Red Bull Stratos 2012

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Red Bull Stratos 2012

Мнение от Gqbriel » 15 Окт 2012, 11:03

Mollov написа:Изглежда не си схванал някои от основните идеи зад този проект, като например проверка на човешките възможности при подобно екстремно свободно падане... както и още доста други... в случая идеята с тези "само" 8км е да е от по-високо ниво спрямо предишният опит и още повече - да преминат Мах 1 (за целта им е трябвала определена височина)... а не щото искат да се покажат колко са големи... в случая е заложен не само човешки живот, но и степента на човешка глупост, която би се проявила ако тръгнат да поставят рекорди, от които ти би се впечатлил.

Май не се разбрахме :) нищо - напротив много съм впечатлен...и не съм казал обратното - наблегнах само на един цитат :yes: и тези 8км са само за скоростта,защото се вижда,че като време на свободен полет - не е правопропорционално на разстоянието - което е нормално от една страна може би още 3-4 км и щеше да е над 4:36...
И ще повторя един цитат от Live-а "How did these big balls fit inside" :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 15 Окт 2012, 20:04

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 15 Окт 2012, 22:34

Ае батки да ви кажем честно и откровено, дайте ми и на мен ЕДИН МИЛИОН минимум, сложете ме в хипердуперяк скафандър и ще ви скочим откъдето кажете! Ама без да се замислям! Епа ако стигнем жив и здрав ехееее баси и живота :lol: :lol: :lol:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Аватар

Мнение от F3P » 15 Окт 2012, 23:05

E34 написа:...да ви кажем честно и откровено, дайте ми и на мен ЕДИН МИЛИОН минимум...

Съвсем честно и откровено- нямаш шанс да те огрее :mhihi: Ще се намерят поне 1000 човека които без да го мислят ще ПЛАТЯТ 1млн. за да скочат- пълно е с луди за връзване дето имат много пари.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Окт 2012, 23:14

F3P написа:
E34 написа:...да ви кажем честно и откровено, дайте ми и на мен ЕДИН МИЛИОН минимум...

Съвсем честно и откровено- нямаш шанс да те огрее :mhihi: Ще се намерят поне 1000 човека които без да го мислят ще ПЛАТЯТ 1млн. за да скочат- пълно е с луди за връзване дето имат много пари.

точно щях да кажа, че много хора биха си платили за да рипнат... :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Окт 2012, 14:18

Ето от камерата на гърдите:
http://www.liveleak.com/view?i=fa1_1350274678

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 18 Окт 2012, 1:08

Българинът Иван Трифонов казва, че той бил измислил скока
цък - http://www.croatiantimes.com/news/Gener ... A.facebook
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 18 Окт 2012, 1:19

"But I am the father of the jump," "I had the idea for jumping from the stratosphere in 1992"

А Китингър к'во...чул го е през 92 и се е върнал във времето до 63-а че да скочи пръв ли ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 21 Окт 2012, 15:07

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Окт 2012, 9:47

Ето малко интересно четиво за "лесния" скок :)
http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... _id=982030
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 22 Окт 2012, 10:24

При наличието на съвремените технологии,материи,информация,база данни,начини за оттренирване за мен истинският герой си остава Джоузеф Китингър.Ей,пичове,преди 52 години /!!!!!/ той направи скок с далеч повече неизвестни спрямо това което направи Баумгартнер!!!!който е в час с тогавашните технологии,материали и парашутно-десантно оборудване мисля ще се сети за какво иде реч.
Баумгартнер може да е достатъчно луд за да го направи,но мислите ли че РедБул щяха да поемат риска да си опетнят името,ако не бяха 99% сигурни в успешния развой на нещата????Щот от толкова надписи и техни логота съм сигурен че и гащите на гъза на скайдайвъра бяха марка ЧервенБик.Скъпа реклама,това си беше скока,полезен бил за бля бля бля........За какво е полезен,да не би да има съвремени самолети които летят на тази височина,че да се експериментира какво ще стане?????А астронавти връщащи се от истинският космос биха се запалили и изпарили за секунди попадайки незащитени в атмосферата. добре че беше сегашния скок та да научите кой е Китингър,ама тогава никой не е тръбял в праймтайма какво и от къде ще се скача.
А и в крайна сметка,идеята на един,проектите на друг,ама както казваше Бай Тошо--''Къв си ти че да казваш беее,който има парата той казва,къв си ти бе!!!''
или един болезнен коментар от един форум:
На запад имат пари да изстрелват космически станции,сонди изследващи повърхността на Марс......капсули,за да подобряват световни рекорди......а на изток се водят войни,хора от мизерия скачат от балконите и мостовете,или пред влакове.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Окт 2012, 10:44

китинджър го знаем много отдавна, както и баумгартнер...

http://www.snotr.com/video/4411/Top_10_ ... Jumps_Ever
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 22 Окт 2012, 11:00

Еми всичко тогава си беше медийното всяко-чудо-за-три-дни зад Океана.
РедБул си направиха онлайн риалити шоу и нищо повече.Като че ли НАСА нямат пари за свои и то секретни проучвания в тази област ,че да разчитат на частен инвеститор със смешния за тях $ 50М бюджет.Пхахаха.
Преди 3 години българин инвалид скочи с парашут,ама никой не писа за него!!!!!!Преди мнооого години и сина на Добри Джуров /по-старото поколение знае кой беше той/ скочи от 15 километра.Ама някой да знае и това????
Въобще,който се занимава в тази област е запознат с много факти и лека насмешка буди цялата шумотевица около едно частно бизнес начинание!Което не значи че се омаловажава човешкия фактор.
И Камерън слезе в Марианската падина при хиляди атмосфери налягане,ама и това го забравихте,нали?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Окт 2012, 11:30

цената е по-скоро $500М, не $50М... само костюма е $200М.
не виждам какво значение има с какви пари е финансирано.
парите не миришат. това какво някой друг е направил няма значение.
както казва друг любим мой философ (рапъра нели)
- тва е сарказъм, уточнявам. да не ми скочи някой да ми обеснява, че рапърите не са философи :).

2 is not a winner and 3 nobody remembers.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Окт 2012, 11:47

jordanpar написа:Еми всичко тогава си беше медийното всяко-чудо-за-три-дни зад Океана.
РедБул си направиха онлайн риалити шоу и нищо повече.Като че ли НАСА нямат пари за свои и то секретни проучвания в тази област ,че да разчитат на частен инвеститор със смешния за тях $ 50М бюджет.Пхахаха.
Преди 3 години българин инвалид скочи с парашут,ама никой не писа за него!!!!!!Преди мнооого години и сина на Добри Джуров /по-старото поколение знае кой беше той/ скочи от 15 километра.Ама някой да знае и това????
Въобще,който се занимава в тази област е запознат с много факти и лека насмешка буди цялата шумотевица около едно частно бизнес начинание!Което не значи че се омаловажава човешкия фактор.
И Камерън слезе в Марианската падина при хиляди атмосфери налягане,ама и това го забравихте,нали?

15км не е кой знае какво, колкото и глупаво да ти звучи... а който сравнява скоковете на Китингър да хване да прочете какво се е случвало и как не е умрял на 2-3 пъти... и как 1966-та година следващият желаещ за подобряване на рекорда е паднал като тухла и след 4 месеца кома е починал. Та до тук с умаловажаването на постижението на РедБул и Феликс. А дори не ми е идея да ги защитавам. Не мисля, че има някой, дето ще тръгне да спори как още през 1966г са могли да скочат от 39км без да умират един по един... та разликата викам да е ОГРОМНА.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата