Пререгистрация на е30 проблем.!?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Пререгистрация на е30 проблем.!?
saleen написа:При рутинна проверка се представя само малкият талон от свидетелството за регистрация, големият никой не е длъжен да го носи, докато си кара колата, а номера на мотора е на него, тъй че тази сверка не си я представям как ще стане, освен при прехрърляне в КАТ, или ГТП, когато се гледат номерата по големия талон.
По принцип не съм превърженик на карането с пълномощно, ама в този случай
Това са ти малките грижи при сменен мотор. Карането с пълномощно е лесната част общо взето.
В КАТ няма да ходиш- лесно е, ГТП- все ще го минеш, живеем в БГ. Сложното идва при ПТП- дали пък "съвсем случайно" застрахователя няма да те прати да го духаш здраво като установи, че също толкова "случайно" колата ти няма право да се движи по пътищата

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
bmw-120 написа:Значи колата е е30 по талон 1.8i но колегата от Пазарджик е сменил мотора с 1.8is от е36 .. няма документ за мотора и в талона пише номера на стария мотор ... Трябва да е пререгистрирам в КАТ Пловдив защото е с пазарджишки номера... изчетох доста но останах с впечатление ,че всеки КАТ в страната процедира по различен начин и при тях няма определена практика затова питам вас колеги да дадете съвет и да предложите най-удачния начин за пререгистрация .. мерси предварително
Колега имаш два варианта за КАТ
1.Буташ 10-20 лв. на човека на канала и той я пише в новият талон без номер на двигателя
2.Зацапваш номера на двигателя грес масло и т.н така че да не се види на канала

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
ilia1984 написа:bmw-120 написа:Значи колата е е30 по талон 1.8i но колегата от Пазарджик е сменил мотора с 1.8is от е36 .. няма документ за мотора и в талона пише номера на стария мотор ... Трябва да е пререгистрирам в КАТ Пловдив защото е с пазарджишки номера... изчетох доста но останах с впечатление ,че всеки КАТ в страната процедира по различен начин и при тях няма определена практика затова питам вас колеги да дадете съвет и да предложите най-удачния начин за пререгистрация .. мерси предварително
1.Буташ 10-20 лв. на човека на канала и той я пише в новият талон без номер на двигателя
2.Зацапваш номера на двигателя грес масло и т.н така че да не се види на каналаединият е много мързелив и ще те накара ти да го чистиш което и ще направиш
Колега, това ако ставаше така, всички със сменени мотори да караме. Надявам се че не говориш сериозно.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ilia1984 написа:bmw-120 написа:Значи колата е е30 по талон 1.8i но колегата от Пазарджик е сменил мотора с 1.8is от е36 .. няма документ за мотора и в талона пише номера на стария мотор ... Трябва да е пререгистрирам в КАТ Пловдив защото е с пазарджишки номера... изчетох доста но останах с впечатление ,че всеки КАТ в страната процедира по различен начин и при тях няма определена практика затова питам вас колеги да дадете съвет и да предложите най-удачния начин за пререгистрация .. мерси предварително
2.Зацапваш номера на двигателя грес масло и т.н така че да не се види на каналаединият е много мързелив и ще те накара ти да го чистиш което и ще направиш
много мъка има по тоя свят

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
хахахахах и после ще си дойде пеша от КАТ

към автора,щом не сте минали нотариус и щом не си я плащал ,сега е най точния момент да се откажеш от таз кола

И не забравяйте за тази тема:
Откраднато Е30 черно купе с номер: РА 5434 АВ
Откраднато Е30 черно купе с номер: РА 5434 АВ
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Да попитам и аз нещо.Ако си харесам например Е30ска с 3.5 мотор,която е от София,а аз съм от Габрово,ще може ли да я карам безпроблемно, без да я регистрирам на габровска табела?Сигурно ми е много тъп въпроса,но съм много бос в тия неща с прехвърляния,регистрации и прочие.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
SPEED_GABROVO написа:Да попитам и аз нещо.Ако си харесам например Е30ска с 3.5 мотор,която е от София,а аз съм от Габрово,ще може ли да я карам безпроблемно, без да я регистрирам на габровска табела?Сигурно ми е много тъп въпроса,но съм много бос в тия неща с прехвърляния,регистрации и прочие.
Що да не можеш- можеш разбира се. Идват обаче няколко интересни момента:
- Как ще минеш ГТП

- Какво правиш при ПТП

- Какво правиш когато куките в Габрово те надушат, че си нередовен

Но изключвайки тези неща- можеш да я караш така както мислиш. Още ли искаш такава кола

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми аз щото съм чувал за рутинни проверки, в които сверяват номера на рама и мотор, затова го казах. А че големия талон не си длъжен да го носиш, е така.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Преди 6-7 години регистрирах такава кола в КАТ Враца,бях сменил мотора.Казах че не знам че е сменян мотора и така съм купил колата.От там написах това писмено и го заверих при нотариус а те записаха новия номер на двигателя и го пуснаха за проверка,дали има регистрирана кола с този номер или открадната чакаше до към 10 дни.След проверката минах комисия(всеки КАТ си има ден в седмицата в която се събира такава комисия) и от там нов талон с новия номер и готово.
Така стана при мен преди време,продавах колата и нямаше как да я дам с нередовни документи иначе аз си я карах така.
Така стана при мен преди време,продавах колата и нямаше как да я дам с нередовни документи иначе аз си я карах така.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
F3P написа:SPEED_GABROVO написа:Да попитам и аз нещо.Ако си харесам например Е30ска с 3.5 мотор,която е от София,а аз съм от Габрово,ще може ли да я карам безпроблемно, без да я регистрирам на габровска табела?Сигурно ми е много тъп въпроса,но съм много бос в тия неща с прехвърляния,регистрации и прочие.
Що да не можеш- можеш разбира се. Идват обаче няколко интересни момента:
- Как ще минеш ГТПТо е ясно, че всичко може, но си е усложнение.
- Какво правиш при ПТПГО реално ще имаш само за пред куките- ЗК директно ще откаже да плати заради смененият мотор.
- Какво правиш когато куките в Габрово те надушат, че си нередовенЛошо е да си в малък град и да си нередовен. Или ще кихаш по 20лв. на всеки полицай дето те срещне, или ще ти спрат колата от движение.
Но изключвайки тези неща- можеш да я караш така както мислиш. Още ли искаш такава кола
Не съм се изсилил да купувам такава кола,просто ми е любопитно как стоят нещата,защото ми допадна едно комби от Троян с 3.5 двигател,ама като гледам е кофти работата .Благодаря за отговора.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Преди време може да е ставало с уверение, че не си сменял ти мотора, ама я набий в коша на някоя 16-ка М50 или М52, както се прави масово и върви убеди тези от кат че мотора е като оригиналния и е 1.6
. Вече и в кат не пасат трева, отделно гориш при инцидентна проверка, абе колегата горе всичко е описал.В някой градове почнаха да привикват такива коли и малко да ги закопчават
.

only rear wheel drive
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
В неговия случай от 18ка колата си е пак 18ка

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
А как стои въпроса при смяната с по малък двигател,пак ли се минава технотест?Харесах една седмица Е23,но със сложен двигател 2.5,вместо оригиналния 2.8 та се чудя много дали да се вкарам във филма 

- bmw-120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: чужди бараки :)
- Мечтае да кара: e30,36 M3
Колата е затворена страница вече за мен затова и темата се изчерпва 

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3