въпрос за кола в Германия
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 & e36
въпрос за кола в Германия
здравейте колеги.От няколко месеца сам в Германия и ще се наложи явно да поостана около година,може и повече.Въпроса ми е,знае ли някой какви са разходите за една година,ако си купя кола.В смисъл застраховки и тем подобни.Предполагам,че зависи и от колата разбирасе,но примерно над 10 годишна и над 100 к.с с евро 2
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Re: въпрос за кола в Германия
по-изгодно ще ти е да си караш на български табли,особено ако си студент там.

- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
Сигурен съм,че е така,но тази година не се очертава да се прибирам до БГ,трябваше да си взема колата тук,сега съжалявам
.И все пак ако някой е запознат да пише,не че имам много свободно време за кола,но просто така за удоволствие стига да не е много скъпо де

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Здравей колега. Имаме при нас един човек с vw bora. Колата е 2.0 бензин, 98г., не я знам колко коня е, но е над 100. Данъка за година е около 130 евро. Проблема е застраховката. Когато си правиш застраховка за първи път те водят като млад шофьор. Не ги интересува БГ книжката от колко време я имаш, за тях си млад. На въпросната бора застраховката е около 130 евро на месец. Ако нямаш катастрофи пада чувствително на следващата година. Все пак цените зависят и от застрахователната компания. За мен не е удачно да караш кола с немски номера.
Българите имаме проблем с карането с БГ номера. Полицията се заяжда много, ама много. Особено ако живееш в един град продължително време. Полицията те забелязва ден след ден и почват с проблемите. За какво караш с тези номера, от колко време си тук, какъв си, що си, къде работиш, къде живееш...
Проверил съм законовия срок на пребиваване на автомобил от ЕС на територията на Германия и той е малко над 160 дни.
След това трябва да докажеш по някакъв начин че сега идваш в държавата. Това става най-често с винетка от друга държава. Австрия, Словения. Надявам се, че съм бил полезен.
П.С. В кой град си?
Българите имаме проблем с карането с БГ номера. Полицията се заяжда много, ама много. Особено ако живееш в един град продължително време. Полицията те забелязва ден след ден и почват с проблемите. За какво караш с тези номера, от колко време си тук, какъв си, що си, къде работиш, къде живееш...
Проверил съм законовия срок на пребиваване на автомобил от ЕС на територията на Германия и той е малко над 160 дни.
След това трябва да докажеш по някакъв начин че сега идваш в държавата. Това става най-често с винетка от друга държава. Австрия, Словения. Надявам се, че съм бил полезен.
П.С. В кой град си?
Не искам много, искам всичко!
- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за изчерпателния отговор колега.Значи отпада варианта да си купя кола за тук,няма смисъл да се набутвам всеки месец толкова пари.Аз съм в един малък град Вилесхафен,на около 100 км от Бремен
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
ако наистина не ти трябва колата, не си заслужава да се набиваш с излишни разходи.
провери как е със скутерите, ако ти трбява да се придвижваш до магазина например.
или естествено доброто старо колело
провери как е със скутерите, ако ти трбява да се придвижваш до магазина например.
или естествено доброто старо колело

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Колега казвам ти го от личен опит, замисли се сериозно.
За мойта 330-ка дизел платих данък за една година 463евро! (за дизелите тук винаги данъка е 2х)
Застраховката е започнах като млад шофьор и плащам по 110евро на месец. Прецени си добре приходите и разходите и виж дали си заслужава да набиваш толкова пари! Колкото е по-нова колата е по-малка ти е застраховката съответно и данъка! Един познат кара чисто нов Ситроен 120к.с. дизел и плаща на половина от мойта застраховка, а и той се води млад шофьор. Ако колата ти е свързана с това да си вършиш работата или да изкарваш пари с нея ОК ама за едното кафе не си заслужава!
Само малко за инфо: Един колега си взе А4 96г. за 1200евро и даде за застраховка 1200евро за една година!

Само малко за инфо: Един колега си взе А4 96г. за 1200евро и даде за застраховка 1200евро за една година!

- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
Еми честно казано даже нямам и много време за кола,за един ден в седмицата не си струва.Просто исках да си взема кола,за развлечение,но няма смисал да давам толкова пари по добре да ги вложа в моята кола в БГ.Благодаря за отговорите,разубедихте ме напълно не предполагах че ще е толкова скъпо 

8 мнения
• Страница 1 от 1