Сайтът i-kat.org спира работа
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Сайтът i-kat.org спира работа
Айде честито: http://i-kat.org/
Единсвеното бледо подобие на елентронна услуга вече е минало. На печелившите честито бъдещо висене по безкрайните опашки
От днес, (05.11.2012) сайтът i-kat.org спира работа.
Целият архив с потребителите, личните им данни и пароли е изтрит!
Подадена е молба в комисията за защита на личните данни за спиране на прилежащите регистри на сайта i-kat.org.
Минко Лазаров
Управител на Техникъл Сълюшън.
Единсвеното бледо подобие на елентронна услуга вече е минало. На печелившите честито бъдещо висене по безкрайните опашки
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Re: Сайтът i-kat.org спира работа
качили си от зъбите до гащите у фейсбука, ама иначе много ни дреме за личните данни... Тц, тц....
Това на прост народ, да му подадеш фраза и гледай после какво става, чул недочул реве за личните си данни
пп. са да не се изпообидите, ясно е че има и нормални и знаещи тук таме..
Това на прост народ, да му подадеш фраза и гледай после какво става, чул недочул реве за личните си данни

пп. са да не се изпообидите, ясно е че има и нормални и знаещи тук таме..
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Доколкото разбирам, колегата не "реве" за личните си данни, а за това, че ще виси в КАТ като прани гащи, вместо да си свърши работата на сайта 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
можеше електронно да провериш дали имаш/нямаш наказателни постановления
бяха създали известно удобство. ползвал съм го няколко пъти ... някакси спираш да си задаваш върпоса "Ей, тая камера снима ли ме?!".
бяха създали известно удобство. ползвал съм го няколко пъти ... някакси спираш да си задаваш върпоса "Ей, тая камера снима ли ме?!".
Последна промяна jordanov на 07 Ное 2012, 15:01, променена общо 1 път
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
drago_pavlov написа:Доколкото разбирам, колегата не "реве" за личните си данни, а за това, че ще виси в КАТ като прани гащи, вместо да си свърши работата на сайта
Доколкото аз разбирам сайта е спрян защото някой е подал жалба в КЗЛД, най-вероятно смятайки че сайта му нарушава личните данни... Това визирах, не колегата

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
Ако този сайт не принадлежи на кат и по някаква схема просто рови в архивите на кат - това е нарушение. Кат е "притежател на данни" които са събирани с ваше съгласие само за кат-овски нужди. От друга страна всеки "процесор на данни" (ай-кат и тн) от своя страна трябва да бъде одобрен освен от "притежателя на данни" също така и от даващия данни (аз и ти) в писмена форма. Нещо което най- вероятно не е направено и затова е данданията.
Фейсбука е друга казус- там като си създавал акаунта си се съгласил, че информацията която им подадеш става тяхна и те могат да правят каквото си искат с нея- нещо което е немислимо при кат които държат информация само за строго определени нужди които са ясно дефинирани.
Фейсбука е друга казус- там като си създавал акаунта си се съгласил, че информацията която им подадеш става тяхна и те могат да правят каквото си искат с нея- нещо което е немислимо при кат които държат информация само за строго определени нужди които са ясно дефинирани.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
Доколкото знам и беше обявено системата за електронни справки Е на КАТ... В началото като тръгна смия Директор на КАТ даваше обяснения че щяла да облекчава гражданЯта и самия КАТ, колко справки били пуснати и т.н. и как щяла да се облекчи и тяхната работа...
По въпроса със съгласието на притежателите на данните (демек аз), регистрирайки се в сайта очевидно се съгласявам с условията... КАТ като администратор на лични данни, така или иначе разполага с данните ми, т.е. риска е някой да хакне сайта им и от там да ми свие личните данни... Друг проблем не виждам. Но то по тая логика и системата на КАТ могат да хакнат, та общо взето явно се премлъчава истинския проблем.
По въпроса със съгласието на притежателите на данните (демек аз), регистрирайки се в сайта очевидно се съгласявам с условията... КАТ като администратор на лични данни, така или иначе разполага с данните ми, т.е. риска е някой да хакне сайта им и от там да ми свие личните данни... Друг проблем не виждам. Но то по тая логика и системата на КАТ могат да хакнат, та общо взето явно се премлъчава истинския проблем.

