Как да се спасим от , такава катастрофа ? Видео.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Как да се спасим от , такава катастрофа ? Видео.

Мнение от don't be » 09 Окт 2012, 22:26

Колеги попаднах на ето това видео. https://www.youtube.com/watch?v=hR6lGDO ... re=related Майсторите от нас нека дадът съвет , как можем да избегнем подобен удар . На мен лично ми се е случвало 1 път по сериозно , но колата се завъртя преди да удари мантинелата и нямаше щети .
За милиони-няма закони.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Как да се спасим от , такава катастрофа ? Видео.

Мнение от M10 » 09 Окт 2012, 23:11

Не съм майстор... Трябва да се усети кога приближава края на пързалянето и да се изправи волана навреме, също и в паниката да не се отнема газта изведнъж. На мен ми се е случвало като се правих на дрифтър с отворен диф :mhihi: на средата на завоя дифа прехвърли цялата сила към по-ненатовареното колело и докато се усетя бях в близките дръвчета :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 09 Окт 2012, 23:26

И аз не съм майстор, ама тва момче не му се отдава :lol: Първо запали гумите на старта,после траекторията с която влезна в завоя изобщо не беше правилна.
Като му поднесе се шашна и пусна газта преди да изправи волана и счупи хубавото BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 10 Окт 2012, 0:06

bullet83m написа:И аз не съм майстор, ама тва момче не му се отдава :lol: Първо запали гумите на старта,после траекторията с която влезна в завоя изобщо не беше правилна.
Като му поднесе се шашна и пусна газта преди да изправи волана и счупи хубавото BMW.

И после бмв-то се купува от българин и се продава на части у нас :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 10 Окт 2012, 0:13

Както каза колегата M10, трябва да усетиш кога пързалянето е към края си и да нацелиш момента да изправиш волана, за да не стане сакатлъкът :mrgreen: Другият вариант беше да завърти волана наляво и колата да се обърне и да спре, но в такива моменти почти винаги шофьорът си вярва, че ще успее да я изправи, ама нъцки.. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Окт 2012, 0:26

Карай в ограниченията :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Окт 2012, 11:02

практика, практика... трудно е с тази скорост, доста трудно дори.
първо я коригира прекалено много 1 (колата е напред, а волана му още е на дясно)
и после много бавна реакция с обратния волан, когато я изтърва втория път. на 2 вече е след точката при, която няма връщане назад, колата преминава 45 градуса, а волана му още сочи напред. сигурен съм, че всеки е имал подобни изпълнения :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Окт 2012, 16:24

както казаха- волана се връща една идея преди да усетиш че пързалянето на една страна е свършило. ако чакаш да свърши и тогава да изправиш- отиваш на другата страна.

и друго. в завой никога не вдига крака от газта- всичкото намаляване и спиране трябва да е приключило преди да си завъртял волана да влезеш изобщо в завоя. веднъж като си навил геврека- или само постоянна газ или повече газ.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 10 Окт 2012, 16:37

DLVasilev написа:И после бмв-то се купува от българин и се продава на части у нас :mhihi:

...като НОВ ВНОС и УНИКАТ!!!! :mhihi:

Иначе точно такова завъртане съм правил преди доста време, даже беше също с Е36ца, на доста по-тесен път, но след позиция 2 (от снимката по-горе), нацепих яко спирачки (панически) и имах късмет колата ми да се извърти напълно и да избегна всякакви удари..Та конкретния отговор на въпроса "Как да се спасим от такава катастрофа", според мен единствения начин е с ръчна спирачка (след позиция 2), поне колата да остане цяла и в пътя....Иначе опитен дрифтър принципно не би трябвало изобщо да попада в такава ситуация...Друг е въпроса, че някой без опит едва ли ще се сети да ползва ръчната в такъв момент, а дори и да се сети, не ми се вярва да я използва прецизно...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Окт 2012, 16:41

mangini написа:
DLVasilev написа:И после бмв-то се купува от българин и се продава на части у нас :mhihi:

Иначе точно такова завъртане съм правил преди доста време, даже беше също с Е36ца, на доста по-тесен път, но след позиция 2 (от снимката по-горе), нацепих яко спирачки (панически) и имах късмет колата ми да се извърти напълно и да избегна всякакви удари..Та конкретния отговор на въпроса "Как да се спасим от такава катастрофа", според мен единствения начин е с ръчна спирачка (след позиция 2), поне колата да остане цяла и в пътя....Иначе опитен дрифтър принципно не би трябвало изобщо да попада в такава ситуация...Друг е въпроса, че някой без опит едва ли ще се сети да ползва ръчната в такъв момент, а дори и да се сети, не ми се вярва да я използва прецизно...

ръчната е .. за коли с предно. не я бутай нея тука...

единственото "отклонение" от това което написах е че като вече ойде коньо у реката и се въртиш - се натискат съединителя и спирачката и се държи докато не спре луна парка.... :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 10 Окт 2012, 16:47

alx написа:ръчната е .. за коли с предно. не я бутай нея тука...

е какво пречи да си коригира грешката с ръчна, така че да остане в пътя и да продължи на заден ход, но да избегне удари...Но затова и написах, че неопитен шофьор едва ли ще е прецизен в такава ситуация...Иначе да, съединител и спирачка, ама тогава вече си е до късмет дали и какво ще нацели след няколко превъртания...а шанса да натресе нещо е доста сериозен :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Окт 2012, 16:50

ръчната само ще те занесе повече... особено ако както си уплашен я дръпнеш геройски...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 10 Окт 2012, 18:11

mangini написа:

Toчно това ми се случи с 120-130 на двулентов път , мокро и зимата беше . Историята е дълга може и да я напиша ако ви е интересно . Накратко когато осетих че задницата тръгна контрол с волана , но виждах как се размазва в мантинелата тогава от страх скочих на спирачките , колата вече беше минала 45 градуса , затворих очи :mrgreen: . Осетих я как се обърна на 180 градуса пуснал съм спирачката и пак се завартя общо 360 . Просто щастлив съм че така стана защото вече 2,8 -цата нямаше да я има :no:
За милиони-няма закони.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Окт 2012, 23:19

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 14 Окт 2012, 1:05

don't be написа:Колеги попаднах на ето това видео. https://www.youtube.com/watch?v=hR6lGDO ... re=related Майсторите от нас нека дадът съвет , как можем да избегнем подобен удар . На мен лично ми се е случвало 1 път по сериозно , но колата се завъртя преди да удари мантинелата и нямаше щети .

Обзалагам се, че колата от клипа няма необходимите окачване/гуми! Рязкото (НЕПЛАВНО) въртене на волана в завоя също допринесе за удара!
П.С. Изгледай онборд дрифтърски клипчета как се работи с педалите и си направи сметка!

Следваща

Назад към Извън Темата