Блъснаха ми колата в паркирало състояние

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Блъснаха ми колата в паркирало състояние

Мнение от atanas_dimitrov » 25 Сеп 2012, 3:27

незнам дали темата е за тук :(
здравейте колеги моля някои да ми даде съвет какво да направя. блъснаха ми колата сутринта пред дискотеката,излизам от дискотеката и видях колата ми ударена а момчето което ми я ударил беше там полицаите го бяха спряли,употребявал и алкохол, въпросът ми е какво мога да направя каското ми изтече преди 15 дена Sad и се надявам само на гражданското,но все си мисля че няма да ми поемат всичко,колата ми е бмв е46 2002 фаселифт,ремонта ще ми излезе около 2000 лв,отзад е бая смачкана бронята е мн зле изкривени греди и отпред калник броня и фар, фактически тои я удря и я бута и тя се удря в стълб.. какво мога да направя за да си ги взема тия пари както казах от гражданското все си мисля че няма да получа цялата сума,а има и друго и полицаите ги попитах затова ако не си получа цялата сума за щетата и тем и казаха че мога да осъда момчето,понеже аз нямам никаква вина и тои е с алкохол.. моля някои ако е по наясно с нешата да ми даде съвет понеже аз не съм много наясно... Sad

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Блъснаха ми колата в паркирало състояние

Мнение от barty » 25 Сеп 2012, 6:57

Направи следните неща:
1. Предполагам си извикал полиция? Имаш протокол?
2. Ако т.1 е станала, тогава ползваш неговата ГО и се надяваш да покрие щетите.
3. Ако не покрие щетите, тогава завеждаш дело да покрие разликата.

Има и вариант да не викаш полиция а виновника да извади и да ти плати 2500лв кеш и да си покриеш щетите.

П.С. Добре де, караш що годе хубаво БМВ а нямаш едно елементарно каско?!?!
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 25 Сеп 2012, 8:09

barty написа:

е нали тряя да има кеш да го разходи това бмв до студентски и за пичките ... все пак преди една седмица започна новата учебна година.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Сеп 2012, 8:29

jordanov написа:е нали тряя да има кеш да го разходи това бмв до студентски и за пичките ... все пак преди една седмица започна новата учебна година.

Еее аман от комплексари и спамери... :banghead:
Може човека да има 1000 причини да не си е подновил каското, вие сега ще го изядете с парцалите... Аз съм карал и по 1 седмица без гражданска, понеже нямам време да я подновя - не всички сме студенти и се чудим по цял ден какво да правим в "студентски при пичките"... Някой хора висят в офиса по 12 часа от време на време :idea:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Сеп 2012, 8:44

.
Последна промяна © на 25 Сеп 2012, 8:58, променена общо 1 път

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Сеп 2012, 8:50

Понеже явно тия правила за нищо ги нямате за пореден път, следващото мнение не по темата ще донесе на автора си BAN.

P.S. След като е имало вече полицаи там, те какво направиха по въпроса?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Сеп 2012, 9:05

barty написа:Направи следните неща:
1. Предполагам си извикал полиция? Имаш протокол?
2. Ако т.1 е станала, тогава ползваш неговата ГО и се надяваш да покрие щетите.
3. Ако не покрие щетите, тогава завеждаш дело да покрие разликата.

Има и вариант да не викаш полиция а виновника да извади и да ти плати 2500лв кеш и да си покриеш щетите.

Направо колегата първо да пробва с виновника, понеже така или иначе той ще плаща, след като е употребил алкохол. Защото ЗКто ще го съди за платените суми по ПТПто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 25 Сеп 2012, 9:12

Сондьора написа:Направо колегата първо да пробва с виновника, понеже така или иначе той ще плаща, след като е употребил алкохол. Защото ЗКто ще го съди за платените суми по ПТПто.

Щом виновното лице е употребил алкохол гражданската му отпада автоматично :nono: Единственият начин да си вземеш парите за щетите е през гаранционият фонд и чрез съда !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 25 Сеп 2012, 9:52

drago_pavlov написа:
jordanov написа:е нали тряя да има кеш да го разходи това бмв до студентски и за пичките ... все пак преди една седмица започна новата учебна година.

Еее аман от комплексари и спамери... :banghead:
Може човека да има 1000 причини да не си е подновил каското, вие сега ще го изядете с парцалите... Аз съм карал и по 1 седмица без гражданска, понеже
нямам време да я подновя - не всички сме студенти и се чудим по цял ден какво да правим в "студентски при пичките"... Някой хора висят в офиса по 12 часа от време на време :idea:

колега, каското и гражданската можеш да си ги направиш и 1 месец преди да са изтекли. това че си карал 1 седмица без гражданска не е повод за гордост. тук в бг-то гражданската я правите по задължения и за да не плащате глоби и не мислите, че ако не дай си боже утрепате някой на пътя или се нанесът сериозни телесни повреди в следствие на ПТП ситуацията става много сериозна. Ама както и да е. Съветвам те да отделиш 1 час от свободните ти 12 часа и да прочетеш, общите си условия, защото гражданската не те спасява само от санкция на КАТ. А има и брокери, които за такива заети хора като теб идват на място и то носят полицата - само слагаш подпис и даваш парите, без да взимат такса извън полицата и без тя да е изкуствено надута. Мога да ти дам телефон при желание.

ilia1984 написа:
Сондьора написа:Направо колегата първо да пробва с виновника, понеже така или иначе той ще плаща, след като е употребил алкохол. Защото ЗКто ще го съди за платените суми по ПТПто.

Щом виновното лице е употребил алкохол гражданската му отпада автоматично :nono: Единственият начин да си вземеш парите за щетите е през гаранционият фонд и чрез съда !

Или да отиде и да подходи с разбиране и виновника да му ги даде на ръка. Спестява си време, защото чрез съда не се знае кога ще си види парите. Предполагам, че и този който го е ударил не би искал да се стига до съд, така че това ми се вижда най-адекватния вариант преди този със съда.

Едит: опа, не прочетох мнението на Сондьора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Сеп 2012, 11:49

Аз също смятам,ч е виновният ще бъде доста сговорчив, предвид какво го очаква. Ще го съдят веднъж за алкохол, ако е над 1.2 промила, така че не му трябва второ дело. Намери го и говори с него, натърти че не му трябва битка на два фронта (може и на три, зависи какви са му отношенията със застрахователя) и е най-добре да ти покрие ремонта, защото нямаш каско, а дори да ти плати нещо неговия застраховател по ГО, после ще си ги търси заедно със съдебните разноски, пак от него. Обачае при всички случаи трябва да заведеш иск при неговия застраховател с протокола от КАТ, ако той откаже да ти плати ремонта. Ако ти откажат компенсация, документът ще ти трябва за всякакви последващи действия.
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 25 Сеп 2012, 13:01

Пострадалия няма право да търси лично обезщетение от ударилия го.Даже това може да се тълкува като упражняване на натиск.
Застрахователя си плаща по ГО и после съди за регресия пияния.
Не виждам кой глупав първо ще ти плати на ръка /кво,фактура ли ще му дадеш за парите/,после ще го съди застрахователя,защото и той ще плати на собственика на ударения автомобил,и не на последно място ще си плати глобата и ще си даде книжката за шофиране в нетрезво състояние.
мой познат така си потърси пари от ударил го също на паркинг пиян младок.Само че адвокатът на пилия набързо обясни ситуацията.

Потребител
Аватар

Мнение от Nafarforii_89 » 25 Сеп 2012, 15:43

Не ми се е налагало да използвам гражданска,но имам познати които скоро ползваха и даже си покриха щетите и им останаха.На единия му дадоха пари колкото и здрава не можеше да вземе от тая кола.Важното е да няма пострадали,ламарини се оправят и пари се изкарват,но все пак си е за яд работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Сеп 2012, 16:00

jordanpar написа:Пострадалия няма право да търси лично обезщетение от ударилия го.Даже това може да се тълкува като упражняване на натиск.
Не виждам кой глупав първо ще ти плати на ръка /кво,фактура ли ще му дадеш за парите/,после ще го съди застрахователя,защото и той ще плати на собственика на ударения автомобил,и не на последно място ще си плати глобата и ще си даде книжката за шофиране в нетрезво състояние.
мой познат така си потърси пари от ударил го също на паркинг пиян младок.Само че адвокатът на пилия набързо обясни ситуацията.

Идеята да се разбере с виновния, е изобщо да не завежда регресен иск при застрахователя му, а не да вземе пари 2 пъти.
Never mistake motion for action...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Сеп 2012, 16:40

Ако е застрахован тоя примерно в Армеец ще вземеш никви пари... Същата ситуация преди 2 седмици, паркирам и жена ми удря колата, аз съм на 5 метра от колата вече. Ремонт калник + боя изплатиха ми 40 лева и 17 ст. Тва къде може да направиш, ако не достигат (а те със сигурност няма да изплатят отначало всичко) е да пуснеш там молба за размера на обезщетението да се преразгледа, ама отговарят след 2 седмици. Иначе на място най-добре веднага правиш там двустранен протокол или ако е имало полиция те ще съставят всичко. Имаш 7 дневен срок да заведеш щетата в застрахователя на виновния и да ти направят експертна оценка на щетите. За алкохол мисля, че си важи гражданската щото ти не си пил, а виновния. От каското отказват да платят ако си пил, така че тоя е прецакан отсякъде и ще си плаща сам колата, ако го съдиш (вече ако не достигне сумата след молбата) и на тебе ще плаща. Пари на ръка, ако се съгласи да ти дава -взимай както се вика и не се занимавай с никакви застрахователи, че само чакане и нерви. Успех.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 25 Сеп 2012, 16:49

Leon написа:
jordanpar написа:Пострадалия няма право да търси лично обезщетение от ударилия го.Даже това може да се тълкува като упражняване на натиск.

Идеята да се разбере с виновния, е изобщо да не завежда регресен иск при застрахователя му, а не да вземе пари 2 пъти.

Как ще се разбере с виновния,като казва че полиция е идвала да констатира.как иначе ще се знае че има алкохол,карал го е да му лъха ли???
Щом ПТП-то е регистрирано от полиция,няма как ,върви се по каналния ред.И тук готиното е че застрахователната може да ти изплати и 5 лева,а после в иска си за регресия срещу пилия може и 500 да си вземат.
Не взимай пари на ръка,защото ако оня се сети предварително да сигнализира в полицията,става лошо за теб.Слушай патило.

Назад към Извън Темата