апартамент от ЧСИ(публична продан)
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: апартамент от ЧСИ(публична продан)
raduslaf написа:Ще ти отговоря по-късно довечера, че сега излизам
Недей ми отговаря,очевидно ще е същото ,което си написал по-горе
Цитирам:
"Това е невъзможно,тя камерата на ....ще ги анатемоса и отлъчи..." и тн.
Ето ти една мисъл,за която се сещам в момента.
"Човек живее 75% със своята фантазия и само 25% с фактие-това е неговата сила и неговата слабост"
Ерох Мария Ремарк го е казал.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Е.Димитров написа:raduslaf написа:Ще ти отговоря по-късно довечера, че сега излизам
Недей ми отговаря,очевидно ще е същото ,което си написал по-горе
Цитирам:
"Това е невъзможно,тя камерата на ....ще ги анатемоса и отлъчи..." и тн.
Ето ти една мисъл,за която се сещам в момента.
"Човек живее 75% със своята фантазия и само 25% с фактие-това е неговата сила и неговата слабост"
Ерох Мария Ремарк го е казал.
Вероятно е бил прав, не разбирам от мъдрости, а от съдебно изпълнение. Съгласявам се с всичко, което си казал, ти си прав

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
към колегата RADUSLAF ,дай малко подробности за какво тряабва да внимава човек при търговете така наречените подводни камъни
,има ли възможност след евентулна покупка на даден имот ,примерно да се появи 3-та страна и да има претенций(примерно друг кредитор,съпруг-съпруга ,държавата и др)и какво става със дадения имот,също доколкото ми е известно длъжникът може да обжалва и какви са шансовете да спечели,и какво става с парите на новия спбственик ,при положение ,че е спечелил,платил е в срок и тн

Eдни познати си купиха апартамент за 25 000 лв...верно- 70 квадрата на 1ви етаж- 15 бона за ремонт- и сега си имат 10 годишен апаратамент за чудо и приказ за 40 000 лв.... 
пп: купиха го 1 ден преди да бъде ОБЯВЕН за публичен продан-което е различно от провеждането на конкурс
пп2: а, и мишките-които хвърлят бомби в тази тема- и от едната и от другата страна на нещата-нека се скрият и да спрат да се изказват-след като няма какво конкретно да кажат
Или споделяйте факти в темата- или си замълчете и не се излагайте 

пп: купиха го 1 ден преди да бъде ОБЯВЕН за публичен продан-което е различно от провеждането на конкурс

пп2: а, и мишките-които хвърлят бомби в тази тема- и от едната и от другата страна на нещата-нека се скрият и да спрат да се изказват-след като няма какво конкретно да кажат

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
exotique написа:Eдни познати си купиха апартамент за 25 000 лв...верно- 70 квадрата на 1ви етаж- 15 бона за ремонт- и сега си имат 10 годишен апаратамент за чудо и приказ за 40 000 лв....
пп: купиха го 1 ден преди да бъде ОБЯВЕН за публичен продан-което е различно от провеждането на конкурспп2: а, и мишките-които хвърлят бомби в тази тема- и от едната и от другата страна на нещата-нека се скрият и да спрат да се изказват-след като няма какво конкретно да кажат
Или споделяйте факти в темата- или си замълчете и не се излагайте
как точно става това?с уговорка със чси или със кредитора на длъжника?
Харесваш си даден имот. Свързваш се с ЧСИ-то. Правиш оглед, харесваш имота, решаваш да го купиш и ако искаш купуваш документи от ЧСИ-то.
По указана банкова сметка внасяш зададък в размер на минимум 10% от първоначално обявената цена (по обявлението). В срок подаваш в съдебно - изпълнителна служба плик с твоето предложение. Предложението има определени реквизити (бланки в нета - бол). В указания срок се явяваш на тръга.
Съдията отваря предложенията и определя победител (който се подписва на протокола). След това се прави явно наддаване като стъпката (наддаването) е с 10% от първоначалната цена. Който спечели пак подписва протокол и има 7 дни да плати - пак по указаната сметка. След това се се подготвя постановлението и така.
Който е купил от ЧСИ е доволен (принципно когато цените не са диктувани от кредитора има приятни попадения). На който са му продали имота няма да е доволен. Все пак тук няма сделка, а едно принудително производство. Не забравяй, че имотът, който ще си купиш ще е в плачевно състояние (най-вероятно). Примерно: счупен теракот, сменени входни и интериорни врати, без мивки, седала... Така, че не се подвеждай много на огледа и прецени основно сградата и локацията.
Таксите са сериозни. За постановлението се плаща. Имаш и вписване в Агенция вписвания. Имаш и плащане за въвод във владение (ако се налага).
Безброй са подводните камъни, на които може да се натъкнеш. На мен ми се случи да спечеля на търг имот, който не е на длъжника
. Ела да видиш после колко търсен станах.
Един съвет - отиди за консултация при адвокат, дай 50 - 100 лв. за да си сигурен и действай. Че тук са доста капацитети и да не се подведеш от някоя печатна грешка.
Не съм професионалист и може да съм те подвел за нещо. Горното е на база личен опит.
По указана банкова сметка внасяш зададък в размер на минимум 10% от първоначално обявената цена (по обявлението). В срок подаваш в съдебно - изпълнителна служба плик с твоето предложение. Предложението има определени реквизити (бланки в нета - бол). В указания срок се явяваш на тръга.
Съдията отваря предложенията и определя победител (който се подписва на протокола). След това се прави явно наддаване като стъпката (наддаването) е с 10% от първоначалната цена. Който спечели пак подписва протокол и има 7 дни да плати - пак по указаната сметка. След това се се подготвя постановлението и така.
Който е купил от ЧСИ е доволен (принципно когато цените не са диктувани от кредитора има приятни попадения). На който са му продали имота няма да е доволен. Все пак тук няма сделка, а едно принудително производство. Не забравяй, че имотът, който ще си купиш ще е в плачевно състояние (най-вероятно). Примерно: счупен теракот, сменени входни и интериорни врати, без мивки, седала... Така, че не се подвеждай много на огледа и прецени основно сградата и локацията.
Таксите са сериозни. За постановлението се плаща. Имаш и вписване в Агенция вписвания. Имаш и плащане за въвод във владение (ако се налага).
Безброй са подводните камъни, на които може да се натъкнеш. На мен ми се случи да спечеля на търг имот, който не е на длъжника

Не съм професионалист и може да съм те подвел за нещо. Горното е на база личен опит.
Селото се оказа точно във града
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
[quote="exotique"]...споделяйте факти ....quote]
Стандартно проведен търг, на апартамент в луксозен затворен комплекс, завършен с настилки, направени бани, без обзавеждане, с монтирана кухня с електроуреди, климатици, радиатори и пр...Така е обявен и цената е за вида, в който се показва на огледите. Един купувач, мнООго добра цена, човека хеппи... И ... В няколкото дни до влизане във владение, длъжника, собственика на сградата и съответно на няколко продаващи се на търг жилища вътре, всъщност негов служител /малка сладка Оправителка/, влизат, избушват и изнасят брутално цялата кухня...
В последствие като видях документите никъде не беше описан апартамента, тоест вида, в които се продава... Това се прави винаги, когато има някакво обзавеждане. Пропуск на ЧСИ-то... На Блексафира кантората
Добре, че лично той не водеше сделката /беше ми споменавал преди за тези имоти/, че... бях приготвила бухалката
Докато трае процедурата се назначава Пазач на имота, в случая е било доста неподходящо и леко навеждащо на някои неприятни мисли, това да бъде длъжника...
В крайна сметка апартаментът излезе с една доста прилична кухня по-скъп... Та в такъв случай, освен пълно описание на жилището, в деня на търга, под ръка с ЧСИ-то до имота, нова брава и ключа... не знам къде, хахахха
Като цяло трябва нюх, контакти, късмет и малко смелост...Стават добри сделки... И задължително адвокат или човек с МНООГО опит в тези процедури...
Стандартно проведен търг, на апартамент в луксозен затворен комплекс, завършен с настилки, направени бани, без обзавеждане, с монтирана кухня с електроуреди, климатици, радиатори и пр...Така е обявен и цената е за вида, в който се показва на огледите. Един купувач, мнООго добра цена, човека хеппи... И ... В няколкото дни до влизане във владение, длъжника, собственика на сградата и съответно на няколко продаващи се на търг жилища вътре, всъщност негов служител /малка сладка Оправителка/, влизат, избушват и изнасят брутално цялата кухня...
В последствие като видях документите никъде не беше описан апартамента, тоест вида, в които се продава... Това се прави винаги, когато има някакво обзавеждане. Пропуск на ЧСИ-то... На Блексафира кантората

Докато трае процедурата се назначава Пазач на имота, в случая е било доста неподходящо и леко навеждащо на някои неприятни мисли, това да бъде длъжника...
В крайна сметка апартаментът излезе с една доста прилична кухня по-скъп... Та в такъв случай, освен пълно описание на жилището, в деня на търга, под ръка с ЧСИ-то до имота, нова брава и ключа... не знам къде, хахахха
Като цяло трябва нюх, контакти, късмет и малко смелост...Стават добри сделки... И задължително адвокат или човек с МНООГО опит в тези процедури...
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
такааа ,темата взе да замясва,благодарение на 2-та поста преди моя
определено ще ангажирам адвокат ,и то с богат опит във вещното право за да няма изненади
а за самото натдаване (тайното),някакъв съвет за оферта в % от продажната цена, примерно(сега да уточня,понеже горе-долу се запознах със схемите които правят длъжниците и кредиторите за да съберат повечко пари) аз ще си оценя дадения имот за себе си колко струва и естествено колко мога да отделя за него,но все пак..

определено ще ангажирам адвокат ,и то с богат опит във вещното право за да няма изненади

а за самото натдаване (тайното),някакъв съвет за оферта в % от продажната цена, примерно(сега да уточня,понеже горе-долу се запознах със схемите които правят длъжниците и кредиторите за да съберат повечко пари) аз ще си оценя дадения имот за себе си колко струва и естествено колко мога да отделя за него,но все пак..
vaykisss написа:...
а за самото натдаване (тайното),някакъв съвет за оферта в % от продажната цена...
Какво ти пука за тайното наддаване, там каквото и да напишеш е все тая- реалният търг започва после с явното наддаване.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Дай конкретна оферта? Аз чат пат следя официалните предложения и не виждам изгодни оферти.
Логиката ми е следната:
За да се появи един имот при ЧСИ, то най-вероятно става въпрос за просрочени плащания. Т.е. най-вероятно някой е купил апартамент през бурните 2006 - 2009 година, когато цените на м2 бяха от 850Е/м2 нагоре.
За няколко години са платени малка част от цената на кредита / в масовият случай ЧСИ продава имоти на кредитор /, съответно иска е за цена на имота около 800Е/м2.
Пример: апартамент 100м2 е купен за най-малко 85 000Е, за 3-4 години са погасени 5000Е. Кредитора има да взима 80 000Е= цената е 800Е/м2
Не е евтино! Сега има редовни жилища на по 600 - 750Е/м2
Каква е логиката да се купува от ЧСИ? По-изгодни ли са офертите? Греша ли в разсъжденията?
Логиката ми е следната:
За да се появи един имот при ЧСИ, то най-вероятно става въпрос за просрочени плащания. Т.е. най-вероятно някой е купил апартамент през бурните 2006 - 2009 година, когато цените на м2 бяха от 850Е/м2 нагоре.
За няколко години са платени малка част от цената на кредита / в масовият случай ЧСИ продава имоти на кредитор /, съответно иска е за цена на имота около 800Е/м2.
Пример: апартамент 100м2 е купен за най-малко 85 000Е, за 3-4 години са погасени 5000Е. Кредитора има да взима 80 000Е= цената е 800Е/м2

Каква е логиката да се купува от ЧСИ? По-изгодни ли са офертите? Греша ли в разсъжденията?

barty написа:Дай конкретна оферта? Аз чат пат следя официалните предложения и не виждам изгодни оферти.
Логиката ми е следната:
Пример: апартамент 100м2 е купен за най-малко 85 000Е, за 3-4 години са погасени 5000Е. Кредитора има да взима 80 000Е= цената е 800Е/м2Не е евтино! Сега има редовни жилища на по 600 - 750Е/м2
Грешиш

Жилището може да няма нищо общо с всеманията на ЧСИ-то... Може да е теглен потребителски или бизнес кредит, който да не е обслужван-и да се разпродава имуществото на длъжника....Съответно ЧСИ- то си иска своето-което няма нищо общо с реалната цена на апартамента...Така апартамент за 80 000 -съвсем възможно е да бъде продаден от ЧСИ с цел погасяване на необслужвани заддължения в размер на 30-40 000

Друг вариант-ако жилището е закупено с потребителски кредит, то винаги тези кредити са с голям процент самоучастие-тоест има вариант едно 30-40 % от апартамента да са заплатени кеш от длъжника по ипотечният кредит... В такъв слуачай- ако апартамента е струвал 850 евро м2-то кредитора е финансирал до 50-60% от стойността на жилището- което означава, че ако кредита е необслужван дълго време-ЧСИ то притежава апартамент на 450-500 евро квадрата. И го обявява за толкова-колкто има да взима от длъжника - а не-колкото длъжника е заплатил за апартамента...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Не съм виждал такива промо оферти, но не казвам че няма
Успех на автора на темата, дано намери мечтаният апартамент.

Успех на автора на темата, дано намери мечтаният апартамент.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Има един сайт за публикуване на обяви от чси та за предстоящи търгове,потърси в нета и там може да ти хареса някоя оферта.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Тая тема ще я следя щото и мен от известно време ме интересува покупката на апартамент и съм чувал, че от ЧСИ-та може да изпадне доста прилична оферта...
Si non confectus, non reficiat.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3