LEMFÖRDER ментета!?!?!??!
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
LEMFÖRDER ментета!?!?!??!
Колеги купих тука от форума едни бурета за Е39 LEMFÖRDER смених ги, и колата започна много да пука отзад при потегляне, появи се и доста здраво сеене на задницата. Значи при самата замяна, новите буренца влязоха в шенкелите супер лесно, което според майсторите не е нормално. Та четох тука из форума, че имало някви ментаци LEMFÖRDER, май били китайчета, дали е възможно и моите да са такива, уж ги купих за оригинални, опаковките изглеждаха нормално за моето непрофесионално око, та и аз не знам, какво е вашето мнение колеги 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: LEMFÖRDER ментета!?!?!??!
то е ПЪЛНО с ментета колега точно на тази марка ...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Шанса да са ментак купен от форума е 99%
.
Отиваш при вносителя на Лемфьордер и процентите се обръщат, но и цената е маааалко по-различна.
Пиши кой е колегата от форума, да му дадеш сам шанс за реабилитация.

Отиваш при вносителя на Лемфьордер и процентите се обръщат, но и цената е маааалко по-различна.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Шанса да са ментак купен от форума е 99%.
еми сигурно трябваше да се досетя заради по-ниската цена, сега наново смяна реглажи, аз съм си виновен, но здраве да е, за другия път поне ще знам

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Няма да е лошо да кажеш от кой си ги купил и дали вече си коментирал с продавача за този проблем?
- mslmisko
- кандидат ентусиаст
-
май и аз попаднах на менте, но ги взех от авто плюс
и след 4000-5000км отново за смяна..
и след 4000-5000км отново за смяна..
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
http://www.zf.com/brands/content/en/lem ... country=36
Ето ви вносителите, избирайте си фирма.
Аз ползвам една от тоя списък и винаги съм бил мн. доволен.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
2 вътрешни накрайника и 2 тампона на носачите - щета за няма и 10к км....незнам дали е от това,че съм карам с 40/18 гуми но просто са тотал щета...преди 2 години,сякаш не беше така,а цените разлики нямат въобще 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
добре колеги кажете все пак от кой ги взимате тези менте части тъй като и аз съм си взел буренца от форума лемфиордери и имам едно странно чаткане в задните колела и ми е интересно дали не съм се набутал и аз ...? пък и ще е полезно да знаят хората от кого да не пазаруват части на съответната марка .
- Mollov
- Мародератор
-
Gqbriel написа:2 вътрешни накрайника и 2 тампона на носачите - щета за няма и 10к км....незнам дали е от това,че съм карам с 40/18 гуми но просто са тотал щета...преди 2 години,сякаш не беше така,а цените разлики нямат въобще
Аз преди 2 години смених на 1-цата вътрешни кормилни накрайници, които се разбиха за точно 3м (което е бая под дори твоите 10к)... а гледам къде карам... да, факт е, че качеството вече не е същото.
Очаквам автора на темата да сподели за кой "продавач" става дума и каква комуникация е водил с него.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
deyan-enchev написа:http://www.zf.com/brands/content/en/lemfoerder/technical_service_lemfoerder/service_network_lemfoerder/service-network-search-lemfoerder.jsp#brands=2&country=36
Аз преди години взех носач за е46 (LEMFÖRDER) от една от фирмите в тоя списък и изкара точно 10 000 км, така че и това май не е гаранция. След това го рециклирах и изкара още 25 000.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Прав си колега, няма гаранция, но в твоя случай аз бих се свързал с фирмата продала ми въпросната част пазейки си фактурата.
Другия вариант е ако се направят на луди пращаш частта на Лемфьордер и там вече става ясно каква е.
Трябва да се спре с тия лъжи и продажби на ментета все някога и започвам да се дразня на "некоректни".
Засега не съм имал проблем с част на Лемфьордер ще видим докога.
Другия вариант е ако се направят на луди пращаш частта на Лемфьордер и там вече става ясно каква е.
Трябва да се спре с тия лъжи и продажби на ментета все някога и започвам да се дразня на "некоректни".
Засега не съм имал проблем с част на Лемфьордер ще видим докога.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Mollov написа:Gqbriel написа:2 вътрешни накрайника и 2 тампона на носачите - щета за няма и 10к км....незнам дали е от това,че съм карам с 40/18 гуми но просто са тотал щета...преди 2 години,сякаш не беше така,а цените разлики нямат въобще
Аз преди 2 години смених на 1-цата вътрешни кормилни накрайници, които се разбиха за точно 3м (което е бая под дори твоите 10к)... а гледам къде карам... да, факт е, че качеството вече не е същото.
Очаквам автора на темата да сподели за кой "продавач" става дума и каква комуникация е водил с него.
Не давам имена на колеги от форума,не за друго а поради факта,че до тук съм да кажем 90% доволен от всичко,което предлагат..факт ,и пътищата по които карам са зле,гумите са с нисък профил.
Тампонче,биелетка - да се строши за 10к км айде мога да приема в някаква граница - но вътрешен накрайник - както и да е...
Май май,ще почна да събирам за части от оторизирани сервизи и места,от които мога да взема същите части с малко по-ниски цени...но си мисля,че окачването не би трябвало да е чак такъв консуматив...поне не и под едни 50к км

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
значи при мен новите бурета се движат вътре в шенкелите, това се установи при едночасова проверка на задницата от двама пича в един сервиз, а това местене на буретата в самите шенкели е абсолютно недопустимо, може би става въпрос за разлика от някакви микрони, но ето че имам супер дразнещо сеене в задницата, което е опасно. Старите бурета си бяха за смяна, но с тях нямаше сеенето. Не знам и аз какво да мисля за тези новите бурета, ментета ли са не са ли, за 30лв. парчето може и да са ментаци. Някой който е наясно с цените може да сподели 

- Mollov
- Мародератор
-
Gqbriel написа:Май май,ще почна да събирам за части от оторизирани сервизи и места,от които мога да взема същите части с малко по-ниски цени...но си мисля,че окачването не би трябвало да е чак такъв консуматив...поне не и под едни 50к км
Аз съм с Lemforder на Е36-цата, цялата предница... и от 4г. (да чукам на дърво, че нещо много почнах да се хваля) държат... само че ония Lemforder-и и тия сега не са същите... гледал съм елементи по окачването, взети от различни доставчици (оторизирани, "неоторизирани")... просто не са същите вече... явно се усетиха, че нямат сметка един елемент да държи по 4-5 години...
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3