Миене на двигателя?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Миене на двигателя?
Какво ви е мнението за тая процедура? Някой имал ли е проблеми след миене на мотора?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Миене на двигателя?
Аз не съм мил двигател, но бих прибегнал до тая процедура само ако е екстремно мръсен и не може да се почисти с парцал и кофа вода. Като правилен начин за миене съм виждал ползването на градински маркуч, с които просто да обливаш двигателя. Пароструйка не е препоръчително да се ползва. И все пак трябва да се има едно на ум, че са куп кабели, датчици и прочие, и всичко може да се случи след това. И аз искам да си приведа коша в по-приятен за гледане вид, но нещо не ми се мие... и мисля да се пробвам колкото мога с парцали и препарати. Имам и парочистачка и би трябвало да ми свърши добра работа, но мисля да внимавам доста и с нея. Тъй че ако трябва да се придържам към анкетата бих казал "Хубаво е да се мие" с едно "но по правилен начин".
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
На всички коли нов внос им е мит двигателя, пък после няма ядове.
В тоя ред на мисли нали се занимавам с това и колите сам си ги мия, та съм измил не един и два мотора... и по-стари и по-нови, махам акомулатора и не се пали поне 6 - 8 часа (лятото в жегата и по-малко, ако мотора е някой по-стар чак на следващия ден го паля) и ако компютъра е отпред само него го увивам с найлон. Зависи от разположението на свещите на някой мотори понякога се мокрят и за това разкачам кабелите, и оставям да изсъхнат. (ако има повече вода ги изсушавам с пистолета за горещ въздух)
И на наще коли съм им измил моторите, друго е като отвориш и мотора да е чист
Нормално мотор на 12 - 15 години да има масло и прахоляк по него, но мен ме дразни много.
В тоя ред на мисли нали се занимавам с това и колите сам си ги мия, та съм измил не един и два мотора... и по-стари и по-нови, махам акомулатора и не се пали поне 6 - 8 часа (лятото в жегата и по-малко, ако мотора е някой по-стар чак на следващия ден го паля) и ако компютъра е отпред само него го увивам с найлон. Зависи от разположението на свещите на някой мотори понякога се мокрят и за това разкачам кабелите, и оставям да изсъхнат. (ако има повече вода ги изсушавам с пистолета за горещ въздух)
И на наще коли съм им измил моторите, друго е като отвориш и мотора да е чист

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
досега три пъти съм мил двигател и 3те пъти съм имал проблеми,единия път колата не искаше да запали и ме дърпаха от автомивката(wv),втория път на пак на (wv) изгоря бубината,тртия път на бмв-то се намокри датчик на ГИ-то и 3-4 часа не искаше да прехвърля на газ ,и трите пъти съм ги мил за да се проследят течове на масло ,а не за кеф да ми е чист мотора 

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
И аз веднъж съм си мил двигателя, за да се провери за течове (на автомивка ми го миха де) и.. по-добре да не бях. Първо е скъпо, второ излезна, че тече като лейка
и трето - придвижването после беше доста.. интересно. Докато излезна от автомивката (което е да кажем 5-10 метра) ми изгасна около 20 пъти. После придърпваше толкова брутално, че си нямате на представа, но след няколко км се оправи. Та, освен ако не е наистина наложително и аз съм за - не.

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
По-добре да си играете 2-3 часа с парцалче и препарат, отколкото за 5 минути да го минете и после да имате ядове. Веднъж видях баща ми да мие Докато-то направо с водоструйката

Доколкото знам, виждал и мил - дизелите се мият на работещ двигател или напълно студен. Ядове не е имало
Бензиновите не са капризни
Бензиновите не са капризни
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Никога не съм мила двигател на никоя от колите... все ми се струва, че ще има проблем после... Но пък скоро чистих моя, докато не ми свършиха мокрите кърпички от чантата 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Меглио или друг препарат, кофа, гъба, парцал, четка за зъби - според ентусиазма 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мда, ама някой друг да го прави, че после да мога да му набия канчето ако стане нещо
щото само ме плашат какви страшни неща може да станат.
иначе съм мил едно време с меглио всичко пада наистина. най-добре е двигателя да е истинал леко, но не напълно щото меглиото работи по-добре така. не се мие с нещо под налягане естествено... и още нещо - wd40(water displacer 40
) по всички букси превантивно и общо взето това е.

иначе съм мил едно време с меглио всичко пада наистина. най-добре е двигателя да е истинал леко, но не напълно щото меглиото работи по-добре така. не се мие с нещо под налягане естествено... и още нещо - wd40(water displacer 40

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Аз това лято го мих два пъти на автомивка - направо в пароструйката го къпаха и не съм имал абсолютно никакви проблеми след това.
П.П.: След тая тема едва ли ще го измия повече
П.П.: След тая тема едва ли ще го измия повече

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Привет и от мен.за разлика от вас,аз го мия много често-като ми скефне.и начина е следния-първо го пръскам с меглио-обезмаслител,и след време плакна с градинския маркуч с който поливам райграса.проблеми до сега никога и никакви не съм имал.на всички коли съм го правил,и никакви ядове не съм имал.в момента колата ми е тдс,е39.основното е двигателя да не е топъл.
успех.
успех.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Аз имах проблеми след миенето на двигатела (м52) на автомивка. Беше влезнало вода под бобините (при лулите) при първите свещи. Колата прекъсваше и нямаше мощност докато не свалихме да подсушим кабелите и свещите. Не бих мил отново мотора, освен ако не се налага да се открие теч.
- rhase
- младши ентусиаст
-
На мен ми предстои миене, за да търся теч, но не ми се рискува с водоструйката. Меглио и парцали ще свършат ли работа? Струва ми се, че само ще омажа още повече положението. Мисля да пробвам с една пластмасова шпакла да сваля насъбралата се мизерия и после парцали и меглио 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
С меглиото и парцали ще стане сравнително прилично... няма да светне, ама ще е доста по-добре от сега... иначе ако ще миете двигател с вода, то го правете с подходящи препарати, четки и течаща вода (от маркуч), а не на водо-/пароструйка.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3