Моля Ви,помогнете!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Моля Ви,помогнете!!!!!!!!

Мнение от okoto1971 » 23 Окт 2012, 15:34

Здравейте на всички от форума!!!!Аз съм от Добрич , Желязков ми е фамилията.Преди години(2004г.) направих покупко-продажба на БМВ 318(по договор аз съм новият собственник),но не успях да регистрирам колата в КАТ и данъчно поради това че колата имаше досие и беше пусната за издирване , дефакто аз съм собственник само с един договор за покупко-продажба.Дадох я на един приятел(не помня за колко пари,и когото не мога да открия вече няколко години),а той на дру г, другия на друг и т.н.Обаче в момента текат данъци и лихви.Помогнете ми да открия човека в когото е автомобила(на мен тази кола не ми трябва) , поне да оправим документите , поне така и той , и аз ще сме спокойни.Колата е с регистрация.Червено БМВ 318 РВ 1011 ТХ !!!!Моля Ви помогнете!!!Ако някой има инфо(дори колата да не е в движение) моля нека ми се обади на тел.0885103012,или на имейл: j_s@mail.bg , omegagroup@mail.bg Благодаря Ви предварително!!Този форум ми е последния шанс!!!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Моля Ви,помогнете!!!!!!!!

Мнение от boksioraE39 » 23 Окт 2012, 16:53

К'ви лихви като колата не е регистрирана в данъчното?!!!!!!!!!! :conf:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 23 Окт 2012, 16:57

Колега, та щом не си регистрирал колата в кат, значи на талона не пише твоето име :bchug: Сам казваш, че си собственик само по договор..

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 23 Окт 2012, 17:22

Всъщност човекът е прав да се притеснява.Не го подвеждайте.Казва ''договор за покупко-продажба'',а не че е бил упълномощен.Това договор пред нотариус ли е?В такъв случай стария собственик отива с договора в данъчното по постоянен адрес и си маха колата от данъчната ставка.А новият собственик е длъжен в срок да си заведе колата на неговата в неговото местоживеене.Така че,има проблем и то не малък.Особено ако след него колата е давана от един на друг само с пълномощни.
Аз лично преди 8-9 години вече имах Голф3,с българска регистрация с всичко.Продадох го с договор и тъй като го загубих,колата две години се водеше и на новите собственици и на мое име.Добре че ги знаех къде са хората,направих си копие от техния екземпляр и след представяне в данъчното ми махнаха данъците.Така че г-н Желязков от Добрич най-малкото ще е глобен като отиде да си покаже договора в общината,а като видят и от коя година е най-вероятно ще му начислят всичко досега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 23 Окт 2012, 18:29

Глобата за не регистриране е отпаднала по давност, иначе за последните 3 или 5 години данъка си важи.
Иначе г-н Желязков от Толбухин, как я даде на твоя приятел ? Имаш ли договор (всъщност едва ли :mhihi: )... Та в тоя ред на мисли, защо не отидеш да я обявиш за открадната или обсебена ?

п.п. Вариант е и да я бракуваш, ама без номера, талони и платени данъци :dunno: май няма как ....
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 23 Окт 2012, 18:38

след като не е регистрирана в КАТ как да я заведе в данъчното.Ако утре я спрат на пътя и я проверят ,тя по талони не се води негова.
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 23 Окт 2012, 19:53

kjm написа:след като не е регистрирана в КАТ как да я заведе в данъчното.Ако утре я спрат на пътя и я проверят ,тя по талони не се води негова.

Да ако нещо стане тя по талон се води на първия собственик. Те (полицията) ще го намерят, ще отидат да го прибират, човека ще си извади договора и ще видят, че нашия герой е новия собственик и кръга се затваря. Определено има за какво да се притеснява, ама това трябваше да го мислите, когато си давате колите без договорама, гледате да приберете паричките пък после каквото ще да става :banghead:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар

Мнение от okoto1971 » 23 Окт 2012, 22:38

Здравейте на всички!!!Благодаря Ви много за мненията по темата която писах!!!!!!!Да,в момента аз нямам никакви документи на автомобила,имам само един договор за покупко-продажба на който договор аз фигурирам като купувач.Да,а за парите които бях платил,мисля че бяха около 7000лв.,а че аз съм взел след няколко месеца 10-15%от парите,мисля че това е нищожно.Нека,моля Ви ако някой знае нещо за този автомобил(БМВ 318,червено рег.ном. РВ1011ТХ ,нека ми се обади 0885103012,дори човека който кара колата в момента,със най-добри чувства съм,и искам да разрешим този проблем!!!Благодаря Ви!!!

Потребител
Аватар
Кара: '23 MB E63 '24 Q5

Мнение от badboy21 » 23 Окт 2012, 23:45

Колега,като гледам номера РВ1011ТХ,защо ми се струва,че автомобила е със старите номера още.Не съм запознат,но има ли възможност колата да е прегистрирана вече,защото в Пловдив от новите номера(със знака BG вляво),няма още серия TX :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 24 Окт 2012, 1:18

Е30 или Е36, мисля, че е важно да се знае?

Потребител
Аватар

Мнение от okoto1971 » 24 Окт 2012, 11:22

E36 1994 год. ,да със старите номера е,но ме съмнява че колата е в североизточна България!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 24 Окт 2012, 13:50

ходи казвай, че е открадната на господата полицай ... друг вариант нямаш
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 24 Окт 2012, 16:47

По талон може да не е негова,само защото той е нарушил закона като не я е регистрирал навреме.Ако договорът е нотариално заверен,даже и да има нарушения с този автомобил през всичките тези години и да се пишат на данните по този талон,едно представяне на гореспоменатия договор веднага ще отведе ченгетата при господина от Добрич за всичко случило се след датата на договора!!!!
Да не говорим за данъчните натрупвания.
Да не говорим че на мен ми е чудно как лицето е разбрало че автомобилът е издирван,а го е купил,а в същото време умишлено не е ходил в КАТ,защото е знаел че колата ще бъде задържана до изясняване на случая,което в БГ понякога граничи с инфинити.
Най вероятно г-н Желязков ли беше се е изтарикатил да вземе един съмнителен автомобил на четворно по-ниска цена,а сега се чуди как да си го избие.
Но тази тема е и полезна,нека всички тези които тарикатеят с покупко-продажби чрез пълномощни и не си регистрират данъчно колите им е за обеца.

Потребител
Аватар

Мнение от okoto1971 » 24 Окт 2012, 17:27

Момчета,когато я купувах тази кола,от сърце ви казвам наистина не знаех че колата е имала досие,и се е издирвала,да направихме договор за покупко-продажба пред нотариус.Наистина сега незнам откъде да започна да оправям каша която се забърка.незнам и адвокат дали ще ми помогне.искам да оправя нещата,защото сигурно ще ме дърпат за неплатени данъци.Просто незнам как,къде и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Окт 2012, 19:24

На договора пише ВИН на колата, по този номер на рама и на мотор, тя е регистрирана (или свалена от отчет) в КАТ. Отиди в КАТ, най-добре при познат, но и да не е, обясни случая и поискай съвет какво да направиш. Ако толкова държиш да издириш колата и няма как да откриеш "приятеля" си, това ти е единствения начин. Вероятността е малка, защото не се водиш никъде като собственик, но поне можеш да разбереш как гледа законът на твоя случай.
Never mistake motion for action...

Следваща

Назад към Извън Темата