Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Собствениците на БМВ са най-агресивните шофьори

Мнение от mangini » 11 Окт 2012, 18:42

F3P написа:познай колко ми пука, че съм в лявата лента, карам със 60км/ч и някой с кола за 300 бона ми се е лепнал на бронята ;) Хич не ме вълнува тая работа. Не ми пука и когато изпреварвам някой ТИР със 140км/ч на магистралата- бързака ще седи отзад и ще чака.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :banghead:
Именно заради това мислене сме на това положение. Това е друга черта на българския шофьор - вместо да гледа как да се улесни и да си върши работа по-бързо, с по-малко нерви, той на пътя е винаги готов да поучава и превъзпитава другите участници с изпълнения от типа "ше седиш и ше чакаш, тука ограничението е еди колко си". Това наистина не го разбирам..И точно тоя тип поведение предизвиква още повече агресия. Какво ненормално има в това някой да бърза повече от друг? Някой да кара по-бърза кола от друг? И от моята кола има много, много по-бързи...Трябва ли да ги засичам, за да се научат, че не трябва да карат бързо?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 11 Окт 2012, 19:25

Марката има значение.......когато управлявам фордчето на жена ми(провинциална регистрация) у софето че ме изядат.....бях псуван без вина и от ватманка на един светофар......с бавареца(пак селска регистрация)едно подсвиркване немам....Призива ми е:софиенци ний селянити също сме хора...... :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 11 Окт 2012, 20:40

mangini написа:
F3P написа:познай колко ми пука, че съм в лявата лента, карам със 60км/ч и някой с кола за 300 бона ми се е лепнал на бронята ;) Хич не ме вълнува тая работа. Не ми пука и когато изпреварвам някой ТИР със 140км/ч на магистралата- бързака ще седи отзад и ще чака.

Именно заради това мислене сме на това положение. Това е друга черта на българския шофьор - вместо да гледа как да се улесни и да си върши работа по-бързо, с по-малко нерви, той на пътя е винаги готов да поучава и превъзпитава другите участници с изпълнения от типа "ше седиш и ше чакаш, тука ограничението е еди колко си". Това наистина не го разбирам..И точно тоя тип поведение предизвиква още повече агресия. Какво ненормално има в това някой да бърза повече от друг? Някой да кара по-бърза кола от друг? И от моята кола има много, много по-бързи...Трябва ли да ги засичам, за да се научат, че не трябва да карат бързо?

Чакай малко колега, това че някои карат коли, за които 200 км/ч са "нищо" не означава, че като ги видим на магистралата трябва да скачаме в канавката, щото "бързали". Примерно аз карам кола с 90 коня, където максималната и скорост сигурно е 160-170. И сега сигурно ще ми кажеш, че като изпреварвам някой тир на магистралата с да кажем 120 км/ч и някой бързащ ме настигне с 200+ трябва да си вдигна максималната скорост ли? (което само по себе си ще отнеме сигурно минути) или веднага трябва да влезна в червените, щото тоя отзад решил, че бърза. И после да ми святка, да ме гледа лошо, да ми бие спирачки :dunno: Ей за това мразя да карам на магистралата - там всеки си мисли, че трябва газта да е до долу и щом си У ЛЕВО всеки трябва да бяга на мига :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 11 Окт 2012, 20:42

mangini написа:

Да, заради това мислене сме на това положение, много правилно казано е и останалото. Този не кара за да си свърши работата а за да дразни другите и явно не знае че лявата лента по принцип се ползва за изпреварване а не за да пречи на движението. Мисля че всеки който кара бързо сам си преценява последствията и рисковете и единствено кат може да го санкционира а такива дразнители дето нарочно карат бавно за да създават конфликти са най опасни на пътя и трябва да ги пратят на превъзпитание на сбърканото им мислене.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Окт 2012, 20:43

Е тъй де ама виж кво праят "ушеви" из дълбоката провинция кога видат да се задава регистрация почваща СО ..СА ..ще се спънат да търчат с палката :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Окт 2012, 20:53

mangini написа:

:nono:

тц, колега,
именно заради мислене, подобно на твоето сме на това положение
не знам какво ти дава повод да мислиш, че настигайки на магистралата кола, която изпреварва ТИР със зор имаш правото да се залепиш на багажника му и да му святкаш с дългите?
ще намериш ли някъде в ЗДвП да е упоменато, че хората с бавни коли нямат право да изпреварват движещите се с по-ниска скорост от тях щото евентуално може да го настигнеш ти или друг подобен на теб бързак, каращ със скорост над ограничението?
не мислиш ли, че правилното решение е да изчакаш колегата да си завърши изпреварването, да се прибере в дясно и след това да ускориш отново? /нали си с бърза кола-не би трябвало да ти е проблем да си възстановиш скоростта/ :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 11 Окт 2012, 21:02

ylaine написа:Чакай малко колега, това че някои карат коли, за които 200 км/ч са "нищо" не означава, че като ги видим на магистралата трябва да скачаме в канавката, щото "бързали". Примерно аз карам кола с 90 коня, където максималната и скорост сигурно е 160-170. И сега сигурно ще ми кажеш, че като изпреварвам някой тир на магистралата с да кажем 120 км/ч и някой бързащ ме настигне с 200+ трябва да си вдигна максималната скорост ли? (което само по себе си ще отнеме сигурно минути) или веднага трябва да влезна в червените, щото тоя отзад решил, че бърза. И после да ми святка, да ме гледа лошо, да ми бие спирачки :dunno: Ей за това мразя да карам на магистралата - там всеки си мисли, че трябва газта да е до долу и щом си У ЛЕВО всеки трябва да бяга на мига :kuku:

Имам приятел(не кара БМВ) ,но кара с 140км/ч по магистрала и като някой го застигне ми вика: Това е максималната позволена скорост за магистрала и колкото и да ми мига и свири,няма да го пусна!!! :banghead: :dunno:
Никога,никога и пак никога не съм спирал застигаща ме кола/мотор!
Агресивен шофьор е този,който търси конфликти ,а не този който кара бързо!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 11 Окт 2012, 21:08

Исках да кажа, че като се прави изпреварване, ми се струва логично маневрата да се извърши по възможно най-бързия начин. Ясно е, че ако човек не може да ускори бързо, тоя отзад трябва да се съобрази. Но просто в масовия случай се изпревара абсолютно произволно и без да се гледа за каквото и да било, защото шофьора е спокоен, че си спазва ограничението и никой нищо не може да му каже. Пак казвам - всеки е сам за себе си. Случи ми се един ден да се връщам към София по Е79, участъка преди Перник, където е като магистрала (но не се води такава). Имаше сигурно 200м колона от коли в средната и в лявата ленти, защото първите два автомобила в колоната караха успоредно. Този в лявата лента дори не се опитваше да изпревари и да се прибере в средата. Говоря за точно такъв тип ситуации, кажете как да ги коментираме? Също така, не е казано, че трябва всеки да кара с 200, но ако някой е решил да кара лежерно, да не бърза, да си свали прозореца и да се любува на природата, нека все пак да помни, че най-вероятно ще има и такива, които ще искат да го изпреварят. По каква причина си е тяхна работа - може да бързат за среща, за болница и още един куп варианти. А примера с кола 90 коня е добър - с такава кола могат да се правят нормални изпреварвания. Повечето коли са такива, че и по-мощни, т.е. всичко пак опира до шофьора и компетентността му. Но като цяло при нас ситуацията по пътищата е някаква уникална съвкупност от манталитет, комплексарщина и липса на елементарни знания и умения. Пък и не виждам защо сте се закачили толкова за тая "мощна кола", както бях написал, по пътищата се движат страшно много мощни автомобили...Ок, моята кола е мощна, ама ако зад мен застане някой Корвет например? Не попадам ли веднага в ситуацията на по-слабия? Ми максимално бързо ще се дръпна и ще освободя платното, така е най-добре и за мене, и за него...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Окт 2012, 21:09

dr.peshev написа:
ylaine написа:Чакай малко колега, това че някои карат коли, за които 200 км/ч са "нищо" не означава, че като ги видим на магистралата трябва да скачаме в канавката, щото "бързали". Примерно аз карам кола с 90 коня, където максималната и скорост сигурно е 160-170. И сега сигурно ще ми кажеш, че като изпреварвам някой тир на магистралата с да кажем 120 км/ч и някой бързащ ме настигне с 200+ трябва да си вдигна максималната скорост ли? (което само по себе си ще отнеме сигурно минути) или веднага трябва да влезна в червените, щото тоя отзад решил, че бърза. И после да ми святка, да ме гледа лошо, да ми бие спирачки :dunno: Ей за това мразя да карам на магистралата - там всеки си мисли, че трябва газта да е до долу и щом си У ЛЕВО всеки трябва да бяга на мига :kuku:

Имам приятел(не кара БМВ) ,но кара с 140км/ч по магистрала и като някой го застигне ми вика: Това е максималната позволена скорост за магистрала и колкото и да ми мига и свири,няма да го пусна!!! :banghead: :dunno:
Никога,никога и пак никога не съм спирал застигаща ме кола/мотор!
Агресивен шофьор е този,който търси конфликти ,а не този който кара бързо!

Тоя твоя приятел със максималната 140км скорост му трябва един път да го засече ескорта на НСО с ония дивите вътре и ще забрави лявата лента на магистралата къде е.Тва е много просто мислене ..щото е 140 ограничението ще раздава правосъдие и ще ограничава скороста на другите ? Тва е също нарушение както и това да превишаваш скороста и между двата индивида няма никаква разлика и двата са нарушители.Това че някой извършва нарушение не ти дава право и ти да извършваш такова.Има си правилник а за нарушителите КАТ и камери не Уаят Ърп магистралния шериф.
Последна промяна Jordana на 11 Окт 2012, 21:12, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 11 Окт 2012, 21:09

dr.peshev написа:Агресивен шофьор е този,който търси конфликти ,а не този който кара бързо!

:yes: :yes:

Аватар

Мнение от F3P » 11 Окт 2012, 21:14

mangini написа: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :banghead:

Явно изпитваш сериозни трудности с четенето между редовете и осмислянето на текста... Ама не се учудвам- нормално поведение за 95% от каращите БМВ :banghead: Дано поне във форума % е по-малък- иначе ще е трагедия.
Да ти разясня подробно за да разбереш идеята:

В тая смотана държава има закони- важат за ВСИЧКИ, включително и за ТЕБ. Нито съм длъжен, нито ми е кеф да да ти давам път щото разбираш ли ти "бързаш" някоя кифла да ти извърти свирка. Още по-малко пък се дърпам на бързаци които ми се качват на гърба и светят и свиркат. Майната им на такива, да дойдат по-близо ако им стиска- теглича ми е здрав и бронята ми евтина . Като те видя, че бързаш ще се дръпна, но В НИКОЙ СЛУЧАЙ веднага за да можеш ти, господин "Ще ми правят свирки, бягай от пътя бе" да минеш когато ти е кеф на теб. Когато намеря място и възможност- местя се, но НЯМА да създавам рискови ситуации заради някакъв ***** дето си мисли, че е хванал Господ за ***. Секунда да видя- НЕ си ме хванал за ***. Е, значи ще седиш отзад докато се отвори възможност да мръдна.

Понеже изпитвам съмнения, че и това ще те затрудни поради ограничените възможности да осмисляш написан текст ще го кажа просто:
Ще седиш зад мен до когато е нужно- ще се дръпна от пътя когато има възможност. Нищо против да минеш напред нямам, но когато е възможно- не веднага.

Старая се да карам разумно, да не засичам и преча (но и това се случва понякога), но няма да усложнявам моя живот и този на околните заради някой зад мен дето бърза. Да е тръгнал 10 минути по-рано- не ми дреме.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 11 Окт 2012, 21:40

F3P написа:.....

С тебе май говорим за едно и също общо взето...Прочети какво съм написал малко по-нагоре. В първия си пост като написах за моята агресия, изпуснах да кажа, че си изтървам нервите чак след не малко време волско търпение. Давам мигачи, всичко необходимо, в даден момент осъзнавам, че човека пред мен (или до мен, все едно), изобщо, ама изобщо не гледа, не се съобразява и това е наистина масов случай. Също така аз лично като съм първа кола на светофар, се старая да тръгна без много-много бавене, просто за да улесня тия зад мене. Искам да ти кажа, че при съвсем нормално тръгване, после като погледна в огледалото и колите са на 50м зад мене...В следствие на което колите от по-задните редици почват едни светкания, изпреварвания...Цялата ми идея се върти около това, че липсва елементарно мислене, което води до абсурдно тъпи ситуации...Иначе не оправдавам селското светкане и "лепене" за задната броня с цел притискане...

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 11 Окт 2012, 23:40

То това идва от факта, че като светне зелено, човека лениво поглежда светофара, натиска съединителя, вкарва на първа, пуска съединителя, евентуално дава леко газ, а отзад има някой нервак, който съвсем нормално не му се седи цял ден в колата и може и да не хване това същото зелено..а и сега има таймери и всеки има няква представа от това кога да си бара радиото, настройва климатика и да се подготви за незабавно тръгване..
Бтв, онзи ден бях свидетел кал на ляв завой три коли пред мен един разградски голф3 аха да тръгне и угасна на зелена стрелка..при което една хонда и един голф 4 зад него до потеглянето му след десетина секунди не пуснаха клаксоните...е тва е простащина отвсякъде...все едно човека нарочно седи там и не тръгва.разбирам леко подсвирване ако се е заблеял, ама това надуване продължително няма да му изстреля задавения голф.но ако беше хикс варненска регистрация надали щеше да има проблем.отделно, че хората от малки градове не са свикнали с тоя трафик и е нормално да се шашкат в началото и вместо да са толерантни, джигитите правят изпълнения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 11 Окт 2012, 23:48

Нали имаше няква класация в кои градове били най лошите шофьори. Май палмата държаха бургазлии по спомен .По тия вестникарските определения значи видиш ли БМВ с бургаски номера бегай далече :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 11 Окт 2012, 23:51

DriftoMania написа:един разградски голф3 аха да тръгне и угасна на зелена стрелка..при което една хонда и един голф 4 зад него до потеглянето му след десетина секунди не пуснаха клаксоните...е тва е простащина отвсякъде...

тука съм на 100% съгласен, на всеки се случва...Един път така на светофар на едно момиче пред мене й изгасна колата, точно на чисто зелено. И то нали се вижда в нейното огледало общо взето какво й е изражението, погледна изплашено назад, притесни се яко в първия момент и аз й махнах с ръка, един вид "няма проблеми", веднага й се промени изражението и си запали без притеснение, едва ли не беше изненадана, че не надух клаксона и не я псувах. В такива моменти си е яко селско да се вика и да се притиска, понеже на всеки може да се случи, а ако спече, че му свирят, няма да тръгне по-бързо...
Като цяло аз критикувам крайно некадърното каране, което е доста често срещано.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата