Нерегистрирани коли в данъчното
Модератор: Общи модератори
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Re: Нерегистрирани коли в данъчното
DLVasilev написа:MonsteR написа:Ей не се научихте да не правите цигански номера.
Ей не ви писна да си трошите колите и да давате пари на вятъра

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
another90sm написа:Колега, аз купих мойта е39-ка от един където не я беше регистрирал в данъчно(6 години) схемата стана като той внесе 100-тина лева към бюджета и с бележката от банката минахме през нотариуса. От там нататък аз я регистрах и нямам ядове аз ще плащам данък за периода в който колата е моя собственост. Тоя пич в момента и него никой не го търси...... 1 година вече.
До преди около 2 години можеше така, аз също съм го правил отиваш в банката внасяш едни 25 лв./местен данък/ по сметка на общината и с тази вносна блежка отиваш при нотариуса. Реално зад нея нищо не стоеше. Сега обаче нотариусите искат същата тази вносна бележка да е заверена с печат от общината или района и работата лъсва.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Василев, за тва сме тук брат ... в калта и копаме, щото всички сме много хитри.... и си викаме ебати и лайняната държава... аз няма да плащам..ама докато нещата не се променят в главите навсички българи, ама абсолютно никъде не отиваме... Твойто БМВ подари ли ти го някой? А ?Немеца? Или си плати като дядо поп за него? Или беше много хитър и го открадна? Като не искаш да плащаш, една торбичка , гегата и да пасеш овцете, там никой няма да знае че си и жив даже.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
MonsteR написа:Василев, за тва сме тук брат ... в калта и копаме, щото всички сме много хитри.... и си викаме ебати и лайняната държава... аз няма да плащам..ама докато нещата не се променят в главите навсички българи, ама абсолютно никъде не отиваме... Твойто БМВ подари ли ти го някой? А ?Немеца? Или си плати като дядо поп за него? Или беше много хитър и го открадна? Като не искаш да плащаш, една торбичка , гегата и да пасеш овцете, там никой няма да знае че си и жив даже.
Абе ти нормален ли си. Я дай ти за 22 годишна кола 200 лв да видиш как се дава. Може ли за москвич за 3 години да дължа 35 лв данък, а за бмв-то за една година да ми искат близо 200 и оправданието да е "Ми щот е БМВ..."
Ами естествено, че няма да дам пари и то куп пари дето знам, че няма да отиде и стотинка от тях там където трябва.
Ти си плащай. Нямам против. Хвърляйте в черната дупка и пълнете гушите на някой си.
Аз просто не мисля по този начин и няма и как да стане това. Човек тая кола пред блока ще ми седи и няма да я карам изобщо ако трябва ма на ония алчни копеленца и стотинка няма да дам!
Нека стягат положението, задниците ако искат да си стягат аз винаги мога и да я прехвърля и преглед да мина. Щото знам при кого да отида просто. Винаги ще има такъв човек запомнете го това.

ATR-42/72
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Извинявам се, че не е по темата но за да не отварям нова тема да попитам възможно ли е да декларираш по-малко конски сили отколкото ти е колата? Един съсед се хвали, че е писал колата си 90 коня а тя е 115 и ще плаща малък данък. Доколкото си спомням като регистрирах моята в данъчното си попълних реалните. Нямам спомен да са проверявали кой знае колко. Предполагам ако ставаше толкова лесно половин България щеше да мине с този тарикатлък ..
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Аз бих те посъветвал да отидеш и да си извадиш справка за дължими данъци. Ако двете коли не фигурират там и имаш нотариус, който ще ти свърши работа, действай
Въпреки че, след като не си ги завел, няма как да са в списъка 
Nistel, като завеждаш колата в данъчното представяш документ за собственост, а там си пише всичко! Ако майка ти е служителката пред която трябва да представиш документите, може и да стане

Nistel, като завеждаш колата в данъчното представяш документ за собственост, а там си пише всичко! Ако майка ти е служителката пред която трябва да представиш документите, може и да стане

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Гледам си от София, значи няма да имаш проблем. Има места където минаваш без тези глупости и добре, че ги има тия хора. Мотора не ми беше регистриран за данък както и колата и още не е пък ги прехвърлихме след 2 часа туткане
в днешно време всичко става.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
DLVasilev написа:MonsteR написа:Ей не се научихте да не правите цигански номера.
Ей не ви писна да си трошите колите и да давате пари на вятъра

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Виж сега, аз дали съм нормален или не, това не трябва да те вълнува.. Но ако можеш да плащаш за москвича карай москвич - ето имаш решение. Цената на данъка не се формира от марката а от конските сили и годините. Вземи си нещо по слабо и по старо и си 6.. ше даваш по 12лв. Аз също така не разбирам защо мислиш че някой си пълни гушата с твойте пари?Вярно е системата е гнила и някои идивиди се имат за недосегаеми, но заеми по сериозна гражданска позици, не се крий като щраус... излез и ги попитай къде са отишли твоите пари.. все ще се пропука нещо... иначе сме мангали... те нищо не плащат..

MonsteR написа:...
не сме мангали, колега....
по-зле сме - и те нищо не плащат, ама получават бонуси насреща...

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
MonsteR написа:....... Проблема е обаче, че в данъчното знаят че си ги притежавал ти за този период (получават месечна справка от КАТ за новорегистрираните коли) и ще те гонят докато си жив.. няма давност вече.Т.е. даже и да ги продадеш, един слънчев ден ще те навести някой и ще ти съобщи колко пари дължиш с лихвите на държавата...
Ей не се научихте да не правите цигански номера.
Колега или дай некъде черно на бяло, или отеби да стресираш ората

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
To в такива теми винаги се намира по някой дето плаши.
Ти сега не ме учи аз каква кола да карам. Кога е било време съм карал и лада и москвич и ситроен и фау ве и мерцедес и сега карам и бмв. И понеже четеш между редовете ще ти обясня отново: Обяснението на лелките беше, че данъка е такъв защото било бмв.За мерцедеса отговора беше същия, а като плащах за москвича ме гледаха криво щото почти никакви пари не давах. Както и да е. Лелката зад касата на въпроса "Къде ми отиват парите?" отговори така:

Също така рече и отсече, че моята кола нямала катализатор фабрично и големия талон бил написан грешно
От там к*ра на рамо, гъзо под мишка и право дома и повече крака няма да ми стъпи там та ако щат да я спрат от движение тая кола
MonsteR написа:Виж сега, аз дали съм нормален или не, това не трябва да те вълнува.. Но ако можеш да плащаш за москвича карай москвич - ето имаш решение. Цената на данъка не се формира от марката а от конските сили и годините. Вземи си нещо по слабо и по старо и си 6.. ше даваш по 12лв. Аз също така не разбирам защо мислиш че някой си пълни гушата с твойте пари?Вярно е системата е гнила и някои идивиди се имат за недосегаеми, но заеми по сериозна гражданска позици, не се крий като щраус... излез и ги попитай къде са отишли твоите пари.. все ще се пропука нещо... иначе сме мангали... те нищо не плащат..
Ти сега не ме учи аз каква кола да карам. Кога е било време съм карал и лада и москвич и ситроен и фау ве и мерцедес и сега карам и бмв. И понеже четеш между редовете ще ти обясня отново: Обяснението на лелките беше, че данъка е такъв защото било бмв.За мерцедеса отговора беше същия, а като плащах за москвича ме гледаха криво щото почти никакви пари не давах. Както и да е. Лелката зад касата на въпроса "Къде ми отиват парите?" отговори така:

Също така рече и отсече, че моята кола нямала катализатор фабрично и големия талон бил написан грешно

От там к*ра на рамо, гъзо под мишка и право дома и повече крака няма да ми стъпи там та ако щат да я спрат от движение тая кола

ATR-42/72
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
tinkata написа:Здравейте, имам следното питане. Имам 2 коли на мое име които не съм регистрирал в данъчното, едната я имам от около 2 години а другата от около 4. Сега искам да ги продам. Ако решим че прехвърлянето при нотариуса не е проблем при една или друга причина, какво следва следа като новите собственици регистрират (или не, тяхна си работа) колите в данъчното ? Мен ще ме гонят ли за нещо или евентуално някои ден при насрещна проверка ?
ти няма как да е напраиш тая далавера щото тряа да имаш платени данъци а след като не си ги регистрирал в данъчното незнам как ще си ги плащал до сега и саответно сега като ги регистрираш ще тряа да поплатиш малко данъци и тогава да ги прехвърлиш..
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Колега, лелката може да ти каже много неща, данък БМВ няма, не се сепвай. Данъкът се определя от мощността на колата и още няколко критерия покрай нея. Както писах в друга тема, имам приятел, който кара Алфа, със същия мотор като моя и данъкът му е по-скъп от моя. Сигурно, защото колата е по-стара! 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Nasko_ написа:Колега, лелката може да ти каже много неща, данък БМВ няма, не се сепвай. Данъкът се определя от мощността на колата и още няколко критерия покрай нея. Както писах в друга тема, имам приятел, който кара Алфа, със същия мотор като моя и данъкът му е по-скъп от моя. Сигурно, защото колата е по-стара!
Може би защотото е в друга община ;-) За София и големите градове не важи, но за София -област и други общини е в пълна сила