Tъжно, но факт !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Tъжно, но факт !

Мнение от _BoBI_ » 27 Юли 2006, 0:12

Колеги, приятели нека всички сме по-внимателни към мотористите защото това са хора, които са най-малко защитени и едно невнимание и засичане от наша страна би коствало живота им.
Толи линк може да сте го виждали вече, но ме накара да напиша това защото аз, ако имах достатъчно пари първо бих си взел ново БМВ и после мотор и няма как да не ми укаже влияние видяното тук...
Някой мотористи карат найтина бързо и можеби има хора които ще кажат "ами с такова каране така става..." все пак нека да сме внимателни към всички превозни средства на 2 колела.
Понякога дори в стремежа си да направим път на мотор може да го засечем и човека да няма друг избор, моя савет е ако видите мотор да се приближава много бързо в огледалото по-добре изобщо не си менете лентата в която карате защото той си е преценил обикновенно от каде да мине и само ще го затормозим, или ако се изтегляте от лява лента (примерно) подавайте мигачи задулжително за да го предурпедите, че ще се изтеглите за да си направи сметката.
Не пожелавам на никой тези сцени от видеото да му се случват или дори да ги вижда...

http://videos.streetfire.net/hottestvid ... 027652.htm

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 27 Юли 2006, 0:19

на един приятел баща му е в болница и не се знае дали ще се оправи изобщо..... :( :( :(
причината - блъснат от кола, не по негова вина :( :( :evil: :evil:
ако сте в кола мислете и за другите :!: :!: :!:
ако сте на мотор, очите на 8.... 6-тото чувство също ви трябва, никой не знае какво ще направи колата отпред :roll:
тъжна е темата наистина, моторите не са шега работа,
когато си на 2 колела и летиш със 50, 60 и нагоре км/ч
без да има какво да те спаси при удар, изглежда страшно :roll: :roll: .....
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

Потребител
Аватар

Мнение от 2.0 16v rulzz » 27 Юли 2006, 0:22

тъжно,но факт :confused:

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 27 Юли 2006, 2:31

Темата е разисквана много пъти и почти винаги водо до скандал на края за съжаление. Хората се разделят на два лагера - каращи дву колесни и каращи 4 колесни МПС. Шофьор на автомобил, който никога не е шофирал мотоциклет не може да има адекватно поведение спрямо мотоциклетиста защото вижда обстановката на пътя с други очи. Свободният един метър между колата пред него и мантинелата той ще види като идеалната пролука през която да хвърли един бърз поглед към случващото се отпред, докато моториста ще го види като идеалната права през която да се изстреля напред. Няколко години бях и в двата лагера като последният ми мотор мога да твърдя беше доста сериозен - Kawasaki ZX 10 (запознатите знаят за какво става въпрос). В момента временно съм приземен на 4 колела, но това е само временно поради причини, които са тема на друг разговор ;) Когато преди време един пиян ми отне предимство и ме сложи на легло за около два месеца исках да го убия в момента в който имам някакво месо по ръцете си(бях изпилил всичко до кокал) и докторите свалят интервенциите си от мен :evil: Прибрах се в къщи и се замислих - ако не се бях състезавал с другия мотор и не бях карал толкова бързо може би нещата щяха да се развият по друг начин :roll: Вина имаше както водача отнел ми предимство така и аз :confused: И мотористите и автомобилистите грешат. Ако има малко повече толерантност и култура на пътя ситуацията щеше да изглежда по съвсем различен начин. Темата е доста обширна и много може да се размишлява по нея....
В момента БГ не е най-подходящото място за мотор. Заради дупки на два пъти едва не загубих живота си при положение, че бях с кола. Ако бях с мотор може би вече нямаше да пиша тук. Знам че във форума има още няколко човека каращи мотоциклети и искам да им цитирам едно текстче, което прочетох във мото форума ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ МОТОРИСТИ, ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА КАРАТЕ

Да карате без ботуши и да паднете може да ви струва няколко охлузвания, може да ви струва смачкване на стъпалото, а в някои редки случаи може да отнесете и ампутация. А е възможно да не може да ходите без патерица. Ще трябва да се борите с теглото си до края на живота си. Болката няма да ви изоставя дори при леки разходки. Но най-вероятно няма да ви убие.

Да карате без ръкавици и да паднете може да ви струва няколко охлузвания, може да ви струва една смачкана ръка, или в тежкия случай - ужасяваща болка от обезобразен крайник, богат на нервни окончания. А може да изгубите пръст или два. Това ще ви отнеме възможността да играете на топка с вашия син, да почувствате по подходящ начин нежната извивка на женска гръд, или да си държите бирата. Но най-вероятно няма да ви убие.

Да карате без яке с протектори и кожени панаталони, или без цял кожен костюм, или поне без кожено яке и дебели дънки, и да паднете може да ви струва няколко сериозни охлузвания. Можете да остържете едното си зърно в асфалта. Може да си имплантирате асфалт в рамото. Може да превърнете гърба си в телешка пастърма. Може да си изстържете капачката или пък да имате белег с формата на Австралия на пласеца, точно какъвто има мой приятел. Може да се уплашите до смърт и повече да не се разхождате гол по плажа, чувствайки се неловко. Може да свършите и като героя на Кевин Спейси от "Предай нататък" и да трябва да се справяте със същия неловък момент, когато си сваляте дрехите с новата си приятелка. Но най-вероятно няма да ви убие.

Да карате без гръбен протектори и да паднете в редки случаи ще бъде необратимо. Но дори и след падането има много възможности - бордюри, калници, стълбове, боклуци на пътя. И всяка една от тях може да се превърне в Златната Възможност, която да нарани гръбначния стълб по най-неправилния начин и да ви остави в инвалидна количка. Или може би, ще си имате постоянна въртяща болка в единия крак. Или няма да можете да си движите краката. Или ще трябва да носите памперси, и/или колостомна торбичка, която да издърпвате през крачола и да изстисквате изпражненията си в тоалетната, точно като един мой познат. Или да не можете да се движите от гърдите надолу. Или от врата надолу. Колко добри сте да управлявате джойстика с устата си? Или може да ви трябва респиратор? Или чужди 24-часови грижи? Несъмнено има сблъсъци, които съвсем предвидимо довеждат до сигурни травми, дори и с най-добрия гръбен протектор на света. Но има катастрофи и последващи сблъсъци, в които и най-обикновените гръбни протектори ви позволяват да почувствате разликата - когато ставате и си тръгвате с болки в мускулите, но "на крака". Искате ли последните ви крачки да са онези, направени пред магазина за цигари, преди да се качите на мотора? Тези 10 скъпоценни крачки ще си ги спомняте до края на живота си, защото следващият път когато не сте на мотора, ще бъдете по гръб на носилката, гледайки мигащите лампи, със сълзи по цялото лице, защото не можете да почувствате онази своя драгоценна част в гащите? Да карате с или без гръбначен протектор и да паднете може да няма разлика, но може да усетите цялата разлика на света. Може да не ви убие, но може да ви накара да искате да се беше случило.

Накрая, каските. Ездата без каска и катастрофата може да нямат последствие. Вие можете дори да не докоснете твърда земя с главата си. Или пък можете да си направите асфалтен фейслифт. Можете да имате сблъсък, който да ви доведе главоболие през целия следващ ден. Можете да имате сериозен сблъсък, който да ви закара в болница за безкрайни изследвания и да до края на живота си да имате мигрена. Може да си нараните орбитите или да загубите зрението си. Може получите фрактура на скулите и до края на дните си да бъдете напълно функционален, обаче с Франкенщайнски белег и метални пластини, които да ви тормозят в студено време и да задействате всички метални детектори по летищата. Можете да имате вътрешен кръвоизлив в главата, от който да не събудите в продължение на часове, или дни, или месеци - докато всички ваши майки, бащи, братя, сестри, деца, колеги и приятели-мотористи идват да ви посещават в болницата, запълвайки депресиращата стая с цветя и картички, на които пише "Оздравявай скоро!", и които вие никога няма да помиришете или прочетете. Със сигурност можете да се събудите абсолютно нормален, като изключим дупката в главата ви за да намаля налягането в нея. Или да се събудите леко замъглен, несигурен кои са точно тези хора. Или да се събудите и да се наложи отново да се учите на всички неща, които са ви отнели целия досегашен живот. Или да се събудите като детето-мъж, лигавейки се и смеейки се докато се опитвате да нареждате кубчета, носейки панталонки и тениски, подписани от вашите майки, бащи, братя, сестри, деца, колеги и приятели-мотористи, и които вие никога няма да можете да прочетете. Или да имате отворена рана на главата, с която знаете, че няма да се върнете към онзи "пич", който сте били преди това. Остатъкът от живота ви - ден, седмица, месец, година - ще се състои от хранене през тръбички, безкрайно бипкане на сърдечен монитор, съскане на респиратор и капчукане от венозни системи. Разбира се, на вас изобщо няма да ви пука докато сте в онзи въображаем свят, за който никой друг не знае. Вашето тяло ще отслабне и атрофира. Евентуално, вашата физическа обвивка ще се умори някой ден и тогава онези, които ви обичат, ще трябва да вземат най-мъчителното решение в техния живот. Или пък може да умрете на пътя - пухкаво сиво мозъчно вещество, примесено с кръв и костен мозък. Вашата последна езда може да бъде с 30 км/ч по квартална уличка, комбинирана с нетърпелив млад шофьор и неспазен знак "Стоп". Или да бъде магистралата, където влизането в дупка може да нарани джантата и да накара предната гума да изскочи от леглото си, като ви хвърли зад мантинелата. Или да сте по пътя на славата, карайки на задна гума със 150 км/ч, просто завършвайки по грешен начин. Всеки от тях може да доведе до 10 секундна новина по телвизията, или некролог на 18 страница в "24 часа". Да караш с каска може да няма значение - или да означава разликата между това, което си сега, и отнемането на живота ти както, ако Господ беше натиснал ключ на лампа.

Мога да живея без пръст на крака или деформирано стъпало - но аз избирам да опитам и да се предпазя от това. Мога да живея с ръка, която прилича на изгоряла и да се науча да пиша с другата - но аз избирам да опитам и да се предпазя от това. Мога да живея с белег като Австралия на прасеца - но аз избирам да опитам и да се предпазя от това. Мога да живея с белезите от охлузванията по тялото и крайниците ми - но аз избирам да опитам и да се предпазя от това. Мога да живея в инвалидна количка, агонизирайки всеки ден - но аз избирам да опитам и да се предпазя от това

Не мога да живея като мъжът-дете. Вече съм си играл с конструктори и строители. Лигавя се само насън.

Ние всички правим избор. Екипировката не може винаги да ни предпази. Всички най-добри кожи, дънки, кордура, кевлари, фибростъкла и пластмаси са безполезни, когато съдбата постави Неподвижните обекти или Неустоимата сила на вашия път. Но аз избирам да разбъркам картите в моя полза. Ако всичко свършва грозно, а нагласената колода и асото в ръкава губят пред флош-рояла на Съдбата, нека така да бъде. Но аз ще опитам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 27 Юли 2006, 8:54

GTS написа:когато си на 2 колела и летиш със 50, 60 и нагоре км/ч

да не би да имаш предвид 250-260 ? щото те така си карат .. оня ден се омята още един горе на Шуменското плато ,добре че е бил сам и е единствения пострадал .. в кома е ,ама надали ще се оправи. На 21 години... тъжно е ,но предимно сами са си виновни ,не може да ми кара с 200+ и да очаква другите да го пазят ,има си правилник и той важи за всички :!:
EDIT : момчето почина ,Бог да го прости !
Последна промяна Alexi на 27 Юли 2006, 21:38, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от lllubo » 27 Юли 2006, 9:41

винаги когато видя моторист правя(или не правя) неща така че да не го затруднявам и да мине покрай мене безпрепятствено, нищо че кара бързо, нищо че може би нарушава по няколко начина правилника.
Но има и мотористи камикадзета, слава богу че са много много малко. Попадал съм на 2-3-ма. Ще разкажа само за 1 случай.
София, бул. България, 3 ленти. В дясната лента автобус който не се движи бързо. В средната аз със скорост по-голяма от скороста на автобуса. Пред нас до светофара в далечината никакви превозни средства. Зад нас само 1 моторист и нищо повече. Пича караше мацка и двамата без каски, както и да е, така са избрали. Рейса кара в дясната лента, но гумите му са върху пунктирната линия между неговата и мойта лента. Аз си карам по средата на лентата и мога без проблеми да мина покрай автобуса. Гледам отдалече моториста че приближава към нас и е застанал така че да мине между мене и рейса. А лявата лента свободна, но той не, твърдо решен да мине между мене и автобуса. Аз настигам автобуса, мотора ни настига нас и преценявам че в момента когато моториста ще е до мене от дясно, аз ще съм настигнал рейса и ако продължа така моториста няма място да мине. Може би си е мислил че ще ме изпревари от дясно преди да настигна рейса, не знам. До последно го чаках да видя дали ще промени траекторията, ама не, инат. Свих в ляво и застанах мейжу средната и лявата лента и вече имаше място между мене и рейса и моториста мина. Като беше вече пред мене му свирнах, а мацката се обърна и размаха ръка все едно искаше да каже "какво искаш"

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Юли 2006, 9:55

X-citer написа:...

Колега направо се разтреперих и ми се насълзиха очите :!:
Най лошото е ,че не се замисляме нито за секунда преди да се качиме на мотора.Пример: идва някой приятел с новата си машина...
След обстойно обсъждане как за колко,какво, що се качваме да я пробваме ей така малко кръгче по махалата..,неусетно на първата възможна права 1,2,3 се изпълват до край при превключването задната гума малко поднася ,но ние сме печени и овладяваме...
И като се замисля колко пъти ми се е случвало особенно като по-малък да фуча по махалата с над 100++ и не един път съм се плашил до смърт!Изтината е ,че особенно по младите изобщо не се ззамислят предварително.Радвам се че на мен ми се е разминавало.Може би съм имал късмет,НО не бих рискувал един ден когато пак си взема мотоциклет да карам без гореописаните атрибути!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 27 Юли 2006, 10:07

Наистина ще стане грозно тука да се сдърпаме, но колкото едните са виновни, толкова и другите. Ако се спазват всички ограничения, вероятно инцидентите ще са в пъти по-малко. И ако мотористите карат по правилата, пак така. Ама който си е купил пистов мотор, то е ясно за какво го е взел ;) . Не да нарушава правилата нарочно, разбира се, а да си прави кефа. Както на всички нас ни е кеф да дрифтим (или поне да се опитваме), когато условията ни позволяват, но понякога нещата завършват зле - обикновено за возилото все пак.
Когато има огън в кръвта, можем да се сърдим единствено на себе си, че не сме направили достатъчно, за да го потушим навреме (не завинаги, а само когато е необходимо). Демек 160+ по магистрала е нормално, но в квартална улица не е. Дали с мотор или с кола, разлика няма.
Никой да не ми се сърди, но тоя призив "пазете мотористите" ми звучи като да апелирам пред всички пешеходци да ме пазят да не ги сгазя, когато профучавам с над 100 през често използвана пешеходна пътека.
Правилата са, за да се спазват. Все пак е добре да се оглеждаме повече и да сме по-толерантни на пътя. Ако някой е решил да си чупи главата, не искам точно аз да съм причината...
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto-yo » 27 Юли 2006, 10:40

Alexi написа:

да не би да имаш предвид 250-260 ? щото те така си карат .. оня ден се омята още един горе на Шуменското плато ,добре че е бил сам и е единствения пострадал .. в кома е ,ама надали ще се оправи. На 21 години... тъжно е ,но предимно сами са си виновни ,не може да ми кара с 200+ и да очаква другите да го пазят ,има си правилник и той важи за всички :!:
е тоя младеж го познавам лично....шайките се качили над вечер на платото(гора+дървета+добре асвалтирана права посредата) както винаги щото тогава няма много движение и правата е свободна за фиести и след малко приказки решило да покаже какво може НО за да неразвали прическата си се качва без каска :twisted:(супер ама супер тъпо и безотговорно все пак тръгва с нагласата да КАРА на задна-предна с висока скорост няма значение)и газ 1..2..3..на едната гума губи контрол по гръп по асвалта в гората там дървета..... е как няма да се почупи и да се обезобрази той се е помлял
вчера някой ми подхвърли че е починало момчето после от мои познати мотористи разбрах че са ходили до друг град да докарат специалист да го види :dunno: дано да е добре но е много неприатна случката 21г. толкова живот пред него и... :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 27 Юли 2006, 11:25

X-citer написа:.... [/b]

много силно и стойностно :!:
имам познат, който остана инвалид от пистарката си :( ходило, глезен, прасец - нефункционални :confused:

аз хич не обичам моторите и не ми се става донор, независимо от тръпката на ускорението ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Юли 2006, 12:19

Alexi написа:

Аре бре, ти сигурно само по правилник караш колата си :evil:

Всички нарушаваме правилника (това е като чикията - няма човек да не си е правил, но малко са тези които си признават ;) ), но важното е да има толеранс на пътя и да не се разделяме на коли, мотори, бързи, бавни, нови, млади, стари и т.н. - всички сме еднакви: "Участник в пътното движение"

Потребител
Аватар

Мнение от bai.ilia » 27 Юли 2006, 14:20

[quote="X-citer"]
направо настрахнах целия
много е верно вси4ко написано

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Юли 2006, 14:54

Подкрепям напълно инициативата, особено защото съм виждал доста по серизони от теи на филма последствия на живо, повярвайте не само настръхваш, така че нека опитаме да намалим жертвите по пътищата!
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 27 Юли 2006, 15:14

Аз като съм в колата не мога да видя мотористчето. Те ги използват тия машинки, за да се врат навсякъде, а аз имам ограничена видимост. Ще реша да завия, той ще реши да мине преди мен, защото има добро ускорение и мазало. Когато съм с колата не разчитам някой да ме пази, а аз се пазя от другите. С мотор трябва да си още по-нащрек. Никога не знаеш на кой какво ще му хрумне да направи.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto-yo » 27 Юли 2006, 16:17

то и с мотора е ограни4ена видимоста еля с каска но както и да е ако ние самите не се пазим по пати6тата няма кои да ни пази било то с мотор или кола а има и пе6еходци по улиците да не забравяме и тях

Следваща

Назад към Извън Темата