Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Кой е с предимство?

Мнение от krystal » 23 Окт 2012, 21:20

bimer написа:3 е правиният отговор.Но всичко в снимката е объркано,щом става въпрос за кръстовището на галерията.пътят с предимство е от 4 към 3 по него вървят и рейсовете на градският транспорт.1 е към симеоновско шосе и е със знак пропусни движещите със предимство.а 2 е малка уличка която води до паркингите на блоковете и е със знак стоп.май искаш да питаш кой от автомобилите 1 и 2 е със предимство.там винаги съм на принципа по нахалният е със предимство от 1 и 2.

Нещо ги бъркаш ми се струва. Рейсовете се движат по 1,2 и 4, улица номер 3 е към блоковете. 1 е към зимния и тн..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 23 Окт 2012, 21:36

krystal написа:
bimer написа:3 е правиният отговор.Но всичко в снимката е объркано,щом става въпрос за кръстовището на галерията.пътят с предимство е от 4 към 3 по него вървят и рейсовете на градският транспорт.1 е към симеоновско шосе и е със знак пропусни движещите със предимство.а 2 е малка уличка която води до паркингите на блоковете и е със знак стоп.май искаш да питаш кой от автомобилите 1 и 2 е със предимство.там винаги съм на принципа по нахалният е със предимство от 1 и 2.

Нещо ги бъркаш ми се струва. Рейсовете се движат по 1,2 и 4, улица номер 3 е към блоковете. 1 е към зимния и тн..

Добре че са жените(кристалка),да си отворя очите.Мерси за поправката,много не гледат знаците,а още повече че 3 е малка уличка която излиза на главен път и не я броят въобще.затова съм на принципа нахалният е със предимство.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 23 Окт 2012, 21:40

1 , 4 , 3 , 2
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Мнение от olegvn » 23 Окт 2012, 21:42

3 . И двата знака са еднозначни като значение, просто стоп се слага на места със слаба видимост и в случая дясностоящия е с предимство.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 23 Окт 2012, 21:45

zazomazo написа:наличието на знака "СТОП" -"СПРИ!Пропусни движещите се по пътя с предимство" директно те прави последната дупка на кавала в едно кръстовище :winky:
това, че си дясностоящ на някого няма НИКАКВО значение при наличие на знак "СТОП"
не случайно са сложени различни знаци пред двата автомобила

с предимство е номер 2

+1
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Окт 2012, 21:53

И аз мисля, че със стопа си последния... Лично аз бих намалил, понеже както аз не съм сигурен кой е с предимство, така и другия може да не е :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Окт 2012, 21:58

Никой не е с предимство. Просто спираш и чакаш другия да мине, без значение по кой път се движиш. Това важи най-вече за България и така ще си спестите много главоболия. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 23 Окт 2012, 22:14

PaCk0o написа:
zazomazo написа:наличието на знака "СТОП" -"СПРИ!Пропусни движещите се по пътя с предимство" директно те прави последната дупка на кавала в едно кръстовище :winky:
това, че си дясностоящ на някого няма НИКАКВО значение при наличие на знак "СТОП"
не случайно са сложени различни знаци пред двата автомобила

с предимство е номер 2

+1

И аз мисля, че е номер 2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 23 Окт 2012, 22:19

Когато си карах курса, преди 3 години инструктора специално подчерта че на 3 и 2 знаците са равноправни спрямо предимството и указват липса на такова. Кой спрял, кой не и двамата са без предимство = > правилото на дясностоящия. В правилника не винаги е с предимство тоя, който може да мине пръв и тук е точно така, въпреки че 3 трябва да спре и да се огледа си остава с предимство.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Окт 2012, 22:23

Т.е. този, който не е длъжен да спира според знаците, трябва да спре, за да изчака този, който е длъжен да спре? За мен нерегулирано кръстовище е такова без знаци, а тук има.
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 23 Окт 2012, 22:24

Има два основни вида пътища-с предимство и без.
Щом тук е ясно кой е пътя с предимство,за другите два тъй като са равнопоставени важи само и единствено правилото за дясностоящия.3 е с предимство спрямо 2,а знак стоп му е сложен за да привлече повече внимание у шофьора за да види кои знаци определят пътищата с предимство.На 2 е сложен обърнатия триъгълник тъй като точно той е последната дупка на кавала и така или иначе е ясно че ще дава предимство.
Правилото на дясностоящия е доста замазано в БГ,но в белите европейски страни то е едно от основните и само на много големи и натоварени кръстовища ще видите светофарни уредби и по-различни знаци.За съжаление у нас черния джиП си е Но1 навсякъде.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 23 Окт 2012, 22:37

Добре, а да Ви питам като идвате по посоката на 3 и имате знак "СТОП", какво правите???- спирате задължително на стоп линията. Не слизате да огледате всички знаци на кръстовището и като видите знаците да се регнете като дясно стоящи.
2 е с предимство пред 3 защото не е длъжен да спре, а да намали и да премине безопасно спазвайки правилата. 3 чака последен.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 23 Окт 2012, 22:44

jordanpar написа:...а знак стоп му е сложен за да привлече повече внимание у шофьора за да види кои знаци определят пътищата с предимство....

:mhihi: :mhihi:
въобще не ми е минавало до сега през ума, че знак "СТОП" се слага просто за да привлича внимание....

знак Б1:

Изображение Б1 "Пропусни движещите се по пътя с предимство"

знак Б2:

Изображение Б2 "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство"

виждате ли някаква разлика в текста, определящ значението на двата знака?
и продължавате да твърдите, че двата знака са равнопоставени?
:clap:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 23 Окт 2012, 22:46

TNT написа:Т.е. този, който не е длъжен да спира според знаците, трябва да спре, за да изчака този, който е длъжен да спре? За мен нерегулирано кръстовище е такова без знаци, а тук има.

Ами не- 2 не е длъжен да спира. Да видим дали ще го обясня правилно:

1 и 4 се изнизват- майната им на тях, не ни интересуват повече.
Ако 2 е трябвало да спре на кръстовището за да минат 1 и 4 (разбира се 3 задължително спира) тогава вече играе правилото за дясностоящия и се оказва, че 3 въпреки наличието на Стоп е с предимство и трябва да премине първи.
Ако обаче на 2 не му се е наложило да спира и успее да навлезе в кръстовището преди 3 да потегли от Стоп-а тогава на 3 му се налага да седи, да чака и да псува щото вече 10 минути кисне на тоя Стоп. Но това се получава само защото колите в кръстовището са с предимство пред тези извън него, а знак Б2 казва точно това- "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство". Понеже 3 и без друго си е спрял ще си стои там докато 2 се изниже.

Правилото за дясностоящият се прилага не само на нерегулирано кръстовище- важи с пълна сила и при кръстовище на равнозначни пътища. А в случая 2 и 3 се намират точно на равнозначни пътища- такива дето са без предимство. Макар и различни знаците Б1 и Б2 указват точно това- път без предимство. Поставят в зависимост от условията на пътя (видимост, натовареност и т.н.), но са еднакви като тежест. В смисъл- това, че Б1 не те задължава да спреш в никой случай не ти осигурява предимство пред Б2 който ти казва "Спри!....".

NIKMAN написа:... Не слизате да огледате всички знаци на кръстовището и като видите знаците да се регнете като дясно стоящи...

Смяташ ли, че случайно знаците Б1, Б2 и Б3 са с някаква различна форма от кръг, квадрат и правоъгълник :?: На бас, че са с такива форми за да се познават откъдето и да ги гледаш и да не слизаш от колата да гледаш знаците на другите ;)

ПС: Я пуснете една анкета, та резила да придобие изражение в конкретни цифри.
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 23 Окт 2012, 22:53

Хили се колкото си искаш.Знакът СТОП най-вероятно е сложен на по натоварения от двата пътя с общ статут без предимство.След като тогава обърнатия триъгълник също задължава да пропуснете движещите се по пътя с предимство,макар и без да спирате,и в случая това са десните от ваша страна,как точно ще изпълните указанието на знака ако не пропуснете 3 ??????Нима освен с предимство и без в БГ има и пътища с половин предимство?????Не се излагайте бе,не се подвеждайте по това че знак 36 задължава и спиране до покой.Ами ако вече съм бил спрял и тъкмо тръгвам и се зададе някой по пътя на 2 пак ли трябва да спирам въпреки че съм му отдясно,а?????Тогава кво,той няма ли да ме пропусне защото вече съм в двужение и съм отдясно спрямо него???

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата