Слагат край на внезапните проверки на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Re: Слагат край на внезапните проверки на пътя

Мнение от jordanpar » 23 Окт 2012, 17:06

[,
Последна промяна jordanpar на 24 Окт 2012, 9:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 23 Окт 2012, 18:02

Leon написа:...

Взе ми думите от... клавиатурата. Точно си мислех да напиша същото.
Това не е новина. Това си е така от години, но само на хартия. Реалността всички я знаем и тя няма да се промени. Няма смисъл да се хабим.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 23 Окт 2012, 20:05

Цялата работа е в г..золизничеството .. тук хората нямат съпротива.. правят каквото им кажат, а отгоре на това пък си и плащат за това че ги тъпчат.. я иди във една Франция или Англия и виж какво ще стане ако някои им наруши правата.. излиза се по улиците.. и тн.. хората знаят какво е тяхно и си го получават.. а тук именно говорим за времето и това че никои не може да ти го губи с глупости. някув пуяк с фуражка и немити зъби те спира и 30 минути ти се лигави и най накрая от страх му даваш и пари.. ето това е огромната грешка която се допуска. ние ставаме като тях като си плащаме тайничко...
живял съм много години в САЩ.. поне в моя щат полицията е нещо свято.. но никои не те закача ако си спазваш закона.. и разбира се не го ли спазиш могат да се застрелят като куче.. погребват те за 2 дни и изчезваш. това е положението.. но няма смисъл да се сравняваме.. тук си е намесена народопсихология и култура.. а ние сме си известни с ганьовщината ни отдавна ..
докато не се избие тъпанарското мислене, че като си плащаш ще си по-добре никога нищо няма да се промени в цървуландия..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Окт 2012, 21:32

Днес един индивид беше силно ентусиазиран, че вече няма да има рутинни проверки . Ами човека е със взета книжка за алкохол !
Хайде сега ми кажете, как тази група хора ще бъде контролирана, ако кара без да нарушава правилата в дадения момент :idea: :?:
И пак - най-големия проблем пияните зад волана - КАК ще се контролират ?
Тези без книжка - как ще ги разбереш , че нямат свидетелство за управление ?
ООООООо да господим моралист,ти рушвет не си давал за да отървеш кожата.Ама те тука във форума всички големи моралисти го раздават.Ама като ги улепат некъде катаджиите бързо бързо забрават кво са писали

Никой от форума не нарушава правилата , дори да кара с 300 , никой не кара на 3 ракий , никой не дава пари на КАТаджиите , дори напротив - карат им се и ги бият :idea:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 24 Окт 2012, 9:52

Снощи ни спряха за рутинна проверка... вярно че ни спря жандармерията а не полицията но все пак си ни направиха пълна проверка... спираха всяка кола която преминаваше през дадения участък така че това според мен е просто предизборна реклама :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 24 Окт 2012, 21:02

acho.rs написа:Хайде сега ми кажете, как тази група хора ще бъде контролирана, ако кара без да нарушава правилата в дадения момент :idea: :?:

вдигане на глобите. рано или късно могат да те спрат и като ти вземат книжката за 6 месеца и ти сложат една глоба от 2-3к ще се замислиш смятам. пък ако си участник в птп и т.н. още повече. просто единствения вариант да се предотврати нещо са парите.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Окт 2012, 21:34

Глоби, ама да има събираемост... 2-3к, ама да ти ги вземат бързо, ако трябва по съдебен път... книжката, ама после ако само те спрат и си с отнета книжка - условна присъда... ако направиш ПТП с отнета книжка - ефективна присъда... ама да се случват нещата.... ето това ще изплаши народа и ще почнат да мислят... докато има "заобиколно" никой няма да се впряга прекалено много.

Аватар

Мнение от jordanpar » 25 Окт 2012, 17:34

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 25 Окт 2012, 17:57

jordanpar написа:...

И Бойко взе позиция и като да не повярва човек, не за служителя на МВР: http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-v ... 1481237582
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 25 Окт 2012, 20:40

seven-eight написа:
acho.rs написа:Хайде сега ми кажете, как тази група хора ще бъде контролирана, ако кара без да нарушава правилата в дадения момент :idea: :?:

вдигане на глобите. рано или късно могат да те спрат и като ти вземат книжката за 6 месеца и ти сложат една глоба от 2-3к ще се замислиш смятам. пък ако си участник в птп и т.н. още повече. просто единствения вариант да се предотврати нещо са парите.

Дам, вдигане на глобите...
АЗ живея и работя в Германия. Тук няма патрулки като в БГ, но за сметка на това е пълно с цивилни полицаи. Спират те за проверка ако си с различни от немските номера. Просто да те видят какъв си и да се заядат за номерата.
Та за глобите - ами за алкохол над 1.6 промила, глобата е 1500 евро и отнемане на книжката за 10 месеца. След това се минава медицински и психо тест на стойност около 2000 евро (с предварителната подготовка, без нея 800евро). И какво се получава - 3500 евро за няколко питиета. Имам немски колега извършил ПТП и избягал. Бил е с 2.2 промила. Глоба от 3000 евро и без книжка 2 години и медицинския тест за още 2 бона.
А глобите се събират. След решението на съда имаш 2 седмици срок да платиш глобата или да я разсрочиш. В противен случай те вкарват в затвора и си изработваш парите - 30 евро на ден. С алкохола не е добре никъде, а за корупция, тук, не може да се говори. Или поне аз не съм чул.
Не искам много, искам всичко!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Окт 2012, 9:41

Gari_82 написа:Дам, вдигане на глобите...
АЗ живея и работя в Германия. Тук няма патрулки като в БГ, но за сметка на това е пълно с цивилни полицаи. Спират те за проверка ако си с различни от немските номера. Просто да те видят какъв си и да се заядат за номерата.
Та за глобите - ами за алкохол над 1.6 промила, глобата е 1500 евро и отнемане на книжката за 10 месеца. След това се минава медицински и психо тест на стойност около 2000 евро (с предварителната подготовка, без нея 800евро). И какво се получава - 3500 евро за няколко питиета. Имам немски колега извършил ПТП и избягал. Бил е с 2.2 промила. Глоба от 3000 евро и без книжка 2 години и медицинския тест за още 2 бона.
А глобите се събират. След решението на съда имаш 2 седмици срок да платиш глобата или да я разсрочиш. В противен случай те вкарват в затвора и си изработваш парите - 30 евро на ден. С алкохола не е добре никъде, а за корупция, тук, не може да се говори. Или поне аз не съм чул.

ма то за питиетата едва ли има нормален човек, който ще спори, че трябва да е секира, ама да ме спрат 4 пъти до морето дето са пикливи 400 км

"аааа и сега к'во, на моренце? къде? златните... оооооо... а инхалатор в аптечката имаш ли? е кво прайм?" :mhihi:

мани ти тия работи :D

и те така...

по-добре да няма патрулки в храстите... камери навсякъде и спиране при нарушения... еле пък неправилно изпреварване направо бой и 500 евро, че иначе тия малоумници по междуградските изтрепаха народа :banghead:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Окт 2012, 10:14

Аз съм го измислил вече,само ще повдигна завесата на изобретението.
Във всяка кола бордови компютър,дето следи скоростта на колата,като се информира от пътните знаци,не е нужно дори да те спира полицай,данните се изпращат където трябва :mhihi:
Завършен проект е само,едва ли някой ще прояви интерес към проекта,предстои ми патентоване и изготвяне на компютърна анимация за пускане в youtube :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Окт 2012, 10:26

С тоя проект ще си навлечеш много врагове :mhihi:
Never mistake motion for action...

Аватар

Мнение от jordanpar » 26 Окт 2012, 10:33

КОРУПЦИЯ--това е което трябва да се намали до желания минимум.Какви знаци,какви джипиеси,какви технически способи.Нещо,което го има в мозъка на всеки облечен във власт няма как да го елиминираш.
Хареса ми мнението на по-горе писалия за Германия ''корупцията е немислима''.Така е не само там.Има редица държави още които успешно са възпитали обществото си че самата мисъл да се опиташ да заобиколиш нормите е лоша.Има корупция и там,но само на високите върхове,обикновения полицай,катаджия,ченгел,ушав и прочее не смее и да си мисли за това.Той знае че е прост служител на обществото.
Така че всичко започва,от дома,от училище от уличното възпитание.После като се качиш на волана е късно.
Нали виждам келешите как мислят ''Уффф,да мине тоя шофьорски курс,да карам там с 50 в града,да спирам на СТОП ,пък като взема изпита ще карам както си знам ,аз съм безсмъртен''.това се нарича манталитет,начин на мислене,народопсихология.Тук знаци и ограничения не помагат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 26 Окт 2012, 15:43

За да се намали корупцията ,трябва увеличение на заплатите им , демек трябва да вдигнат и на нас (обществото) заплатите, което е "недопустимо" :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата