Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

Мнение от alx » 11 Окт 2012, 5:30

Jordana написа:Мине не мине и се подхваща някоя такава измислена журналистическа кампания.БМВ драйвърите били агресивни.. Накрая от такива глупости може и да има специална категория в свидетелството за управление на МПС - водач на БМВ .Щото като се повтаря една глупост до припадък и накрая някоИ почват да си вярват.
А тия с опел вектра голф 2 пасат комби2 всички видове баничарки и мерцове GL SL и производните да не са по добре ?!

Как пък ги избра точно тия с гл-ите и сл-ите... :conf:

А по темата- аз като карам в родината- наистина тия с е36-ците карат най- глупаво... Казвам го не с цел да обиждам някого- просто лични впечатления.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Окт 2012, 5:53

С една дума - блейки, без значение на марката. Една всеобща летаргия ги е налегнала, и изобщо не осъзнават, че на пътя секунда невнимание и ... знаете натам. Няма място за бавене, чакане, НЕВНИМАНИЕ и тн. Днес преживях кошмара "Шофиране в час пик", е не бях на баир за да загася мотора, а толкова много исках. Скоро не мисля да повтарям. Особено като гледам какви индивиди виреят, вероятно тях не ги притесняват цените на горивата, загубата на време, грубите нарушения, разговорите по телефон (и грешките които правят шофирайки и говорейки).
Освен това забелязвам - масово хората шофират като стадо, той е минал от там, аз по него. Ако един преминава на червено, след него минават още двама. (пресен случай от преди малко, добре че нямаше трафик). Ако един кара между две ленти - всички го правят, без да се интересуват, че карат бавно и дали няма желаещи да ги изпреварят.
Изключително отсъствие на съобразителност във всякакви ситуации. Пускаш някой да се включи в движението, мигваш с дългите, отсреща овчи поглед, мигаш 2-3-4 пъти - овчи поглед. Спираш, чакаш 1-2 секунди, отсреща се чуди: къде ми е съединителя?, а първа накъде беше?... Еврика потеглихме-е-е-, мерси приятел, че ти загубих 1/2 минута чакане, 200г бензин и тн и тн (Аварииките мигат благодарствено). Само че тук 200г, там 200г и литрите си летят, хей така просто за нищо. Отделно ако има коли отзад - по 200г всеки и после въздуха бил замърсен. Ако случайно се включи в движението с нормална реакция, то е задължително да ускорява като на погребално шествие. Ефекта е същия - спирачки, 200г и тн.

Отделно - състоянието на автопарка:
- Светлини колкото са оцелели, и светят както си поискат. Късите фарове блуждаят търсейки НЛО. Като се прибера вечер съм като електроженист 1-ви разряд.
- Отзад смрад, дали е дизел, бензин, газ метан или уран - отзад в 80% от случаите е СМРАД. Особено дизелите ми раздразват носоглътката жестоко. Изгорялото масло, защото няма смисъл да се ходи на майстор, че много скъпо, също предизвиква подобен ефект, поне при мен. Също и пушеците са най-разнообразни цветове, но по тях познавам на какво ще ми замирише. Ей с нетърпение чакам някой да изпуши отзад розово или лилаво. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
- Спирачки - колкото са останали, накладки - 2ра употреба от най-големите боклуци. Спира като бързия влак - дълго и с музикален акомпанимент. Гумите и те са набор на колата поне, само чакам снега, да гледам сеир. Стоповете или не работят, или работят едвам, или те заслепяват като дълги фарове. Не знам няма ли регулация за излъчването на стоповете, масово ефекта е като от фаровете - електроженист.
- Мигачи - това какво беше. Ако все пак шофьора е наясно то свети мигача, който аз не виждам (естествено). В алтернативните случаи свети мигача + стопа, редувайки се с габарита. Поне е забавно, и не заслепява. :)

Мога и да продължавам, само че си помислете всички, защото в този форум мнозинството има и други коли освен БМВ, на какво вони зад вас, светите ли в очите на хората, независимо с ксенон или без. Изобщо кола ли карате или ...
Нека направим градивна темата, като вместо да се жалваме започнем да шофираме АВТОМОБИЛИ по културен начин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 11 Окт 2012, 10:40

Поне има и нещо успокоително - "Ако кара BMW, е машина в леглото" - http://www.beu.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D ... s2893.html :clap:
Собственика на BMW кара агресивно и е машина в леглото :winky:
Последна промяна dr.peshev на 11 Окт 2012, 10:41, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 11 Окт 2012, 10:40

Германия ? Великобритания ? Сериозно какво да коментираме ? 2 пъти съм бил в Германия и не съм останал с такова впечатление, напротив хората там са най-дисциплинираните водачи. Факт е обаче, че на аутобаните е мазало ! При един от престойте ми там се возех в една Е60-ка с около 200км/ч и доста коли ни задминаваха и правеха какви ли не глупости с 200+ км/ч, но не бяха само бмв-та а всякакви бегачи ...

А за София какво да говорим ... Руски бавно движещи се автомобили с пенсионери зад кормилото + жени шофьори ( тук има и изключения ) + всякакви комплексари + мутренските джипове и лимузини + багшиши/маршрутки = хаус и нерви.

Днес например за 9 изминати километра, първо ме засече една маршрутка която от най лява лента направи десен завой, после един джип мина на червено и добре че се бях зазяпал та не тръгнах на време и за капак една жена пред мен удари един човечец който спря на знак стоп ...
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Окт 2012, 10:49

cod-cdbp написа:Нека направим градивна темата, като вместо да се жалваме започнем да шофираме АВТОМОБИЛИ по културен начин.

Мечтай си... на никой не му пука... всеки гледа себе си, как му е най-добре и не го интересува особено много дали и кога трябва да спазва някви правила (законни или морални)...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 11 Окт 2012, 11:13

cod-cdbp написа:Пускаш някой да се включи в движението, мигваш с дългите, отсреща овчи поглед

Вчера пускам една да се включи пред мене, излиза от една малка уличка, светвам й, махам й с ръце да мине, тя ме гледа и дъвче дъвка....2ри път светвам, тя ме гледа и дъвче...по същия начин няколко пъти, в крайна сметка си минах първи... Стадния принцип действително важи с пълна сила, един кара, след него 5ма по същия начин...Има и друго нещо, което мен ме изумява,шофьорите нямат елементарно чувство за самосъхранение, всеки е готов ако трябва да се забие в тебе във всеки един момент, едва ли не на инат, без да осъзнава, че той самия може да пострада...Същото е и при пешеходците, които си изскачат където и когато си поискат, пресича, а гледа в обратната посока, дали идват коли...Коли не идват, понеже не сме в Англия...Иначе аз лично не смятам, че тия с Е36ците карат най-глупаво, напротив, както някой спомена по-горе, от всякакви марки коли може да се видят уникални неща...2 коли да има в цяла София, ще се намерят и ще се ударят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Окт 2012, 13:32

Пешеодцииитеее..... :banghead: тая напаст божия.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 11 Окт 2012, 13:53

bg20010 написа:Преди малко прочетох това:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5194811

Съгласни ли сте ? :mhihi:

Въобще не съм сългасен, то си е и до човек. Мене доста често ме питат как го постигам тоя нисък разход с колата :mhihi:. Карам си нормално, без много изцепки, и винаги пускам пешеходци, но това някой да ме предреди в задръстване :lol: никогиш :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Окт 2012, 14:05

Jordana написа:Пешеодцииитеее..... :banghead: тая напаст божия.

Дивеч :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 11 Окт 2012, 14:36

Mollov написа:
...
И по-важното в случая е, че това не са водачи с BMW-та... това е всякаква паплач, във всякакъв тип автомобили... карат като ненормални, засичат, налитат насам-натам, преустрояват се неправилно без изобщо да им пука и какво ли още не. Направо се радвам, че пуснаха и втория метродиаметър, че да се отърва от тая гнус...
...
Аре у лево. Но пък с Корсата имам едно предимство - и да ме ударят... не ми пука... затова си държа посоката на движение, пък който наистина иска - нека ме удари... проблема си е негов.

