Часовници

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Re: Часовници

Мнение от MaxMeyer » 28 Окт 2012, 12:35

Вярно е че механичните часовници имат "душа" и са някак уникални...Но швейцарските механични часовници дават нормално отклонение + - 2 до 6 секунди за ден.А цените на тези които ми допадат почват от 1000лв и нагоре...Докато кварцовите им братя са много по непретенциозни с по-ниска цена и точност с отклонение + - 1 до 3 секунди за месец.
За мен има няколко важни неща в един часовник който бих купил за носене: Сапфирено стъкло против надраскване (не минерално което уж не се драска),кожена каишка(не метална...не ми допадат),швейцарски или японски механизъм (кварц защото все пак основната работа му е да показва точно време).Приятен и изчистен външен вид който да ми радва окото всеки път щом го погледна.
Преди 3-4 години се спрях на този:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Окт 2012, 21:54

само ефтините механични часовници имат такива огромни отклонения.

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Окт 2012, 10:53

Класа часовници в обсъждания ценови диапазон са повече бижута, класа и стил, отколкото инструменти за мерене на време. Тук марката и дизайна имат по-голямо значение от 1-2-3 секунди отклонение на месец. Като давате съвети, имайте предвид този факт... ;)
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 29 Окт 2012, 12:05

steeN написа:само ефтините механични часовници имат такива огромни отклонения.

Sent using Tapatalk 2

Не съм съгласен ,че и евтините го имат.Освен другите ползвам и едно Tommy Hilfiger автомат механика,далеч е от космическите цени които тук се афишират че трябвало един мъжкарски часовник да струва,а на месец изостава с около 5 секунди и то ако го нося по два три дни в седмицата само и няма как да се разклаща за да се донавива сам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 29 Окт 2012, 14:14

да не се изразих правилно наистина. дори механичен часовник на сейко не дава такива абсурдни отклонения. по-скоро имах предвид ментета.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар

Мнение от Iliani » 29 Окт 2012, 17:11

ff.jpg

http://www.ppwatchessale.com/view_pic.p ... atches.jpg

реплика,но само аз си знам. :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 08 Ное 2012, 15:24

Колеги бях питал малко по назад за мнение ама...
това е часовника който съм харесал -
http://www.romanoff.ru/watch-detail/101/973
Притеснява ме няма ли да се захаби покритието бързо и доколко е добър този механизъм Сейко.
Мерси предварително
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Ное 2012, 16:15

MaxMeyer написа:Вярно е че механичните часовници имат "душа" и са някак уникални...Но швейцарските механични часовници дават нормално отклонение + - 2 до 6 секунди за ден.А цените на тези които ми допадат почват от 1000лв и нагоре...Докато кварцовите им братя са много по непретенциозни с по-ниска цена и точност с отклонение + - 1 до 3 секунди за месец.

ти да си жив... аз имам механични "хронографи" които дават по 10-15 секунди на ден и според производителя е съвсем нормално. и това е след като са били със сменено масло, настроени, измерени, премерени...

механичния часовник е класика. кварцовия е много по-точен, но часовника е модна и лично-възприятелна позиция и като такъв- ако си традиционалист - няма как да носиш кварцов часовник.

някои неща просто са непреходни.

има и друг момент - часовника често е индикатор за... битие и темпо в живота.... като "темпо" не трябва да се бърка със "забързаност". забързаноста е темпо без стил. темпото е ... отсечено и ритмично- както трябва и да се живее (поне според мене). защо го пиша това? просто един механичен часовник които дори не се самонавива е показател за ... такъв стил на живеене. трябва всеки ден да се спираш и да го навиваш. а спирането когато темпото е бързо е... признак на хубави неща.

любимия ми часовник? старите "британски" военни омеги от примерно 1940. имам няколко такива и ги обожавам. хода им е +- 30 секунди и повече на 24 часа. но както казах- това всъщност е без значение :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 09 Ное 2012, 1:00

Не съм съгласен, че механичните и автоматиците са върха на сладоледа ...
Фен съм на Longines - имал съм и механичен и автоматик. И двата имахаха сериозно отклонение (около 5 мин. намесец), което е недопустимо при положение, че съм ги купувал от специализиран (за марката) магазин (извън БГ), при това доста преди да се появят "репликите" - казвам го да няма съмнение че съм купил ментета. Двата часовника ми струваха колкото едно прилично БМВ Е-38!
И двата си искаха внимание и профилактика, на всеки 3-4 години. След смяната на маслото (в сервиза на ул. Солунска, гр. София - НЕ ВИ го препоръчвам) на механичния се появиха аномалии (изоставане, спиране и т.н.). Пробвах на други места (майстори в София) да го вкарат в час - безуспешно и го продадох на голяма загуба (писна ми да наливам пари без ефект)! Автоматът се оказа железен - обаче и като нов и след това си имаше изоставане с около 2 минути на седмица, които почти ми струваха работата ... шефът ми ме извика на извънреден съвет 2 пъти в рамките на 3 месеца и аз се появих с около 2 минути закъснение (по моя часовник си бях точно на време), което по мои разбирания е НЕДОПУСТИМО!!! За закъсненията при директора си платих подобаващо ... Основната ми вина е, че не съм си сверявал часовника на всеки 2-3 дни, но при положение, че давам ****,** евро за да гледам точно време ... без коментар!!! Изоставащият Longines го подарих на баща ми (работи безотказно и до момента, с 2 минути назад на седмица) и си върнах на ръката безотказния и уникален за времето си Касио "СОЛАР", който имам от 90-та година. Сетих се обаче, че през далечната 99' ми подариха (за бала) класически кварцов RW (Raymond Weil) - стилен мъжки и по спомени "пенсионерски" швейцарски часовник с 3 микрона позлата ... когато го зърнах си казах ... "не съм дорасъл за този часовник, нито ми отива на стила, нито съм в адекватно положение да нося такъв" .. и RW потъна в "забвение". Не го бях виждал с години и когато "отворих кутийката" преди 4 години ахнах ... влюбих се сякаш от пръв поглед и оттогава не го свалям от ръката си! Осъзнавам каква е разликата в мирогледа - да си на 18 и на 33 (на колкото съм в момента) въпросният часовник (RW) за мен е еталон за стил, елегантност и красота, като не мога да спра да се възхищавам от точността и непретенциозността на кварцовият му механизъм. За да не съм голословен ще приложа снимка (за жалост снимката е с ниско качество от ГСМ) на моя часовник от преди половин час в подкрепа на изписаното от мен до момента:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Ное 2012, 6:10

не знам какви са тия числа... ето ориент... съвсем плебейска марка както би казал алекс. ~$500 някъде.
сегашната им машинка Orient Caliber 46943 фабрично и дават -7 / 5 сек на ден. и това е зле за механичен часовник (все пак цената).
реално обаче са по-малко от сек. на ден като се настрои. имам и един ориент от 80те, които трябва малко да се почисти и
него ще го засека, ама той какво ли не е виждал и винкел е падал на него :)
за срещите със шефа... календара ми е на смарт телефона и няма грешка там. часовника не е за тва :)

този ремо уайл или както там си го произнасят швейцарците не мога да го възприема... на картинката изглежда като класически часовник от 60те, OK.
обаче на живо като му видиш срелката как "цъка" и цялата магия просто се губи.

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 09 Ное 2012, 11:18

steeN написа:не знам какви са тия числа... ето ориент... съвсем плебейска марка както би казал алекс. ~$500 някъде.
сегашната им машинка Orient Caliber 46943 фабрично и дават -7 / 5 сек на ден. и това е зле за механичен часовник (все пак цената).
реално обаче са по-малко от сек. на ден като се настрои. имам и един ориент от 80те, които трябва малко да се почисти и
за срещите със шефа... календара ми е на смарт телефона и няма грешка там. часовника не е за тва :)

този ремо уайл или както там си го произнасят швейцарците не мога да го възприема... на картинката изглежда като класически часовник от 60те, OK.

Кое не ти е ясно? Това, че механичен/автомат за 1000/2000+ пари дава много по-голямо отклонение от електронен Касио за 5 долара? Ако не го вярваш - това си е твой проблем. Ползването на ГСМ за напомняне на срещи е меко казано неудобно а и не си ме разбрал - не съм забравил че имам ангажимент, предоверих се на часовника. "Картинката" с RW я заснех вчера вечерта с гсм-а. Няма стрелка за отброяване на секундите и мога да те уверя, че цъкането е само в главата ти а относно "магията" си я има, повярвай ми.
Какъв е този ориент за 500 долара, да не е златен? Тук са по 100-200 лева макс.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 09 Ное 2012, 11:39

zxsport написа:
steeN написа:не знам какви са тия числа... ето ориент... съвсем плебейска марка както би казал алекс. ~$500 някъде.

Кое не ти е ясно? Това, че механичен/автомат за 1000/2000+ пари дава много по-голямо отклонение от електронен Касио за 5 долара? Ако не го вярваш - това си е твой проблем. Ползването на ГСМ за напомняне на срещи е меко казано неудобно а и не си ме разбрал - не съм забравил че имам ангажимент, предоверих се на часовника. "Картинката" с RW я заснех вчера вечерта с гсм-а. Няма стрелка за отброяване на секундите и мога да те уверя, че цъкането е само в главата ти а относно "магията" си я има, повярвай ми.

тука има и по-скъпи има колега ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Ное 2012, 16:01

steeN написа:само ефтините механични часовници имат такива огромни отклонения.

Sent using Tapatalk 2

кажи го на омега. аз имам няколко спийдмастър-а ... най-точния е +3 секунди на 24 часа... най-неточния е -20 секунди- при положение че фабричния сервиз на омега (тоя- в швейцария) ми го върна (след като им го пратих) с коментара че движението му е перфектно и няма какво да му пипат.

така че- колко е точен е един механичен часовник изобщо не е критерии за това колко е скъп.

искаш точен часовник? имам един стар касио с калкулатор. 1 секунда на месец.

относно дилемата с часовника и шефа и двете минути закъснение- проблема не е в часовника а в шефа. някой ден ще го разбереш :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 09 Ное 2012, 18:24

barabqga написа:
zxsport написа:

тука има и по-скъпи има колега ;)

Е да де, ама за по-вечето българи желязната завеса още не е паднала и си мислят че Сейко е само модела "5" и Ориент са само модела 3 звезди които са най-евтините на марките и са взимани от обикновените хора тогава. А че Сейко имат модели за по 180 000$ за кво да знаеме. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Ное 2012, 18:36

не искам точен часовник... имам си :)
не мога да го повярвам това за отклонението. винаги съм знаел, че по-високите клас часовници имат по-точни машинки.
това, което ми описваш го отдвам на това, че тези часовници, които ти визираш са доста стари и вече са си изживяли живота
и имат съвсем друга стойност/предназначение вече ? направо ми обръщаш представите на 180 градуса...

zxsport написа:Какъв е този ориент за 500 долара, да не е златен? Тук са по 100-200 лева макс.

ето два произволни, дори не съм сигурен, че ми харесват.
(междо другото няма по-лоша проява на лош вкус от златен/позлатен часовник за мен, ама както и да е)

http://orientwatchusa.com/mens/orient-star/wz0341fh
http://orientwatchusa.com/mens/executiv ... /cdh01002b

както и да е... не ми е цел да им правя реклама нито да ги сравнявам с нещо.
просто един ефтин вариант да имаш механичен часовник без да е реплика.
(а и дано някой ден да откриеш за какво наистина се ползват смарт телефоните :))

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата