Сънищата-Бог и т,н

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d Touring
Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31

Re: Сънищата-Бог и т,н

Мнение от joro_e30 » 25 Сеп 2012, 12:37

Johnnie1 написа:
joro_e30 написа:Малко си в грешка колега..Айнщайн Е вярващ, при това доста вярващ! !

бях обещал да не пиша повече, ама за такава огромна глупост не мога да си замълча.
ето черно на бяло цитати на Айщайн, след като го питат дали вярва в Бог.

- Това разбира се е лъжа, всичко което сте чели за моите религиозни убеждения е една лъжа която систематично се повтаря. Аз не вярвам в личностен Бог и аз никога не съм се отричал от това, но съм го изразявал ясно. Ако в мен има нещо което да се нарича религиозно, то това е безкрайното възхищение от структората на света до толкова до колкото тя бива разкривана от науката.
Albert Einstein, letter to an atheist (1954), quoted in Albert Einstein: The Human Side

- За мен идеята за личен Бог като антропологическа идея е нещо, което не мога да взема на сериозно. Също чувствам, че не мога да си представя някой да ни насочва извън земното кълбо. Мойте виждания са близки до тези на Спиноза: възхищение към красотата и вярата в логическата простота на последователността, които можем да уловим смирено и несъвършено. Вярвам че ние трябва да се задоволим с нашите несъвършени знания и разбирания и да третираме нашите ценности и задължения като човешки проблем- най-важният от всички човешки проблеми.
Albert Einstein, 1947; from Banesh Hoffmann

- Вярвам в Спиноза Бог, който разкрива себе си в подредена хармония на това, което съществува, а не в Бог, който е загрижен за съдбите и действията на човешките същества.
Albert Einstein, upon being asked if he believed in God by Rabbi Herbert Goldstein of the Institutional Synagogue, New York, April 24, 1921,

Виж сега, преди да ми категоризираш думите като глупости, вземи се образовай малко ! Казва ти го човек, който пише такива статии из нета, в частност най-големия научен сайт в България ! Не вярвай много на нета, че страшни глупости се пишат :winky:
Човека си има автобиография, прочети е, пак ще говорим ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 25 Сеп 2012, 13:38

тия "глупости", са от автобиографията му, лично съм ги превел от английски на български. общоизвестен факт, е че Айнщайн не е бил вярващ, и не знам какво се опитваш да постигнеш, но и не ме интересува..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: в лявата лента.
Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
Детайли за колата: DIESEL POWER

Мнение от Zheleznia » 25 Сеп 2012, 18:05

Flash написа:Аз абсолютно винаги сънувам осъзнати сънища. Като се събудя и мога отново да заспя и продължавам да сънувам от там, до където съм стигнал. Чел съм много по тази тема и се опитвам все-повече да контролирам съня си, като вече до някъде успявам. А и сънувам еб@хти филмите...

Изкуството на Осъзнатото Сънуване

Браво Колегаа :clap: много добър сайт :yes: ето колко е полезно връзката със субудени хора, винаги има какво ново да научиш :bchug: малко знаех за осъзнати сънища, но знаех че са реални и някои други неща, но ето сега с този сайт доста ще си обогатя съзнанието. Благодаря за споделянето :bowdown:
По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!

Предишна

Назад към Извън Темата