Такава агресия ме е подгонила, че скоро ще си взема едно Чероки или Вранглер с ДЕСЕН волан и ролбари за да ги виждам по добре като ги удрям. От нас до детската градина поне през 5-ма ще мина. Не се научиха тия хора как се кара сутрин и това си е ... 1-ва 1200 оборота бавно превключваш (да не харчи много) 2-ра 1300 оборота и бавно бавно се таралянкат. Кат не бързат аре марш в транвая.
Онази сутрин пуска ни светофара от Мола, по опълченска, посока към Руски паметник, и всички сме си се засили така летейки-летейки с 70-тина километра и на светофара на МВР болница една шватка с Волво, на червено прави обратен и не прецени добре завоя, и взе че спря на средата н булеварда, как не се размазахе всички, незнам, и най-безцеремонно седи и гледа.
А за пешеходния дивеч, трябва да променат закона за дв. по пътищата, не е ли пресякъл на пешеходна пътека - газиш го и ти възстановяват точки ;) по стамблоийски и скобелев направо с лопата да ги ринеш, еба*ти самообийците.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Окт 2012, 14:54

Проблема с пешеходците е само един - няма контрол... всичко друго е производна на този проблем... почти същото е с мотористите - никой не им обръща внимание как се движат по пътищата, но от шоферите с 4-колесните се иска да ги пазят... порочният кръг е затворен.

Според мен просто трябва да се опише в ЗДвП - пешеходците имат право да пресичат навсякъде, където сметнат за добре... дори и на магистралата. Поради това пешеходната пътека тип "Зебра" се премахва поради безсмислеността й. Що се отнася до мотористите - те могат да се движат както и където намерят за добре, по собствено усмотрение. Всеки един водач на 4-колесно МПС, който не ги пази и не се оглежда постоянно във всичките възможни огледала на автомобила за светкавично настигащи ги мотористи или за такива, които карат по осовата линия, по двойно непрекъсната линия или по всяка една друга линия, извън линията или ако щеш в насрещното движение, ще бъде преследван от закона и съден по най-тежката процедура.

Поне да го регламентират, като е такава реалността...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 11 Окт 2012, 15:11

Mollov написа:Проблема с пешеходците е само един - няма контрол... всичко друго е производна на този проблем... почти същото е с мотористите - никой не им обръща внимание как се движат по пътищата, но от шоферите с 4-колесните се иска да ги пазят... порочният кръг е затворен.

Според мен просто трябва да се опише в ЗДвП - пешеходците имат право да пресичат навсякъде, където сметнат за добре... дори и на магистралата. Поради това пешеходната пътека тип "Зебра" се премахва поради безсмислеността й. Що се отнася до мотористите - те могат да се движат както и където намерят за добре, по собствено усмотрение. Всеки един водач на 4-колесно МПС, който не ги пази и не се оглежда постоянно във всичките възможни огледала на автомобила за светкавично настигащи ги мотористи или за такива, които карат по осовата линия, по двойно непрекъсната линия или по всяка една друга линия, извън линията или ако щеш в насрещното движение, ще бъде преследван от закона и съден по най-тежката процедура.

Поне да го регламентират, като е такава реалността...

:clap:

Едно от най-приятните ми неща, а именно шофирането, се превърна почти и само в нерви, нерви които се трупат и не знам къде ще избият..

По темата - агресивни може би, но със сигурност не и най-малоумни и застрашаващи себе си и околните - за тях марка, пол и възраст няма..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Окт 2012, 17:12

Аз пък искам веднъж да видя жив човек, участвал в такова проучване! Никой по света не харчи пари да направи подобно проучване. Пляска се една анкетка на някой сайт и в края на наумения период резултатите се обобщават според нуждите на редактора или автора на статията. Това е, няма Германия, няма Англия, няма авторитетни издания. За да е представително подобно "проучване" трябва да се подберат хора по определен принцип, а структурата на "анкетираните" да бъде същата като на шофьорите в съответната страна или там която група засяга проучването. Освен това участниците трябва да са активни в дейността, предмет на изследването, а въпросите да са подбрани така, че преднамерените и неверни отговори да се засичат и изпъкват (като на психотестовете за проф.шофьор). Когато някой ми покаже такова "проучване", ще се съглася да ми лепят етикети. Защото по моите наблюдения например, най-опасни са такситата и неделните шофьори, независимо каква кола карат. Ако участвам в подобна анкета, вероятно най-агресивни ще бъдат шофьорите на Хюндай или Опел...
Never mistake motion for action...

Аватар

Мнение от F3P » 11 Окт 2012, 17:46

mangini написа:Лично моята агресия е в следствие на колосалното малоумие на 90% от шофьорите по пътищата. Липсва елементарна култура на каране и поведение, всеки е сам за себе си, карат бавно, едва тръгват по светофарите, бавят се, правят се идиотски маневри и т.н. и т.н...И като караш малко по-мощна и по-бърза кола, е нормално да се ядосваш, да изпреварваш рязко и т.н...Просто не мога да разбера начина на мислене....като си знаеш, че си с по-слаба кола, съобразявай се, гледай повече в огледалата, винаги ще се появи някой по-бърз, освободи път и т.н.....

top написа:Не виждам смисъл да присветкат с дълги по магистралата по коли които изпреварват или са в някаква друга ситуация която временно не им позволява да се приберат в дясно, напълно безумно карат.

В почти всички такива случаи, основна вина има тоя, който изпреварва и не гледа изобщо идва ли някой след него или не. Дали му е слаба или силна колата, няма значение - скимва му да изпреварва, газ веднага в ляво, после това "временно" изпреварване се превръща в 15 минути мъка да се издрапа по-напред.... По пътищата няма толерантност и съобразяване, с оглед на общата безопасност, а сме на принципа "ти ли па точно мене ше ме изпреварваш?" а също и "кой па е казал, че аз не моем да спрем рязко е те точно тука, а да видиме кой ше ми кае нещо??"...Към това добавете и множеството комплексари, които са се добрали до БМВ и ето го резултата.... Но като цяло аз лично не виждам лошо в това шофьорите на БМВ да са по-динамични, нормално е, но при тая пътна обстановка динамиката се превръща в агресия...

Да кажем, че си прав. Прав си разбира се, ама като цяло. Но явно си решил, че всеки с по-слаба кола от твоята е длъжен да се изпарява безвъзвратно от пътя ти- е, НЕ позна.
Що си мислиш, че ти като караш някоя по-мощна кола трябва да ми дреме за теб, че бързаш и да ти правя път :?: В града до колкото помня мога да карам където ми е кеф и ограничението е 50км/ч- познай колко ми пука, че съм в лявата лента, карам със 60км/ч и някой с кола за 300 бона ми се е лепнал на бронята ;) Хич не ме вълнува тая работа. Не ми пука и когато изпреварвам някой ТИР със 140км/ч на магистралата- бързака ще седи отзад и ще чака.

Не коментираме тъпаците, заспалите и жените които не знаят къде се намират и създават опасности. Още по-малко пък говорим за маршрутки, бакшиши и подобни индивиди които са просто неописуеми. Но много от всекидневните неприятности на пътя са предизвикани точно от шофьори които си вярват, че са нещо повече от другите на пътя- когато тея глупаци слязат на земята и разберат, че на пътя всички сме равни тогава рисковите ситуации на пътя ще намалеят с поне 60%.
И без да чета някаква глупава статия ми е ясно едно- БМВ шофьорите са агресивни. И то доста агресивни. Не заради марката- заради липсата на мозък са агресивни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Окт 2012, 18:21

Аз съм убеден не на 100 а на 200% че същите тия шматки с опелчетата и гоуфовете ако ги качат на мощни БМВ-та ще бъдат същите шматки на пътя каквито са били и преди.Така че марката тука няма никакво значение.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата