Някой да има впечатления от Jaguar X-Type 2.5?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zxsport
-
Някой да има впечатления от Jaguar X-Type 2.5?
Привет колеги,
Утре (петък привечер) ще ходя да тествам един такъв ... та ако има някой опит с модела, ще се радвам да сподели мнението си ... и по-точно къде да гледам и на кое да обърна внимание ... колата е 2.5 - v6 -196 к.с., 4х4 (всъщност не знам ка се казва 4х4 системата на Ягуар) и има газова уредба "течна фаза"! Е т'ва за течната фаза ако може някой да напише 2-3 изречения (какво представлява, как трябва да се поддържа и поддържа ли се изобщо в БГ, да бЕгам ли от него...), цена няма да има ...
Интересува ме и въпросът с частите - само от Мото ПФое/Ибей или има и в БГ? Окачването било като на Мондео 3 ?????
Благодаря предварително на всички отзовали се ...
Утре (петък привечер) ще ходя да тествам един такъв ... та ако има някой опит с модела, ще се радвам да сподели мнението си ... и по-точно къде да гледам и на кое да обърна внимание ... колата е 2.5 - v6 -196 к.с., 4х4 (всъщност не знам ка се казва 4х4 системата на Ягуар) и има газова уредба "течна фаза"! Е т'ва за течната фаза ако може някой да напише 2-3 изречения (какво представлява, как трябва да се поддържа и поддържа ли се изобщо в БГ, да бЕгам ли от него...), цена няма да има ...
Интересува ме и въпросът с частите - само от Мото ПФое/Ибей или има и в БГ? Окачването било като на Мондео 3 ?????
Благодаря предварително на всички отзовали се ...
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Някой да има впечатления от Jaguar X-Type 2.5?
1-то цялото е Мондео 3,но частите са с цена като за Ягуар
2-течна фаза е най-доброто,но помпата й издържа 50 000км и струва 1000лв
3-кожа и дърво в изоболие в колата с най-голяма обезценка по каталозите
2-течна фаза е най-доброто,но помпата й издържа 50 000км и струва 1000лв
3-кожа и дърво в изоболие в колата с най-голяма обезценка по каталозите
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
накратко-прекалено скъп форд 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Пълен боклук, сравнен с BMW.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Перфектна путколовка, ясно ти е, че не е истински ягуар, така че явно това не ти е проблем, вземи си някоя в добро състояние и си прави кефа...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- zxsport
-
BMWPetar написа:Перфектна путколовка, ясно ти е, че не е истински ягуар, така че явно това не ти е проблем, вземи си някоя в добро състояние и си прави кефа...
Колега, нищо не ми е ясно за колата, та затова питам! Ако търсих п*******ловка щях да се ориентирам към съвсем друг тип мпс, а и съм стар вече за подобни изпълнения

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Колата е с окачване на Мондео,с цени като за Мондео.АГУ-то от този тип запазва разхода на гориво като на бензин,но увеличава мощността и въртящият момент,защото газта се впръсква във течно състояние в цилиндрите,като по този начин се увеличава КПД на горенето,няма изпарител,но има помпа,която както и бензиновата,се скапва след известно време.На фона на цените,които държи тази кола,"взимаш много кола за малко пари",аз лично не бих се замислил.Ягуар,новичка година,200 коня с разход под 20лв за 100км,донякъде притъпява болката от по-честите(евентуално) ремонти.Наскоро се возих в такъв,много добро впечатление ми направи.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Абсолютен Форд с емблема на Ягуар.
Последна промяна randity на 21 Сеп 2012, 19:08, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
За газовата с-ма предполагам е на холандската фирма Vialle.Ако не си запознат може да потърсиш в интернет LPI за двигатели с външно смесообразуване и LPdi за дир.впръскване.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
АГУ-то от този тип запазва разхода на гориво като на бензин,но увеличава мощността и въртящият момент,защото газта се впръсква във течно състояние в цилиндрите,като по този начин се увеличава КПД на горенето
Именно . Това е най-лесния начин да направиш Ягуара от 200 на 300 коня - просто му слагаш газ

Само дето производители , които предлагат подобни системи сериино си обявяват завишен разход на гориво от около 10% и отбелязват че параметрите за динамика са измерени в режим на бензин . Но какво знаят те в сравнения с кварталния газаджия

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Какво значение, че в ДНК-то е Форд Мондео като те питат какво караш и кажеш Джааааг
п.с. в един епизот на топ гиър се шегуваха за хората с джааааг

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Добре де , нали и А4 Б6 е пасат отдолу . В случая Форда се предлага със доста сериозно задвижване , като 200кс е най-слабия мотор .
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Аз съм карал 3.0 4х4 около 70 километра. Много ми хареса тази кола. Вътре никъде не личи, че е Мондео, а пътното й поведение си е отлично. То и Мондео-то добре се държи, като за предно предаване. Както и да е... колата си е супер (особено, ако вземеш някоя по-изпъната и оборудвана). Иначе от към поддръжка може да видиш малко трудности с намиране на неофициални сервизи с опит с такива коли и набавяне на части. Но нищо невъзможно за преодоляване. За парите дето струват на старо са доста кола и най-хубавото е, че няма често да седиш на светофар и до теб да има някой друг с такава кола
Освен това по-често първите собственици на такива коли са спокойни и интелигентни хора - респективно е лесно да се намери добре гледан Х-тайп.

Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- zxsport
-
Bavarcho написа:Какво значение, че в ДНК-то е Форд Мондео като те питат какво караш и кажеш Джааааг![]()
За жалост повърхностни и глупави мнения (като твоето - гледал някъде си;чул и т.н) не ми вършат работа - и аз гледам Топ Гиър!
Благодаря на отзовалите се с по-конкретно инфо от 1-ва ръка (лични впечатления)!
Вече реших - ще пропусна покупката .... твърде много неизвестни станаха в уравнението ... а и с тази газова ... ще имам ядове ...
та ... темата може да бъде заключена!
П.С. - Още веднъж искам да БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се .... !!!
Напред към Е60 или другият вариант Х5 ... но там дупе да ми е яко ако сбъркам ...

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мой приятел продава авточасти и има клиенти с Ягуар-и и от него знам: части се поръчват само от UK а цените са доста поносими. Обаче в Мотопфое е резачка...разбира се.
Ако те кефи я взимай
Ако те кефи я взимай

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2