Покупка на климатик????

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Покупка на климатик????

Мнение от Jordana » 04 Ное 2012, 22:29

Няма как да ти даде колко струва щото тия ги няма от 2006 година на пазара.Около 1260 йени по спомен .Ето малко отзиви на потребители за тая тошиба
記事の中で
"「エアコンのクリーニングで使った洗浄液が、モーターと電源の接続部分に付いて火花が飛び、発火した」
と、ありますが、これが原因だとすると、他のメーカーの機種でも気を付けなければいかないかもしれませんね。
1部の電気店では、上記の件を考慮して、「エアコン洗浄液またはそれに類似品」の取り扱いを中止したようです。
私が良く買っていたオノ@ンも取り扱いを止めていました。"
Не са много доволни с две думи :lol:
Върхов модел верно но малко пресилени ми се вижда тоя СОР 6.2 по скоро е 5.8 ама карай.
Последна промяна Jordana на 04 Ное 2012, 22:35, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Ное 2012, 22:34

acho.rs написа:
колегата с Мидеята с COP 3.7 да вземе да се скрие защото:

Не мисля , да се скривам никъде , защото ти говоря за климатик 12ка за 800лв с 5 години гаранция и нагревател на външното тяло , който в нашите ширини не е излишен . КОП ти е като разхода на колата - това което се дава е осреднена стойност и си пише ясно - при пълно натоварване расте . Така, както топлинна производителност номинално е 4 КВ а нараства до около 6КВ , така и КОП-а се променя .
Ти сега би ли дал информация , колкото струва онова нещо с КОП 6,2 , това номиналния коефициент ли е и тн , че от тези йероглифи нищо не разбираме .

естествено, че COP-а е променлива величина при различните условия и въпросния е такъв при оптимални условия
но същото важи и за Мидеята, дадена от теб като пример

т.е. при -10 навън COP-а ще падне да кажем наполовина, но това важи и за Мидеята и за Тошибата :arrow: пак японеца ще е по-икономичен :winky:

добре изчисления климатик няма нужда от допълнителен нагревател на външното тяло, щото сам успява да се справя с дефроста

колко струва въпросната Тошиба?
ми доста...ама качеството си има определена цена... що всички тука караме БМВ-та, а не Дачии въпреки неколкократно по-високата им цена?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Ное 2012, 22:44

добре изчисления климатик няма нужда от допълнителен нагревател на външното тяло, щото сам успява да се справя с дефроста

Успява , ама до -15 -18, а после .... а при -25 ? Аз за това казах по нашите ширини . Прав си за другото което казваш , но в случая бюджета е около 1000лв с монтаж и за това съм предложи най-изгодния , според мен вариант .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Ное 2012, 22:45

Да е по икономичен ..със колко ? Мен ми се върти около 20-25% .На 100квт изгорени от мидеята този консумира примерно 70квт тоест около 6лв бонус.Правете си сметка колко трябва да работи тоя дайсейкай с цена около 2000лв за да си избие разликата от 1200лв спряма среден клас клима 800лв за с СОР 3.6 .В никакъв случай не казвам че е лош климатика или нещо подобно .Напротив добър е с по голям комфорт по икономичен нооо..всеки сам решава как да си изхарчи паричките.
Нагревателя на външното тяло е единствено и само да не замръзва тавата тоест да отича конденза свободно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Ное 2012, 22:59

acho.rs написа:

Успява , ама до -15 -18, а после .... а при -25 ? Аз за това казах по нашите ширини . Прав си за другото което казваш , но в случая бюджета е около 1000лв с монтаж и за това съм предложи най-изгодния , според мен вариант .

всеки един климатик трупа лед най-вече при температури до към -10 и мъгливо /влажно/ време
при -25 влага във въздуха почти няма и от там по топлообменника почти няма какво да кондензира

Тошибата от примера е правена за японския пазар, а там са със сходен с нашия климат, но с много по-висока влажност...та такъв тип климатик се справя перфектно в нашите условия

вярно е, че климатик от подобен клас е над бюджета на автора...ама на мен идеята ми беше да се насочи към японска марка дори и да додаде още малко пари вместо да скача на най-евтините варианти на пазара...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 04 Ное 2012, 23:11

аз миналата година взех едно дайкинче от АТАРО,за 1300лв 12ка,справя се перфектно за сега и като бюджетно решение е удачно според мен,верно не е като хиперинверторите 0,35кв,но за парите си е добре ,миналата зима беше тежка и се справи ,в големите студове,а и все пак отопля панелна стая около 28 кв., с пвц дограма и вътрешна изолация

пс монтажа беше идеален :yes:
:OT: според мен за да работи един климатик максимално добре е най-важно да се прецени помещението (кв.метри,вид строителство панел или тухла,изолоций,изложение,външни стени всичко е относително,един и същ климатик може да работи различно в различни помещения)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Ное 2012, 23:19

Изолацията е най важна .Ако имаш външна такава и стклопакет с подобаващо качество няма да имаш грижи със енерго дружествата дори и с по обикновен климатик.Докато обратното - лошо саниране и разсъхната дограма дори и с клима за 2000лв пак ще плащаш дебели сметки и ще стоиш на студено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 04 Ное 2012, 23:41

Аз пък си купих климатик от фирма в София, въпреки, че монтажа беше в друг град. Платих си транспорта естествено . Много доволен.
Добре е да се съобрази обема на отопляемото помещение и климатика да има резервираност от мощност. Препоръчвам да се мине през форума сетком, където има много информаия за марките, монтажите и т.н.

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 08 Ное 2012, 22:31

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Ное 2012, 22:53

За Хитачито не знам, но на мен единия ми е тоя http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA-fujitsu-asyg-12-le.html

От същата фирма. Не мога да дам мнение колко е надежден, щото още не е видял голям студ но е адски тих. Седи в коридора между етажите, но направо не се чува дори да си до него. Външното тяло също. Другия е Нокрия, който е уж по-висок клас, но е по-шумен от малкия. Може би щото е по-голям.

Иначе разликата между скъп и евтин е не само КОП, КОР и т.н. а и в работата, шума вътре и вънка, вибрациите. Имам познат със Самсунг и вика, че като вземе да си намалява оброротите направо го е страх да не падне стената. Фуджицуто да не го урочасам ама външните му тела са много тихи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Ное 2012, 22:54

HITACHI RAS36FH6 Нисък клас инверторен китайски шит.Идеален за субтропичен климат където зимата не пада по 15 и лятото не се качва над 28 градуса.Иначе в БГ се търгуват добре особено с "безплатен" монтаж.

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 09 Ное 2012, 23:28

Свърши ми драмата :mhihi:
Взех ТОВА
Да става квото ще..... :mhihi:
Утре тряя да го монтират и ша видя как е.......
БЛАГОДАРЯ на всички които изразиха мнение в темата :bchug:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Ное 2012, 23:46

:yes: Ще останеш много доволен. Арно е климатичето. И тия ги бива в монтажа. В тоя безплатния не влизат некви опционални тампони за външното тяло ама по-добре прежали още 30-40лв ли там колко бяха и за тях.
Изображение

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 10 Ное 2012, 2:10

Hito написа:Свърши ми драмата :mhihi:
Взех ТОВА

Честито и със здраве да го ползваш! Темата е интересна, прочетох странни неща - живот на климатика едва ли не 7-8- години?!?!? Пълни глупости!!! 1998 г. бащата сложи Дженерал Електрик (21') да обдухва (топло/студено) помещенията: хол + усвоена кухня + коридор - около 45-50 квадрата ... оттогава нито е допълван с фреон нито се е налагало сервизиране. Железен е!Сега минусите: хала голяма е, но външното тяло е огромно и при дадени обороти се усещат вибрации. Негативна черта е също и наличието на шум (от въздушната струя) при увеличение на вентилатора. Предполагам, че не и толкова икономичен като по младите си събратя! Като цяло е идеално решение за голямо помещение!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 10 Ное 2012, 10:44

Hito написа:Свърши ми драмата :mhihi:
Взех ТОВА

Добър избор.При читав монтаж ще останеш доволен от климатика.Цената е сходна с ниския клас инвертори на дайкин и мицубиши но при този дженерал параметрите са малко по добри .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата