Покупка на климатик????
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Покупка на климатик????
sambeto написа:Хубавия климатик е доста по тих,лапа доста по малко ток,работи оптимално на по ниски температури и т.н.
И с времето си избива парите с разликата в консумацията.Мисли перспективно,защото климатика се ползва почти целогодишно и поне 5-7-10 години да те изкара.С тези повишения и на цените на тока,ако спестиш 500-600 лева от модела,само за година ще ги дадеш в сметка за ток.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И след 6-7 години отиват на боклука и мидеята и дайкина и митсубишя .На колегата пуснал темата бих препоръчал да добави някой лев върху тия 1000 дето е заделил и да си купи климатик.
Това че в хипермаркетите монтажа бил "постен" и "спестявали" монтажниците ..ами като иска клиента монтаж с екстри има и модели с платен монтаж.Плаща си 180лв или 200лв монажа и си получава почистването запушване на монтажния отвор пвц канали и други такива.
Това че в хипермаркетите монтажа бил "постен" и "спестявали" монтажниците ..ами като иска клиента монтаж с екстри има и модели с платен монтаж.Плаща си 180лв или 200лв монажа и си получава почистването запушване на монтажния отвор пвц канали и други такива.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И след 6-7 години отиват на боклука и мидеята и дайкина и митсубишя
тъжно , но факт . С приятели смятахме много и накрая се оказа, че 5 годишната гаранция на Мидея (класа с нагревател на външното тяло) е най-изгодната покупка . Защото 800лв за 12ка климатик с коп 3,7 са си оферта .
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
И аз преди две седмици, гледах, сравнявах и т.н. Гледах Дайкини по 1600 лв., Самсунзи, LG-та и кви ли не. В Технополис имаше промоция с безплатен монтаж на няколко климатика: Hitachi, Carrier, Haier и някъв Samsung. Гледах, гледах и стигнах до извода, че от всички тия климатици Carrier-a е произведен единствен в Тайван, а всички други са в Китай. Не, че има някаква гаранция за изработката, но някакси съм по-спокоен. А и е произведен във фабриките на Тошиба. Не е много известен като марка, но в нашата фирма имахме 2-3 камиона с мобилна климатична система (хладилни камиони) Carrier, а другите бяха с Thermo King. Крайната сметка беше, че тия с Thermo King се чупеха много често, а с Carrier-ите нямахме грижи. Може би затова избрах него. 1150 лв. с безплатен монтаж, 12-ка инвертор.
- Jordana
- старши ентусиаст
-

Ако човек търси нещо наистина качествено забравя въобще за самсунг панасоник мидея осака хитачи и всичко със странни звучащи по "японски" марки с които пазара е залят.При тях вероятноста да останете без климатик 1 месец след изтичане на гаранцията е огромна.Всите тия имат по един два наистина качествени модела на цена като за 10 годишно БМВ 3та серия

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
всяка есен се пръква подобна тема за климатици
общо взето в тая тема, както и в старите мненията са основно на лаици в областта и всеки си хвали неговия климатик
не мисля да навлизам в полемики и за това ще ви кажа направо- лидери в климатичната техника са японците
всичките китайски, корейски и т.н. алтернативи са компромис
основното при избора на климатик е коефициента на трансформация /COP/
т.е. колкото по-висок, толкова по-добре
колегата с Мидеята с COP 3.7 да вземе да се скрие защото:
това е Тошиба модел от преди 7-8 години
на тези, дето твърдят, че дали е Дайкин, Тошиба, Мицубиши или някаква китайска пръчка било все едно щото след 7-8 години всички били за боклука да заповядат в къщи да видят как работи National /реално Панасоник/ от 1996 година и с COP 4.2
към автора на темата- зарежи Техномаркет и Технополис и си вземи климатик от фирма, специализирана в сферата
те също имат оферти за климатици с безплатен монтаж

общо взето в тая тема, както и в старите мненията са основно на лаици в областта и всеки си хвали неговия климатик
не мисля да навлизам в полемики и за това ще ви кажа направо- лидери в климатичната техника са японците
всичките китайски, корейски и т.н. алтернативи са компромис
основното при избора на климатик е коефициента на трансформация /COP/
т.е. колкото по-висок, толкова по-добре
това е Тошиба модел от преди 7-8 години

на тези, дето твърдят, че дали е Дайкин, Тошиба, Мицубиши или някаква китайска пръчка било все едно щото след 7-8 години всички били за боклука да заповядат в къщи да видят как работи National /реално Панасоник/ от 1996 година и с COP 4.2

към автора на темата- зарежи Техномаркет и Технополис и си вземи климатик от фирма, специализирана в сферата
те също имат оферти за климатици с безплатен монтаж
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Тъй ся.......
Първо благодаря на всички които се включиха в темата
Определено ме спряхте да залитам по хипермаркетите
Относно климатика..... ще се чудя и ще се мая поне още седмица и тогава ша видим какви ще ги сътворя.
Някои нещо за Вимакс????
Първо благодаря на всички които се включиха в темата

Определено ме спряхте да залитам по хипермаркетите

Относно климатика..... ще се чудя и ще се мая поне още седмица и тогава ша видим какви ще ги сътворя.
Някои нещо за Вимакс????

