въпрос за регистрация на автомобил...
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
въпрос за регистрация на автомобил...
начи проблема е следния:
по талон колата е на 1 човек, той я е продал на втори с пълномощно, аз я купих от втория дето има пълномощно, обаче станаха едни работи и не можах да си напрая пълномощно или договор (човека почина) сега единствения собственик по документи е този който е вписан в талона....
да обаче той е в Испания, съпругата му е тук и каза че квото зависи от нея ще го направи за да ми я прехвърли....
въпроса е може ли съпругата на човека който е собственик по талон да ми напише пълномощно или договор?
може ли сбоственика да ми направи пълномощно в Испания и да ми го прати тука, а аз с него да си направя договор?
ако може това само в посолството ли може да стане (там се чака с месеци
) или може и при някой испански нотариус?
и въобще... има ли някакви законни варианти да оправя бозата с документите?
другото което е... талона на колата е в Кат, мисля че мога да му напрая ксерокопие, ама самия талон няма да ми го дадат... може ли съпругата на собственика да го прибере?
по талон колата е на 1 човек, той я е продал на втори с пълномощно, аз я купих от втория дето има пълномощно, обаче станаха едни работи и не можах да си напрая пълномощно или договор (човека почина) сега единствения собственик по документи е този който е вписан в талона....
да обаче той е в Испания, съпругата му е тук и каза че квото зависи от нея ще го направи за да ми я прехвърли....
въпроса е може ли съпругата на човека който е собственик по талон да ми напише пълномощно или договор?
може ли сбоственика да ми направи пълномощно в Испания и да ми го прати тука, а аз с него да си направя договор?
ако може това само в посолството ли може да стане (там се чака с месеци

и въобще... има ли някакви законни варианти да оправя бозата с документите?
другото което е... талона на колата е в Кат, мисля че мога да му напрая ксерокопие, ама самия талон няма да ми го дадат... може ли съпругата на собственика да го прибере?
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
tsvet40 написа:Накарай го да ти направи едно пълномощно, в което има и клауза да продаваш сам на себе си колата. Да е заверено с апостил задължително!
След това минаваш през нотариус и си продаваш колата.. И оттам нататък се оправяш в КАТ
какво е това "апостил" ?
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
DEFLEPPARD написа:tsvet40 написа: КАТ
какво е това "апостил" ?
"апостил" представлява легализиране на документа от компетентния орган в държавата, където той е издаден. Специфичното е това, че снабдените с оригинален "апостил" документи се освобождават от всякакви следващи форми на заверка и легализация

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
Ако му е близо българското консуство в Испания там май може да му го заверят ... ако не става дълга и широка по добре го изчакай да си доиде . Ходи в някой нотариус и за 5 мин ще ти обясни кви са ти варянтите мисля че има шанс ако колата е закупена по време на брака и жена му да ти я прехвърли ...
8 мнения
• Страница 1 от 1