Пукнати гуми пред блока
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Re: Пукнати гуми пред блока
100% е някой съсед.
На мен така също му драха колата и ми пукаха гумите. Смешното в цялата ситуация беше, че знаех кой е извършителя (една мутра), който беше без грам познания по Български език и сигурно без основно образование. Та ситуацията е следната. Спирах явно на неговото место и след няколко часа заварвах оставена бележка на предното стъкло под чистачката ама не написана собственоръчно ами написана на компютър и принтирана
и то с правописни грешки. След няколко дена пак ми се беше наложило да спра на едно от "неговите" места (Петък срещу Събота) и на следващия ден като видях как мойте гуми бяха срязани по борда (за мой късмет две само) и на още няколко коли всичките 4, направо ми стана лошо. Имаше един Нисан Микра, който беше клекнал доста лошо и ми стана тъпо, защото го караше едно много свястно момиче, което ронеше крокодилски сълзи след като видя в какво състояние е колата и. След това се замислях дали да не си отмъстя, ама то и това не би било довело до нищо ползотворно. Въпросния индивид така и нямаше как да си научи урока. Е явно сега е успял да сплаши хората и никой не смее да паркира на "неговите" места.
Моят съвет към колегата е да остави бележка в колата, на която да пише следното нещо: ДОКОСНЕШ ЛИ МИ КОЛАТА ОЩЕ ВЕДНЪЖ, ЩЕ ТЕ НАМЕРЯ И ЩЕ ТИ ВГОРЧА ЖИВОТА!!.
След това гаранция ти давам, че колата няма да бъде докосната за бъдеще. Хората ги е страх от неочакваното, от необятното, от това какво може реално да им се случи ако вземе да ти прищрака нещо. С едно такова предупреждение мисля, че ще свършиш добра работа.
Поздрави
На мен така също му драха колата и ми пукаха гумите. Смешното в цялата ситуация беше, че знаех кой е извършителя (една мутра), който беше без грам познания по Български език и сигурно без основно образование. Та ситуацията е следната. Спирах явно на неговото место и след няколко часа заварвах оставена бележка на предното стъкло под чистачката ама не написана собственоръчно ами написана на компютър и принтирана

Моят съвет към колегата е да остави бележка в колата, на която да пише следното нещо: ДОКОСНЕШ ЛИ МИ КОЛАТА ОЩЕ ВЕДНЪЖ, ЩЕ ТЕ НАМЕРЯ И ЩЕ ТИ ВГОРЧА ЖИВОТА!!.
След това гаранция ти давам, че колата няма да бъде докосната за бъдеще. Хората ги е страх от неочакваното, от необятното, от това какво може реално да им се случи ако вземе да ти прищрака нещо. С едно такова предупреждение мисля, че ще свършиш добра работа.
Поздрави
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Това с бележката не работи. Тоест може и да работи при някои отрепки, но мнозинството от реститут-мишките няма да се впечатлят. Дори ще има обратният ефект.
В моят случай написах подобна бележка след като взех колата и я лепнах на входа (понеже знаех, че е някой от кооперацията). Не гневно послание, а съвсем нормално обръщение за ненападение, в което като послепис бях добавил, че ако заваря още една спукана гума ще си поставя за цел да го хвана. Точно на другия ден колата ми беше със спукана гума.
Не съм му виновен, че не чете написаното докрай
От тогава, вече може би 3 месеца е пълно спокойствие при нас. Човечето-реститут поработи няколко месеца за моите и на още двама съседи гумите и сега сме квит.
Колкото и да е странно аз попаднах на 'свестен' пукач. Тъжното е, че сигурно този е единственият такъв в София.
В моят случай написах подобна бележка след като взех колата и я лепнах на входа (понеже знаех, че е някой от кооперацията). Не гневно послание, а съвсем нормално обръщение за ненападение, в което като послепис бях добавил, че ако заваря още една спукана гума ще си поставя за цел да го хвана. Точно на другия ден колата ми беше със спукана гума.
Не съм му виновен, че не чете написаното докрай

От тогава, вече може би 3 месеца е пълно спокойствие при нас. Човечето-реститут поработи няколко месеца за моите и на още двама съседи гумите и сега сме квит.
Колкото и да е странно аз попаднах на 'свестен' пукач. Тъжното е, че сигурно този е единственият такъв в София.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
dankata написа:......
Я, разкажи....как го накарахте да плати гумите, колега?Как доказахте, че е той?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
3 клипа, на които се вижда ясно как той пука ми бяха достатъчни.
Последва разговор с него, след който той с изумление разбра, че вече е разкрит. Поставих му срок да покрие разходите за 2 години мерзавства от негова страна по колите ми. В спокоен тон (много важно условие) му се каза, че ако след този срок не представи парите го чака или съд+полиция или бой, с лек намек че не вярвам в първите...
Мина се време, даде парите и както се казва стиснахме ръце и се прегърнахме.
Човекът доста се промени след това - направи самоволно едни ограждения, където част от колите на кооперацията да могат да спират винаги, извини се на доста от хората, на които беше пукал гуми...
Абе излекувахме го
Последва разговор с него, след който той с изумление разбра, че вече е разкрит. Поставих му срок да покрие разходите за 2 години мерзавства от негова страна по колите ми. В спокоен тон (много важно условие) му се каза, че ако след този срок не представи парите го чака или съд+полиция или бой, с лек намек че не вярвам в първите...
Човекът доста се промени след това - направи самоволно едни ограждения, където част от колите на кооперацията да могат да спират винаги, извини се на доста от хората, на които беше пукал гуми...
Абе излекувахме го

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
dankata написа:3 клипа, на които се вижда ясно как той пука ми бяха достатъчни.
Абе излекувахме го
Хаха, това си е за Страхотни истории отвсякъде

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2