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

Hito написа:...
Някои нещо за Вимакс????
много сериозна фирма, качествен монтаж и адекватен сервиз

Колега тъй като климатика ти е за топлене, вземи по-хубав. Почти всички охлаждат добре със сравнително по-малка консумация. Но при отопление разликата е по-голяма.
Лятото от 35/40 градуса искаш да направиш 25 - 10 15 градуса разлика.
Зимата от -10/-15 до 25 са си 35/40 градуса разлика.
Лятото от 35/40 градуса искаш да направиш 25 - 10 15 градуса разлика.
Зимата от -10/-15 до 25 са си 35/40 градуса разлика.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Колега, аз имам 6 климатика на Fujitsu DC inverter 12 4 сана над 3 години работят целогодишно 12 месеца нон стоп проблеми нямам купил съм ги от Зора с безплатен монтаж струваха по 1100 лева бройката.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Jordana
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:всяка есен се пръква подобна тема за климатици![]()
общо взето в тая тема, както и в старите мненията са основно на лаици в областта и всеки си хвали неговия клим
това е Тошиба модел от преди 7-8 години![]()
Колега ако си в "бранша" недопустимо е да изказваш такива мнения понеже са далеч от професионализма и са за лична употреба.Ако не си може

Какво да му видим на тоя " National /реално Панасоник/ от 1996 година " ? Климатик ..работи и толкова.Нито можеш да измериш нещо реално по параметрите му нито нищо.Те и затова продават навсякъде в БГ боклуци щото няма лаборатория да сертифицира реално такава стока.Другото е все едно да твърдиш че тоя климатик е с непреходни във времето параметри - като нов е.Все едно няма механично износване на компресора ..промени в електрониката ..корозия на топлообменник..разграждане на фреон..не ми се изброява и задълбава

Имаше тука един дето ме убеждаваше че такъв японски климатик го ползвал 16г

Jordana написа:zazomazo написа:всяка есен се пръква подобна тема за климатици![]()
общо взето в тая тема, както и в старите мненията са основно на лаици в областта и всеки си хвали неговия клим
това е Тошиба модел от преди 7-8 години![]()
Колега ако си в "бранша" недопустимо е да изказваш такива мнения понеже са далеч от професионализма и са за лична употреба.Ако не си може![]()
Какво да му видим на тоя " National /реално Панасоник/ от 1996 година " ? Климатик ..работи и толкова.Нито можеш да измериш нещо реално по параметрите му нито нищо.Те и затова продават навсякъде в БГ боклуци щото няма лаборатория да сертифицира реално такава стока.Другото е все едно да твърдиш че тоя климатик е с непреходни във времето параметри - като нов е.Все едно няма механично износване на компресора ..промени в електрониката ..корозия на топлообменник..разграждане на фреон..не ми се изброява и задълбаваСащото е да твърдиш че едно БМВ он 1996г е в състояние "чисто ново " и има параметри на двигателя все едно е от конвейра към 11.2012г ?!
Имаше тука един дето ме убеждаваше че такъв японски климатик го ползвал 16гработел страхотно и даже бил още с японските батерии на дистанционното.Пълни глупости са това.Ако тестово закачиш един такъв въртян 16г климатик и един същия модел чисто нов в сервизни условия ще се убедиш къв боклук ти е климатика след 16г работа.
колега, именно понеже съм "в бранша" мисля, че имам право да изказвам такова мнение

щото имам преки наблюдения не към един климатик в къщи, а към хиляди вече... и то наблюдения "от вътре" , а не щото просто ми е закачен на стената в хола...схващаш ли?
другото са празни приказки по форумите от хора, за които климатика е просто една кутия на стената
състоянието на 16-годишния климатик мога да проверя елементарно, а консумацията също толкова лесно с обикновени амперклещи...а ти вярвай на написаното на табелката на китайчето и си мисли, че като е чисто нов е невероятен

няма спор, че за тези години има механично износване, но ако мога да се възползвам от твоята аналогия с БМВ- едно 10 годишно БМВ е много повече кола от чисто нова Махиндра

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Имах предвид че НЕможеш да измериш СОР фактора на какавто и да е климатик без значение нов или стар .А както ти е известно той е в пряка зависимост от състоянието респективно износването на целия агрегат.Така че мен изобщо не ме интересува по табелките какво дават а ти казвам че няма как един климатик да работи 16 години и да е в същото техническо състояние какъвто е бил като нов.Живота на един климатик от среден клас 1000-1500лв е 7-8 години от там нататък колко ще изкара е въпрос на късмет.
И аз да се оплача от монтажа - не стига че вземат по 200лв за две дупки и малко фреон, ами постоянно капризи - външното тяло не можело тук, тук не може да дупчим, метража става много и т.н.
Дано не звучи като реклама, но последния климатик който купувах беше от Атаро именно заради монтажа. Дупчеха се две стени, разстоянието стана доста, но не взеха нито лев повече, нито пък се оплакваха от нещо. Дори не искам да си спомням какви премеждия съм имал с местни фирми

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Не мисля , да се скривам никъде , защото ти говоря за климатик 12ка за 800лв с 5 години гаранция и нагревател на външното тяло , който в нашите ширини не е излишен . КОП ти е като разхода на колата - това което се дава е осреднена стойност и си пише ясно - при пълно натоварване расте . Така, както топлинна производителност номинално е 4 КВ а нараства до около 6КВ , така и КОП-а се променя .
Ти сега би ли дал информация , колкото струва онова нещо с КОП 6,2 , това номиналния коефициент ли е и тн , че от тези йероглифи нищо не разбираме .