Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Re: Кой е с предимство?

Мнение от Bimmer_M30B35 » 09 Ное 2012, 0:07

Значи ще е застраховано това F10. За баса не се тревожи ще дойда да ви заведа щетите и да се посмея. Другите няма да ги коментирам, че нещо четат между редовете и не ме разбират какво искам да им обясня. А ако са го упоменали вече кръстовището евала. Нещо да свършат като хората чиновниците. Само там за баса да не вземете да му изхакате F10ката на момчето с някой компот, че ще е много грозна картинка...и ако тати ти я купи не се хвали много ще ти завидя ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 09 Ное 2012, 11:00

Я феновете на Б1 да кажат дали при тези обстоятелства синята кола е с предимство :winky: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 09 Ное 2012, 11:41

Аз лично ще пусна синия автомобил ... достатъчно ПТП-та съм виждал на подобни кръстовища и заключенията винаги са "Не спиране на знак СТОП" :bchug:

п.п. Аз спирам да споря кой кога е с предимство ... дано не Ви се случва да сте причина за ПТП от знак СТОП, че много бързо ще разберете как се тълкува от господата с зелени жилетки :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 09 Ное 2012, 11:43

GKuzmanov написа:Аз лично ще пусна синия автомобил ... достатъчно ПТП-та съм виждал на подобни кръстовища и заключенията винаги са "Не спиране на знак СТОП" :bchug:

п.п. Аз спирам да споря кой кога е с предимство ... дано не Ви се случва да сте причина за ПТП от знак СТОП, че много бързо ще разберете как се тълкува от господата с зелени жилетки :mhihi:

Хвала на такива кавалери на пътното платно като теб,колега :bowdown: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer_M30B35 » 09 Ное 2012, 11:59

Хвала на мъже, които търсят кавалери. :))))
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 09 Ное 2012, 12:27

Vra4anin написа:...Или греша ? :oops:

Грешиш разбира се- който има СТОП е 9-та дупка на кавала и минава винаги последен :mhihi:

plradev написа:Хвала на такива кавалери на пътното платно като теб,колега :bowdown: :mhihi:

Като не знаят елементарните правила им е по-лесно да го играят "кавалери" :mhihi: Аз не се оплаквам де- такива "знаещи" ми улесняват живота и минавам лесно, а те си стоят на мястото. Като не знаят кога са с предимство- да висят и да чакат :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 09 Ное 2012, 12:53

Bimmer_M30B35 написа:Хвала на мъже, които търсят кавалери. :))))

Аз съм широко скроен на пътя бе сладур,а ти си кЕси на стопчето колкото искаш :) Само да не чака някой грубиян зад теб ,че не знам :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer_M30B35 » 09 Ное 2012, 13:32

plradev написа:
Bimmer_M30B35 написа:Хвала на мъже, които търсят кавалери. :))))

Аз съм широко скроен на пътя бе сладур,а ти си кЕси на стопчето колкото искаш :) Само да не чака някой грубиян зад теб ,че не знам :mhihi:

Обикновено умните шофьори избягват 3та глуха за да излизат от нея,дори и с предимство. А за мен не се притеснавай не кеся, (каквото и да означава на мездренски това) никъде. Имам много симпатична рецидивистка мутра. А и 8 годишния стаж "у столицата" си ме научи толерантност било то с или без предимство - имам спокойствието да почакам. Научи ме и,че грубияните много често си гълтат езика след първото маваши. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Със или без предимство е по-добре като се налага да почакаш, колеги. Аз съм за тази теза - много е добре за нервната система и ламарините. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от GKuzmanov » 09 Ное 2012, 13:40

Ще Ви разкажа 2 истории барем Ви влезе нещо в главата.

Ситуацията е като на снимката на plradev: Аз се возя в червения автомобил и си чета вестник при което става леко ПТП (нищо не видях). Слиза авера да се разправя при което чух, че пича който ни удари е синия автомобил от картинката. Разбират се, че синия е отнел предимство и чакат КАТ. През това време аз отидох да свърша работа до една банка на близо. След 45 минути ми се звъни на пожар да дойда за свидел (помислих си кви свидетели като всичко е ясно). Връщам се и ситуацията вече беше друга : КОЛЕГАТА СЪС СИНИЯ АВТОМОБИЛ Е КАРАЛ ПО ПЪТЯ С ПРЕДИМСТВО И СЛУЧАЙНО СИ Е ВИКНАЛ 5 ПРИЯТЕЛИ ЗА "СВИДЕТЕЛИ" . Та на моя авер му написаха АКТ, взеха му точки, не му платиха каско и те така.

Та в такива ситуации със знак СТОП винаги чакам :dummy: със здраве и след като се опитвате да ме храните, аз Ви пожелавам да Ви преебат по такъв начин та да се научите, че теорията няма нищо общо с практиката :bchug:

п.п. другата по-късно че трябва да ставам
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 09 Ное 2012, 13:45

Bimmer_M30B35 написа:Инструктора кой е къде работи и кой му е дал кетапа да си каже и да си го подпали ритуално у тях си с навряна глава в г*за.
:clap: Не мислиш ли, че твърдението ти, че знаеш правилника по-добре от практикуващ инструктор в Пловдив, е меко казано смешно. И то за нещо, което е доста основно и касаещо два от най-често срещаните знаци. Хубаво е човек да си вярва и да е уверен в себе си, но е хубаво и да мисли от време на време. Както каза "Със или без предимство е по-добре като се налага да почакаш, колеги." - с това всички се съгласихме, но темата не е за това, а за това как трябва да се случат нещата по закон. Дали ви изглежда логично или не, няма значение. Не всичко в живота е логично и добре измислено. 22 годишен ли трябва да ви го каже?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 09 Ное 2012, 14:02

GKuzmanov написа:Ще Ви разкажа 2 истории барем Ви влезе нещо в главата.

Ситуацията е като на снимката на plradev: Аз се возя в червения автомобил и си чета вестник при което става леко ПТП (нищо не видях). Слиза авера да се разправя при което чух, че пича който ни удари е синия автомобил от картинката. Разбират се, че синия е отнел предимство и чакат КАТ. През това време аз отидох да свърша работа до една банка на близо. След 45 минути ми се звъни на пожар да дойда за свидел (помислих си кви свидетели като всичко е ясно). Връщам се и ситуацията вече беше друга : КОЛЕГАТА СЪС СИНИЯ АВТОМОБИЛ Е КАРАЛ ПО ПЪТЯ С ПРЕДИМСТВО И СЛУЧАЙНО СИ Е ВИКНАЛ 5 ПРИЯТЕЛИ ЗА "СВИДЕТЕЛИ" . Та на моя авер му написаха АКТ, взеха му точки, не му платиха каско и те така.

Та в такива ситуации със знак СТОП винаги чакам :dummy: със здраве и след като се опитвате да ме храните, аз Ви пожелавам да Ви преебат по такъв начин та да се научите, че теорията няма нищо общо с практиката :bchug:

п.п. другата по-късно че трябва да ставам

И какво показваш с тази история? Че са преебали приятеля ти? Кофти, ама докато кат са такива специалисти така ще е. А това, че го пожелаваш на някой да се случи е доста жалко от твоя страна. Чакай тогава и аз да ти разкажа една история. Прибираме се към Пловдив с едни приятели (2 коли сме, аз карам едната и съм втора кола). На изхода на Пещера (ако не се лъжа), за да продължиш към Пловдив трябва да завиеш надясно, а главния път извива наляво. Вече приближаваме завоя, когато моят приятел тръгва да изпреварва 2 коли почти на завоя (кво го прихвана не знам) и си викам - оф тоя забрави за отбивката и вече вадя тела да му звъня да се връща, при което виждам как още не е изпреварил втората кола и рязко свива надясно, буквално в нея :help: Коментари ква глупост е направил мисля, че са излишни. Останалите си продължихме (по негова молба). Сега идва интересното - като са дошли от кат са искали да пишат акт на другия човек за неспазена дистанция :help: :help: :help: А ударът беше задно-страничен.. Моят приятел е трябвало само да каже, че е било така и айде. Или дори само да си премълчи. Но въпреки, че направи глупост при самата ситуация със сблъсъка, поне после постъпи като мъж и е казал какво точно е станало. Та.. кат, кво да ги правиш.

Така че, аз за разлика от теб, пожелавам да не ни се случват каквито и да е ПТП-та, защото освен всичко останало и ще те изкарат виновен, ако ще и някоя пияна мотика да те отнесе :banghead:

Колега, казваш "теорията няма нищо общо с практиката". Имам въпрос към теб. Кой твърди обратното? Аз казвам как е на теория, а не че ще се забивам в някой, щото на теория съм с предимство. То ако карахме като коне с капаци всеки щеше да има по 1 ден стаж :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 09 Ное 2012, 14:02

На мен ми е ясно ,че тука повечето сте с многодишна и многомилионна километрична практика зад волана ;) Участвали в безброй ПТП-та и предпоставки за такива ... Но никой не го бОли (на мездренски - интересува :winky: ) .

Има закон ,има правилник за прилагането му и зададена конкретна теоретична ситуация. На база закона и правилника искам всеки да каже кой е с предимство по казуса в картинката . А не колко години стаж има у Софето,как е с мавашитата или колко свидетели некой е привикал и как са го преебали .. :winky:

Айде дерзайте и се обосновавайте като хората ,а не ми вадете от 9 кладенеца вода Вие кви сте толерантни или как се справяте с пътната обстановка ;)

п.п. И по-спокойно с пожеланията :smoke:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Ное 2012, 14:10

АБе така е, прав си. Но понякога е добре да не си изполваш предимството.. Този на знак стоп, трябва да е последен. Последователността е 1,4,2,3. Толкова ли го дъвката това 12 страници..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 09 Ное 2012, 14:18

Kroki написа:АБе така е, прав си. Но понякога е добре да не си изполваш предимството.. Този на знак стоп, трябва да е последен. Последователността е 1,4,2,3. Толкова ли го дъвката това 12 страници..

Сече и отсече викаш :mhihi:

После що сме го дъвкали 12 страници. И 100 да направим все тая.

Аватар

Мнение от F3P » 09 Ное 2012, 14:34

plradev написа:...Има закон ,има правилник за прилагането му и зададена конкретна теоретична ситуация. На база закона и правилника искам всеки да каже кой е с предимство по казуса в картинката . А не колко години стаж има у Софето,как е с мавашитата или колко свидетели некой е привикал и как са го преебали .. :winky: ...

То и аз това искам, ама явно е твърде сложна задача за някои индивиди. За съжаление такива дето не знаят са много. По-лошото обаче не е това, че не знаят- всеки греши, не е фатално. Лошото е, че въпреки пределно ясният текст в закона отговарящ перфектно на ситуацията няколко индивида продължават упорито да казват на черното- бяло. Дано не се засичаме на път където трябва да ми дават предимство :paranoid:

Kroki написа:АБе така е, прав си. Но понякога е добре да не си изполваш предимството.. Този на знак стоп, трябва да е последен. Последователността е 1,4,2,3. Толкова ли го дъвката това 12 страници..

Я, нова звезда :mhihi: Бегом да четеш чл.50, ал.2 и чл.48 от ЗДвП. Ако пък си взел книжка в последните 24 месеца- бегом да я върнеш у КАТ и да си искаш агнето дето си дал.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата