въпрос за регистрация на автомобил...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

въпрос за регистрация на автомобил...

Мнение от DEFLEPPARD » 21 Юли 2006, 16:42

начи проблема е следния:

по талон колата е на 1 човек, той я е продал на втори с пълномощно, аз я купих от втория дето има пълномощно, обаче станаха едни работи и не можах да си напрая пълномощно или договор (човека почина) сега единствения собственик по документи е този който е вписан в талона....

да обаче той е в Испания, съпругата му е тук и каза че квото зависи от нея ще го направи за да ми я прехвърли....

въпроса е може ли съпругата на човека който е собственик по талон да ми напише пълномощно или договор?
може ли сбоственика да ми направи пълномощно в Испания и да ми го прати тука, а аз с него да си направя договор?
ако може това само в посолството ли може да стане (там се чака с месеци :( ) или може и при някой испански нотариус?

и въобще... има ли някакви законни варианти да оправя бозата с документите?

другото което е... талона на колата е в Кат, мисля че мога да му напрая ксерокопие, ама самия талон няма да ми го дадат... може ли съпругата на собственика да го прибере?

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 21 Юли 2006, 16:47

Накарай го да ти направи едно пълномощно, в което има и клауза да продаваш сам на себе си колата. Да е заверено с апостил задължително!
След това минаваш през нотариус и си продаваш колата.. И оттам нататък се оправяш в КАТ ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 21 Юли 2006, 17:00

tsvet40 написа:Накарай го да ти направи едно пълномощно, в което има и клауза да продаваш сам на себе си колата. Да е заверено с апостил задължително!
След това минаваш през нотариус и си продаваш колата.. И оттам нататък се оправяш в КАТ ;)

какво е това "апостил" ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 21 Юли 2006, 17:32

А талона защо е в КАТ? :?: Аз имах подобен проблем с прехвърлянето и то преди месец, но талона поне беше у мен... :confused:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 21 Юли 2006, 18:21

намери си някои корумпиран нотариус,100-200лв правят чудеса :mhihi:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 22 Юли 2006, 3:10

DEFLEPPARD написа:
tsvet40 написа: КАТ ;)

какво е това "апостил" ?

"апостил" представлява легализиране на документа от компетентния орган в държавата, където той е издаден. Специфичното е това, че снабдените с оригинален "апостил" документи се освобождават от всякакви следващи форми на заверка и легализация ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DEFLEPPARD » 26 Юли 2006, 9:31

а кои е компетентния орган в случая ? :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 26 Юли 2006, 10:01

Ако му е близо българското консуство в Испания там май може да му го заверят ... ако не става дълга и широка по добре го изчакай да си доиде . Ходи в някой нотариус и за 5 мин ще ти обясни кви са ти варянтите мисля че има шанс ако колата е закупена по време на брака и жена му да ти я прехвърли ...

Назад към Извън Темата