Tъжно, но факт !
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- SmasheR
- Потребител
-
- Кара: BMW 3 series
- Мечтае да кара: New M4
- Детайли за колата: 2D 110kw 2002
Започвам с малко пред история, току-що се регистрирах, имам приятел който е регистриран тук и често ми пейства разни теми да погледна и не ми е идвало на ум да се регна и аз да кажа нещо от себе си, пък и като че ли не ми се е занимавало, незнам, но този път не издържах и се регистрирах. Та накратко, наскоро бях на посещение в болницата на един приятел, който падна с мотор, само искам да ви кажа че никога през живота ми не са ми се пълнили толкова много очите със сълзи и не ми се искало да заплача, както този път. Ще ви спестя подробностите, само ще цитирам думите му : "Само едно искам, да си стъпя пак на краката и да мога да ходя, само това искам брат, само това..." , това бяхя думите му, докато от очите му се стичаха сълзи. Млад човек на легло, който не се знае дали вобще ще проходи, незнам, направо не ми се мисли, а и аз исках да си взимам мотор, но май се отказах, май и аз съм на мнението, че адреналина не си заслужава риска в случая. Та така, съобразителност му е майкта, всеки обича адреналина, вискоте скорости и прочие, но трябва да се мисли и да се внимава.
Man make the money, money never make the man.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
пресен случаи от миналата седмица
та пътувам си към софия беше някаде към обяд слънце топло нямаше много движение малко след севлиево пътя хубав направо се бях разплул на седалката и както си карам виждам нещо ама не мога да разбера какво е
чак на около 20-30м го различих!! някъв кретен на пистарка направо лети ама на задна гума и веднага след него още един пак така
нали се сещата на фона на сивия асфалт чернния под на мотора как се различава направо беше като сянка и на всичкото отгоре си караше баш по средата шосето
даже в последния момент се оплаших и кривнах леко в банкета ебати самоубииците
та в този ред на мисли еми пичове те самите не се пазат пък аз да ги пазя
да се трепят щом са решили не ме е.е за тях!!в града е същото карат дупета по къси панталонки и джапанки каските ги слагат сигурно само защото си мислят че е фешън нарочно ги форсират по улиците и минават те от ляво от дясно и после пазете ги еми не стаа
щом си се качил на такова животно вече си на половина пътник кофтито е че го разбират вече когато е късно
като по малък сам падал от скутер и си спомням колко се ужулих и затова не ми и идва през ума да се кача на мотор

та в този ред на мисли еми пичове те самите не се пазат пък аз да ги пазя

като по малък сам падал от скутер и си спомням колко се ужулих и затова не ми и идва през ума да се кача на мотор
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
marto-yo написа:е тоя младеж го познавам лично....шайките се качили над вечер на платото(гора+дървета+добре асвалтирана права посредата) както винаги щото тогава няма много движение и правата е свободна за фиести и след малко приказки решило да покаже какво може НО за да неразвали прическата си се качва без каскаAlexi написа:GTS написа:когато си на 2 колела и летиш със 50, 60 и нагоре км/ч
без да има какво да те спаси при удар, изглежда страшно![]()
.....
да не би да имаш предвид 250-260 ? щото те така си карат .. оня ден се омята още един горе на Шуменското плато ,добре че е бил сам и е единствения пострадал .. в кома е ,ама надали ще се оправи. На 21 години... тъжно е ,но предимно сами са си виновни ,не може да ми кара с 200+ и да очаква другите да го пазят ,има си правилник и той важи за всички(супер ама супер тъпо и безотговорно все пак тръгва с нагласата да КАРА на задна-предна с висока скорост няма значение)и газ 1..2..3..на едната гума губи контрол по гръп по асвалта в гората там дървета..... е как няма да се почупи и да се обезобрази той се е помлял
вчера някой ми подхвърли че е починало момчето после от мои познати мотористи разбрах че са ходили до друг град да докарат специалист да го видидано да е добре но е много неприатна случката 21г. толкова живот пред него и...
Починал е ,Бог да го прости ! Само в Шумен за година е 3тия или 4тия моторист починал след катастрофа ...
kiko написа: ....
Приятелю аре заради една две гнили ябълки да не отсичаш дървото!
Щото и аз имам приятел с Е36 318is coupe , който кара само настрани и незнае за какво е средния педал ама не съм казал че всички с такива коли са "тъпи ко*елета" нали? Не може да казваш че няма да пазиш мотористите и че въобще не те е*е за тях след като си видял един двама да карат лудо (според теб), щото по твойта логика шоферите на рейсове и камиони трее непрекъснато на мачкат колите (замисли се колко трудно спира пълен камион като го предредиш).
Не мислиш ли че съм прав?
- kiko
- старши ентусиаст
-
баи илия,кандитат ентусиасте
не ме разбираите погрешно нямам нищо против мотористите напротив имам приятели с мотори това кадето го говоря го виждам секи ден по улицата!!Вярно е не мога да сложа сички под един знаменател има и много читави момчета но не може да се отрече че има и такива които явно са си повярвали малко повече и летят като луди по улиците кадето и без това е лудница и стават нещастията статистиката говори сама за себеси за съжаление за това говорех за тия хора!Колкото и да ги пазя по улиците има такива дупки такива разсеяни шофиори че със 100+км/ч не знам какви реакции трябва да има човек че да земе адекватно решение и да не изложи на опастност себе си и другите около него
още веднъж казвам това си е лично мое мнение не искам никого да обидя носете си новите дрехи караите си със здраве и акъл наи важното

още веднъж казвам това си е лично мое мнение не искам никого да обидя носете си новите дрехи караите си със здраве и акъл наи важното

- kiko
- старши ентусиаст
-
bai.ilia написа::yes: млад6и ентусиасте
ама ква е тая работа с тея "ентусиасти" верно?
ми засега си кандидат и ако слушаш ще станеш като батко си младши

- SmasheR
- Потребител
-
- Кара: BMW 3 series
- Мечтае да кара: New M4
- Детайли за колата: 2D 110kw 2002
Кико, направо немога да се здържа да ти кажа ЯБААА /*яба - дума която изразява възхищение, когато е сповече "а"-та, възхищението е по-голямо/. Извода е -> слушайте за да станете ентусиасти!
) хахха. Ми ъъъ, ако не искам да ставам или вече съм или пък ако ваобще не ми се слуша ? Май отворих нова тема направо
.

Man make the money, money never make the man.
Ми какво да ви кажа: За 20 години стаж знам следното:
1. Мотоциклета тръгва и спира по-бързо от колата.
2. Мотоциклетистът също е човек. Аз ако се кефя на 400к.с. - той прави същото с 200 под задника си ...
3. Когато спирам в колона, витаги гледам от двете ми страни да има място.
4. Пред всяка маневра поглеждам в огледалата, или то поне се старая да не завивам рязко и без мигач.
5. Ако БМВ-то е ограничеуно на 250, мотоциклета може и повече - на магистрала почти 1/3-та от времето гледам в огледалата.
Последния ми екшън от вчера - аз се спускам по бул.Левски от НДК, една кака излиза от тунела на НДК и се засичаме на зелен светофар на Раковска. Та каката вижда своя приятелка на тротоара, забива мигач и завива надясно. Аз просто виждам с 50 как шосето ми свършва или в нея, или на тротоара. За късмет спрях на 50 см от задната и броня. Ямахата е с нови гуми и спря. Изравних се и мислех да забия една каска в предното и стъкло, ама много камери напоследък .... Викам, Како, а ако беше засякла автобуса?
Тя само - извинете, извинете .....
1. Мотоциклета тръгва и спира по-бързо от колата.
2. Мотоциклетистът също е човек. Аз ако се кефя на 400к.с. - той прави същото с 200 под задника си ...
3. Когато спирам в колона, витаги гледам от двете ми страни да има място.
4. Пред всяка маневра поглеждам в огледалата, или то поне се старая да не завивам рязко и без мигач.
5. Ако БМВ-то е ограничеуно на 250, мотоциклета може и повече - на магистрала почти 1/3-та от времето гледам в огледалата.
Последния ми екшън от вчера - аз се спускам по бул.Левски от НДК, една кака излиза от тунела на НДК и се засичаме на зелен светофар на Раковска. Та каката вижда своя приятелка на тротоара, забива мигач и завива надясно. Аз просто виждам с 50 как шосето ми свършва или в нея, или на тротоара. За късмет спрях на 50 см от задната и броня. Ямахата е с нови гуми и спря. Изравних се и мислех да забия една каска в предното и стъкло, ама много камери напоследък .... Викам, Како, а ако беше засякла автобуса?
Тя само - извинете, извинете .....
- kiko
- старши ентусиаст
-
SmasheR написа:Кико, направо немога да се здържа да ти кажа ЯБААА /*яба - дума която изразява възхищение, когато е сповече "а"-та, възхищението е по-голямо/. Извода е -> слушайте за да станете ентусиасти!) хахха. Ми ъъъ, ако не искам да ставам или вече съм или пък ако ваобще не ми се слуша ? Май отворих нова тема направо
.
ябаа я маа стига

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2