Подсушаване на кола след миене?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Re: Подсушаване на кола след миене?

Мнение от BMWMHartge » 06 Окт 2012, 19:08

Значи и с това става :mhihi:
http://zkdoverie.com/uploads/product_79 ... 6a1386.jpg
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 06 Окт 2012, 19:12

r19 написа:Аз ползвам микрофибърна кърпа :)
Вярно е, че като минеш с нея не подсушава напълно(остават мънички капчици), но след това не остават никакви петна(от водата), нито мъхове.
И по автомивките подсушават така. :yes:

:yes:

Първо минавам със силиконовото "перо" и после с микроф.кърпа и става "да си е.е майката"!!! Аз съм си малко луд, де....и след всеки дъжд я подсушавам в гаража...! :kuku: :D
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 19:21

Качествения микрофибър не остава нищо след себе си - нито "черти", нито капчици, нито нищо... кожените гюдерии освен че имат опцията дори да свалят нанесена вакса, могат да заберат дребни (ама много дребни - 20 микрона) частици, които не са отстранени от боята и да "дерат" боята с тях.

Силиконовото перо колкото и да не ви се иска е един от най-лесните начини да се направят "паяжини" и "слънца" по лака на колата... не става от веднъж, но регулярното използване на черна кола за няколко месеца дава страшен "резултат". Това "скърцане", което се чува при минаване с перото от какво мислите се случва? - от триене...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Окт 2012, 19:40

Mollov написа:
Иначе Bavarcho, бършеш с няколко кърпи щото нямаш истинска кърпа за подсушаване, с която става за нула време цялата кола ;) :D

Че не е от най-истинските си прав, но не е това причината :D Обичам да се подсигурявам и да имам по две 8) , а и често мия няколко коли едновременно и предпочитам едната да си я ползвам за горните части на автомобилите, другата за долните, не че е толоква нужно "ритуала" е такъв :lol:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 19:43

Е ти ако миеш няколко коли наведнъж направо не мога да те мисля колко кърпи си натрупал за процедурата :D

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Окт 2012, 19:46

Mollov написа:Е ти ако миеш няколко коли наведнъж направо не мога да те мисля колко кърпи си натрупал за процедурата :D

2 - 3 коли примерно, само две са кърпите, за тая процедура :lol:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 19:48

Че как бършеш 3 коли с две кърпи 40х40 (или 50х40)? Или викаш изстискването на кърпата по 20 пъти не се брои :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 06 Окт 2012, 20:00

Въпрос: имам микрофибърна кърпа (не много хубава, но не е и от най-смотаните...6лв струваше :dunno: ) Тя от едната страна е с по-дълги влакна, а от другата с по-къси...коя страна е по-добра за подсушаване?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 06 Окт 2012, 20:32

С по-дългите.Аз мия с такава "микрофибърна гъба" с много дълги влакна.Ако има мръсотия я задържат навътре и не дерат лака.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 06 Окт 2012, 20:45

Стана много полезна темата и научихме доста неща :)
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 21:12

rhase написа:Въпрос: имам микрофибърна кърпа (не много хубава, но не е и от най-смотаните...6лв струваше :dunno: ) Тя от едната страна е с по-дълги влакна, а от другата с по-къси...коя страна е по-добра за подсушаване?

С по-дългите бършеш боята и обираш водата, с по-късите бършеш стъклата и ако има някъде недобре подсушено да го довършиш. Дългите влакна като се напоят с вода и почват да оставят "черти".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Окт 2012, 21:17

BMWMHartge написа:Стана много полезна темата и научихме доста неща :)

Като например, че не трябва да ходим на автомивка .
Аз подсушавам с гюдерия и си остава мъх , понякога малко , понякога повече . Тъкмо мислех да питам от къде да си взема хубава микрофибърната кърпа и се сетих че идват студове и не ми лови ревматизъм на ръцете ...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 21:26

Много от "ръчните" (дето оставяш колата да ти я измият) автомивки вършат работа... привидно. Повечето хора не са придирчиви и като си закарат омърляната кола и ония я измият - ще са доволни, разбира се... тук-там може да да има по нещо пропуснато, може да са ти нафраскали някоя друга "паяжина", ма кво па толкоз.

Вариант е да се отиде на "четки", ама малко от автомивките с такива машини стават за миене без да се нанасят сериозни демиджи, а и колата иска известна подготовка, че да се намали ефекта от допира на четките в смисъл на търкането по лака (но не се нарушава почистващия ефект).

На по-сериозните VIP автомовки се работи по-добре, но се плаща повече... остава варианта човек сам да си мие колата, което не е чак толкоз зле, колкото им изглежда на повечето... вярно, занимавка си е, ама като се научи човек е доволен, че си е измил колата като хората и не за много пари.

За разлика от преди, сега вече има доста варианти човек сам да си измие колата - на автомивка на самообслужване, чрез препарати за "безводно миене", или чрез препарати за измиване с малко вода.. темата е доста обширна, може да се помисли в бъдеще да се направи една тема по този въпрос.

Освен това за замърсяването и измиването на една кола е важно и това как се поддържа боята, ама и това съм го писал преди...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 06 Окт 2012, 22:23

Мен лично ми е кеф сам да си измия и подсуша колата, и не обичам да ходя по мивки :)
Колега Mollov, би ли обяснил каква е разликата м/у хубава и не толкова хубава микрофибърна кърпичка?
В смисъл как да разпозная коя е "по-хубава"? :)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 23:03

Добър признак е количеството вода, което задържат в себе си, ама това е малко "на око" и на усещане да го разбереш. Също показателно е как поема водата и дали иска много бърсане, че да остави повърхността напълно суха... ако трябва да минеш 3-4 пъти че да попие всичко... мерси.... читавия микрофибър дърпа веднага и само с едно забърсване си готов... сега разбира се ако попиваш много по някое време кърпата ще почне да "връща" вода т.е. да остава "черти" по повърхността, ама тогава вече ще е нормално.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата