 23 км/ч.
• Натиснат съединител.
• Натисната спирачка.
• Оборотите на двигателя паднат под 1000 rpm.
• Намеса на DSC/ASC.
• Не е избрана правилна предавка.
• Установен е „аквапланинг” (разликата м/у скоростта на предните и задните колела превиши 10 км/ч за повече от 0,5 секунди)
• Повреда в сигнала от МФВ.
Необратимо деактивиране (последната запаметена стойност не може да се възстанови от бутона на МФВ):
• При повреда на микропревключвателя на педала на съединителя.
• Продължителна повреда в сигнала от МФВ .
• При повреден датчик за скорост.
• При повреда на микропревключвателя на педала на спирачката.
• Установен е сблъсък (катастрофа).
• Рязко спиране с ускорение -8 m/s2 .
• Рязко ускорение с повече от 8 m/s2 .
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Предишна

Назад към E46