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Той не че работеше кой знае колко и докато го имаше, ама айде. Сайтът не е на КАТ, а е на частна фирма, която има договор с тях. Тръгна с големи фанфари, трябваше да го доизградят до напълно интегрирана и работеща платформа, но КАТ просто отказва да осъзнае коя година сме... Причини много.
Never mistake motion for action...
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Тоя сайт беше смешен. Пускаш заявка за проверка, някоя лелка проверява в системата и връща резултата. Изобщо нямаше никаква автоматика.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
jordanov написа:можеше електронно да провериш дали имаш/нямаш наказателни постановления
Да ей така проверяваме на един колега, че има известие да се яви в пощата да си вземе препоръчано писмо. Проверяваме преди да отиде дали няма някаква изненада - сайта ни пише, че няма невръчени актове. Отива и бум честитка от 202-ра от преди 2 месеца снимка. На дургия ден още едно писмо, пак честитка пак от 202ра снимка от същия ден като другата ама в обратна посока

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
kOnPuBkA написа:drago_pavlov написа:Доколкото разбирам, колегата не "реве" за личните си данни, а за това, че ще виси в КАТ като прани гащи, вместо да си свърши работата на сайта
Доколкото аз разбирам сайта е спрян защото някой е подал жалба в КЗЛД, най-вероятно смятайки че сайта му нарушава личните данни... Това визирах, не колегата
И аз първо така го разбрах, но след като минаха новините по няколко сайта, текста по-скоро придобива смисъл, че фирмата е подала молба в комисията за защита на личните данни, да не са вече администратор на лични данни.
Но при 3лв за справка в КАТ + поне 2лв за банков превод, кой ще седне да дава безплатно информация

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5274151
Столичани отново могат да следят за актове от КАТ онлайн
Един от важните елементи във функционалността на новата система е резервирането на час, в който водачите ще могат да отидат в столичния КАТ и ще бъдат обслужени веднага.
Новата система на Столична дирекция на вътрешните работи отдел "Пътна полиция" стартира на интернет адрес e-kat.mvr.bg от тази вечер.
Тя е достъпна и през страницата на Министерството на вътрешните работи, в раздел "Интернет услуги". Системата замества старата, доскоро работеща на адрес i-kat.org.
Живеещите в столицата - водачи на моторни превозни средства, ще могат отново да проверяват онлайн за неполучени наказателни постановления.
Също така имат възможността да направят по интернет заявките си за подмяна на свидетелствата за управление на МПС, за издаване на нови шофьорски книжки, както и за издаване на различните удостоверения от ведомството.
Важен елемент от функционалността на системата е резервирането на час, в който водачите ще могат да отидат в столичния КАТ и ще бъдат обслужени веднага.
Новата услуга е облекчена от гледна точка на това, че
не изисква регистрация, а само валидация чрез имейл.
Стартиралият преди три години сайт i-kat.org бе спрян преди дни, след като поддържащата фирма "Техникъл Сълюшън” реши да прекрати отношенията си с МВР и подаде двумесечно предизвестие за спиране на сайта (на 1 септември), както бе по договор.
Тогава на електронната страница на КАТ търсещите информация се натъкнаха на следния текст:
"От днес, (05.11.2012) сайтът i-kat.org спира работа. Целият архив с потребителите, личните им данни и пароли е изтрит! Подадена е молба в комисията за защита на личните данни за спиране на прилежащите регистри на сайта i-kat.org."
"Всички лични данни и пароли на потребителите са изтрити, гарантират от фирмата, която е оторизирана като оператор за работа с лични данни. Подадена е молба в комисията за защита на личните данни за спиране на прилежащите регистри на сайта i-kat.org", съобщи пред "Блиц" шефът на поддържащата компютърна фирма Минко Лазаров.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
вече има нов сайт на кат за проверка на актовете
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия