адресна регистрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

адресна регистрация

Мнение от kliuna » 07 Ное 2012, 18:10

приятелката ми живее с мен в софия в апартамент който е на мое име. беше студентка и имаше временна адресна регистрация в софия, студентски град. сега е понастинала и личната лекарка и даде болничен(работи в софия) но каза че понеже не и съвпада адреса който е дала с този по лична карта от НОИ щели да го върнат. въпроса е може ли да и направим временна адресна регистрация при мен без да и вадим нова лична карта. Просто през май ще се женим и така или иначе тогава като си смени името ще и вадим нова лична карта. четох разни щуротии за фиктивни договори за наем и т.н. - това отпада. ако има легален начин. просто не искам да и вадим сега ли4на карта и след 6 месеца пак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: адресна регистрация

Мнение от vaykisss » 07 Ное 2012, 18:30

трябва да идетете до общината там по район и ти да попълниш една декларация ,че си съгласен и тн тя да си направи така наречения временен адрес и тва е :yes:

:OT: тва го въведоха заради изборите незнам дали си спомняш ама по морето на няколко адреса се бяха вписали по 40 мангала,да подкрепят еди кой си кмет на еди си коя община :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kliuna » 07 Ное 2012, 19:01

ако е само това екстра, значи не трябва нова лична карта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 07 Ное 2012, 19:17

kliuna написа:приятелката ми живее с мен в софия в апартамент който е на мое име. беше студентка и имаше временна адресна регистрация в софия, студентски град. сега е понастинала и личната лекарка и даде болничен(работи в софия) но каза че понеже не и съвпада адреса който е дала с този по лична карта от НОИ щели да го върнат. въпроса е може ли да и направим временна адресна регистрация при мен без да и вадим нова лична карта. Просто през май ще се женим и така или иначе тогава като си смени името ще и вадим нова лична карта. четох разни щуротии за фиктивни договори за наем и т.н. - това отпада. ако има легален начин. просто не искам да и вадим сега ли4на карта и след 6 месеца пак.

Със сигурност мога да ти кажа че няма да имаш проблеми с НОИ.Болничният ще бъде зплатен.Имай в предвид че първите 3 дена от болничният се плащат от работодателя,а останалите от НОИ,при предоставяне на банкова сметка,която представяш на работодателя,а той на НОИ.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 08 Ное 2012, 9:13

bgpavlp написа: Със сигурност мога да ти кажа че няма да имаш проблеми с НОИ

:yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kliuna » 08 Ное 2012, 14:38

благодаря за адекватните отговори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 21 Авг 2015, 9:35

Да не отварям друга тема искам да попитам тук.
Въпроса е следния - преди бях студент в София редовно и съответно си бях сменил адресната регистрация с временна такава там , заради общежитията. Завърших 2012 и се върнах да живея , там където се водя по лична карта(Димитровград).
Сега има един бонус дето се дава от общината(Димитровград) ако си жител в нея , но като попитах служителката ми каза че нямам право , защото се водя още в София :shock:
Та въпроса ми е защо още се водя в София и имам ли аз някаква вина за това объркване. Да отбележа също , че и миналата година си регистрирах кола и данъците си ми текат в Димитровградкста община :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 21 Авг 2015, 9:44

Някои системи наистина имат обърквация! Аз се водя по постоянно местожителство в Хасково, преди 8 години се регистрирах временно в Студентски град заради общежитията и преди няколко месеца като си издадох свидетелство за съдимост от София без да съм сменял постоянни адрес - оп, изненада! Водя си се още в Студентски град. Относно болничния - няма по-голяма глупост - маса фирми оперират в провицията, а са регистрирани в София - кво праим тогава?
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Авг 2015, 9:46

don_gori написа:Да не отварям друга тема искам да попитам тук.
Въпроса е следния - преди бях студент в София редовно и съответно си бях сменил адресната регистрация с временна такава там , заради общежитията. Завърших 2012 и се върнах да живея , там където се водя по лична карта(Димитровград).
Сега има един бонус дето се дава от общината(Димитровград) ако си жител в нея , но като попитах служителката ми каза че нямам право , защото се водя още в София :shock:
Та въпроса ми е защо още се водя в София и имам ли аз някаква вина за това объркване. Да отбележа също , че и миналата година си регистрирах кола и данъците си ми текат в Димитровградкста община :dunno:

Не е объркване и вината си е твоя.
След като си се върнал в Димитровград е трябвало да отидеш в общината и да си смениш настоящия адрес. Ако не си го направил настоящият ти адрес е в Студенстски град. И моят беше там доста години след като завърших, въпреки че съм живял на няколо други места. Общината няма как да знаят къде живееш ако не си смениш настоящия адрес.
Данъците се плащат по постоянен адрес, затова си регистрирал кола и плащаш данъци в Димитровград.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 21 Авг 2015, 10:01

Е нали за това се води времнна регистрация , спомням си даже че отбелявзвах опция за "6 месеца" , т.е. ти декларираш 6 месеца , че ще си там. На следващата учебна година пак така.
Мислех , че щом е временна след като изтече упоменатия срок , който си отбелязал в декларацията автоматично ти се връща постояната регистрация , т.е. тази по Л.К.
Как да е , значи няма смисъл да ходя да се разправям , защото доста съм им насъбрал. Мисля си че ме взимат за поредния балък , от който могат да си вземат полагащите си му пари :censored:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Авг 2015, 10:31

Доколкото знам ти не декларираш колко време ще си на адреса, а има някакъв минимален срок. Аз съм се регистриал само веднъж, а не в началото началото на всяка година.
Но това беше преди повече от 10 години, сега може да е различно.
Но при всички случаи няма "автоматично" променяне на който и да било адрес.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 LCI
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Estriol blue

Мнение от Meidana » 14 Фев 2016, 20:25

Да не отварям тема ще питам тук - от две години и половина живея в София в собствено жилище, но не съм си сменил постоянния адрес по лична карта - Ихтиман. Плащам си данъка на апартамента в София. Има ли срок в който трябва да си сменя постоянния адрес?
Миналата година си регистрирах колата, съответно СО - по-евтин данък и гражданска :mhihi:
Та като си сменя личната карта някой ден трябва ли да сменям табелите на Бмвто?

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 14 Фев 2016, 20:37

Meidana написа: Та като си сменя личната карта някой ден трябва ли да сменям табелите на Бмвто?

Регистрацията на МПС-то си е по постоянния адрес на собственика един вид . :lol:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от d_r_a_g_o » 14 Фев 2016, 20:53

Meidana написа: Има ли срок в който трябва да си сменя постоянния адрес?

Че кой пък те кара да сменяш постоянния адрес? Имота е твой, но какво от това- ако имаш 25 жилища всичките ли ще са ти постоянен адрес? А и едва ли гориш от желание да плащаш софийските данъци на колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 LCI
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Estriol blue

Мнение от Meidana » 15 Фев 2016, 9:53

Точно така, въпроса е като си сменя постоянния адрес по лична карта дали задължително трябва да го сменя и на документите на колата? В моя случай това би означавало нови табели. Иначе ако е от същия регион колата сменяш само талоните.

Следваща

Назад към Извън Темата