апартамент от ЧСИ(публична продан)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: апартамент от ЧСИ(публична продан)

Мнение от Е.Димитров » 25 Окт 2012, 17:54

raduslaf написа:Ще ти отговоря по-късно довечера, че сега излизам :)

Недей ми отговаря,очевидно ще е същото ,което си написал по-горе
Цитирам:
"Това е невъзможно,тя камерата на ....ще ги анатемоса и отлъчи..." и тн.
Ето ти една мисъл,за която се сещам в момента.
"Човек живее 75% със своята фантазия и само 25% с фактие-това е неговата сила и неговата слабост"
Ерох Мария Ремарк го е казал.

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 25 Окт 2012, 18:45

Е.Димитров написа:
raduslaf написа:Ще ти отговоря по-късно довечера, че сега излизам :)

Недей ми отговаря,очевидно ще е същото ,което си написал по-горе
Цитирам:
"Това е невъзможно,тя камерата на ....ще ги анатемоса и отлъчи..." и тн.
Ето ти една мисъл,за която се сещам в момента.
"Човек живее 75% със своята фантазия и само 25% с фактие-това е неговата сила и неговата слабост"
Ерох Мария Ремарк го е казал.

Вероятно е бил прав, не разбирам от мъдрости, а от съдебно изпълнение. Съгласявам се с всичко, което си казал, ти си прав :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Окт 2012, 19:21

ЕрИх ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 25 Окт 2012, 23:03

към колегата RADUSLAF ,дай малко подробности за какво тряабва да внимава човек при търговете така наречените подводни камъни :mhihi: ,има ли възможност след евентулна покупка на даден имот ,примерно да се появи 3-та страна и да има претенций(примерно друг кредитор,съпруг-съпруга ,държавата и др)и какво става със дадения имот,също доколкото ми е известно длъжникът може да обжалва и какви са шансовете да спечели,и какво става с парите на новия спбственик ,при положение ,че е спечелил,платил е в срок и тн

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 25 Окт 2012, 23:08

Eдни познати си купиха апартамент за 25 000 лв...верно- 70 квадрата на 1ви етаж- 15 бона за ремонт- и сега си имат 10 годишен апаратамент за чудо и приказ за 40 000 лв.... :winky:
пп: купиха го 1 ден преди да бъде ОБЯВЕН за публичен продан-което е различно от провеждането на конкурс :mhihi:
пп2: а, и мишките-които хвърлят бомби в тази тема- и от едната и от другата страна на нещата-нека се скрият и да спрат да се изказват-след като няма какво конкретно да кажат ;) Или споделяйте факти в темата- или си замълчете и не се излагайте :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 25 Окт 2012, 23:17

exotique написа:Eдни познати си купиха апартамент за 25 000 лв...верно- 70 квадрата на 1ви етаж- 15 бона за ремонт- и сега си имат 10 годишен апаратамент за чудо и приказ за 40 000 лв.... :winky:
пп: купиха го 1 ден преди да бъде ОБЯВЕН за публичен продан-което е различно от провеждането на конкурс :mhihi:пп2: а, и мишките-които хвърлят бомби в тази тема- и от едната и от другата страна на нещата-нека се скрият и да спрат да се изказват-след като няма какво конкретно да кажат ;) Или споделяйте факти в темата- или си замълчете и не се излагайте :bchug:

как точно става това?с уговорка със чси или със кредитора на длъжника?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 25 Окт 2012, 23:31

Харесваш си даден имот. Свързваш се с ЧСИ-то. Правиш оглед, харесваш имота, решаваш да го купиш и ако искаш купуваш документи от ЧСИ-то.
По указана банкова сметка внасяш зададък в размер на минимум 10% от първоначално обявената цена (по обявлението). В срок подаваш в съдебно - изпълнителна служба плик с твоето предложение. Предложението има определени реквизити (бланки в нета - бол). В указания срок се явяваш на тръга.
Съдията отваря предложенията и определя победител (който се подписва на протокола). След това се прави явно наддаване като стъпката (наддаването) е с 10% от първоначалната цена. Който спечели пак подписва протокол и има 7 дни да плати - пак по указаната сметка. След това се се подготвя постановлението и така.

Който е купил от ЧСИ е доволен (принципно когато цените не са диктувани от кредитора има приятни попадения). На който са му продали имота няма да е доволен. Все пак тук няма сделка, а едно принудително производство. Не забравяй, че имотът, който ще си купиш ще е в плачевно състояние (най-вероятно). Примерно: счупен теракот, сменени входни и интериорни врати, без мивки, седала... Така, че не се подвеждай много на огледа и прецени основно сградата и локацията.
Таксите са сериозни. За постановлението се плаща. Имаш и вписване в Агенция вписвания. Имаш и плащане за въвод във владение (ако се налага).

Безброй са подводните камъни, на които може да се натъкнеш. На мен ми се случи да спечеля на търг имот, който не е на длъжника :shock: . Ела да видиш после колко търсен станах. :) Един съвет - отиди за консултация при адвокат, дай 50 - 100 лв. за да си сигурен и действай. Че тук са доста капацитети и да не се подведеш от някоя печатна грешка.

Не съм професионалист и може да съм те подвел за нещо. Горното е на база личен опит.
Селото се оказа точно във града

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Окт 2012, 0:25

[quote="exotique"]...споделяйте факти ....quote]

Стандартно проведен търг, на апартамент в луксозен затворен комплекс, завършен с настилки, направени бани, без обзавеждане, с монтирана кухня с електроуреди, климатици, радиатори и пр...Така е обявен и цената е за вида, в който се показва на огледите. Един купувач, мнООго добра цена, човека хеппи... И ... В няколкото дни до влизане във владение, длъжника, собственика на сградата и съответно на няколко продаващи се на търг жилища вътре, всъщност негов служител /малка сладка Оправителка/, влизат, избушват и изнасят брутално цялата кухня...
В последствие като видях документите никъде не беше описан апартамента, тоест вида, в които се продава... Това се прави винаги, когато има някакво обзавеждане. Пропуск на ЧСИ-то... На Блексафира кантората :twisted: :mhihi: Добре, че лично той не водеше сделката /беше ми споменавал преди за тези имоти/, че... бях приготвила бухалката :lol:
Докато трае процедурата се назначава Пазач на имота, в случая е било доста неподходящо и леко навеждащо на някои неприятни мисли, това да бъде длъжника...
В крайна сметка апартаментът излезе с една доста прилична кухня по-скъп... Та в такъв случай, освен пълно описание на жилището, в деня на търга, под ръка с ЧСИ-то до имота, нова брава и ключа... не знам къде, хахахха

Като цяло трябва нюх, контакти, късмет и малко смелост...Стават добри сделки... И задължително адвокат или човек с МНООГО опит в тези процедури...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 26 Окт 2012, 3:06

такааа ,темата взе да замясва,благодарение на 2-та поста преди моя :bowdown:
определено ще ангажирам адвокат ,и то с богат опит във вещното право за да няма изненади :yes:

а за самото натдаване (тайното),някакъв съвет за оферта в % от продажната цена, примерно(сега да уточня,понеже горе-долу се запознах със схемите които правят длъжниците и кредиторите за да съберат повечко пари) аз ще си оценя дадения имот за себе си колко струва и естествено колко мога да отделя за него,но все пак..

Аватар

Мнение от F3P » 26 Окт 2012, 8:37

vaykisss написа:...
а за самото натдаване (тайното),някакъв съвет за оферта в % от продажната цена...

Какво ти пука за тайното наддаване, там каквото и да напишеш е все тая- реалният търг започва после с явното наддаване.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Окт 2012, 8:43

Дай конкретна оферта? Аз чат пат следя официалните предложения и не виждам изгодни оферти.
Логиката ми е следната:

За да се появи един имот при ЧСИ, то най-вероятно става въпрос за просрочени плащания. Т.е. най-вероятно някой е купил апартамент през бурните 2006 - 2009 година, когато цените на м2 бяха от 850Е/м2 нагоре.
За няколко години са платени малка част от цената на кредита / в масовият случай ЧСИ продава имоти на кредитор /, съответно иска е за цена на имота около 800Е/м2.

Пример: апартамент 100м2 е купен за най-малко 85 000Е, за 3-4 години са погасени 5000Е. Кредитора има да взима 80 000Е= цената е 800Е/м2 :paranoid: Не е евтино! Сега има редовни жилища на по 600 - 750Е/м2
Каква е логиката да се купува от ЧСИ? По-изгодни ли са офертите? Греша ли в разсъжденията?
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 26 Окт 2012, 11:06

barty написа:Дай конкретна оферта? Аз чат пат следя официалните предложения и не виждам изгодни оферти.
Логиката ми е следната:

За да се появи един имот при ЧСИ, то най-вероятно става въпрос за просрочени плащания. Т.е. най-вероятно някой е купил апартамент през бурните 2006 - 2009 година, когато цените на м2 бяха от 850Е/м2 нагоре.
За няколко години са платени малка част от цената на кредита / в масовият случай ЧСИ продава имоти на кредитор /, съответно иска е за цена на имота около 800Е/м2.

Пример: апартамент 100м2 е купен за най-малко 85 000Е, за 3-4 години са погасени 5000Е. Кредитора има да взима 80 000Е= цената е 800Е/м2 :paranoid: Не е евтино! Сега има редовни жилища на по 600 - 750Е/м2
Каква е логиката да се купува от ЧСИ? По-изгодни ли са офертите? Греша ли в разсъжденията?

Грешиш :mhihi: и то доста...в сметките :winky:
Жилището може да няма нищо общо с всеманията на ЧСИ-то... Може да е теглен потребителски или бизнес кредит, който да не е обслужван-и да се разпродава имуществото на длъжника....Съответно ЧСИ- то си иска своето-което няма нищо общо с реалната цена на апартамента...Така апартамент за 80 000 -съвсем възможно е да бъде продаден от ЧСИ с цел погасяване на необслужвани заддължения в размер на 30-40 000 :winky: ...
Друг вариант-ако жилището е закупено с потребителски кредит, то винаги тези кредити са с голям процент самоучастие-тоест има вариант едно 30-40 % от апартамента да са заплатени кеш от длъжника по ипотечният кредит... В такъв слуачай- ако апартамента е струвал 850 евро м2-то кредитора е финансирал до 50-60% от стойността на жилището- което означава, че ако кредита е необслужван дълго време-ЧСИ то притежава апартамент на 450-500 евро квадрата. И го обявява за толкова-колкто има да взима от длъжника - а не-колкото длъжника е заплатил за апартамента...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Окт 2012, 15:04

Не съм виждал такива промо оферти, но не казвам че няма :dunno:
Успех на автора на темата, дано намери мечтаният апартамент.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Окт 2012, 16:02

Има един сайт за публикуване на обяви от чси та за предстоящи търгове,потърси в нета и там може да ти хареса някоя оферта.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Окт 2012, 16:03

Тая тема ще я следя щото и мен от известно време ме интересува покупката на апартамент и съм чувал, че от ЧСИ-та може да изпадне доста прилична оферта...
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата